WLM Høytalere - erfaringer/synspunkter o.l. ??

jaerbo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.10.2004
Innlegg
164
Antall liker
1
Torget vurderinger
8
Jeg går med planer om å kjøpe meg nye høytalere, jeg har hatt Zu Tone på hjemlån fra en velvillig importør i Alta

http://www.vendur.no/catalog/index.php?language=no

og nå er det WLM Diva (eventuelt Diva Monitor) som står for tur

http://www.wlm-loudspeakers.com/indexengl.html

Jeg lurer på om noen her har erfaringer med WLM - plassering, matching med andre komponenter, fordeler/ulemper, synspunkter o.l.

Når det gjelder annet utstyr så er det for tiden Hegel CDP4A, Audio Aero TransTrac (rørforsterker 2x40w), Metaxas (transistorforsterker 2x45w), litt forskjellige kabler (Kimber, Black Magic, WireWorld ++), relativt lite lytterom (4x4m sånn ca.) ganske udempet - men funker brukbart grunnet høyt skråtak.

Takknemmlig for synspunkter!

Mvh JE
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Har ikke testes denne høyttaleren selv, men hørte lyra modelen på Horten messa i fjord. Denne gjorde absolutt inntrykk, men jeg synes den hadde noe problemer i toppen og rundt stemmer. Dette kan jo ha noe med at rommet den stod i ikke var noen god match, men alikevel.. Ut over dette skal det vel nærmest ingenting til for å drive disse høyttalerne.

Vet ikke om dette var til så stor hjelp
 
J

Jurassic

Gjest
Det er når en ser sånne slike elementpriser en føler at en har fått mye for pengene ;D
Og jeg trodde Proac var ille.
 

jaerbo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.10.2004
Innlegg
164
Antall liker
1
Torget vurderinger
8
staker skrev:
" men jeg synes den hadde noe problemer i toppen og rundt stemmer. Dette kan jo ha noe med at rommet den stod i ikke var noen god match, men alikevel.. Ut over dette skal det vel nærmest ingenting til for å drive disse høyttalerne.

Vet ikke om dette var til så stor hjelp
Takker for svar og synspunkter - jeg har fått beskjed av Nord Cargo at høytalerne er kommet, og nå er det bare å hente dem på mandag eller tirsdag og få koplet opp. Skal bli spennende å teste disse WLM Diva høytalerne - forøvrig kjenner jeg igjen dette med stemmer og noe uvant i diskanten fra Zu Tone som jeg har hatt på hjemmlån noen uker. Klarte liksom ikke helt å vende meg til dem, selv om jeg likte høytalerne på mange måter (driv, rytme - eller PRAT som det er snakk om ;) ). Skal i alle tilfelle bli spennende å høre hva WLM er gode for.

Jeg blir og "litt betenkt" når jeg ser prisene på de omtalte elementene - jeg får vel bare "leve i troen og håpe" at det er noen "forfinete elementer" som benyttes i WLM ;D (verden vil bedras - så også vi audiofile)

Mvh JE
 

jaerbo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.10.2004
Innlegg
164
Antall liker
1
Torget vurderinger
8
WLM Høytalere

Jeg har nå fått Diva Høytalerne i hus, og lyttet på dem noen få kvelder.

http://www.wlm-loudspeakers.com/indexengl.html

Plassering og innspilling er fremdeles på begynnerstadiet (selv om dette er en demomodell). I tillegg til høytalerne sendte importøren: http://base-technology.no/ med en "passiv control" til justering av nedre frekvensområde - den fungerer utmerket når det spilles på litt lave volum (fungerer muligens som en slags variabel loudness ??)

Jeg vil i alle tilfelle berømme importør for en MEGET god service - dette er virkelig noe å skryte av!! Jeg kommer tilbake med mer inntrykk etterhvert som høytalerne får "satt seg" hjemme.

Hvis det er andre her på sentralen som har WLM høytalere, er jeg veldig interessert i å komme i kontakt, utveksle erfaring!!!

Mvh JE
 

whistler

Bransjeaktør
Ble medlem
28.11.2004
Innlegg
1.823
Antall liker
610
Oppsettet til WLM på Munchen-messen i fjor er trolig blant de 2-3 beste jeg noensinne har hørt. Var tilbake for mer lytting flere ganger i samme rom. :p
Er ikke sikker på modellbetegnelser, men både stativ og gulvstående låt ekstremt bra sammen med WLM-sub og rørelektronikk fra Manley.

I am bedazzled with admiration.
 
Topp Bunn