Priser på torget uten moms

  • Trådstarter Jim.I.Hendriksen
  • Startdato
J

Jim.I.Hendriksen

Gjest
Igjen så ser vi en forhandler som har lagt ut annonser på torget på produkter med "headline priser" u/moms, inkl. moms står lengre ned i annonsen med mye mindre bokstaver/tall. En skulle tro at det er langt flere kunder som må betale moms enn de som slipper? Eller er annonsene mest rettet mot kunder på Grønland (øya...) og deromkring? Kanskje man selger stort sett til selvstendig næringsdrivende som skriver av greiene? Spesielt rart blir det når man annonserer noe som er brukt med begge priser og igjen u/moms med de aller største tallene. Jeg sliter med å se en fornuftig grunn til at dette blir gjort, eller er det rett og slett noe så dumt som en lokkepris? Vi er da ikke så dumme at vi biter på.
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Irriterende, rett og slett. Jeg ser forøvrig at han informerer om salg til hele skandinavia, og at det dermed skal momses i mottakerlandet. Men ærlig talt, det skal ikke være hovedoverskriften.

I den grad noen handler hifi i de aktuelle prisklassene til 'kontoret' kan man vel si at det er å tøye strikken litt?
 

januscp

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.01.2012
Innlegg
800
Antall liker
339
Torget vurderinger
10
ihht norsk lov er det ikke tillatt å markedsføre varer til konsumvaremarkedet uten å inkludere mva. annonsøren bør derfor utestenges
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.869
Antall liker
5.689
Torget vurderinger
1
Det er helt riktig at det ikke er tillatt å annonsere varer i konsummarkedet eks. mva, men i den aktuelle annonse står det nokså tydelig hva prisen er med og uten mva., og dermed er det ikke noe lovbrudd.

Det er forståelig at enkelte trykker på annonsen og regner med at prisen er ink. mva, men det er vel ikke så mange som kjøper produkter i den prisklassen uten å lese annonseteksten, og da fremkommer det jo nokså tydelig hva prisen er på produktet.

Det hadde kanskje vært bedre om det stod pris ink. mva i headingen, og evnt. hva prisen er eks. mva i annonseteksen for utenlandske kjøpere.

Mvh
Høvdingen
 
Topp Bunn