Test av Takstar Pro80, HI 2050 og Aune T2 Usb dac

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
Jeg har vært så heldig å fått lånt ett knippe av hva Mala audio har å tilby av produkter, som takk for dette har jeg skrevet ned noen erfaringer jeg har hatt med utstyret den siste måneden.


Spilleliste:
Jack White - Blunderbuss
Tom Waits - Earth diesd screaming
Foo Fighters - Bridge Burning
Foo Fighters - I should have known
Cornelis Vreeswijik - Nalle Puh's getinghonung
Cornelis Vreeswijik - En halv Bøj blues
Stein Torleif Bjella - Innegubbe
Stein Torleif Bjella - Heidersmenn
Dire Straits - Walk of life
Sarah Mclachlan - Possession
Sarah Mclachlan - Mary
Bruce Springsteen - The river
Nils Lofgren - Keith Don't go
Nils Lofgren - You
Staal - Ein annan mann
Pat Metheny - Cherish
Bjørn Klakegg - Nattønske
Norah Jones - Come away with me



Min referanse
Akg 601
Yaqin PH 5L
Beresford 7610
Matrix Mini-I
Squeezebox Classic
iMac

Takstar HI 2050 & Pro 80

Bakgrunnsinfo:

Takstar ble opprettet i 1995 og fra sine egne forskningslaboratorier og fabrikker i Huizou City i Kina produserer de et knippe mikrofoner, hodetelefoner og bærebare forsterkere.
Jeg har fått muligheten til å bli bedre kjent med to hodetelefonene i Takstars produkt sortiment, henholdsvis Hi2050 og Pro80.
Mens Pro80 kommer i en ekslusiv koffert og fremstår bedre gjennomført enn HI 2050 som kommer i den mer standariserte pappesken de fleste av oss kjenner til.

Hi 2050:

IMG_0790.jpg


Spesifikasjoner:
• Åpent design
• Dynamisk driver
• Frekvensrespons: 15Hz-25kHz
• Sensitivitet: 92dB±3dB
• Diameter på driver: Ø53mm
• Max.Input Power: 500mW
• Impedance: 60Ω
• Plugg: Gullbelagt plugg som passer både 6,3mm jack og 3,5mm minijack kontakter
• Cable: Ø4mm x 2.2m + 1.8m extension cable
• Net Weight: 325g
•Pris : 1295,- veil.

Dette er en hodetelefon som sitter godt på hodet, den blir aldri plagsom, men legger seg rundt ørene på en behagelig måte selv for meg og mitt litt overproporsjonerte hode. Det går kort tid før jeg merker at den lekker mer enn Pro 80, det er naturlig nok ikke ett problem for deg som lytter, men for de rundt deg kan nok dette bli irriterende etter hvert.
Den oppleves å være åpen og detaljert gjennom hele spillelisten, vokalen er sentrert og lyden er veldig definert. Instrumentene låter naturlig og de får frem detaljene i musikken. Spesielt på jazz viser de alle sine gode sider, rock og tyngre spillestiler går igjennom klokkene uproblematisk uten å utmerke seg negativt på noe vis. Jeg opplever aldri at sibilantene blir aldri slitsomme og de de blir ei heller slitsomme i toppen av frekvensregistret.

Av mer negative ting så kan bassen være litt tilbakeholden til tider, der man ønsker at det skal trykke til skuffer den noen ganger, det kan og oppleves et litt smalere lydbilde enn ønsket tidvis.

Pro80
IMG_0778.jpg

Spesifikasjoner

• Dynamisk driver
• Driver diameter: Ø53mm
• Impedance: 60Ω
• Sensitivity: 101±3dB
• Frekvensrespons: 15Hz-25kHz
• Max. input Power: 500mW
• Cable: Ø4mm x 1.2m spring cable (full stretch length approx. 4m)
• Plugg: Gullbelagt plugg som passer både 6,3mm jack kontakt og 3,5mm minijack kontakt.•Pris: 1495,- veil.

Pro 80 passer mitt velvoksne hode svært godt, de er riktignok litt mer klam en HI 2050, men på ingen måte problematisk i så hensende. Det er lite lekkasje utenfor klokkene, noe som gir ett pluss i boken hos meg.
En merker fort merker at her er det en stram bass som følger resten av musikken godt. Pro 80 presterer et stort lydbilde med godt instrumentseparering og en mellomtone som harmonerer godt med resten av lydbilde. Detaljene kommer i fleng og jeg savner på ingen måte noen ting i forhold til de hodetelefonene jeg bruker til vanlig.
De fremstår som dynamiske og jeg tar meg i å sitte med tramptakt til den smått legendariske “Walk of life” med Dire straits.

Av det som trekker ned for min del så må det være at den har tidvis litt lite energi i toppen, diskanten kan bli litt for svak i forhold til resten, samtidig som volumet bør økes relativt mye før du får frem potensialet i de.

Aune T1 usb dac:
IMG_8635.jpg

Bakgrunnsinfo:
Aune Co er basert i Wuhan, Kina, de produserer hovedsakelig utstyr for hjemmebruk, pc og bilbruk. Produktsortimentet er fra forsterkere, cd spillere, høytalere og dacer.

Spesifikasjoner:
•Farge: Sølv eller sort
•Vekt: 2kg
•Størrelse: 15.5*9.7*4cm
•Frekvensrespons : 20hz-20khz
•Signal/støy forhold: >=120db
•Linje utgang: 2Vrms
•Passer til hodetelefoner med impedanse: 30ohm til 600ohm
•Hodetelefonforsterker utgangseffektt: 32ohm/1000MW ,120ohm/400MW ,300ohm/150MW
•Hodetelefonforsterker spenning: Max 20v
•Hodetelefonforsterker impedance :10ohm
•USB støtter: 24bit/96kHz
•Innganger: Analog RCA , USB
•Utganger: Analog RCA, 6.5mm jack
•Pris 1595,- veil.

Det første som slår meg er hvor mye høyere gain denne har enn de hodetelefon forsterkerne jeg vanligvis bruker, her skal det ikke mange knepp på volumkontrollen før den har volum vel over det som er anbefalt. Det aner meg at denne kan vekke de litt tyngere klokkene betraktelig enklere enn mange andre slike forsterkere.
Den har et stort og detaljert lydbilde som spesielt viser sine styrker på visesang og folk. Mellomtonen står her som det største fortrinnet fra Aune, bassen er stram og lite svulstig. Raspet i stemmen på Cornelis er akkurat slik jeg ønsker det.
Under "Walk of life" klarer den å engasjere meg, riktignok ikke i like stor grad jeg er vant til. Kunne tenkt meg at den hadde hadd litt mer smell og fart og fått frem dynamikken bedre!
Jeg liker de godt på akustisk musikk, visesang og roligere parti, derimot på kjapp dynamisk musikk viser de frem den svakere sidene tydeligere.
På mer aktiv musikk sliter den også med ett rotete lydbilde, jeg får følelsen av at alle i bandet sitter oppå hverandre under mer krevende avspillinger, og instrumentseperasjonen er svak. Sibilantene oppleves litt i drøyeste laget for mine ører tidvis, men det skal sies at jeg er svært var på akkurat dette.


Konklusjon:
Dette har vært en svært morsom måned, det å få lov til å prøve slike relativt nye aktører i egen stue og med lang tid på seg har definitvt sine fordeler i mine øyne(og ører). De relativt billige Takstar klokkene var et positivt bekjentskap som jeg trygt kan anbefale til de som ikke ønsker å legge alt for mye penger i å få flere knepp bedre lyd enn hva folkeklokkene Koss Portapro klarer å gi. Begge klokkene fremstår som jevnt over gode, og jeg hadde problemer med å skille mellom de kvalitetsmessig under store deler av testen, så det er i mine øyne et relativt trygt valg uansett hvem av de en velger.
Aune sin T1 dac og forsterker er vel den komponenten jeg ikke klarte å bli helt klok på. Den fremstår som mer rotete og stresset enn hva jeg er vant til, det er godt mulig bedre matching vil utgjøre forskjeller her som kan endre akkurat det. Den er riktignok en svært billig dac/forsterker så for mange vil den nok gi glede i bøtter og spann.
 
