Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hakke
  Guest

  Electrocompaniet effektforsterkere

  Finnes det noen her på HFS som kan si noe fornuftig om forskjellene/likhetene mellom EC's monoblokker AW 180 M og effekttrinnet AW 120? Kjenner du den integrerte ECI-4 (nå ECI-5), tar jeg gjerne imot betraktninger om denne også. Går rundt og sikler på et av disse alternativene. Effektforsterker da i kombinasjon med forforsterker EC 4.7. Er fullstendig klar over prisforskjellen da........

 2. #2
  bamsemann
  Guest

  Re: Electrocompaniet effektforsterkere

  Har selv eid aw 120-aw100 og aw100 anniversery edition. Har hørt 180w blokkene, men ikke i ordentlig ordna forhold.

  Jeg kan vel si at aw 120 er en veldig god forsterker, glansfull-bra kropp på tonen-delikat-og brukbart med kraft, mye for penga der.

  Husker at de sa inne på companiet at aw120 er kanskje den forsterkern de var best fornøyd med.

  Men jeg kan desverre ikke si om den er bedre/dårligere enn aw180, men har vel et inntrykk av at aw 180 er en tanke varmere/fyldigere i lyden.

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2002
  Innlegg
  107
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Electrocompaniet effektforsterkere

  Finnes det noen her på HFS som kan si noe fornuftig *om forskjellene/likhetene mellom EC's monoblokker AW 180 M og effekttrinnet AW 120? *Kjenner du den integrerte ECI-4 (nå ECI-5), tar jeg gjerne imot betraktninger om denne også. *Går rundt og sikler på et av disse alternativene. *Effektforsterker da i kombinasjon med forforsterker EC 4.7. *Er fullstendig klar over prisforskjellen da........
  Jeg har hatt både aw100DMB, 120 DMB og AW180. Aw 120DMB er en meget god effektforsterker, og trenger du ikke mer en 120watt holder det. Jeg har nå AW180 synes ikke de er spesielt mye bedre, men det ser jo kuult ut da med monoblokker. Lydmessig, gitt at du har høytalere som ikke krever myyyye så er det vel ikke så stor forskjell på disse. Sammenlikningen er gjort med siste versjon av begge. Jeg tror at AW120 låter bedre en et gammelt sett AW180 uten oppgraderinger.

  Jon

 4. #4
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Electrocompaniet effektforsterkere

  Jeg går med et distinkt inntrykk av at 2 stk AW120 i biamping vil være bedre enn en større EC-forsterker..
  Har prøvd slike ting før, også med AW100, og det er et eller annet med disse EC'ene som gjør at de begynner først å trives skikkelig når lasten blir lett; da pipler det frem klangfarger og fine toner som ikke er å finne ved hardere laster, eller på de større (AW250 og AW180)..

  Vel, ting må jo prøves av kjøper først, men jeg vil bli overrasket om du ikke finner at 2xAW120 er en veldig bra effektforsterker, bedre enn de større, og klart verdt mellomlegget ift 1xAW120..

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 5. #5
  theStig
  Guest

  Re: Electrocompaniet effektforsterkere

  Den beste EC forsterkeren jeg har hørt er den gamle 25-watteren. Den låter ok synes jeg. Nok om det.

  Men jeg har hørt både AW250, 180 og 120, og 180'en er vel den jeg synes minst positivt om. Et par AW120 i brokobling er vel det beste alternativet hvis man på død og liv vil ha EC-lyd.

 6. #6
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2004
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  741
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Electrocompaniet effektforsterkere

  Den beste EC forsterkeren jeg har hørt er den gamle 25-watteren. *Den låter ok synes jeg. Nok om det.

  Men jeg har hørt både AW250, 180 og 120, og 180'en er vel den jeg synes minst positivt om. Et par AW120 i brokobling er vel det beste alternativet hvis man på død og liv vil ha EC-lyd.
  dette tror jeg du har helt rett i. jeg hadde et par ec anniversay effekttrinn (opprinnelig 2x125W hver) som ble kjørt i biamping en stund. men som du sier, det løsnet ikke skikkelig før de ble modifisert til brokopleded monoblokker.
  jakr
  Anlegg 1: Marantz sa7s1/dCS Debussy/Studer A80RC-VU/Otari MX-5050/Thales Turntable/Thales Tonearm+EMT Gold/Thales Simplicity+Grado Statement 1/Thales phono cables/ARC Phono 2SE/ARC REF 5SE/ARC REF 250/Martin Logan CLX 25th Aniv./2xMartin Logan Descent i/BM Emotion SE/BM Revelation IC mkII SE/LMC FAT strømkabler+Furutech kontakter/ IsoTek Super Titan/IsoTek Super Genesis
  + Kino: Oppo BPD 105EU, JVC DLA-RS48E
  Manley Stingray II som kan overtas av den som ønsker!!.

 7. #7
  theStig
  Guest

  Re: Electrocompaniet effektforsterkere

  Har du en preamp med balansert ut er det veldig enkelt å brokoble. Trenger ikke å bygge om noe da. Bare kjøre +ut til den ene kanalens +inn, og -ut til den andre kanalens +inn. Og så høyttaleren mellom + og + på utgangene.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed