Side 1 av 5 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 91
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Back_Door
  Guest

  Audiofile--en merkelig rase?

  Man kan gjøre seg mange tanker etter å ha lest en stund på dette forum.
  Vi deler oss opp i to hovedgrupper, "objektivister" og "subjektivister", og krangler om hvem som har mest peiling på god lyd. Man får ikke inntrykk av at vi tross alt deler den samme interesse. Heller ikke får vi inntrykk av at musikk og god lyd får ut det beste i oss?

  På kabelforum har det nylig pågått en endeløs diskusjon om kriterier for kabler og hva som egentlig kan oppfattes av det menneskelige øre. Innfallsvinklingen har vært blindtester.
  Jeg vil ikke her ta opp igjen blindtester eller andre testmetoder. Ønsker heller å se på "problematikken" fra en annen vinkel.

  Hvordan vil en "kabelfanatiker" forklare at så mange andre lyd-og musikkinteresserte ikke klarer å høre de forskjeller som han selv betegner som enorme og svært betydningsfulle? Hvordan kan det forsvares å prioritere et element i sitt anlegg som har så begrenset virkning ( i beste fall) at det skaper grunnlag for endeløse diskusjoner på dette forum, om og på hvilken måte det kan være mulig å verifisere at det faktisk eksisterer, år etter år? Noen bruker jo flere hundre tusen kroner på kabler. Hva er drivkraften og motivasjonen? Som grunnlag for min spørsmålsstilling tar jeg utgangspunkt i at de som ikke hører de påståtte forbedringer har helt normal hørsel, er helt normalt musikalske og har en like sterk interesse for god lyd som det subjektivistene har. Selv om vi glemmer fenomener som placèbo osv, må det da være et stort tankekors for en tilhenger av ekstremt dyre kabler at andre ressurspersoner innen samme lidenskap ikke kan høre noen forskjell i det hele tatt? Kan dette forklares på noen som helst logisk måte? Selv om det skulle være en forskjell som "utvalgte" personer med superhørsel kan oppdage, må jo dette egenlig være svært marginalt så lenge andre ressurspersoner innen samme lidenskap ikke hører noe?
  (Er selv overbevist om betydning av kabler innen visse kvalitetskriterier. Denne tråd gjelder kabler i pris og påstått kvalitet over et slikt minimum.)
  Problemstillingen er like relevant for mange andre typer av tweaking også, f.eks. vibrasjonsdemping, strømrensing osv.

  Jeg vil også ta opp et annet underlig fenomen innen vår kjære hobby:

  Innspilt musikk har en opprinnelig gitt kvalitet. Avspillingsutstyr skal ideelt sett kunne gjengi denne opprinnelige innspillingskvalitet uten tap eller farging.
  De fleste på dette forum har vært enig i at f.eks. cd-er har begrenset innspillingskvalitet. Dette har jo ofte vært tatt opp som eget tema med stor frustrasjon. Likevel kan det synes som om forbedringspotensialet gjennom avspillingsutstyret er nærmest ubegrenset? For hver gang man går opp i pris på cd-spiller, blir lydkvaliteten påstått å forbedre seg vesentlig. En cd-spiller til 500 000 kr påstås å gi enormt mye bedre lydkvalitet enn en til 100 000kr. Samme forhold med forforsterkere, effektforsterkere, høyttalere og ikke minst kabler. Hvor er logikken i dette? Når matcher man den opprinnelige innspillingskvaliteten i det mediet som de fleste mener i seg selv er for dårlig? Kan en cd-spiller til 500 000kr sammen med kabler til 200 000 kr gi bedre lyd enn den lyden som ble innspilt på cd-en? Da innebærer vel det i så fall at avspillingskjeden må legge noe til det opprinnelige?
  Dersom den opprinnelige innspillingskvalitet er dårlig, hvorfor blir ikke resultatet da enda mer avslørende og dårlig med en cd-spiller til 500 000 kr? (leser man tester av slikt utstyr, er nesten alltid påstanden en enorm lydforbedring uavhengig av utganspunkt)

  Hvor går grensen for hvor god lyd man kan få ut av en cd? Hvordan kan det passe sammen med den begrensede innspillingskvalitet?
  Hvordan kan en lydforbedring være viktig og forsvare enormt høy pris, samtidig som andre lidenskapelig musikk-og lydinteresserte ikke klare å høre denne forbedring?
  En forbedring som ikke lar seg dokumentere gjennom målinger, blindtester eller kjent vitenskap men som likevel påstås å forandre lydgjengivelsen enormt og totalt samtidig som helt notmalt "hørende" mennesker ikke hører noen forandring i det hele tatt??

