Side 2 av 36 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 711
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak soundscape's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Akershus syd
  Innlegg
  4,562
  Tagget i
  7 Innlegg
  Sitat Sitat fra svart-hvitt Se Innlegg
  Sitat Sitat fra soundscape Se Innlegg
  Nøytralt er for min del slik at anlegget skiller mellom de forskjellige innspillingene , uten å legge til en tydelig signatur som går igjen. Om anlegget har en fremtredende signatur vil det bli bra/bedre på noen få innspillinger , men tryne helt på alt annet. Nå skal det sies at INGEN anlegg eller rom er uten signatur - alt vil uansett føre til et samlet resultat som neppe er nøytralt. Da måtte man ha en felles standard for demping av rom , spredningsmønster osv. som var lik både i studio og hjemme i stua.

  Noen foretrekker å tune lyden i forskjellige retninger - andre hva vi velger å kalle nøytralt. Det blir uansett en illusjon . Kunsten er å finne en klang man liker :-) Er jo noe av det som er utfordrende og interessant med denne hobbyen.

  Sånn til slutt er jeg enig i det meste av det trådstarter skriver...
  Min erfaring er at avvik fra det nøytrale blir klarere (enklere å oppfatte) og en mer negativ egenskap hvis man bruker høyttalerne variert, til f.eks. TV (nyheter, sport), film (tale er viktig, og lyden av f.eks. en bilmotor bør høres naturlig ut) og all slags musikk.

  Kanskje andre har tilsvarende erfaringer?
  Helt klart. Tale , vokal , akustiske instrumenter er for meg de beste referansene , fordi man kjenner klangen i et ordentlig piano osv. og som du sier dess flere kilder - jo lettere er det å luke ut evt. svakheter.

 2. #22
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Nøytralitet og preferanser er to vidt forskjellige ting.

  Om nøytralitet:
  Dette er et rimelig alment akseptert faktum. Nøytralitet er det mer enn 99% av befolkningen enes om. Det finnes massevis av forskning på dette, og til formålet er mange undersøkelser gjort med det som må kunne kalles et representativt utvalg. Det finnes ikke en eneste seriøs undersøkelse som gir noe som helst kred til påstanden om at nøytralitet er en svært subjektiv greie.

  Om subjektivitet og preferanser:
  De som roper høyest om subjektivitet og preferanser blander som oftest begrepene. Alle oppsett har ulike typer feil. Disse feilene varierer i beskaffenhet og størrelse, og for noen er enkelte typer feil helt uproblematiske, mens for andre er det andre typer feil som er uproblematiske. Preferanser handler om feilene vi kan akseptere, men det er ikke det samme som at vi ønsker oss, eller behøver disse feilene.

  Nøytralitet er det som skaper den positive opplevelsen, mens feilene er det som i varierende grad ødelegger for den. Med andre ord, preferanser handler utelukkende om det som ødelegger for den gode opplevelsen, ikke om det som skaper den.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 3. #23
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,840
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Nøytralitet og preferanser er to vidt forskjellige ting.

  " Med andre ord, preferanser handler utelukkende om det som ødelegger for den gode opplevelsen, ikke om det som skaper den" .
  Kan du forklare hva du mener?

  Hvilke forskning er du legger til grunn for at "99% enes om nøytralitet" og gjelder denne forskningen reprodusert musikk til hjemmebruk? Link?
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 4. #24
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra The Gunner Se Innlegg
  Her håper jeg at alle som trakter etter nøytralt lyd kommer til, stor enighet oppstår så vi får en konsensus på dette engang for alle. Også håper jeg at den brer seg til resten av kloden, slik at alle verdens audiofile kan forenes om den.
  Den enigheten er allerede der, selv om enkelte gjerne desperat vil holde liv i stereotyper som antyder det motsatte. Påstanden om at det ikke er enighet rundt temaet nøytral lyd kommer stort sett utelukkende fra folk som systematisk fornekter vitenskap som en ledetråd på veien mot den perfekte lyd. Men hvordan kan de da vite at den lyden de digger ikke er nøytral?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 5. #25
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra Laban MK3 Se Innlegg
  Du skulle vøri prest Snikers
  Har hørt rykter om at man da bør være litt fan av disse vedtatte unntakene fra diagnosekriterer for vrangforestillinger. Der scorer jeg veldig dårlig.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 6. #26
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra MarkusH Se Innlegg
  Lyd er like individuelt som utseende er hos folk, å fastslå hva som er nøytralt, varmt og kaldt er umulig for en gitt folkegruppe. Jeg mener ikke det samme som det du/dere mener og ingen av delene er noe mer "riktig" enn det andre. Disse trådene begynner faktisk å gro litt på meg, finner de om ikke annet humoristiske.
  Har du noe som sannsynliggjør dette på noen som helst måte?

  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Da har du fattet poenget godt. Ingen fasit, poke the bear osv.
  Og har du noe som sannsynliggjør dette på noen som helst måte?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 7. #27
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,270
  Tagget i
  10 Innlegg
  Torget
  1
  Snickers' utlegninger og beskrivelser av begrepet "Nøytralt", kan neppe bestrides med særlig suksess.

  For meg gjenstår allikevel et "problem", og det er persepsjonen av det som er "naturlig", dvs. det som låter mest likt det ekte, lyden av en stemme og lyden av en streng i et rom du kjenner. I mitt hus har jeg av og til besøk av både treblåsere og gitarer, jeg vet at disse aldri låter "feil", rett og slett fordi de ikke er prosessert.

  Og her kommer vi til hoved"bekymringen", nemlig den at det finnes utstyr som beviselig ikke måler nøytralt og feilfritt, men som allikevel oppleves å gjengi hermetisk musikk til dels betydelig mer "naturlig" og virkelighetsnært enn ustyr som måler bedre. Spørsmålet er for meg hvorfor? Det måler "feil", det er beviselig ikke nøytralt, allikevel er min persepsjon i mitt rom, at dette låter mer som en ekte stemme/gitar/klarinett... etc.

  Duelund jobbet mye med dette, han hadde gode, interessante innspill, men han er dessverre ikke mer blant oss. Det jeg egentlig ikke finner helt troverdig, er den enkle forklaringen at det kommer av psykoakustikk og spesifikk forvrengning. Jeg mener dette er en avfeining av den egentlige årsaken til at nøytralt utstyr ikke nødvendigvis låter like naturlig som ikke-nøytralt utstyr. LP kontra digital er et typisk eksempel på dette; mange opplever en god vinylavspillingskjede nærmere virkeligheten enn en tilsvarende digital kjede, selv om det beviselig er feil. Jeg har selvsagt ikke noe svar på sammenhengene her, men jeg mener uansett det ikke er formålstjenlig å avfeie det som placebo eller feil i avspillingskjeden.

  Dersom det skulle forholde seg slik at det instrumentet som selvsagt låt både nøytralt og naturlig i studio, kan "gjenopplives" i lytterommet, er vel det av betydelig større interesse for musikkopplevelsen, enn om det kommer mest mulig uendret ut i forhold til hva som kan måles på whatever medie musikken er lagret på? Jeg vil kort og greit slå et slag for naturligheten, framfor den uendelige nøytralitet! Dessuten tror jeg ikke nødvendigvis det er motsetninger, heller, men finner det som nevnt utfordrende at det ikke alltid ser ut til å henge sammen.

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

 8. #28
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  486
  Tagget i
  1 Innlegg
  Bra jobba, Snickers, et flott innlegg!
  Bluesound Node 2
  Audiobyte Black Dragon DAC
  NuPrime ST-10
  Dynaudio Excite X14
  6 mm kobber høyttalerkabel

 9. #29
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra svart-hvitt Se Innlegg
  Hvis man ikke kjenner historien, er man dømt til å gjenta alle feilene.

  Her er sitat fra Genelec-lenken ovenfor:

  «In fact, if you do a small study on the history of recommendations to the frequency response of the loudspeaker at the listener’s ears, already by the break of 1900 audio engineers were using equalization to render the audio colour free. Remember, at these days we did not even have access to modern style equalizers. The vacuum tube amplifiers were really very straight-forward and achieving equalization in those days required some creative thinking and foresight».

  Det er intet nytt under solen. Idealet om nøytral, «fargefri» lyd, har eksistert i over 100 år.

  Å kritisere dette idealet; minner ikke det litt om ignorans, mangel på interesse for historien bak reproduksjon av lyd? Er det ikke mer givende å forsøke å forstå hva nøytralitet innebærer i lydsammenheng i stedet for å kritisere idealet?

  En ting til: Nøytralitet har ingenting med ens preferanser å gjøre isolert sett. Likevel er det vist gang på gang at nøytrale høyttalere foretrekkes av de fleste når de sammenliknes med «kulørte» høyttalere.
  Ignorans, om en kan kalle det det, er minst like stor om "sannheten" kun gis av et lite knippe premiss leverandører. I ditt tilfelle er det Genelec som du er stor fanboy av. De har gjort mye bra, og har endel gode ideer. Men jeg fremholder behov for faktisk å lese seg opp på mer enn den ene "sanne" vei. Som for deg er hva det er.. Og hva er en "nøytral" høyttaler? Du hørte ANM sine nye, er de nøytrale feks?
  Med deg selv som premissleverandør mot tusenvis av ingeniører som har forsket på dette gjennom mer enn 100 år så stiller du sterkt?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 10. #30
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,840
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra svart-hvitt Se Innlegg
  Hvis man ikke kjenner historien, er man dømt til å gjenta alle feilene.

  Her er sitat fra Genelec-lenken ovenfor:

  «In fact, if you do a small study on the history of recommendations to the frequency response of the loudspeaker at the listener’s ears, already by the break of 1900 audio engineers were using equalization to render the audio colour free. Remember, at these days we did not even have access to modern style equalizers. The vacuum tube amplifiers were really very straight-forward and achieving equalization in those days required some creative thinking and foresight».

  Det er intet nytt under solen. Idealet om nøytral, «fargefri» lyd, har eksistert i over 100 år.

  Å kritisere dette idealet; minner ikke det litt om ignorans, mangel på interesse for historien bak reproduksjon av lyd? Er det ikke mer givende å forsøke å forstå hva nøytralitet innebærer i lydsammenheng i stedet for å kritisere idealet?

  En ting til: Nøytralitet har ingenting med ens preferanser å gjøre isolert sett. Likevel er det vist gang på gang at nøytrale høyttalere foretrekkes av de fleste når de sammenliknes med «kulørte» høyttalere.
  Ignorans, om en kan kalle det det, er minst like stor om "sannheten" kun gis av et lite knippe premiss leverandører. I ditt tilfelle er det Genelec som du er stor fanboy av. De har gjort mye bra, og har endel gode ideer. Men jeg fremholder behov for faktisk å lese seg opp på mer enn den ene "sanne" vei. Som for deg er hva det er.. Og hva er en "nøytral" høyttaler? Du hørte ANM sine nye, er de nøytrale feks?
  Med deg selv som premissleverandør mot tusenvis av ingeniører som har forsket på dette gjennom mer enn 100 år så stiller du sterkt?
  Ifht egen preferanser så stiller jeg sterkt ja. Har til dags dato ikke hørt et 100% nøytralt anlegg ifht det som oppleves på akustiske konserter. Så enkelt er det.
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 11. #31
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,840
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Nøytralitet og preferanser er to vidt forskjellige ting.

  " Med andre ord, preferanser handler utelukkende om det som ødelegger for den gode opplevelsen, ikke om det som skaper den" .
  Kan du forklare hva du mener?

  Hvilke forskning er du legger til grunn for at "99% enes om nøytralitet" og gjelder denne forskningen reprodusert musikk til hjemmebruk? Link?
  Venter på svar på anvendt forskning som du har brukt her.
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 12. #32
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra The Gunner Se Innlegg
  Sitat Sitat fra soundscape Se Innlegg
  Nøytralt er for min del slik at anlegget skiller mellom de forskjellige innspillingene , uten å legge til en tydelig signatur som går igjen. Om anlegget har en fremtredende signatur vil det bli bra/bedre på noen få innspillinger , men tryne helt på alt annet. Nå skal det sies at INGEN anlegg eller rom er uten signatur - alt vil uansett føre til et samlet resultat som neppe er nøytralt. Da måtte man ha en felles standard for demping av rom , spredningsmønster osv. som var lik både i studio og hjemme i stua.

  Noen foretrekker å tune lyden i forskjellige retninger - andre hva vi velger å kalle nøytralt. Det blir uansett en illusjon . Kunsten er å finne en klang man liker :-) Er jo noe av det som er utfordrende og interessant med denne hobbyen.

  Sånn til slutt er jeg enig i det meste av det trådstarter skriver...
  Det er vel heller sånn at anlegg med evne til å skille innspillingene godt fra hverandre - klinten fra hveten - har lettere for å spille svært godt når det treffes på de riktige innspillingene, og gjør resten mindre attraktive, ved å avsløre deres mangelfullhet - og gudene skal vite at det finnes mange elendige innspillinger. Noen vil kalle slike egenskaper som gjennomsiktige/transparente/avslørende/nøytrale? Et anlegg som legger til sin signatur, eller farget, vil vel gjøre at de fleste innspillinger vil låte i samme retning, eller ganske så like?
  Man kan jo se for seg at de satt i studio og bestemte seg for at "dette her skal vi få til å låte skikkelig dårlig". Så har du da klart bragden å gjengi nettopp dette i ditt eget anlegg, mens de som har fått den innspillingen til å låte bra, de har gjort noe feil så klart.

  Du tenker ikke heller at de faktisk har anstrengt seg en smule for å forsøke å få dette til å bli bra i studio, og når du setter dette i gang på ditt eget anlegg så låter det helt annerledes enn det artisten nikket annerkjennende til og uttalte "ja, sånn vil vi låte"?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 13. #33
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Nøytralitet og preferanser er to vidt forskjellige ting.

  " Med andre ord, preferanser handler utelukkende om det som ødelegger for den gode opplevelsen, ikke om det som skaper den" .
  Kan du forklare hva du mener?

  Hvilke forskning er du legger til grunn for at "99% enes om nøytralitet" og gjelder denne forskningen reprodusert musikk til hjemmebruk? Link?
  Venter på svar på anvendt forskning som du har brukt her.
  Jeg beklager selvsagt på det sterkeste at jeg ikke hoppet over alle andre innlegg og fokuserte kun på ditt viktige spørsmål:

  Begynn her du, her er det ca 150 linker å velge i, så kan du jo si i fra når du har lest gjennom dette og trenger mer:

  https://www.google.com/search?q=preference+site:aes.org
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 14. #34
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,840
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Nøytralitet og preferanser er to vidt forskjellige ting.

  " Med andre ord, preferanser handler utelukkende om det som ødelegger for den gode opplevelsen, ikke om det som skaper den" .
  Kan du forklare hva du mener?

  Hvilke forskning er du legger til grunn for at "99% enes om nøytralitet" og gjelder denne forskningen reprodusert musikk til hjemmebruk? Link?
  Venter på svar på anvendt forskning som du har brukt her.
  Jeg beklager selvsagt på det sterkeste at jeg ikke hoppet over alle andre innlegg og fokuserte kun på ditt viktige spørsmål:

  Begynn her du, her er det ca 150 linker å velge i, så kan du jo si i fra når du har lest gjennom dette og trenger mer:

  https://www.google.com/search?q=preference+site:aes.org
  Du som har lest alle har vel noen anbefalinger?
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 15. #35
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Ifht egen preferanser så stiller jeg sterkt ja. Har til dags dato ikke hørt et 100% nøytralt anlegg ifht det som oppleves på akustiske konserter. Så enkelt er det.
  Hva i all verden har det med saken å gjøre?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 16. #36
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg

  Venter på svar på anvendt forskning som du har brukt her.
  Jeg beklager selvsagt på det sterkeste at jeg ikke hoppet over alle andre innlegg og fokuserte kun på ditt viktige spørsmål:

  Begynn her du, her er det ca 150 linker å velge i, så kan du jo si i fra når du har lest gjennom dette og trenger mer:

  https://www.google.com/search?q=preference+site:aes.org
  Du som har lest alle har vel noen anbefalinger?
  Du bør absolutt lese alle. Ikke glem å lese artiklene som er listet opp under citations, for dette er artikler som er skrevet for folk som kjenner historien og den sentrale forskningen som er gjort tidligere. Begynn gjerne med de eldre artiklene så får du dette ganske kronologisk og slipper å snuble over samme artikkel mange ganger.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 17. #37
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,840
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Ifht egen preferanser så stiller jeg sterkt ja. Har til dags dato ikke hørt et 100% nøytralt anlegg ifht det som oppleves på akustiske konserter. Så enkelt er det.
  Hva i all verden har det med saken å gjøre?
  Fordi jeg hører med egne ører. Hva du mener er nøytralt er ikke nødvendigvis det samme for meg.. Er det så vanskelig å forstå? At hobbyen passer bedre når alt og alle kan settes en merkelapp på er ditt valg. Jeg forbeholder meg retten til min egen opplevelse rundt reproduksjon av lyd.
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 18. #38
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,840
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg

  Venter på svar på anvendt forskning som du har brukt her.
  Jeg beklager selvsagt på det sterkeste at jeg ikke hoppet over alle andre innlegg og fokuserte kun på ditt viktige spørsmål:

  Begynn her du, her er det ca 150 linker å velge i, så kan du jo si i fra når du har lest gjennom dette og trenger mer:

  https://www.google.com/search?q=preference+site:aes.org
  Du som har lest alle har vel noen anbefalinger?
  Du bør absolutt lese alle. Ikke glem å lese artiklene som er listet opp under citations, for dette er artikler som er skrevet for folk som kjenner historien og den sentrale forskningen som er gjort tidligere. Begynn gjerne med de eldre artiklene så får du dette ganske kronologisk og slipper å snuble over samme artikkel mange ganger.
  Faktisk har jeg ingen problemer med å ta med tid til å lese endel av dette.
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 19. #39
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,271
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Ifht egen preferanser så stiller jeg sterkt ja. Har til dags dato ikke hørt et 100% nøytralt anlegg ifht det som oppleves på akustiske konserter. Så enkelt er det.
  Hva i all verden har det med saken å gjøre?
  Fordi jeg hører med egne ører. Hva du mener er nøytralt er ikke nødvendigvis det samme for meg.. Er det så vanskelig å forstå? At hobbyen passer bedre når alt og alle kan settes en merkelapp på er ditt valg. Jeg forbeholder meg retten til min egen opplevelse rundt reproduksjon av lyd.
  Om jeg eller du sitter i en konsertsal er likegyldig, lyden er den samme i den salen uansett. Du vil ikke få det samme lydbildet hjemme over et stereoanlegg, men ekteheten lar seg gjenskape. Dersom man klarer å gjenskape ekteheten vil det låte ekte for alle, om virkeligheten er referansen. Hvordan det låter inni selve øret, og i hjernen, er uten betydning for den endringen som finner sted inni der finner sted enten man er i konsertsalen eller lytter til en reproduksjon.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 20. #40
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Hamar
  Innlegg
  11,499
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Ifht egen preferanser så stiller jeg sterkt ja. Har til dags dato ikke hørt et 100% nøytralt anlegg ifht det som oppleves på akustiske konserter. Så enkelt er det.
  Hva i all verden har det med saken å gjøre?
  Fordi jeg hører med egne ører. Hva du mener er nøytralt er ikke nødvendigvis det samme for meg.. Er det så vanskelig å forstå? At hobbyen passer bedre når alt og alle kan settes en merkelapp på er ditt valg. Jeg forbeholder meg retten til min egen opplevelse rundt reproduksjon av lyd.
  Du må selvfølgelig ha din egen oppfatning av «nøytral». Snickers henviste bare til at det er dokumentert stor konsensus om begrepet. Hvil deg nå kriger, det er påske. Tid for å henge rundt*


  * dokumentert i over 2000 år
  Feickert Blackbird platespiller / Kuzma 4 point arm med VdH Colibri XCP-HO og Kuzma 4 point 14" arm med Miyajima Madake
  Luxman EQ500 RIAA
  Marantz CD-7 og CD12 - Luxman DA06 DAC - Apple TV / iPhone X / iPad for trådløs streaming
  Luxman L509x forsterker
  Tannoy DC10A med Tannoy ST-100 diskanter og 2 stk JL Audio Fathom 113 subwoofere

Side 2 av 36 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed