Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Hei
  Jeg er helt fersk og lurer på om det finnes noe slikt noe:
  En forsterker/reciever med romkorreksjon for å sikre fleksibilitet og bra lyd:
  Skal kun brukes til stereo men surround er ok hvis kanalene kan slåes over til å benyttes i stereo. Har tenkt å benytte DAC RME ADI-2 og Pioneer DVD spiller som signalkilde. Forsterkeren trenger da ikke DAC.
  Jeg innbiller meg at romkorreksjon er viktigere enn mange andre ting innen HiFi for lyden sin del? Rommet (og selvsagt høyttalerene) må vel farge lyden mer enn kabler/dempeplater/ulike forsterkere og forsterkerteknologier/ulike signalkilder...eller? Jeg har sett litt rundt men skjønner for lite av det og vet ikke helt hva jeg trenger, jeg ønsker ikke å kjøpe features jeg ikke trenger, som jeg lett kan komme til å gjøre.
  Håper dette var forståelig.

  Mvh
  GON

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  1,639
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  http://www.lyngdorf.com/index.php?op...d=91&Itemid=35

  Finnes ulike bud på dette. Lyngdorfs er spennende.
  SCIENCE WILL CATCH UP WITH HI-FI, ONE DAY!

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Ok...så vi snakker 30k +++ ?

  G-O

 4. #4
  Moderator Bjørn.H's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  21,103
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Du har åpnet bra med gode spørsmål. Samtidig er nok katta sluppet ut av sekken nå, siden mange har sterke meninger om dette. Du vil antageligvis få mange forslag som kan komme til å strekke seg over ulike prisklasser, og se ut som poster på statsbudsjettet.

  Min personlige mening er at romkorreksjon kan være et godt verktøy til å avhjelpe problemer i rommet, men det er særlig bassen som representerer den største utfordringen. Der kan det i mange tilfeller være vanskelig å få linearitet, eller ha muligheten til å kunne plassere høytalerne uten å måtte inngå kompromisser pga. WAF eller plass. Det er rett og slett plasseringen av høytalerne som mange ganger ødelegger for potensialet i seg selv til å få lyden til å utfolde seg.

  Selvsagt dreier det seg om krav til anlegget, men generelt tror jeg svært mange med en god stereo ender med å trykke høytalerne tett opp til bakveggen, og på steder der lyden ikke får utfolde seg. Det er bare å ta en titt i bildegalleriet her på sentralen så kan man se hvordan man har jobbet med plasseringen.

  Da kan det være en god idé å ta en titt på hva slags høytalere som vil passe, slik som konstruksjon, antall elementer (en 2,5-veis kan ofte dekke behovet der 4x8" vil få rommet til å bli et discoteque), hvor bassrefleksportene er plassert ol. for å best finne en løsning som vil fungere. En subwoofer kan hjelpe til med å kompensere eller justere bassen i et stereoanlegg og redusere behovet for store høytalere med ditto digre forsterkere.

  Romkorreksjon får du i ganske rimelige surround forsterkere i dag som fokuserer på bassen (TACT/Lyngdorf tar for seg hele frekvensområdet) og ganske dyre ting som jeg selv har (Meridian G68, som håndterer frekvenser under 300-250Hz) som kan brukes til å løse problemer lyden. Romkorreksjon kan som sagt hjelpe, men ikke utføre mirakler dersom man har plassert høytalerne fullstendig ute av fokus.

  Men som nevnt, man kan kjøpe et solid, godt stereoanlegg og jobbe med plasseringen og møblere litt normalt, og få gode resultater. Med ditto diskusjoner med kona/dama/kjæresten som følge.


  Mvh. Bjørn
  Lyngdorf TDAI 2170, PrimaLuna ProLogue Classic, Monitor Audio GS20, Gold C150, Reloop Turn5 m/Clearaudio Virtuoso, Rega Fono MM, Bluesound Vault2, BJC, Yamaha RX-V3800, Sony BDP-S5500. Focal: Chorus 736S, Chorus CC700S, Chorus SW700S, Chorus 706S m/org. stat.

 5. #5
  Hifi-entusiast TomTom's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  215
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Vet ikke hvilket svar du egentlig vil ha. Men svaret til Bjørn forklarer jo mye.