Sist redigert:

rumath

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.03.2004
Innlegg
1.653
Antall liker
228
Takk for omtalen du har skrevet. Bra jobba!
 

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
Takk for det rumath, hyggelig å høre :)
 

Milenko

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2003
Innlegg
5.834
Antall liker
1.418
Sted
Steinkjer
Kjempebra og flott omtale :)
Bra gjennomført og oversiktelig så det holder. Takk for innsatsen.
 

svm88

Bransjeaktør
Ble medlem
01.09.2009
Innlegg
487
Antall liker
49
Sted
Røyken
Torget vurderinger
9
Takk for fin og detaljert omtale pahf!

T1 DAC har godt utbytte av å benytte NOS rør, da får man et mer oversiktlig lydbilde og man kan med forskjellige typer rør tune lyden i den retningen man selv ønsker og for å matche godt med resterende utstyr. Dumt jeg ikke sendte med NOS rør.

Angående volum på Aune T1 så har denne variabel gain, så man kan enkelt tilpasse den til å ha riktig gain for de hodetelefonene man bruker den på. Man justerer gain med 4 små skyvebrytere på undersida.
 

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
Takk for ros! Det var hyggelig å høre :)

Hadde vært morsomt å prøvd andrerør ja svm88, finner du noen er det bare å sende ivei den igjen så skal jeg gjerne prøve den på nytt :)
Jeg så de bryterne på undersiden, men latskap gjorde at jeg ikke tenkte på å finne ut hva de var så akkurat den blemme skal jeg ta på meg :)
 

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
Rettelse, Pro 80 lekker mindre enn 2050, og ikke motsatt som jeg har skrevet opprinnelig, det er rettet nå.
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.062
Antall liker
7.911
Torget vurderinger
12
Har begge hodetelefonene til testing sammen med Aune DAC+hdt-amp. Har hatt utstyret alt for lenge, men 4 uker ferie har forsinket mye + det kompliserte med å teste 2 stk hodetelefoner samt en integrert DAC/hodetelefonforsterker der jeg har planer om å synes noe om alle 4. Jeg har ikke lest andres erfaringer skrevet i denne tråden eller andre tester av utstyret. Det er ikke lenge til mine inntrykk blir rapportert her i tråden da jeg stort sett skal sammenfatte notatene til en forståelig tekst.
 

svm88

Bransjeaktør
Ble medlem
01.09.2009
Innlegg
487
Antall liker
49
Sted
Røyken
Torget vurderinger
9
Flott! Blir spennende å se hva dine konklusjoner er :)
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.062
Antall liker
7.911
Torget vurderinger
12
Takstar HI2050 hodetelefoner
Takstar PRO80 hodetelefoner
Aune T1 USB DAC

Først og fremst takk for lånet av diverse utstyr. Nå greide undertegnede pga ferie og beholde dette utstyret i aaaaaltfor lang tid og når rapporten i tillegg legges ut senere enn lovet så er vel historien fullendt. Nok om det. Her kommer ihvertfall mine inntrykk av utstyret. Jeg har ikke nok erfaring fra konkurrerende utstyr til å vurdere utstyrets value for money så det blir i stedet en ren lyttemessig vurdering mot eget utstyr: Sennheiser HD650, QNKTC USB-dac og hodetelefonforsterker fra Adcom preamp. Musikk og kilder varierte mellom hi-res-filer fra PC, iPhone eller CD-spiller. Det viktigste for meg var at i direkte sammenligning ble det samme utstyr og musikk benyttet. I tillegg har jeg ikke lest andres vurderinger av utstyret hverken her eller andre steder, så dette er basert på mine relativt ufargede erfaringer iht egne preferanser. Ellers kan det sies at min smak normalt heller mer mot det litt mørke. At jeg privat benytter Miles III som kan oppfattes som lys i karakteren er i så måte ikke noe paradoks da den forsynes fra BAT VK-60 som er møøøøørk i klangen og derfor balanserer dette.

Første test, sammenligning av hodetelefoner. Musikk ble avspilt fra PC direkte til Aune DAC/hodetelefonforsterker:
Referansen spiller balansert, litt tilbakelent og uanstrengt med dyp bass og relativt naturlig oppløst diskant.

HI2050 er veldig behagelig å ha på (best av alle 3), men noe dårligere definert i bassen som i tillegg ikke gikk like dypt. Etter min smak ble mellomtone og diskantgjengivelsen noe for syntetisk med tilhørende endring i karakter på f.eks. stemmer. Dette er en klang jeg har oppfattet mange liker, men ikke helt etter min bok.

PRO80 var mindre behagelig å ha på, men hadde bedre definisjon av bassen, noe kjølig diskant, men jeg opplevde den som vesentlig mer naturlig enn HI2050 etter min smak. Denne kunne jeg vurdere å teste mot de andre kandidater i prisklassen.

Konklusjon, referansen er naturlig nok (en del dyrere) best, deretter PRO80 og til sist HI2050 som dessverre ikke falt meg i smak, men med andre lydmessige referanser så er dette et både rimelig og meget behagelig alternativ.

Andre test, sammenligning av DAC:
Musikk ble avspilt fra PC direkte til Aune T1 eller til QNKTC DAC og inn på analoginngang til Aune T1.

Referansen oppfatter jeg som veldig nøytral med dyp bass, glimrende mellomtone og en luftig og åpen diskant som behersker spiranter veldig bra.

Aune DAC spilte veldig bra. En anelse slappere i bassen og en anelse mer syntetisk i toppen etter min smak, men det var små forskjeller. Det kan virke som den gir ett litt slankere lydbilde og støyer littegrann.

Konklusjon: Meget bra DAC som jeg lett kunne levd med dersom jeg ikke hadde QNKTC for avspilling av datafiler.

Tredje test, sammenligning av hovedtelefonforsterkere:

Det ble spilt fra CD og signalet ble tatt fra preampens tape out til analoginngang på Aune T1. Volumet ble justert til å låte like høyt og ble ikke justert under testen. Det viste seg at T1 hadde nivåjustering vha dipswitcher som ble justert til full guffe.

Referansen låter litt transistor, dynamisk fulltonelyd, men med litt “rå” lyd oppover, litt PA-aktig kanskje.

Aune spiller supermykt, luftig og vakkert på en gang. Litt ullent inne i mellom og bassen er vel største ankepunktet: pen, men ruller av for tidlig og er noe mindre artikulert. Denne oppleves hakket mindre dynamisk og har en svaaak betoning av stemmer.

Konklusjon: Spiller vakkert og pent, men er ikke noe for de som ønsker seg trøkk og dynamikk. Nydelig på damestemmer er den.
Totalt sett fremstår dette som fine og velbygde kandidater som bør lyttes til hvis man er i köpläge for rimelig head-fi. Det handler som vanlig om preferanser.

All ovenstående tekst er basert på mine erfaringer og ikke objektivt verfiserbart og anses ikke å være av noe som helst nytte for de som ikke bryr seg om andres erfaringer :)
 
Sist redigert:
  • Liker
Reaksjoner: mwt
M

Morpheus

Gjest
Takker for lytteinntrykk. Synes tråden her var litt bortgjemt og kunne med fordel vært postet i Hodetelefon-avdelingen! Jeg er alltid nysgjerrig på produkter som har et godt "price/value" forhold. De pro 80 klokkene vekker en viss interesse.
 

svm88

Bransjeaktør
Ble medlem
01.09.2009
Innlegg
487
Antall liker
49
Sted
Røyken
Torget vurderinger
9
Ja, tråden kunne gjerne vært plassert under hodetelefon avdelingen. Jeg får vel ikke flyttet den nå, men kanskje en moderator kan?
 

gwh

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.04.2006
Innlegg
842
Antall liker
627
Sted
Oslo
Jeg er også en av de som har fått dette tilsendt dette fra Mala og hørt på de en god stund.
Har erfaring fra D7000 tidligere, men har skalert kraftig ned.
Får begynne dette med dac’en.
Aune T1 usb dac
Kun brukt usb biten.
Hører på mye variert musikk fra rolig pop til heavy/dubstep og lignende.
Uten tvil en meget prisverdig dac/amp som trygt kan anbefales til de som har et begrenset budsjett, eller lurer på hva hypen rundt hodetelefoner og hodetelefonforsterker er.
Disse malte et bredt lydbilde og mikrodetaljer trer mye tydeligere frem iforhold til å koble hodetelefoner direkte til pc. Hørte heller ingen bakgrunnssus på denne.
Jeg oppfatter de som at de holder godt følge med forskjellige musikkstiler og gjengir musikken på nøytralt vis uten for mye av det ene eller andre.

Hi2050
De første åpne hodetelefonene jeg har brukt på lenge, og fant de veldig slanke i bassen til å begynne med, og ganske kjedelige å høre på.
Disse vokste på meg etter som jeg brukte de, lydbildet ble åpnere og gjengivelsen oppfattet jeg som mer dynamisk etter hvert som jeg brukte de.
Rockefoten kom stadig frem :)
De er fortsatt slanke i bassen, men er ikke kjedelige lengre.
Mikrodetaljene og separasjon av instrumenter kommer bedre frem her enn de gjorde på Pro 80.

Pro 80
Dette er de beste lydisolerende klokkene jeg har hatt på ørene på lenge.
Klart mere bass på Pro 80 enn Hi2050. Lydbildet er litt smalere og separasjonen av instrumenter litt dårligere enn de åpne klokkene til Takstar.
Gjengivelsen av musikk er dog meget brukbar for sin prisklasse og rockefoten kommer frem her og, gjerne da på rap/dupstep/rock både gammel og ny.

Som en kort oppsummering, Aune t1 dac er et godt alternativ for de som foretrekker å kjøpe fra lokal forhandler.
Gjengir lyd meget godt og detaljert.
Hi2050 er gode klokker å ha hvor det ikke gjør noe at de lekker lyd litt til omgivelsene, om det er hjemme eller på jobb. Litt slanke på bass, men ellers ikke mye å trekke for de.

Pro80 oppfatter jeg som de som passet meg best selv om de lydmessig er litt dårligere enn Hi2050 på detaljer og oppløsning.
Det er mange som anbefaler DT770 og ATH-M50 for de som er på farten, jeg vil legge til disse på den listen.
Meget godt lydisolerende og morsom, bassrik lydgjengivelse er ting jeg liker.

Disse var alle et hyggelig bekjentskap, og kan trygt anbefales å prøves ut :)
 

svm88

Bransjeaktør
Ble medlem
01.09.2009
Innlegg
487
Antall liker
49
Sted
Røyken
Torget vurderinger
9
En ting jeg kan legge til angående PRO80 er at de drar godt utbytte av en enda bedre dac/hodetelefonforsterker enn T1. Med en bedre hodetelefonforsterker/DAC(for eksempel Audio GD NFB10.2) så får man et mer oppøst og presist lydbilde.
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.062
Antall liker
7.911
Torget vurderinger
12
Jeg ser at Aune DAC/hdt-forsterker og Pro-80 selges for kr 1995 som pakke. Det må sies å være mye for pengene spesielt pga god DAC og fine hodetelefoner. Om den behagelige og runde rørlyden i hodetelefonforsterker passer egne preferanser er en smakssak. Gjør de det er dette et godt kjøp.
 
Topp Bunn