HiFi butikker i London/Frankrike - noen inntrykk.

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
9
Torget vurderinger
1
HiFi butikker i London

ligger en tråd her fra før et sted...prøv et søk.. ;)
 
U

utgatt60135

Gjest
HiFi butikker i London

Ja jaggu, her var det en liste limt inn av so..

Noen som kjenner dem? The best....


Her er noen, alle selger NAIM
Ha et godt opphold.

The Studio
28 Aylmer Parade
Aylmer Road
London N2
Tel: 020 8348 0990
website


Billy Vee Sound Systems
248 Lee High Road
Lewisham
London SE13
Tel: 020 8318 5755
website


Grahams Hi-Fi
Canonbury Yard
190a New North Road
London N1
Tel: 020 7226 5500
website


cornflake.co.uk
37 Windmill Street
London W1
Tel: 020 7631 0472
website
Audio T
190 West End Lane
West Hampstead
London NW6
Tel: 020 7794 7848
website


Oranges and Lemons
61 - 63 Webbs Road
London SW11
Tel: 020 7924 2040
website


Martin-Kleiser Ltd
109 Chiswick High Road
London W4
Tel: 020 8400 5555
website


Hi-Fi Experience
227 Tottenham Court Road
London W1
Tel: 020 7580 3535
Cogent Audio Visual
558 Kings Road
London SW6
Tel: 020 7751 3000
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.855
Antall liker
8.841
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
HiFi butikker i London

Hei!
Ellers kan jeg anbefale deg et annet besøk.

Ta turen til Derek Wilson i Overkill Audio....han bor utenfor London, 40 min med bane - han plukker deg sikkert opp på stasjonen.
Vil tro det kan være en opplevelse!

Mvh
OMf
 
U

utgatt60135

Gjest
HiFi butikker i London

Takk, men jeg er ikke klar for oppgradering ennå så det er mest for moro skyld og erfaring så jeg vil ikke være for mye til bry.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.855
Antall liker
8.841
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
HiFi butikker i London

Lyngen skrev:
Takk, men jeg er ikke klar for oppgradering ennå så det er mest for moro skyld og erfaring så jeg vil ikke være for mye til bry.
Hei!
Det tror jeg ikke du skal bekymre deg for.
Det er bare å ta en telefon og si det som det er (At du nødvendighvis ikke er i kjøpeposisjon, men at du har lyst til å høre systemet)....har han tid så får du nok en demo du ikke glemmer med det første og må han prioritere anerledes så har du ikek kastet bort mer enn en telefonsamtale!

Hvis du er på jakt etter lyd som er så nært opp til virkeligheten som mulig er dette trolig en av de aller aller beste anleggene!

Mvh
OMF
 
U

utgatt60135

Gjest
HiFi butikker i London

Ja, jeg lurte på hva jeg skulle si ved en slik situasjon. I Stockholm lot jeg som var i kjøpemodus men endret holdning halvveis og sa det som det var til. De var bare like blide og hjelpsomme alikevel så det var absolutt best. Alltid ærlig herretter :).

Hvilke produkter selger han?

Edit: Ok fant det ut ;).
 
U

utgatt60135

Gjest
HiFi butikker i London - inntrykk.

Jeg var innom noen HiFi butikker i Frankrike men kun én butikk var veldig imøtekommende for en turist.

Jeg hadde en meget bra opplevelse hos KJ West One i London. Her oste det av kvalitet. De hadde en flott butikk med mange veldig gode produkter og selgeren var meget informativ og imøtekommende.

De solgte noen av høyttalerne jeg har i øyenkroken ved en fremtidig bytte en eller annen gang. Det var moro å få sammenlignet Sonus Faber Cremona direkte med Martin Logan Vantage. De spilte med Leema Acoustics Tucana og Antila. Jeg fikk ikke et fullt så godt inntrykk av Cremona som hos Audioconsept med MBL Basic. En nydelig klang men litt vel søtt og tilbakelendt. Savnet også litt excitement. Vantage låt rett og slett betydelig bedre på alle parametre. Spesielt på transparent egenskaper og soundstage. Jeg syntes ML hadde bedre insight på Block Party plata og hadde til og med mer punch i bassen.

Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Leema. Veldig musikalske og åpne med flott presist soundstage. Etter hva jeg har lest om Krell KAV 400xi trodde jeg de kunne passe med Cremona men selgeren ristet på hodet men sa jeg kunne bedømme selv. Jeg fikk samme inntrykk som han, smalt lydbilde, lite engasjerende og ikke like åpen og flott mellomtone som Leema. Forskjellen var overraskende stor. Er Krell oppskrytt? Men det kunne jo være Krells egen CD spiller som var synderen. Syntes Krell hadde noe av den samme litt kjølige og metalliske klangen som Hegel. Interessant at jeg syntes denne klangfargen var minst fremtonet på ML. Jeg syntes den forstyrret den litt gyldne klangen til Cremona (som bør holdes vedlike hvis man liker det, imo). Det eneste jeg syntes Krell skåret bedre på var bunndraget.

Han mente selv ProAc D15 var nydelige høyttalere og virket ærlig da han var rimelig sikker på at ProAc D38 i følge mine preferanser ville vært den mest klare oppgraderingen selv om jeg synes ML er svært gode. Ellers var det vel ikke overraskende med en sterk ARC anbefaling. Han hadde et par Spendor s9 stående men sa at dette var en av de vanskeligste høyttalerne å med å gjøre som han har hatt inne. Mente videre at s8 er mer nøytral men ingen oppgradering fra ProAc D15 (Jeg tenkte det samme ved en kort lytt på s8 tidligere).

Dro innom Graham HiFi men syntes de hadde lite ineressant bortsett fra Neat. Måtte ha avtale for lytting. Det samme som hos Listening rooms. Den butikken kan jeg også anbefale. Veldig mange gode produkter og en fin butikk med hyggelig selger.

Ellers fikk jeg hørt Klipsch atter en gang i Montpellier siden de var tilkoblet Leema fra før (ville ikke demonstrere andre). Har nok ikke hørt Klipsch (RF 63 eller 83) like bra før men alikevel synes jeg det er en lite raffinert høyttaler. Men låt greit uten basstrykket jeg trodde de skulle ha.

Monpellier hadde en annen flott butikk med veldig hyggelig betejening for en gangs skyld. ProAc har visst et veldig godt rykte i Frankrike og selges av mange tror jeg. Hørte D28 med en Moon effekt og egenprodusert pre. Har var det litt missmatch med elektronikken i nedre mellomtone men ellers syntes jeg ikke det låt klart bedre enn hjemme. Derimot var det en ren nytelse å høre på ProAc D80 sammen med AA Prestige og C. Johnson pre/eff. Ingenting negativt å påpeke annet en prisen. Som vanlig setter jeg et stort spørsmålstegn ved om denne prisklassen kan forsvare kvalitetsøkningen.
 
U

utgatt60135

Gjest
Kjedelig med null kommentarer :-\.. Skrev mye fra Stockholm/København også nesten ingen reaksjoner. Er slik stoff helt uinteressant? Jeg synes det er moro å høre andre inntrykk i allefall.
 
N

nb

Gjest
Jeg synest det er artig å lese reportasjene dine i alle fall, så har du i alle fall en støtte...

Det virker som utvalget av dyr HiFi i Oslo er enormt til en såpass liten by å være, har du noe synspunkter på det? Jeg har aldri vært i en HiFi-sjappe når jeg er på ferie, så har ikke fått noe inntrykk av hvordan det ligger an i det store utland
 

pelsjeger

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.04.2004
Innlegg
897
Antall liker
1.001
Torget vurderinger
4
Jotakk, bring it on. Flott at du gidder legge såpass mye energi på å dele intrykkene med oss. Tror rett og slett det er lite folk her, for diskusjonene går usannsynlig treigt for tiden.
 
U

utgatt60135

Gjest
Takk. Det syntes som det var overraskende få butikker i London til å være en så stor by og det var nesten ingen andre da jeg var der. Jeg tror også det er stort utvalg i Oslo i forhold til innbyggere. Audioconsept i Stockholm er den beste butikken jeg har sett men synes ikke de skandinaviske byene har så ulikt tilbud. Marseille er en stor by men hadde bare en veldig bra butikk.
 

ELEL6200

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.08.2004
Innlegg
1.434
Antall liker
117
Lytte intrykkene dine stemmer godt overens med mine og ellers finner jeg reportasjen din vanskelig å debatter. Skriv heller noe negativt om Mastersound eller Zu så skal det bli andre boller ;)

Lf
 

toref

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.04.2006
Innlegg
2.174
Antall liker
38
Sted
Trondheim
Hei Lyngen! Flott innlegg. Leste det ikke før nå, da jeg søkte etter innlegg rundt D80. La merke til at du kommenterte D80 med CJ. Hørtes interessant ut. Har jo "mellomlandet" på Bryston som effektforsterker i mitt oppsett, men tviler på at jeg stopper her. Jeg drømmer om fortsatt mer "nærvær" og kropp på instrumenter og stemmer. Hvordan ville du karakterisere lyden med AA Prestige, CJ pre/effekt og D80? Husker du hvilke modeller av CJ som ble brukt?

Mvh
 
U

utgatt60135

Gjest
Beklager med det er for vanskelig å ha noen klar mening om da jeg ikke har hørt noen av komponentene før. Det var et oppsett jeg ikke har råd til uansett så det var bare bonus å få hørt dem siden det var koblet opp. Jeg la ikke merke til noen svakheter så jeg bare nøt musikken :D. Spilte mest klassisk. Det eneste jeg tenkte på var at akustikken i rommet kunne ha vært bedre (fått mer hjelp av veggene) og den litt irriterende høye relé lyden når volumet skulle endres.

Her er butikken om det skulle være interessant. Ingen bilder av rommet og oppsettet. http://www.hifi-pointfinal.com/index.htm
 

Soundproof

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.07.2007
Innlegg
1.639
Antall liker
0
Interessant innlegg, Lyngen. Nå har jeg fått noen adresser å oppsøke.

Ellers tror jeg du har rett i at Oslo har et overmåte stort antall hifi butikker av kvalitet, sammenlignet med andre storbyer. Kanskje arven etter Tandberg? Nordmenn er i hvertfall meget lydbevisste og innsiktsfulle omkring god lyd, og det gjør at butikkene må ta i mer, simpelthen.
 

Palace

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
761
Antall liker
35
Sted
Hagan
Walrus er en fin sjappe. Trivelige folk som jobber der og spennende utvalg. Ligger rett ved Marble Arch om jeg ikke husker feil.
 

toref

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.04.2006
Innlegg
2.174
Antall liker
38
Sted
Trondheim
Lyngen skrev:
Beklager med det er for vanskelig å ha noen klar mening om da jeg ikke har hørt noen av komponentene før. Det var et oppsett jeg ikke har råd til uansett så det var bare bonus å få hørt dem siden det var koblet opp. Jeg la ikke merke til noen svakheter så jeg bare nøt musikken :D. Spilte mest klassisk. Det eneste jeg tenkte på var at akustikken i rommet kunne ha vært bedre (fått mer hjelp av veggene) og den litt irriterende høye relé lyden når volumet skulle endres.

Her er butikken om det skulle være interessant. Ingen bilder av rommet og oppsettet. http://www.hifi-pointfinal.com/index.htm
Den er grei. Det er vel sånn det bør være også - at man fokuserer på musikken heller enn utstyret. :)

Mvh
 
Topp Bunn