  Kjør på!

 2. #2
  marsboer
  Guest

  Audiofile--en merkelig rase?

  Her er noen som har tøyd strikken omtrent så langt det går..
  Meget interessant film egentlig. Vi snakker skikkelige vinylrigger her for å si det slik....

  http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs

 3. #3
  Overivrig entusiast Dr.No's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  884
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Det lyder alltid bedre etter middag og med en god sigar. På samme måte lyder dyre prestigemerker bedre fordi de gir brukeren gode følelser og trygghet. Kan man snakke om svindel, for eksempel i forbindelse med dyre CD spillere? Tja, jeg mener ja. No

 4. #4
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,730
  Tagget i
  1 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Jeg synes kvalitet/pris kurven flater veldig ut etter hvert. Det koster mye å hente ut det siste. Men har du masse til overs så hvorfor ikke? Eller en jorden rundt reise i stedet for å ta ut det siste kan gi mer glede for noen. Eller å gi bort til god formål? Valget er ditt.

  Og så kan man spare mye ved å lytte i mindre rom da kvalitet kan fremheves foran membrandstørrelser og kraftig forsterker. Størrelsen på lydbildet kompanseres endel ved å sitte nærmere.

  Dette med de små forskjellene tror jeg har mye med hvor kritiske hver enkelt er og ikke minst erfaring og hvordan man lytter. Det er mange måter å se et bilde på og det samme tror jeg gjelder med et lydbilde.

  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 5. #5
  Overivrig entusiast Dr.No's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  884
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Sitat Sitat fra Lyngen
  ..Det koster mye å hente ut det siste...
  Her går meningene især Lyngen. Det du sier gjelder etter min mening mest høyttalere. I de andre boksene er det i større grad intelligent bruk av komponenter som betyr noe, det behøver i virkeligheten ikke koste mer.
  Men du har det overveldende flertallet på din side, det innser jeg. I bladene strår det alltid: Denne CD spilleren er like god som spillere som koster 3 ganger så mye! Men ofte er den 3 ganger bedre fordi man tror mer på den (tror jeg), og man kunne like gjerne byttet innmat.
  Jeg har merket meg noe av det samme som Back_Door. At en anmelder kan prise en svinedyr CD spiller opp i skyene, og si at nærmere himmelen kommer man ikke. I neste nummer testes en platespiller, og hele CD mediet er plutseligbare forakt verdig. No

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  1,639
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Sitat Sitat fra Back_Door

  Dersom den opprinnelige innspillingskvalitet er dårlig, hvorfor blir ikke resultatet da enda mer avslørende og dårlig med en cd-spiller til 500 000 kr? (leser man tester av slikt utstyr, er nesten alltid påstanden en enorm lydforbedring uavhengig av utganspunkt)
  Jeg vet et godt kalibrert og matchet anlegg kan avsløre feil i originalen som produsenten lot gå, fordi man visste at 99,8% av alle anlegg ikke ville kunne oppdage feilen.
  Og dette vet jeg, fordi jeg har erfart det direkte - i innspillings/mastering situasjoner. Man kan komme til å høre klipp og justeringer - og innstikk - som ellers ikke ville være der. (Enkelte av Karajans innspillinger kan være en lidelse i så måte med godt moderne utstyr, siden han elsket å klippe og lime).

  Så slik sett kan det faktisk medføre en ulempe å ha ekstremutstyr.

  Ellers tror jeg (merk jeg ikke skrev 'vet') at forbedringspotensialet i toppen er slik at return-on-investment blir minimalt i forhold til innsats etter et punkt. Hvor dette punktet settes får være opp til den enkelte, men min oppfatning er slik at enkelte går seg blinde: f.eks. ved å forsøke å justere vha kabelbytte noe som man fint kan fikse ved å flytte på høyttalerne eller kikke på romrefleksjoner.

  Personlig syns jeg at CD-avspillere får ufortjent mye pes, jeg tror dette skyldes to ting:

  1. Da de først kom utfordret de etablerte vinyl-anlegg, og det bygde seg opp en motstand pga. det.
  2. Nå er de simpelthen for ordinære og billige, og folk vil ha noe annet. Så enten bruker man 500' eller også kjøper man seg et ekstremt vinylverk som er like mye skulpturelt kunstverk som funksjonell avspiller.

  Uansett blir dette snart en forbipassert fase. Vi kommer til å laste ned høyoppløselige lydfiler over nettet, og avspille dem fra harddisker, gjennom usedvanlig gode DACer, rett til aktive høyttalere.

  Likevel vil det fortsette å være rom for entusiaster som velger å tolke hifi på sin måte. Selv om jeg er overbevist om det siste jeg skrev, så har jeg et superautentisk klassisk anlegg i huset, ved siden av de moderne -- og jeg vurderer i tillegg å kjøpe meg et integrert Shindo anlegg.
  Jeg elsker musikk og kunne ikke levd uten - det jeg klarer meg fint uten er dårlig kvalitet på avspillingen, og å bruke penger der de ikke høres.

  Men visst er vi merkelige, vi Audiofile!
  SCIENCE WILL CATCH UP WITH HI-FI, ONE DAY!

 7. #7
  Hifi Freak el_mariachi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  5,599
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Men når man snakker om cdspillere, er det ikke betenkelig at spillere i "spinnvill"klassen på langt nær bruker det beste som kan skaffes av drivverk?
  Former hellraiser & messageboard pyromaniac.............................

 8. #8
  Hifi Freak Viking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,699
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Sitat Sitat fra el_mariachi
  Men når man snakker om cdspillere, er det ikke betenkelig at spillere i "spinnvill"klassen på langt nær bruker det beste som kan skaffes av drivverk?
  VRDS Neo her
  CEC TL3N, WW Platinum starlight AES/EBU og Silver Electra, Verastarr Grand Illusion Statement HC strømkabler og Signature 2 XLR,Trinnov Amethyst, Denafrips Terminator, Audio Insight M1(2,5kva trafo), Audio Insight Ribbon Reference 2.2, Verastarr Signature 2 EVO HT-kabel

 9. #9
  Hifi Freak el_mariachi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  5,599
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Sitat Sitat fra Viking
  Sitat Sitat fra el_mariachi
  Men når man snakker om cdspillere, er det ikke betenkelig at spillere i "spinnvill"klassen på langt nær bruker det beste som kan skaffes av drivverk?

  VRDS Neo her

  Og det vil si?
  Former hellraiser & messageboard pyromaniac.............................

 10. #10
  Hifi Freak Viking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,699
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Her:
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
  CEC TL3N, WW Platinum starlight AES/EBU og Silver Electra, Verastarr Grand Illusion Statement HC strømkabler og Signature 2 XLR,Trinnov Amethyst, Denafrips Terminator, Audio Insight M1(2,5kva trafo), Audio Insight Ribbon Reference 2.2, Verastarr Signature 2 EVO HT-kabel

 11. #11
  Hifi Freak Viking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,699
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Mer:
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  CEC TL3N, WW Platinum starlight AES/EBU og Silver Electra, Verastarr Grand Illusion Statement HC strømkabler og Signature 2 XLR,Trinnov Amethyst, Denafrips Terminator, Audio Insight M1(2,5kva trafo), Audio Insight Ribbon Reference 2.2, Verastarr Signature 2 EVO HT-kabel

 12. #12
  Hifi Freak Viking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,699
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Enda mer:
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  CEC TL3N, WW Platinum starlight AES/EBU og Silver Electra, Verastarr Grand Illusion Statement HC strømkabler og Signature 2 XLR,Trinnov Amethyst, Denafrips Terminator, Audio Insight M1(2,5kva trafo), Audio Insight Ribbon Reference 2.2, Verastarr Signature 2 EVO HT-kabel

 13. #13
  Hifi Freak Viking's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,699
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Til slutt:
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  CEC TL3N, WW Platinum starlight AES/EBU og Silver Electra, Verastarr Grand Illusion Statement HC strømkabler og Signature 2 XLR,Trinnov Amethyst, Denafrips Terminator, Audio Insight M1(2,5kva trafo), Audio Insight Ribbon Reference 2.2, Verastarr Signature 2 EVO HT-kabel

 14. #14
  break_out
  Guest

  Audiofile--en merkelig rase?

  Dette er et meget interessant emne og en kan saktens lure av og til hvilken planet vi kommer fra vi audiophile. Tror de fleste begynte med en musikkinteresse som utførende eller lyttende, og for min del er heldigvis musikken det som driver enda. Får ofte intrykk av at det er flere her inne som kun er interessert i teknikken og kanskje har lagt musikken i andre rekke. Når en begynner å få en samling med overvekt av HiFi riktige produksjoner, så bør det gå et varsku hos den enkelte.

  Mitt mål har hele tiden vært å få en riktig sound i anlegget. Og når jeg mener riktig så skal instrumenter og sang være troverdige. Heftig bass eller dynamikk som ikke er der opprinnelig er ikke interessant for meg. Min gåsehud kommer frem når musikreren virkelig kommer frem, altså i det jeg får et snev av konsertopplevelse. Liker den følelsen når en står utenfor lytterommet så kan det saktens høres ut som live session i det andre rommet.

  Et annet funn for min del er at ja pris henger som oftest sammen med kvalitet og prestanda. Dette kan sikkert diskuteres i enkelttillfeller, men i bunn og grunn så henger dette sammen (men så klart til en viss nivå, jeg har ikke stangnert enda). Et annet nøkkelord er vell balanse mellom komponenter. Når det gjelder kabelhysteriet så vil jeg ikke delta i noen som helst diskusjon om emnet, dette blir for sykt i mitt hode....

  Vi er nå saktens analoge vi menesker og inntil vi får en plugg i hjernen direktekoblet til en digital kilde (med DA konv.) eller direkte til en pickup så blir det endel stasj som skal på plass og godt er det for, ingen stasj = ingen hobby.


 15. #15
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  2,376
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Sitat Sitat fra el_mariachi
  Sitat Sitat fra Viking
  Sitat Sitat fra el_mariachi
  Men når man snakker om cdspillere, er det ikke betenkelig at spillere i "spinnvill"klassen på langt nær bruker det beste som kan skaffes av drivverk?
  Og det vil si?
  VRDS Neo her
  At spesialinteresse fordrer dyre innkjøp er ikke noe nytt. Se på løpeskoene til en dedikert jogger, gitarsamlingen til en vidrekommen gitarist, dartpilene til en som tar dart seriøst osv. Problemet med hifi er at når du kommer høyt nok opp i startosfæren så er prisene mild sagt vannvittige, mens lyd pr. krone verdien er på en all time low.
  Ta f.eks denne dvdspilleren
  [img width=650 height=390]http://www.dvd-a.dk/images/hardware/l_uni_lexicon_rt-10.jpg[/img] den koster vel rundt 40k i Norge.
  faktum er jo at drivverket og elektronikken i hovedsak kommer fra en pioneer spiller til skarve syv tusen kroner.
  Revel Studio/Voice/Embrace - Velodyne DD18 - Mark Levinson No 36/37

 16. #16
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,730
  Tagget i
  1 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Sitat Sitat fra break_out
  Dette er et meget interessant emne og en kan saktens lure av og til hvilken planet vi kommer fra vi audiophile. Tror de fleste begynte med en musikkinteresse som utførende eller lyttende, og for min del er heldigvis musikken det som driver enda. Får ofte intrykk av at det er flere her inne som kun er interessert i teknikken og kanskje har lagt musikken i andre rekke. Når en begynner å få en samling med overvekt av HiFi riktige produksjoner, så bør det gå et varsku hos den enkelte.

  Mitt mål har hele tiden vært å få en riktig sound i anlegget. Og når jeg mener riktig så skal instrumenter og sang være troverdige. Heftig bass eller dynamikk som ikke er der opprinnelig er ikke interessant for meg. Min gåsehud kommer frem når musikreren virkelig kommer frem, altså i det jeg får et snev av konsertopplevelse. Liker den følelsen når en står utenfor lytterommet så kan det saktens høres ut som live session i det andre rommet.
  Her er mitt ståsted innen HiFi (limt fra en annen tråd):


  Jeg har alltid vært musikkinteresert og i mange år tenkte jeg ikke noe på HiFi i det hele tatt. Hadde et greit anlegg som ikke var altfor dyrt. I det siste året har jeg vært HiFi gal. Jeg mener det er ikke er noe problem å nyte musikk i begge situasjoner. Men når jeg nyter musikk nå kan jeg bli våt i øynene og ha et digert smil innvendig. Det opplevde jeg aldri tidligere. Musikken var digg/veldig bra men gikk ikke utover dette.

  Når jeg først oppgraderte gjorde jeg noen feilgrep og kunne bare nyte musikken med enkelte plater og dermed tenkte mye på anlegget.

  Men når jeg hører på musikk hører jeg også på anlegget og vis versa så det synes jeg går ut på det samme. Problemet var at jeg irriterte meg over svakheter. Dermed begynte nye perioder med lytting og testing.

  Men så snart en treffer med match synes jeg det ikke er noe problem å nyte musikken. Jeg har brukt mye tid på testing men når alle brikkene faller på plass er det bare å sette seg i godstolen, slukke lyset og la seg rive med av musikken. Tenker ikke et dugg på HiFi og bare nyter hvor klart og åpent lydbildet er. Gitaren er klistret i en posisjon, låter helt naturlig og strengene klinger ut som de skal. Vokalene har flott kontur og er tydelig plassert med rett fylde og åpenhet. Trompeten som befinner seg litt til siden og noen meter bak vokalisten låter detaljert og luftig. Trommene har de rette anslagene. Jeg har ingen fornemmelse av at lyden kommer fra høyttalere og at jeg sitter i et lite rom.

  Det er mitt mål med HiFi .

  Vil jeg ha mer? Ja så klart, men det tar jeg en annen gang.

  En konsekvens av dette er at jeg ikke setter på plater som ikke låter bra teknisk når det skal nytes, men med litt leting har jeg mange plater som er både flott musikalsk og er godt innspilt. De platene som jeg liker veldig godt, men som har dårlig lyd bruker jeg mer som bakgrunnsmuskikk eller litt mer som før HiFi galskapen tok overhånd, nemlig å høre mer enn å lytte.

  Innimellom kan man hygge seg med hobbyen ved å teste litt tweaks, kabler, annet snacks og lytte på andres anlegg osv. Og selvfølgelig debatere på forumer.

  Føler meg ikke noe merkeligere enn andre raser som har andre spesielle intersesser.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 17. #17
  Back_Door
  Guest

  Audiofile--en merkelig rase?

  Savner kommentarer på det jeg egentlig spør om:

  Kan lydkvaliteten forbedres ut over det den var ved innspilling? Viss ikke, hvor går grensene? Når det kommer en ny kabel til 300 000 kr, hva slags logikk bygger den på i forhold til det den skal formidle?

  Hvorfor er vi ikke mer opptatt av HVORFOR så mange ikke klarer å oppfatte lydforbedringer som noen mener er avgjørende og store, i stedet for å diskutere verifikasjon og testmetodikk?

  Jeg stiller disse spørsmål ikke fra min høye hest, men for å lære litt om grenser og hva som driver den enkelte.

  Jeg er selv i ferd med å få på plass et anlegg til en verdi av godt over 600 000 kr. Er personlig overbevist om at høyttaler er det ledd i kjeden der grensene går høyest før det ikke lenger vil være noe mer å hente. Samspillet mellom rom og høyttaler er et område der det er svært mye å hente i forhold til f.eks. cd-spillere til en halv million. Riktig prioritering er dermed avgjørende for å få mest mulig reell verdi av en slik investering jeg nå foretar.
  Jeg har som målsetting at valgene mine i størst mulig grad skal bygge på etablert viten om hva et menneskeøre kan klare å oppfatte. Dermed legges det f.eks. ikke vekt på kabler over et bestemt nivå.

 18. #18
  Jurassic
  Guest

  Audiofile--en merkelig rase?

  Sporer av litt her nå jeg, håper trådstarter godtar det.
  Hva er det som står på trappene nå Back_Door?
  En DEQX, 6-8 ASP1000 moduler og Gaia samt PC basert avspilling?
  Eller er det endringer i det planlagte utstyret?
  Blir de nye høyttalerene dine å høre i Horten?

  Lenge siden jeg har hørt noe konkret om prosjektet ditt.

 19. #19
  Overivrig entusiast Dr.No's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  884
  Tagget i
  0 Innlegg

  Audiofile--en merkelig rase?

  Det er ingen enkel måte å besvare disse spørsmålene på. Vi forenkler for å slippe å skrive en doktoravhandling. Skal vi være rasjonelle eller la oss rive med av det som er gøy, dvs merkevarefetishisme og 50 kilos platetallerkener?

  La oss si at verdens audiofile plutselig begynte å oppføre seg rasjonelt. Hva ville skje? Jo, vil ville bruke 5% energi på å oppgradere anleggene våre, og 95% energi på å bli kvitt dagens lydtekniker-generasjon. (Til fordel for en ny type lydteknikere som også er entusiaster). No

 20. #20
  Back_Door
  Guest

  Audiofile--en merkelig rase?

  Jurassic:

  Avsporingen godtas, så lenge vi ikke trekker det lenger ut enn et par innlegg..

  Gaia har gjennomgått en kontinuerlig utvikling frem til det nå er ferdig. For å si noe om dimensjonene kan jeg nevne at hver høyttaler blir 2,04 m høy og vil veie 300 kg. Dermed får jeg 600 kg + resten av utstyret på en begrenset del av stuegulvet. Regner derfor med at en del problemer jeg har hatt med knirking i parketten nå blir løst
  Resten av elementene i anlegget blir som tidligere omtalt. Prisen jeg nevner, er utsalgspris i Norge.
  (Kanskje er jeg selv et av de beste eksempler på den merkelige audiofile rase?)
  Tviler på at det blir mulig å vise dette allerede på den kommende messa i Horten, men det får du spørre konstruktøren om.

Side 1 av 5 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed