Nye LUXMAN produkter på elprice.no

Paulsen

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.06.2003
Innlegg
611
Antall liker
314
Denne har jo metallfront ;D
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Luxman-fan jeg, utrolig godt inntrykk av mange av produktene deres. Selv eid flere Luxman-produkter og kjenner merket rimelig godt.

Så kan jeg si, Luxman begravde seg selv midt på 80-tallet en gang. Siden det har dem bare produsert dritt rett og slett, ikke verdt noe de nye produktene deres kontra det dem drev med før (desverre).

Ike lyttet til det aller nyeste, jeg begravet Luxman som merke da jeg hørte skvipet dem kom med på nittitallet og var så skuffet at jeg siden ikke har funnet det verdt å låne øre til dem mer - at dem kunne bedrive en slik politikk og ha en slik negativ utvikling er fullstendig skremmende og jeg boikotter glatt produkter dem kom med etter at dem tapte seg. Produkter dem laget før de endret politikk derimot, dem har jeg ett lidenskapelig forhold til.

Blir nær kvalm bare jeg ser en ny Luxman og tenker på hvor nedenom og hjem dem kjørte seg selv på nittitallet...

Mulig dem har tatt seg opp de siste årene (men jeg tviler i grunn), uansett vil ikke jeg låne øre til dem mer da det dem presterte på nittitallet er så hårreisende at jeg knapt finner ord - nei... se før 1985 eller deromkring dersom du skal ha deg en Luxman, etter det fortjener ikke produktene deres noen ære.
 

Paulsen

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.06.2003
Innlegg
611
Antall liker
314
Leste om nye prestisjeprodukter fra denne fabrikanten for noen få år siden i et dansk blad, men har ikke sett noe til disse i Norge.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
De nye prestisjeproduktene annonseres jevnlig i HiFi+, i alle fall. Etter utseende og prisnivå å dømme,er det svært seriøse saker. At Lux kunne sine ting før i verden er det vel liten tvil om. Jeg har netopp kjøpt en vintage Luxman vinylrigg, og har knapt hatt en bedre spiller i hus uansett pris. Eufonia gjorde vel et forsøk med Luxman på slutten av nittitallet, men det virket ganske halvhjertet. Det ble solgt endel skrammel med Luxmanlogo på åtti-og nittitallet, men dete var vel eierne Alpine Electronics som prøvde å tjene noen raske penger på merkets etablerte omdømme.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
For all del, jeg håper dem igjen lager produkter av kvalitet og at em har tatt seg opp igjen. Selv er jeg derimot svært skeptisk etter å ha hørt drittet dem laget sent på åttitallet og stort sett hele nittitallet - ikke brukende for noe som helst annet enn å bli irritert av de boksene (90-talls Luxman'er har jeg ikke hørt en boks av, som ikke gav meg en vond bismak)...

Nå har jeg ikke hørt alt fra nittitallet da og nok kanskje ikke det aller dyreste... Men likevell, at dem kunne spre slik møkk at det luktet dritt året rundt når de hadde gjort så mye bedre - jeg fatter ikke at dem ikke heller fortsatte å bygge noen av de eldre konstruksjonene sine i stedet for å komme med slikt surt oppgulp (skulle ikke være vanskelig å lage flere av de gode greiene dem lagde før i stedet for å degradere så det er en regelrett skam). Alle dem som eier en Luxman fra nittitallet er jo lurt opp i styr, for det levner jeg Luxman ingen ære...

Så det er hva som hendte Luxman, dem ble kjøpt opp? Det visste jeg ikke, kjenner dem som sakt bare mest via produktene deres og selv har jeg bare reagert kraftig på at en forsterker fra 1977 låter kolosalt mye bedre enn som er laget 20 år etter...
 

JanOlav

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2005
Innlegg
7.415
Antall liker
1.114
Sted
Sandefjord
Torget vurderinger
14
TOOLMAN skrev:
Hei! Er på utkikk etter kombinert dvd/cd-spiller og ser de har en LUXMAN på elprice.

http://www.elprice.no/Product/CategoryInfo.aspx?cid=5423&shopby=2;6


Har en del god erfaring med LUXMAN produketer ifra -80 tallet,men holder de nye produktene nogenlunde samme kvalitet?? eller er det bare navnet som er kjøpt opp av en "høkkert" fabrikk som spyr ut ræl??
Mener å ha lest at det er Samsung som eier og produserer Luxman nå!
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Takk for linken, nå lærte jeg en del om historien til firmaet også. Da var det i 84 det gikk nedenom og hjem med dem, og da er det riktig som det ble nevnt at det er fordi dem ble kjøpt opp (alltid sakt de endret politikk jeg, begynte å produsere de sorte drittboksene sine - hørt flere fortserkere etc av Luxman på 90-tallet og dem var til å bli dårlig av... Skjønner ikke hvorfor de ikke heller fortsatte å produsere de gamle da det ikke kan ha vært så mye dyrere...

Håper dem igjen nå vil finne tilbake til sine "røtter" på sikt, da skal det igjen bli spennende å låne øre til Luxman og de vil være ferdig med den sammenhengende katastrofen de 20 siste årene har vært... Ikke nådig der jeg, og jeg fatter ikke at Alpine kan ødelegge så mye ved å spre så mange drittbokser. Vi snakker jo om ett av navnene som får meg til å tenke varmt om noen av produktene dem har laget i sin tid, produkter som har gitt meg ett kjempegodt forhold til Luxman...

Tror ikke de vil reise seg til gamle høyder igjen desverre, men håper jeg tar feil der og at dem vil levere kvalitet i alle prisklasser etter hvert. Da kan mørketiden med skraphandel være over!!

Noe er riv ruskende galt når en i sin tid "billig" Luxman fra 77 spiller så man blir stum av beundring for gamlesaken, så står man der 20 år etter ved en relativ dyr Luxman og fatter ikke at det kan være marked for slikt skrap - det er så utrolig at jeg finner ikke ord...
 

TOOLMAN

Medlem
Ble medlem
31.08.2005
Innlegg
12
Antall liker
0
Prøvde selv disse sorte LUXMAN prduktene på sent -80tall og ble skikkelig skuffet, husket også att Alpine var eiere, samt at Samsung nå eier merket, men er det ingen som har testet disse nye produktene?? Har masse eldre Luxman produkter selv bla M-02 effekt-trinn og L-510 integrert forsterker, er forøvrig på utkikk etter en C-02 preamp, let me know hvis noen vil selge!!! ;)
 

hifiguru

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.07.2002
Innlegg
5.715
Antall liker
1.259
Sted
Porsgrunn
Torget vurderinger
1
Har sett disse Luxman produktene, levereres til og med i den klassiske champagnefinishen de hadde in the golden days. Uansett, garantert crap på innsiden. Blir som når elkjøp prøvde å blåse liv i Radionette-navnet på 90-tallet, var jo bare far east OEM hele dritten :(
 
K

kathrine

Gjest
Hei!
Det hadde hvert gøy om Luxman hadde kommet på banen igjen med slike gode produkter de hadde i prehistorien.
Kanskje det hadde blitt ny CD spiller da ::)
Vh
S
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Poenget mitt er netopp at de ER tilbake med prestisjeprodukter. De selger visstnok godt både i England og Danmark, og er tilsynelatende basert på de klassiske konstruksjonene. Jeg har sett endel av tingene annonsert i britisk hifi-presse, og etter prisene og forhandlerkvaliteten å dømme, mener de virkelig alvor.

Her er det viktig å skille mellom billigserien som er omtalt i starten av tråden, og de heftige og grisedyre tingene som leveres på High-end-siden.

Et selskap som har holdt på siden 1925, og som har gitt opphav til både E.A.R, Air Tight og Leben,kan jo ikke bare legge seg ned å dø, selv om en og annen tidligere eier har vært litt vel insisterende med den aktive dødshjelpen...?
 
O

omholt

Gjest
Jurassic skrev:
omholt skrev:
CAMBRIDGE DVD89 er bra som DVD spiller og også bra som musikkformidler prisen tatt i betraktning. Tror jeg heller ville ha kjøpt den framfor Luxman.
http://www.hifiklubben.no/produkter/hjemmekino/dvd-spillere/cambridge_dvd89_dvd-spiller_soelv.htm

Yamaha sine DVD spillere pleier også å være duganes til musikk.
http://www.kelkoo.no/cp_127701_brand_yamaha.html
Nå var det vel ikke det som var spørsmålet.
Tja. Tråden åpner med at trådstarter er på utkikk etter en kombinert CD/DVD spiller. De jeg nevner er i samme prisklasse som Luxman, og jeg ville tro de er tryggere og bedre kjøp.
 
J

Jurassic

Gjest
Tro kan du gjøre i kirka Omholt ;)
Synes det er urettferdig at folk skal uttale seg negativt om et uhørt produkt.
 

Rune.U

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.10.2006
Innlegg
1.054
Antall liker
15
Bare en liten digresjon.Feks et svært tidligere merke som norske Radionette,var engang en norsk industristolthet,og nå er kun navnet tilbake,og på koreanske hender.Under Radionettemerket lanserer de produkt som i andre land er solgt under andre navn igjen osv osv....
Mvh Rune :)
 

gut_man

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2004
Innlegg
5.449
Antall liker
3.163
Torget vurderinger
6
Se det ja, var saker!! Ser ut som om merkeinnehaverne har skjønt at de sitter på et merkenavn det fremdeles oser kvalitetsprodukter av! At de snur trenden med å bruke gamle storheter for å selge billig dritt, er flott. Og det er vel også en markedsmessig mye lurere strategi i dagens konjuktur!
 

TOOLMAN

Medlem
Ble medlem
31.08.2005
Innlegg
12
Antall liker
0
Aj Aj Aj! Det dær var "mere" i LUXMAN sin ånd ja :)
Tror ikke det blir "billig" LUXMAN på meg nei, koster da ikke allverden, men står over,vet bla at den Cambridge spiller nevt tidl er god til prisen, men jeg beholder Pioneer DV-575 ennå litt til.
 
Topp Bunn