Trenger hjelp-ønsker å utføre den mest seriøse ABX for å påvise kabelforskjeller

R

Roysen

Gjest
Denne druknet litt i en annen tråd, men jeg mener seriøst at jeg har lyst til å gjennomføre det jeg tror må være det mest seriøse ABX forsøket for å påvise kabelforskjeller.

Jeg trenger da hjelp fra bransjeaktører for tilgang til kabler og jeg trenger hjelp fra HFS medlemer som kan være hjelpere når jeg skal lytte blindt. Dette kommer til å ta tid, så det er sannsynligvis nødvendig med et team av hjelpere som kan bytte på å stille opp.
¨
Min plan er som følger:

1) Jeg bruker en måneds tid på å finlytte på de kabler jeg allerede har hjemme for å finne ut om jeg ønsker å foreta testen på høytalerkabler, signalkabler, digital kabler eller nettkabler.

2) Jeg trenger å låne et titalls kabler av typen jeg ønsker å benytte i testen basert på 1) fra diverse bransjeaktører i noen måneder. De to kablene jeg synes er lettest å klare å høre forskjell på plukkes ut for å være A og B i testen. Dette har altså ikke noe med kvaliteten på lyden fra kablene gjøre. Kablene som plukkes ut vil være de som er mest forskjellig. Samtidig vil jeg i denne perioden forsøke å ha en annen tanke i hodet samtidig. Når jeg forhåpentligvis har såpass mye kabler til test, ønsker jeg også å finne de som er best til eget bruk. Av den grunn vil jeg i denne fasen ikke bruke hurtige bytter men la kablene få være i anlegget en stund slik at de får vist sitt optimale potensiale. Om det skulle være ønskelig fra bransjeaktørenes side, kan vi gjerne si at pris merke og type av innleverte kabler skal være ukjent - altså at kablene er merket anonymt med en eller annen bokstav eller tall for å identifisere de. Det må foretaes kontrollmålinger på kablene for å verifisere at de ikke har større målbare forskjeller enn at de kan betraktes som neglisjerbare. Om de målbare forskjellene skulle være større må andre kabler velges ut.

3) Jeg starter trening for å tilvenne meg til å kunne lytte for å identifisere kablene i stedet for den nå tilvente "høre etter forskjeller" metoden som de fleste audiofile er vant til. Det vil sannsynligvis ta noen måneder før jeg er komfortabel med å kunne identifisere de to kablene selv ved seende lytting. I denne perioden velges også musikk som skal benyttes i selve testen basert på hva jeg synes er det verktøyet jeg lettest klarer å identifisere de ulike kablene med.

4) Her kommer tidspunktet hvor medhjelperne trengs. Her ønsker jeg å starte trening på å lytte blindt. De samme to kabler og musikk som benyttet i 3) vil bli benyttet. Tidsperioden for denne fasen må fastsettes på forhånd. Om jeg ikke føler meg komfortabel med å selve ABX situasjonen ved den fastsatte slutten for perioden kan perioden forlenges til jeg føler meg komfortabel. Mot periodens slutt skal medhjelperne utføre det som skal være selve ABX testen uten at jeg vet det.

For å unngå lyttetretthet skal det kun foregå en ABX pr dag med over i alt 25 dager. For hver ABX skal jeg ha lov til å lytte til både A, B og X så mange ganger jeg vil på all den musikk jeg vil før jeg blir avkrevet et svar.

All lytting skal foregå i mitt anlegg med samme CD-spiller, forsterkere, høytalere og kabler forøvrig i min stue.

En gulrot for bransjedeltakerne er at jeg er i ferd med å bygge opp tre anlegg. Det blir en masse kabler og jeg mangler de aller fleste. Så dette er en mulighet for disse bransjeaktørene til å gi meg en mulighet til å bli kjent med deres kabler og da muligens velge de i et av mine systemer. Kablene som blir gjort tilgjengelige for testen kan identifiseres og beskrives lydmessig eller ikke på HFS etter bransjeaktørens ønske.

Jeg starter fra punkt 1) når mitt høyre øre har vært gjennom den planlagte operasjonen og resultatet er påvist å være som forventet normal hørsel samtidig som jeg har fått frivillige medhjelpere og kabler på plass.

Om jeg på noe tidspunkt skulle mene at dette er meningsløst, at jeg aldri kommer til å klare det eller at det tar mer ressurser enn jeg medhjelperne har tilgjengelig må jeg ha muligheten til å avbryte.

Noen HFSere eller bransjeaktører som ønsker å stille opp?

Mvh
Roysen
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Jeg stiller gjerne som "hjelpegutt" :)


Regner vel med at noen ifra anti-kabel leiren blir med. De burde ha god kunnskap å bidra med..
 

norcad

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.02.2006
Innlegg
1.262
Antall liker
22
Konklusjonen vil altså i tilfellet være om du klarer å høre forskjell på, og gjenkjenne, de to kablene med den største forskjellen du klarer å oppdrive? Og hvor viktig er det for deg, eller andre å stadfeste om noen kan klare det etter lang tids "øvelse"?

Personlig er jeg likegyldig til kabeldebatten, men forstod ikke helt hva du ønsker å oppnå og hvorfor det er så viktig (eller kanskje morsomt) at du vil bruke så mye tid og ressurser på det.
 
R

Roysen

Gjest
Oblivion skrev:
Lykke til med ABX testingen Roysen.

Noe fornuftig resultat forventer jeg ikke at du får.
Min private og personlig mening er at ABX ikke vil gi deg svaret på hvem av kablene som er best.
Kun svaret på hvem som er mest forskjellige.

De beste kablene trenger noen uker oppkoblet for å yte sitt beste,
men de dårligste spiller ofte best med en gang og avslører hvor dårlige de er etter noen uker..

Derfor vil ABX resultatene være meningsløse hvis det skal være grunnlaget for å velge kabel ;D
Hei, Oblivion.

Poenget med selve ABX-testen er ikke å finne hvilken kabel som er best, men å påvise en gang for alle at det er forskjell på kabler også vist gjennom en ABX. At kablene trenger noen uker i oppsettet for å vise sitt beste er nok riktig, men de trenger nødvendigivs ikke å vise sitt beste for at jeg ene og alene skal kunne skille de fra en annen kabel.

For å gjenta - vi snakker altså ikke om å finne hva som er best men påvise at det er forskjeller på kabler på den eneste måten kabelpolitiet aksepterer - gjennom en ABX.

Når jeg skal velge hvilken/hvilke kabel/kabler jeg skal sitte igjen med er det ikke hva jeg lærer gjennom ABX-testen jeg vil bruke som grunnlag. Fase 2 i forløpet hvor jeg skal finne ut hvilke 2 kabler jeg bruke i testen kan også benyttes til å finne de kablene jeg synes er best og vil sitte igjen med. I denne perioden vil det nok også være lengre perioders lyttig som vil bli foretatt, ikke raske bytter.

Edit: Jeg oppdaterer åpningsinnlegget for å klargjøre dette.

Mvh
Roysen
 
R

Roysen

Gjest
Oblivion skrev:
Roysen skrev:
Poenget er ikke å finne hvilken kabel som er best, men på påvise en gang for alle at det er forskjell på kabler også vist gjennom en ABX. At kablene trenger noen uker i oppsettet for å vise sitt beste er nok riktig, men de trenger nødvendigivs ikke å vise sitt beste for at jeg ene og alene skal kunne skille de fra en annen kabel.

For å gjenta - vi snakker altså ikke om å finne hva som er best men påvise at det er forskjeller på kabler på den eneste måten kabelpolitiet aksepterer - gjennom en ABX.

Mvh
Roysen
Tja...

Hva mente du da med det følgende sitatet:

En gulrot for bransjedeltakerne er at jeg er i ferd med å bygge opp tre anlegg. Det blir en masse kabler og jeg mangler de aller fleste. Så dette er en mulighet for disse bransjeaktørene til å gi meg en mulighet til å bli kjent med deres kabler og da muligens velge de i et av mine systemer. Kablene som blir gjort tilgjengelige for testen kan identifiseres og beskrives lydmessig eller ikke på HFS etter bransjeaktørens ønske.
Jeg misstenker at det er sikrere med en pose gulrøtter fra butikken ;D
Tanken var å forsøke å ha to ting i hodet på en gang når jeg evaluerer kablene i fase 2 (fasen hvor jeg plukker ut de to kablene som skal være med i ABX testen). På den ene siden ønsker jeg å finne de to mest ulike kablene som jeg skal benytte i testen og som er årsaken til at jeg går gjennom hele denne prosessen. Samtidig ønsker jeg å finne de kablene jeg synes er best og som jeg da skal sitte igjen med til eget bruk og som er et biprodukt av å forhåpentligvis ha såpass mange kabler tilgjengelig til test. I denne fasen er det ikke nødvendig med hyppige bytter for å klare begge disse oppgavene. Det var gulroten jeg håpet noen ville se. Jeg forstår selvsagt om man ikke ønsker å være med.

Mvh
Roysen
 
R

Roysen

Gjest
Oblivion skrev:
Roysen skrev:
Samtidig ønsker jeg å finne de kablene jeg synes er best og som jeg da skal sitte igjen med til eget bruk. I denne fasen er det ikke nødvendig med hyppige bytter for å klare begge disse oppgavene. Det var guleroten jeg håpet noen ville se. Jeg forstår selvsagt om man ikke ønsker å være med.

Mvh
Roysen
Jeg måtte ha priset opp Oblivion kablene med 5 til 10 ganger for å ha kommet i betraktning ;D
Pris har ingen betydning. Jeg kan bare benytte de kablene jeg får låne og har ingen mulighet til å sammenligne med andre. Om det skulle være ønskelig fra bransjeaktørenes side, kan vi gjerne si at pris merke og type av innleverte kabler skal være ukjent - altså at kablene er merket anonymt med en eller annen bokstav eller tall for å identifisere de.

Mvh
Roysen
 

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
Spennende og prisverdig tiltak, Roysen.
Jeg vet ikke hvor du bor. Jeg selv bor i Halden og bidrar gjerne dersom tid og avstand passer slik, for jeg synes denne type testing er meget spennende. Som familiemann er nok likevel dette noe som må avtales på forhånd.
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.149
Antall liker
4.307
Torget vurderinger
1
Tøft og ambisiøst tiltak Roysen!

Jeg tror kanskje det kan være formålstjenlig å «tørrtrene» litt for å bli bedre kjent med lytteformatet og hvordan ørene/hørselen oppfører seg med direkte samenlikning av lyd over noe tid. Dette kan f.eks. gjøres med manipulerte lydfiler (f.eks. på CDR) med sekvenser i tre ABX med ulike musikkstykker, hvor hhv A og B enten er manipulert eller ikke, og X er enten A eller B. Typer av manipulasjon kan f.eks. være oppløsning, dither, mild EQ, marginal forvregning eller klang etc., men ikke bruk mer enn en manipulasjonstype/-grad pr. CD. Halve øvelsen er å finne musikkeksempler som er mer enn gjennomsnittlig egnet til å belyse lydlige forskjeller. Den andre halvparten av øvelsen er å øve på å sammenlikne lyd og evt. øke følsomheten for og forståelsen av marginale avvik mellom to ellers like lydreproduksjoner, og evt kartlegge begrensningene i hørselen. Det er et ganske stort og vesentlig poeng å bli komfortabel med oppgaven før det blir for alvorlig.

mvh
KJ
 
R

Roysen

Gjest
Takker KJ, dette var gode tips jeg skal ta med meg på vegen.

Mvh
Roysen
 
R

Roysen

Gjest
roffe skrev:
Spennende og prisverdig tiltak, Roysen.
Jeg vet ikke hvor du bor. Jeg selv bor i Halden og bidrar gjerne dersom tid og avstand passer slik, for jeg synes denne type testing er meget spennende. Som familiemann er nok likevel dette noe som må avtales på forhånd.
Jeg bor i området Gardermoen.

Mvh
Roysen
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Dette synes jeg både er tøfft og et flott tiltak! ;D

Jeg bidrar i den grad jeg kan, men bor dessverre på feil side av fjellet.

Jeg vil allerede nå minne om at man bør finne noen som kan kontrollmåle at kablene ikke har større målbare forksjeller enn at de kan betraktes som neglisjerbare.

Mvh
OMF
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Dette blir spennende! Flott at noen ønsker å legge ned så mye arbeid (og prestisje?) på og gjennomføre en skikkelig test! :)

Det vil nok være en stor fordel at du diskuterer selve gjennomføringen av testen her på forumet, slik at du kan få noen nyttige innspill mtp testdesign, praktisk gjennomføring og statistikk. Er det lov å spørre hvorfor du ønsker å gjennomføre en så omfattende ABX når du har brukt så mye tid på å benekte enhver gyldighet av denne testprotokollen?
 
R

Roysen

Gjest
OMF skrev:
Jeg vil allerede nå minne om at man bør finne noen som kan kontrollmåle at kablene ikke har større målbare forksjeller enn at de kan betraktes som neglisjerbare.

Mvh
OMF
Det kan vi innføre i testprosedyren ovenfor. Jeg oppdaterer den.

Mvh
Roysen
 

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
Roysen skrev:
roffe skrev:
Spennende og prisverdig tiltak, Roysen.
Jeg vet ikke hvor du bor. Jeg selv bor i Halden og bidrar gjerne dersom tid og avstand passer slik, for jeg synes denne type testing er meget spennende. Som familiemann er nok likevel dette noe som må avtales på forhånd.
Jeg bor i området Gardermoen.

Mvh
Roysen
Det er jo ikke i umiddelbar nærhet, så sjansen for at jeg får til noe er liten. Men setter du opp en testkalender etterhvert, så får vi se om jeg kan fylle noen tidspunkter.
 
R

Roysen

Gjest
Greven skrev:
Dette blir spennende! Flott at noen ønsker å legge ned så mye arbeid (og prestisje?) på og gjennomføre en skikkelig test! :)

Det vil nok være en stor fordel at du diskuterer selve gjennomføringen av testen her på forumet, slik at du kan få noen nyttige innspill mtp testdesign, praktisk gjennomføring og statistikk. Er det lov å spørre hvorfor du ønsker å gjennomføre en så omfattende ABX når du har brukt så mye tid på å benekte enhver gyldighet av denne testprotokollen?
Det jeg har hatt sterke meninger om vedr. ABX her på forumet er vedrørende de allerede utførte ABX som danner grunnlaget for skepsisen til kabler. Jeg har ment at de ikke var godt nok utført og pekt på manglende brister. Jeg har selv ikke før nå nylig klart å klekke ut noen god måte å komme rundt alle bristene, men jeg tror nå at jeg har klart å gjøre det.

Mvh
Roysen
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Enig i at det har vært en del "manglende brister"..;)

Dette kan nok bli årets følgetong her på HFS!! Håper bare det blir en konstruktiv dialog i forkant, slik at det i dette forsøket ikke får mange brister :)
 

Karma

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.05.2009
Innlegg
2.036
Antall liker
160
Honnør til deg for dette initiativ!

Tror kanskje at der du vil møte minst respons, er hos bransjen..
 
R

Roysen

Gjest
Karma skrev:
Honnør til deg for dette initiativ!

Tror kanskje at der du vil møte minst respons, er hos bransjen..
Jeg håpet kanskje bransjen ville se på dette som et potensielt salg. Jeg er kabeltilhenger og overbevist om at jeg vil klare testen om bransjen også stiller opp. Det er reklame for kabler generelt. I tillegg er jeg helt spesifikt ute etter en rekke nye kabler til mine anlegg hvor bransjen her har en sjanse til å selge meg disse.

Om bransjen ikke stiller opp, blir ikke dette noe av.

Jeg ønsker meg kabler fra:
Nordost
Transparent Audio
Siltech
Kharma
MIT
Tara Labs
Synergistic Research
Purist Audio Design
Bertram Audio
Zensati
Oblivion Technology
Jorma
Renaissance Audio
Kimber Kable
Whistler Audio
Argento Audio
+++

Mvh
Roysen
 
N

nb

Gjest
Roysen skrev:
Jeg håpet kanskje bransjen ville se på dette som et potensielt salg. Jeg er kabeltilhenger og overbevist om at jeg vil klare testen om bransjen også stiller opp. Det er reklame for kabler generelt. I tillegg er jeg helt spesifikt ute etter en rekke nye kabler til mine anlegg hvor bransjen her har en sjanse til å selge meg disse.

Om bransjen ikke stiller opp, blir ikke dette noe av.
Flott initiativ om det blir gjennomført!

Men jeg skjønner ikke helt hvorfor bransjen må stille opp, kan du ikke bare bruke en elller to av noe du allerede eier og sammenligne med f.eks noe fra Clas Ohlson? Hvorfor skal forhandlere måtte låne deg ting i månedsvis for å gjennomføre denne testen?
 
R

Roysen

Gjest
nb skrev:
Roysen skrev:
Jeg håpet kanskje bransjen ville se på dette som et potensielt salg. Jeg er kabeltilhenger og overbevist om at jeg vil klare testen om bransjen også stiller opp. Det er reklame for kabler generelt. I tillegg er jeg helt spesifikt ute etter en rekke nye kabler til mine anlegg hvor bransjen her har en sjanse til å selge meg disse.

Om bransjen ikke stiller opp, blir ikke dette noe av.
Flott initiativ om det blir gjennomført!

Men jeg skjønner ikke helt hvorfor bransjen må stille opp, kan du ikke bare bruke en elller to av noe du allerede eier og sammenligne med f.eks noe fra Clas Ohlson? Hvorfor skal forhandlere måtte låne deg ting i månedsvis for å gjennomføre denne testen?
Fordi det er for lettvint. Jeg vil finne de to kablene som har størst lydmessig forskjell for at ABX testen skal ha størst sjanse for å kunne unngå et nullresultat.

Samtidig leter jeg etter kabler til mine oppsett, så her er sjansen for meg til å finne disse kablene og for bransjeaktørene til å vise meg hva deres kabler er gode for.

...det har imidlertid ikke vært overveldende respons fra bransjeaktørene nei.

Mvh
Roysen
 
N

nb

Gjest
Roysen skrev:
Fordi det er to foremål med testen. Foremål nummer to er å finne kablene jeg selv skal bruke i mine egne oppsett.

Mvh
Roysen
Da antar jeg at dette ikke blir noe av, siden jeg tviler på at bransjen stiller opp. Særlig når du akkurat nå i en annen tråd snakker om hvor mye bransjen har priset seg ut og at du svært sjelden kjøper nytt over disk i Norge. Hvilken interesse skulle da den samme bransjen ha av å hjelpe deg med å velge??

Roysen skrev:
Jeg mener imidlertid det jeg skriver alvorlig og har av den grunn handlet svært lite nytt over disk i Norge. Forhandlerne og distributørene her priser seg rett og slett ut av konkurransen.

Mvh
Roysen
Særlig siden jeg antar at det er på ting som kabler det er aller mest å spare på å shoppe rundt. Eller kjøpe brukt.
 
R

Roysen

Gjest
nb skrev:
Roysen skrev:
Fordi det er to foremål med testen. Foremål nummer to er å finne kablene jeg selv skal bruke i mine egne oppsett.

Mvh
Roysen
Da antar jeg at dette ikke blir noe av, siden jeg tviler på at bransjen stiller opp. Særlig når du akkurat nå i en annen tråd snakker om hvor mye bransjen har priset seg ut og at du ikke kjøper nytt over disk i Norge. Hvilken interesse skulle da den samme bransjen ha av å hjelpe deg med å velge??

Roysen skrev:
Jeg mener imidlertid det jeg skriver alvorlig og har av den grunn handlet svært lite nytt over disk i Norge. Forhandlerne og distributørene her priser seg rett og slett ut av konkurransen.

Mvh
Roysen
Særlig siden jeg antar at det er på ting som kabler det er aller mest å spare på å shoppe rundt. Eller kjøpe brukt.
Kabler er det ikke så mye å spare på. Det er på elektronikken og høytalerne det er mye å spare. Årsaken er at prisene på disse produktene er så himmelhøye i forhold til kabler i utgangspunktet. Av de produktene jeg har i anleggene mine nå er det faktisk bare kabler jeg har kjøpt i Norge.

Forøvrig kjenner jeg jo gangske mange av bransjeaktørene og jeg håper at de stoler såpass på meg at når jeg sier at formålet med den delen av testen som går på å finne kabler til eget bruk faktisk er yntet på å kjøpe de jeg liker best fra den norske bransjeaktøren som leverer kablene til testen så tror de meg på det utsagnet.

Om bransjen ikke ønsker å stille så har jeg skrevet at det er forståelig, men da blir ikke testen noe av.

Mvh
Roysen
 
N

nb

Gjest
Roysen skrev:
Kabler er det ikke så mye å spare på. Det er på elektronikken og høytalerne det er mye å spare. Av de produktene jeg har i anleggene mine nå er det faktisk bare kabler jeg har kjøpt i Norge.
Til ny butikkpris?
 
R

Roysen

Gjest
nb skrev:
Roysen skrev:
Kabler er det ikke så mye å spare på. Det er på elektronikken og høytalerne det er mye å spare. Av de produktene jeg har i anleggene mine nå er det faktisk bare kabler jeg har kjøpt i Norge.
Til ny butikkpris?
Hva jeg har betalt for produktene jeg har kjøpt er mellom butikkene og meg!

Mvh
Roysen
 
N

nb

Gjest
Roysen skrev:
Hva jeg har betalt for produktene jeg har kjøpt er mellom butikkene og meg!
Greit nok, men hadde jeg vært i bransjen selv, hadde jeg sett på invitasjonen din som en ekstremt dårlig deal - faktisk nesten bare nedside, så jeg skjønner det godt om responsen er laber. Kanskje noen privatpersoner som kan låne deg noe - men neppe mange som har noe til overs i din "klasse" liggende å slenge...

En produsent/importør/forandler risikerer her at en av de med det fjongeste oppsettet i Norge ikke klarer å høre forskjell på den og annen ledning, neppe et bra slagstriks. De 10-15 som ikke blir valgt ut har nødvendigvis blitt veid og funnet for lette, neppe noen god reklame i det heller. Slike aspekter slipper de når de sender inn til blader, der er som regel omtalen ganske entusiastisk og kvalitet innordner seg som regel pent etter hva sakene koster.

All honnør for at du forsøker, dog.
 
R

Roysen

Gjest
nb skrev:
Roysen skrev:
Hva jeg har betalt for produktene jeg har kjøpt er mellom butikkene og meg!
Greit nok, men hadde jeg vært i bransjen selv, hadde jeg sett på invitasjonen din som en ekstremt dårlig deal - faktisk nesten bare nedside, så jeg skjønner det godt om responsen er laber. Kanskje noen privatpersoner som kan låne deg noe - men neppe mange som har noe til overs i din "klasse" liggende å slenge...
Mulig det, men da tillegger du og de bransjeaktørene som vegrer seg meg uærlige hensiker og det synes jeg ikke noe særlig om. Slikt skaper ikke akkurat grobunn for andre fremtidige handler heller.

Mvh
Roysen
 
R

Roysen

Gjest
nb skrev:
En produsent/importør/forandler risikerer her at en av de med det fjongeste oppsettet i Norge ikke klarer å høre forskjell på den og annen ledning, neppe et bra slagstriks. De 10-15 som ikke blir valgt ut har nødvendigvis blitt veid og funnet for lette, neppe noen god reklame i det heller. Slike aspekter slipper de når de sender inn til blader, der er som regel omtalen ganske entusiastisk og kvalitet innordner seg som regel pent etter hva sakene koster.
Nei, nå må du ikke feilinformere. Jeg har skrevet i åpningsinnlegget at kablene kan leveres inn uten at jeg får vite pris, merke og modell, hvor disse betegnelsene er skjult og hvor de kun er merket med en boksav de fÅr tildelt av meg. Da har de ingenting å tape på dette. Jeg kan så i min kvalitative evaluering av kabelen sende mine synspunkter til bransjeaktøren og så kan vedkommende bestemme selv om jeg skal legge dette ut på HFS eller ikke og bransjeaktøren kan også selv bestemme om han da vil avsløre merke, modell og pris. I tillegg er det ikke kvalitative egenskaper som ligger til grunn for utplukket av de to kablene som skal være med i den endelige testen. Det er de to kablene det er lettest å høre forskjell på. Det er altså ingen kabler som blir valgt vekk fordi de blir veid og funnet for lette.

LES HVA JEG HAR SKREVET FØR DU KRITISERER og HJERTELIG TAKK FOR AT DU FORSØKER Å KONSTRUERE OPP PROBLEMSTILLINGER SOM KAN STIKKE KJEPPER I HJULENE FOR AT BRANSJEAKTØRENE STILLER OPP!

Mvh
Roysen
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Flott tiltak! Vurderer å gjøre det samme etterhvert.
Du må gjerne teste flere kabler, men jeg synes det hadde vært morsomt om du også testet noe skikkelig kostbart mot noe svært rimelig. Fra den rimelige leiren kan det f.eks være Clas Ohlson sine dobbelt skjermede signal kabler, Bluejeans kabler eller kabler fra XTZ. Clas Ohlson sine kan kanskje være en liten utfordring fordi de sitter så veldig fast.
Lykke til!
 

Karma

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.05.2009
Innlegg
2.036
Antall liker
160
Roysen skrev:
Kabler er det ikke så mye å spare på. Det er på elektronikken og høytalerne det er mye å spare. Årsaken er at prisene på disse produktene er så himmelhøye i forhold til kabler i utgangspunktet. Av de produktene jeg har i anleggene mine nå er det faktisk bare kabler jeg har kjøpt i Norge.



Mvh
Roysen
Dette synes jeg er lite logisk. Trodde nemlig at det var få områder med større avanse enn for kabler.

Ellers mistenker jeg at de fleste innen bransjen er mer skeptisk(i sitt indre) til kablers betydning enn det du er. Man har jo hørt om tilsvarende tester, der bransjen vegrer seg mot mulig avsløring.

Jeg lurer også på hvordan du selv ville konkludert, om du skulle fått et annet resultat enn det du på forhånd føler deg sikker på. Ville du i et slikt tilfelle konkludert med at du nå har bevist at ABX er uegnet til slik test? Altså at et positivt resultat ville vist at du alltid har hatt rett, men at et negativt resultat ville vært ditt bevis på ubrukeligheten av ABX?(ikke ta dette ille opp ;))
 
R

Roysen

Gjest
orso skrev:
Flott tiltak! Vurderer å gjøre det samme etterhvert.
Du må gjerne teste flere kabler, men jeg synes det hadde vært morsomt om du også testet noe skikkelig kostbart mot noe svært rimelig. Fra den rimelige leiren kan det f.eks være Clas Ohlson sine dobbelt skjermede signal kabler, Bluejeans kabler eller kabler fra XTZ. Clas Ohlson sine kan kanskje være en liten utfordring fordi de sitter så veldig fast.
Lykke til!
Poenget mitt er å ovea rbevise kabelskeptikerne på den eneste måten de aksepterer (ABX) at det er forskjeller på kabler. Jeg ser ingen hensikt i å teste dyrt mot billig. Jeg vet allerede hva resultatet er av slike sammenligninger. Det er en helt klar sammenheng mellom pris og kvalitet dog ikke så klar at man kan kalle den entydig.

Mvh
Roysen
 

totte

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2007
Innlegg
7.296
Antall liker
2.499
Torget vurderinger
0
Flott initiativ Roysen! Siden det er så my mas om hvorvidt det er forskjell på kurante kabler er det storveis at du faktisk tar initiativ til å gjøre noe mer enn å bare rope "joda" eller "neida" som nesten alle andre.

Jeg foreslår at du velger kabler du ikke bare opplever som så forskjellige som mulig, men som også begge/alle faller inn i kategorien "velkonstruert". Kabler med spesielle elektriske egenskaper (VdH etc) er det jo stor grad av enighet om at kan låate spesielt, og disse bør nok ungås for at ikke en eventuell positiv konklusjon skal kunne avfeies med at "den ene kabelen er knapt en kabel, nærmere en fuzz-pedal". Da må du kjøre en runde til. ;D

Lykke til med prosjektet.
 
R

Roysen

Gjest
Karma,

Jeg har ikke utalt meg om avansene på kabler - kun om at det er mer å spare på å kjøpe elektronikk og høytalere i utlandet sammenlignet med i Norge.

Forøvrig er dette mitt bidrag til å forsøke å bevise hørbare forskjeller på kabler på skeptikernes premisser og samtidig forsøke å eliminere de innsigelsene jeg har hatt mot de ABX tester som benyttes som underlag for å hevde at slike hørbare forskjeller ikke eksisterer.

Om min test skulle resultere i et nullresultat vil jeg ikke kunne ha noen innvendinger mot testen så lenge den utføres i henhold til planen da det er jeg som har lagt premissene for å fjerne alle egne betenkeligheter med ABX. Det er imidlertid selvsagt ikke noe bevis for noe som helst om et nullresultat skulle foreligge rent bortsett fra at akkurat jeg ikke klart å høre forskjell på de to spesifikke kablene i mitt anlegg, rom og med valgt musikk under rådende forhold på gitt tidspunkt.

Mvh
Roysen
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Det som totte skriver er viktig. Leter du land og strand etter kabler som låter forskjellig, så vil du sikkert finne det. Det finnes kabler med små hørbare avvik. Det er man ikke uenig om. Skal dette bli troverdig for en del er det derfor essensielt at du også blindtester kabler som man vet har korrekte tekniske egenskaper. Jeg tror objektivist leiren vil godkjenne både Bluejeans sine Belden kabler og XTZ sine, men det finner man ut ved å spørre.
 
R

Roysen

Gjest
Orso og Totte,

Les åpningsinnlegget og dere vil se at det er tatt høyde for innsigelsen.

Mvh
Roysen
 

totte

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2007
Innlegg
7.296
Antall liker
2.499
Torget vurderinger
0
Roysen skrev:
Orso og Totte,

Les åpningsinnlegget og dere vil se at det er tatt høyde for innsigelsen.

Mvh
Roysen
Javisst står det der, men jeg overså det første gang.
Utmerket.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Beklager. Leste for raskt første gang. Følger du denne prosedyren til punkt og prikke, er jeg overbevist om at det blir et nullresultat.

Det må foretaes kontrollmålinger på kablene for å verifisere at de ikke har større målbare forskjeller enn at de kan betraktes som neglisjerbare. Om de målbare forskjellene skulle være større må andre kabler velges ut.
 

Skink_123

Bransjeaktør
Ble medlem
08.10.2008
Innlegg
4.642
Antall liker
1.368
Sted
Oslo
Torget vurderinger
4
Jeg ville tro en må kle kablene med en strømpe, en lik strømpe.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Skink_123 skrev:
Jeg ville tro en må kle kablene med en strømpe, en lik strømpe.
Bare sokkene har vært vasket først, slik at de ikke stinker ut lytterommet. ;D

Er ikke Claes og Biltemas kabler mer aktuelle som motsats? Elkjøp, Lefdal og Expert har vel helst rimelig Monster og slikt som leveres med produkter som ikke har kabler med i esken.
 
R

Roysen

Gjest
Det virker som om dette ikke var så interessant for bransjeaktørene til tross for at dette er en mulighet for mersalg. Det kan vel ikke tolkes som annet enn feighet spør du meg. Det kan se ut som om vi må avblåse dette da.

Mvh
Roysen
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Vel...jeg håper jo at du kan gjennomføre dette på en litt lettere måte.

Man kan sikkert enes om 2 par (kilde-pre og pre-effekt) med signalkabler fra billigsortementet - altså under 300,-/par).

Så kan jo du bruke en av dine egne kabler som referanse.

Nå vet ikke jeg hva du bruker av kabler hjemme, men jeg vet jo at du har prøvd en del, og vil anta at kjenner disse kablene godt og mener de gode (undertstatement).
Da skulle det vel være interessant å test mellom disse to - altså en utpreget billig kabel og dine favorittkabler...?
Da slipper du å jobbe så voldsomt også...Jeg vil vel også regne med at du mener det er stor forksjell mellom en typisk Clas Olson kabel og dine...?

Mvh
OMF
 
Topp Bunn