Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 57
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2011
  Innlegg
  41
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Hjelp til valg av høyttalere

  Kveld,

  Er på hugget etter nye høyttalere, da jeg har funnet at det må bli neste ledd i oppgraderingen av anlegget.. Vurderte sub først, men har kommet frem til jeg har "mere bruk" for høyttalere.

  Lydsignatur:
  Liker varm, litt "fremoverlent" lyd med trøkk i, som spiller engasjerende. Oppløsning oppover er selvsagt også viktig, men ikke slik at den blir masete og lyttetrettheten kommer sigende for fort.

  Musikksmak:
  Musikksmaken dekker hele spekteret fra hoggorm, til kanari - Dire Straits, Virginmarys, Kings of Leon, Kari Bremnes, Muse, October Tide, Seigmen, Audioslave, Atreyu og mange mange flere.. Dette er kun noen jeg kom på i farten.
  Jaja - det skader ikke med et eksempel


  Høyttalere jeg vurderer er:
  • Klipsch RP-280F (Hart hørt denne med Hegel H360 og likte deg jeg hørte)
  • Monitor Audio Silver 8 (Aldri sett den, aldri hørt den, vurderes på bakrunn av tester)
  • Focal Aria 926 (Aldri sett den, aldri hørt den, vurderes på bakrunn av tester)


  Skal drives av en Parasound Halo Integrated / HINT. Er forøvrig også åpen for andre forslag i ca 15k klassen. Av tidligere høyttalere jeg har hatt, så liker jeg f.eks mye bedre lyden av B&W DM683 vs Dali Ikon 6. For å ikke snakke om Martin Logan, men denne ligger dessverre langt over budsjettet i pris. Grunn for at jeg spør her, og ikke bare stikker innom den lokale hifi-sjappa kommer av at jeg bor langt unna. Kommer nok til å ta sjansen på å bare bestille når jeg har fått godfølelsen på noe..

  Håper noen kan hjelpe meg med å gjøre valget lettere.

  entusiasten

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2011
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  206
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ligger et par Proac D28 på bruktbørsen. På disse tror jeg du kan spille "alt" av musikk uten at du vil mangle noe. Disse følger også fint med hvis du skulle oppgradere elektronikken. Ikke sikkert at du vil ønske en sub her. Lyttetretthet er vel et ukjent fenomen med Proac så lenge elektronikken bak passer. Har ikke hørt HINT med Proac, men tviler på at det er en dårlig kombo. Skulle ikke Proac falle i smak er de lette å selge videre.

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2012
  Innlegg
  847
  Tagget i
  1 Innlegg
  Proac er ikke dumt, Dynaudio er heller ikke så ille, du kan ta en lytt på feks M30 event om du kommer over noen brukte av de dyrere utg.
  ellers ville vell noen brukte Audio Vector S3/M3 sign og Sonus Faber Venere 2.5 også stått på ønske liste min i den prisklassen.

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Sted
  Tromsø
  Innlegg
  166
  Tagget i
  0 Innlegg
  Akustisk Bureau selger helt nye Martin Logan Motion 40 til 16k. Verdt å vurdere. Om du kunne tenke deg å kjøpe brukt så bør du kunne få Martin Logan Electromotion ESL om du legger på noen lapper.

 5. #5
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,278
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gøy du skal oppgradere! Men noe av det viktigste å tenke på når du skal velge høyttalere, er akustikken i rommet, hvor du skal plassere høyttalerne, og hvor langt fra høyttalerne du primært kommer til å lytte. Den lyden du hører er nemlig aldri lyden fra "bare" høyttalerne, det er lyden fra høyttalene + refleksjoner fra vegger, gulv og tak. Når du skal velge høyttalere, bør du derfor tenke på hvilke høyttalere som kommer til å passe best for din plassering og lytteposisjon. Hvis du lytter veldig nært høyttalerne feks, vil ofte små toveis-høyttalere fungere best, gjerne sammen med en subwoofer. Lenger unna kan større høyttalere fungere bedre. Hvis høyttalerne står i et hjørne eller veldig tett på en sidevegg, er det en god idé å ha høyttalere som har såkalt kontrollert spredning... Osv.