  Ellers vil jeg vel kort nevne at surround-recievere fra ca. 5.000,- har en form for romkorreksjon i seg. Kvaliteten på disse stiger stadig hos de ulike leverandørene, men så vidt meg bekjent er Denon, Pioneer og Yamaha merker som får bra tester av sine recievere. Om disse er bra nok for deg til stereobruk må du finne ut av. Kvaliteten på romkorreksjonen her kan sikkert ikke måle seg med de beste på stereo-siden, men at recieverne gjør en forbedring er jeg ovebevist om.
  Hvor mye penger har du tenkt å legge i dette?

  mvh TomTom

 6. #6
  omholt
  Guest

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Akkustikk behandling er langt viktigere enn romkorreksjon. Skaff deg heller noen akustikk plater og kjøp deg en stereo forsterker. Det finnes god romkorreksjon i noen stereo produkter (Copland, Lyngdorf og DEQX), men da er vi i en annen prisklasse.

 7. #7
  Hifi-entusiast JensL's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2003
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  222
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Gå for f.eks. Onkyo, Marantz eller Denon med Audyssey romkorreksjonen.
  Jeg hørte en Onkyo i stua til en kompis, og det var nesten natt og dag når jeg byttet mellom korrigert og ikke-korrigert lyd.
  Uten tvil en stor forbedring.

  Hvis du legger 9-12.000,- på bordet, får du en modell som har Audyssey MultEQ XT, som er topputgaven.
  Denne korrigerer hele frekvensområdet på 8 posisjoner i stua.

  Her er noen priser på Onkyo:
  http://www.mono.no/subcat.x?cid=163&sid=547
  Mer info: www.onkyo.net

  Hifiklubben har Denon.

  Merk at de nyeste modellene fra Onkyo og Denon har også støtte for HDMI 1.3 og de nye HD-formatene fra DTS og Dolby (HD Master Audio og TrueHD).
  Kan være greit å ha for fremtiden.

  Hodetelefon-nerd. :-)

 8. #8
  Overivrig entusiast eldo472's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Tranby
  Innlegg
  833
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Sony TA-FA1200ES er med romkorreksjon.

 9. #9
  Hifi-entusiast JensL's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2003
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  222
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Sitat Sitat fra eldo472
  Sony TA-FA1200ES er med romkorreksjon.
  Joda, men ikke Audyssey. Sony bruker sin egen DCAC (Digital Cinema Auto Calibration), som sikkert er helt ok, men utifra det jeg har lest er Audyssey flere hakk bedre.

  Hentet fra en test av STR-DG810: "Sony's latest revision of DCAC is by far the most confusing auto calibration system we've ever tested. Part of the blame is the poorly written owner's manual and the downright awful user interface of the system."

  Det var vanskelig å finne detaljert info om DCAC, f.eks. om hele frekvensområdet blir korrigert.

  Hodetelefon-nerd. :-)

 10. #10
  Medlem ara1's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Sted
  Gjøvik
  Innlegg
  13
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Jeg kjører romkorreksjon med Benchmark. På CD kjører digitalt inn i denne, kun i frontkanaler drevet av mine hovedforsterkere. Når jeg så vil se film bare kjører jeg pre out fra kringmaskindekoderen som så går analogt inn i bencmarken og romkoorigerer dette signalet før det går inn i i forforsterker som er tjunet på fixed nivå ned i forsterkerene. Så drar souroundforsterkeren bakhøytlerene. Jeg kun altså foredler signalet i fronthøytalerene på dvd og kinolyd.

  Det er ikke enten eller, men i høyeste grad både og. Og jeg har jo ikke frontøytalere da selvfølgelig... og ikke sub, men rumperister...

  Så svaret er at med benchmark og forforsterker kan du bruke et drivverk f.ex dvd spilleren og f.ex dele digitalsignalet ut fra denne. Et til Bencmark og et til surroundforsterker. Benchmark har også en bedre enn god DA-converter... Pris ca 10 k, men du sparer CD spiller.. Og for dere som ikke liker flere kanaler så skjønner jeg dere, men tro meg den lyden jeg har på film er vanvittig og sterolyden har ingen begrensninger annet en ett Y-ledd. Og du behøver ikke en spes god kringlydprosessor da den bare dekoder og drar bakhøytalerene.
  Dr rør

 11. #11
  Hifi-entusiast faltro's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2007
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  111
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forsterker/reciever med romkorreksjon?

  Hei..

  Er det noen som har erfaring med Sony TA-FA1200ES?
  Ser den ikke fikk noen god test i lyd og bilde, men har det som jeg er ute etter ellers.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed