Import/eksport og mva

TEK

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
912
Antall liker
108
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Heisann

Tenkte kanskje noen her inne kan gi meg noen tips.
Dersom jeg importerer varer fra utlandet, for eks. fra kina, så må jeg betale mva. ved import (om det er over 350,- NOK).
Dersom jeg da videreselger varen til et annet utland, for eks. England - kan jeg da få refundert utlagt mva på noen måte?

Videre, vil det gjøre noen forskjell om jeg importerer deler fra utlandet, setter de sammen til et produkt, også selger eksporterer produktet ut av landet.
Kan jeg da få refundert utlagt mva på delene jeg har importert?

Noen som vet noe om dette?
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.691
Antall liker
2.294
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
4
Svaret er ja på begge spørsmålene dine. Men jeg tror ikke du orker papirmengden som privatperson, det er neppe verdt bryet. Dessuten må du huske på å oppgi eventuell fortjeneste til ligningsmyndighetene så du kan skatte av den. Hvis du har tenkt å starte et firma med import/eksport og eventuell produksjon som formål så tror jeg du har en liten oppgave i å sette deg inn i bestemmelsene først.
 

TEK

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
912
Antall liker
108
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Firma har jeg fra før av. Har hatt det lenge, men i de siste årene har det "sovet".
Nå er det ting som gjør at det kan bli aktuelt å vekke det til livet igjen. I forhold til ligning, håndtering av skatt, inntekt/utgiftsføring osv. så har jeg kontroll på den biten.
Har tidligere også være registrert i merverdigregisteret, men det er en god del år siden. Er ikke sannsynlig at jeg kommer over mva grensen i løpet av første året i alle fall. Og en ting er jo inntekter, akkurat nå er jeg vel mest opptatt av å kunne registrere utgifter, så får vi se om det blir noe inntekter etterhvert???

Utfordringen rundt import/eksport/produksjon er å finne ut av hvilke bestemmelser man må sette seg inn i - er jo det jeg håper jeg kan få noen tips om her:)
Samme gjelder CE-merking.
Er liksom det å finne tak i en ende slik at man kan begynne å nøste seg fram.
 
Topp Bunn