  Har du mulighet til å legge ut et bilde av stua/lytterommet, og markere hvor høyttalerne skal stå, hvor du lytter, osv? I så fall er jeg helt sikker på du vil få gode tilbakemeldinger her på hvilke høyttalere som kan passe
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 6. #6
  Hifi-entusiast tokai's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  256
  Tagget i
  0 Innlegg
  +1 OlavE
  ett par bilder ell, tergning av rom.

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2011
  Innlegg
  41
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Takk for svar folkens. Ser det har kommet en del forslag her, kommer tilbake med det senere i dag. Legger inn ei skisse av "hola" mi siden det tydligvis er relevant. Litt mangelfull på mål, men en kan jo synse på resten ut i fra hva som er påsatt.

  Ref akustikk, så har jeg planlagt å kle veggen bak høyttalerne med Rockfon dempematter, om dette ligger i et ok prisleie. Og på sikt har jeg planlagt et såkalt "akustisk bilde" til å henge på veggen rett bak lytteposisjon.

  Navn:   Furten HiFi-Model.jpg
Visninger: 1038
Størrelse: 29.5 Kb

  Angående forslag til HT, så skal jeg prøve å svare på det senere i kveld.

  mvh

 8. #8
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,278
  Tagget i
  0 Innlegg
  Flott, takk for det, entusiasten!

  Det er alltid vanskelig å vite hvordan høyttalere vil høres ut i et gitt rom. Så det ideelle er alltid å prøve det ut. Hvis du kjøper noe nytt på nettet, kan du jo alltids få det hjem, se hvordan det er, og så sende tilbake innen angrefristen hvis du ikke blir fornøyd?

  Min første inuitive reaksjon er ellers at dette rommet er forholdsvis lite, og at det godt kan være at et par mindre høyttalere vil fungere best - siden store høyttalere lett kan skape litt rot, i hvert fall dersom elementene i høyttaleren ikke er montert tett på hverandre. I hvert fall gjelder det hvis du går for tradisjonelle kasse-høyttalere som ikke kontrollerer spredningen. Dersom du går for tradisjonelle kassehøyttalere, ville kanskje jeg ha satset på et par toveis stativ-høyttalere, pluss en god subwoofer. Men det er ikke noen fasit altså, bare en første reaksjon.

  Men for å få mest mulig direktelyd - som gjør at lydbildet blir klarere - ville jeg kanskje satset på et par høyttalere som har forholdsvis høy direktivitet. Det betyr at lyden ikke spres i alle mulige retninger, men sends kontrollert forover. Noen forslag:
  - høye elektrostat-høyttalere, hvis du kan finne noen brukt innenfor ditt prisområde (martin logan m.m.). De spiller veldig rett forover. Men bør ideelt sett dras litt ut fra veggen.
  - lxmini, som du i så fall må sette sammen selv... litt som et byggesett fra Ikea: LXmini Challenge
  - en av modellene fra JBL som benytter seg av en såkalt "waveguide", og derfor sender lyden kontrollert fremover. Det er mulig du til og med kan spare masse penger ved å gå for disse rimelige aktive studiomonitorene som har forsterker innebygd, som kontrollerer spredningen, og som spiller fletta av veldig mye annet: https://evenstadmusikk.no/WebPages/P...1&ref=prisjakt

  Forøvrig: Har du vurdert å flytte sofaen 50 cm ut fra bakveggen? Da kommer du litt nærmere på høyttaleren, noe jeg tror vil være bra. Pluss at det sjelden er optimalt å sitte inntil bakveggen når man lytter.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 9. #9
  Hifi Freak coolio's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  2,220
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dersom du likte rp280f med h360, hvorfor ikke kjøpe dem nå som de er på tilbud til 7999kr på komplett.no?
  Hint spiller varmere og mykere enn H360 og vil være en vel så god match til klipsch. Med den prisen selger du iallefall ikke med tap dersom ikke blir fornøyd...

  Selv ville jeg anbefalt alt mulig annet enn klipsch, som spiller fryktelig lyst og skarpt i mine ører, men siden du allerede har lyttet og likt dem ville jeg prøvd dem.

  Sonus Faber Venere 2.5 og klipsch er direkte motsetninger, så valget bør liksom ikke stå mellom dem...

 10. #10
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2011
  Innlegg
  41
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Mulig det er kurant å benytte seg av returordninger ved kjøp, men har selv aldri benyttet meg av dette?

  Har tenkt at stativhøyttalere kan være vel så bra, men personlig syns jeg det er "finere" med gulvstående. Monitor Audio som jeg nevnte i første innelegg har jo ganske tettsittende element ser det ut til. Og den har jo fått en del skryt.
  Det er ikke aktuelt å bygge selv, trenger de "i dag" så det må være i hus i nærmeste framtid.. Vil pensjonere de gamle Maggiene.

  Har akkurat kjøpt ny forsterker, så aktive høyttalere kommer nok ikke i hus med det første.

  Det er ikke noe problem å flytte sofaen, så det forsøket blir utprøvd når ht er kommet i hus.

 11. #11
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2011
  Innlegg
  41
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra coolio Se Innlegg
  Dersom du likte rp280f med h360, hvorfor ikke kjøpe dem nå som de er på tilbud til 7999kr på komplett.no?
  Hint spiller varmere og mykere enn H360 og vil være en vel så god match til klipsch. Med den prisen selger du iallefall ikke med tap dersom ikke blir fornøyd...
  Takk for tipset! Kliner til med disse, og satser på at jeg blir fornøyd. Dersom de ikke spiller som forventet får jeg nok solgt dem uten å tape alt for mye..

 12. #12
  Hifi-entusiast tokai's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Rommet er jo ikke av de største, men det trenger ikke bety alt.
  Små stativhøyttalere og sub, vil gjøre seg bra. waveguide på melemtone/diskant kan gjøre det noe enklere.
  Jeg har grei erfaring med at en høyttaler noe i retning av "line sourse" dvs, flere elementer satt i høyde.
  Disse vil ikke lide like mye av "rot" i lydbildet som en mere "vanlig" høttaler.
  har en misstanke til at du burde se på System Audio. De har mange modeller i mange prisklasser. De litt større modellene har også en waveguide på diskanten. Små kjappe basser i slanke relativt lett plaserte høyttalere. men det kan jo hende du ikke liker lydbildet i det hele tatt. Så må lyttes til.
  Swans har også noen modeller i nevnte prisklasse som har ett lydbilde der spredningen er noe direkte. Men de er vel ikke i Norge lengere ?? eller ?? så de må kjøpes brukt.
  Er også svak for noen av modellene til Quadral. Disse burde være enklere å få hørt på. Kan tenkes du vil like disse etter det du beskriver.
  Noen eksempler jeg kan tenke meg vil fungere etter det du forteller. Men det kan jo tenkes jeg er helt ute.

  Flytt litt på høyttalerne og lytt. I ett slikt nesten kvadratisk rom, kan det utgjøre dramatikk. Særlig i bass området.
  Lykke til.......

 13. #13
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  395
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det er jo ofte slik at man ender opp med å anbefale det man har selv, men synes dine ønsker til høyttalere lå veldig tett opptil hva jeg har ønsket. For å ta det coolio sier litt videre, kan jeg nevne at jeg hadde Klipsch RF-82 tidligere. Jeg synes de spilte bra på endel musikk, men jeg synes også de ble for lys i lyden. I tillegg ble jeg aldri fornøyd med mellombassen. Etter å ha vært innom Patos en stund, kjøpte jeg i sommer JBL LS80. Dette er jo en utgått modell, men den dukker opp på brukten innimellom. Den er selvsagt endel dyrere enn RF-82, men synes allikevel de er verdt å nevne. For meg ble dette balsam i ørene sammenlignet med Klipsch, og mellombassen er veldig kontant, i hvert fall i mitt rom og oppsett. Veldig høy morofaktor, og den skarpheten/hardheten jeg var vant til med Klipsch er ikke tilstede. Synes også oppløsningen er adekvat, selv om det selvsagt finnes mange alternativer som er bedre på dette.

  Synes de passer ganske bra til ønskene dine: "Lydsignatur:
  Liker varm, litt "fremoverlent" lyd med trøkk i, som spiller engasjerende. Oppløsning oppover er selvsagt også viktig, men ikke slik at den blir masete og lyttetrettheten kommer sigende for fort."  borglein  Sitat Sitat fra coolio Se Innlegg
  Dersom du likte rp280f med h360, hvorfor ikke kjøpe dem nå som de er på tilbud til 7999kr på komplett.no?
  Hint spiller varmere og mykere enn H360 og vil være en vel så god match til klipsch. Med den prisen selger du iallefall ikke med tap dersom ikke blir fornøyd...

  Selv ville jeg anbefalt alt mulig annet enn klipsch, som spiller fryktelig lyst og skarpt i mine ører, men siden du allerede har lyttet og likt dem ville jeg prøvd dem.

  Sonus Faber Venere 2.5 og klipsch er direkte motsetninger, så valget bør liksom ikke stå mellom dem...

 14. #14
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2011
  Innlegg
  41
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Ting ble egentlig veldig forandra nå jeg fikk vite at komplett.no selger Klipsch RP-280F på billigsalg. Er villig til å t sjansen på at det blir bra. I verste fall så vil det straffe seg med noen tusen kroner i tap ved salg. Har tidligere hatt B&W DM683. Noen som har sammenligna disse, og kan sie noe om forskjellen i lydsignatur/kvalitet mellom dem?

  System Audio ser veldig bra ut, spesielt Mantra serien. Dersom de låter bra såg kunne nok det vært en bedre høyttaler. Det samme med JBL LS80. Hart hørt denne for en del år siden i butikk, og likte godt det jeg hørte. Så denne ville nok også blitt veldig bra. Begge disse ligger mye høyre i pris enn en 8k Klipsch. Derfor bør de være en del bedre for at jeg skal velge noe annet nå tror jeg.

 15. #15
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,264
  Tagget i
  8 Innlegg
  Sitat Sitat fra entusiasten Se Innlegg
  Ting ble egentlig veldig forandra nå jeg fikk vite at komplett.no selger Klipsch RP-280F på billigsalg. Er villig til å t sjansen på at det blir bra. I verste fall så vil det straffe seg med noen tusen kroner i tap ved salg. Har tidligere hatt B&W DM683. Noen som har sammenligna disse, og kan sie noe om forskjellen i lydsignatur/kvalitet mellom dem?

  System Audio ser veldig bra ut, spesielt Mantra serien. Dersom de låter bra såg kunne nok det vært en bedre høyttaler. Det samme med JBL LS80. Hart hørt denne for en del år siden i butikk, og likte godt det jeg hørte. Så denne ville nok også blitt veldig bra. Begge disse ligger mye høyre i pris enn en 8k Klipsch. Derfor bør de være en del bedre for at jeg skal velge noe annet nå tror jeg.
  Ligger et par LS 80 på børsen,en knall høyttaler

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 16. #16
  Hifi Freak coolio's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  2,220
  Tagget i
  0 Innlegg
  Liker du utseendet og lyden på Klipsch er det ingenting å stusse på. Kanskje blir de for stor for rommet ditt, kanskje blir det en drøm. Med Hint har du iallefall forutsetningene for å få det til å låte bra, og til 8k er rp280f et røverkjøp- selv om jeg foretrekker annen type lyd.

  Angrer du, så send dem tilbake til komplett.

 17. #17
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2011
  Innlegg
  41
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Håper det blir som en drøm. Siden jeg har hørt Klipsch'en ved flere anledninger tidligere, deriblant sammen med Hegel H360, som sannsynligvis har en kaldere lydsignatur enn Parasounden - Så tror jeg lydkvaliteten på den komboen går i riktig retning.

  Og som sagt, så gjort. Nå er høyttalerene bestilt, og det er bare å glede seg.

  Tråden ble litt "kjedeligere" enn venta, da jeg ikke var så sikker på at jeg kom til å ende på nettopp Klipsch. Men på grunn av det rimelig gode tilbudet, så datt den både en, og to prisklasser. Så da var det bare å ta sjansen, og kjøre på. Går det dårlig, så er det muligheter for å returnere/selge uten å lide stort tap, men jeg har jo selvfølgelig godfølelsen. Så dette blir nok bra! Kommer tilbake med kommentar på hvordan jeg opplever Parasound Hint, sammen med Klipsch når jeg har fått testa dette litt ut.

  Og takk for konstruktive, og hjelpsomme innspill folkens. Setter pris på det!

 18. #18
  Hifi Freak coolio's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  2,220
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ingen hårsmak! Håper du kommer i mål.
  Stikk innom klipsch sin vennetråd her for å få tips og råd til det du måtte lure på. Hevdes blant annet at Klipsch trenger noen timer innspilling for å løsne skikkelig.

 19. #19
  Hifi Freak Kalle Klovn's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  2,149
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra entusiasten Se Innlegg
  Takk for svar folkens. Ser det har kommet en del forslag her, kommer tilbake med det senere i dag. Legger inn ei skisse av "hola" mi siden det tydligvis er relevant. Litt mangelfull på mål, men en kan jo synse på resten ut i fra hva som er påsatt.

  Ref akustikk, så har jeg planlagt å kle veggen bak høyttalerne med Rockfon dempematter, om dette ligger i et ok prisleie. Og på sikt har jeg planlagt et såkalt "akustisk bilde" til å henge på veggen rett bak lytteposisjon.

  Navn:   Furten HiFi-Model.jpg
Visninger: 1038
Størrelse: 29.5 Kb

  Angående forslag til HT, så skal jeg prøve å svare på det senere i kveld.

  mvh
  hei, gitt at rommet er kvadratisk så vil du være veldig utsatt for resonanser. Med en lengde og bredde på 3.7m vil du få stående lydbølger på ca 340 m/s / 7,4m = 46 hz hvis du plasserer både lydkilde og lytteposisjon nær veggene. Hvis du har en DSP løsning eller annen måte å korrigere frekvenskurven på så vil det trolig være til stor hjelp lydmessig. Evt kan det kanskje fungere med å sette skumpropper i bassrefleksåpningene. Prøv deg fram og lytt. Det vil kanskje være gøy med overdrevet bass til å begynne med, men i lengden tror jeg kanskje det blir litt monotont.

  lykke til!
  Auralic Aries, Rega P9/Apheta/Ios, Cambridge Audio 751BD, Anthem STR Pre + Power, Adyton Imagic 2.0TC, Kalle Klovns DIY Tower of Power subber:
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...gic-2-0-t.html

 20. #20
  Hifi Freak Kalle Klovn's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  2,149
  Tagget i
  0 Innlegg
  For øvrig hyggelig hvis du forteller hva du opplever når du får ht i hus.
  Auralic Aries, Rega P9/Apheta/Ios, Cambridge Audio 751BD, Anthem STR Pre + Power, Adyton Imagic 2.0TC, Kalle Klovns DIY Tower of Power subber:
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...gic-2-0-t.html

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed