Volumkontroll

Bobbyen

Fersking
Ble medlem
21.12.2009
Innlegg
2
Antall liker
0
Jeg kun har digitale kilder (DVD,Spotify og Altibox)som går direkte til DAC,videre til forforsterkeren og effektforsterker.
Har vurdert å skifte ut forforsterkeren og lurer på om det har noe for seg å kun kjøpe en volumkontroll (hvis det finnes), og om dette er en god løsning.
 
R

Rojoh

Gjest
Innlegget har muligens blitt lagt inn på "feil" sted, men siden du spør: Man kan få kjøpt passive volumkontroller som plasseres mellom dac og effekttrinn. Alternativt har man dacer med innebygget volumfunksjon.

Mvh. Johan
 

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
E

eldstaal

Gjest
mteinum skrev:
Jeg kjøpte nylig en passiv pre fra PMAudio og er strålende fornøyd med denne:

http://www.hifisentralen.no/forum/index.php?topic=16485.msg842562#msg842562

De hadde også en inne med litt flere innganger og remote (samt TVC i prisklasser langt over mitt budsjett), evt. så har du noen veldig fine fra Goldpoint

PM Audio har en demospilt Music First Audio TVC (silverutg) til salgs for 14900. Røverkjøp da veiledende pris er 33900.

Har selv en slik og denne trafobaserte preampen løftet kvaliteten betraktelig på mitt anlegg.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Det er veldig interessant å samanlikne ein passiv pre og ein skikkeleg god aktiv. Eg har to referansedingsar for tida, ein Creek OBH 22 passiv volumkontroll med inngangsvelgjar, og ein Conrad Johnson ET 2 aktiv røreffektforsterkar.
I artikkelen http://www.audiophile.no/omtaler/effektforsterkere/item/526-xindak-pa-1 er eg inne på skilnaden mellom desse to. Eg kunne utdjupa mykje meir, men her var det faktisk effektmonotrinna som var i fokus, men det er iallfall slik at OBH 22 i denne samanhengen vart overdetaljert, klinisk og travel, og eigenleg måtte seiast å vere ein mismatch til effektforsterkarane. Men OBH 22 var ein juvel når signalkjelda var JoLida CD 1000. (Beklagelegvis har eg ikkje denne rørbaserte CD-spelaren i "stallen", så eg kan ikkje gjere matching-eksperiment i den grad som kanskje skulle vore ynskjeleg.)

Attende i min stormfulle ungdom fekk eg også samanlikna to fantastiske forforsterkarar: Presicsion Fidelity C4 og C7. Sistnemnde hadde passiv linjedel. Desse forforsterkarane var forunderleg like, og samstundes svært ulike.

Eg vil seie det er uråd å seie noko absolutt rundt prinsippa passiv eller aktiv linjedel, men at i kva grad ein vert fornøgd, vil komme an på samanhengen; det som kjem før, så vel det som kjem etter pre...
Og som alltid vil eg råde dei hifi-handlande til å prøve ut ein kombinasjon i praksis før handelen avsluttast, dersom dette er mogleg.
 
Topp Bunn