Lytterom med MBL hos Stereofil

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
Kun ved to anledninger har jeg hatt sjansen til å lytte til MBL. Første gangen var Arken-messa i Göteborg for et par år siden, andre gangen var i Horten høsten 2007, der Stereofil presenterte sitt agentur i Norge ved å spille på stativhøyttaleren mbl 121.

Det som slår meg med mbls lydbilde er det utrolig luftige lydbildet som brer seg ut og fyller rommet, den uanstrengte, men likevel presise lydgjengivelsen, den flotte klangbalansen langt utenfor sweet spot og helheten i hele frekvensområdet. Til sammen en helt spesiell opplevelse som ingen andre høyttalere som undertegnede har hørt helt klarer å matche.
De små høyttalerne i Horten manglet likevel et skikkelig fundament i dypbassen.

Her kommer mbl 116 inn i bildet. Hadde en time å slå ihjel i dag før toget mitt gikk fra Oslo, og da fikk jeg en guidet tur av Lars hos Stereofil i deres dedikerte lytterom der nettopp den gulvstående mbl 116 står for moroa, drevet av tilsvarende maskulin og sexy mbl-elektronikk. Her opplever jeg endelig det store, luftige og presise lydbildet med skikkelig fundament i bunnen. En herlig helhet.
Likevel er det ikke slik at dette er anlegget for alle. Skal man ha en anlegg som spiller slik at man kjenner lufttrykket i panna når mellomtonen smekker til, så må man se andre steder. Her er det 360-graders spredning og en ubegripelig presisjon som står i fokus og gir et lydbilde som er mange ganger større enn rommet. Herlig!

Takk til Lars for en fin demo! :)
 
T

timc

Gjest
Hørte også de små MBL på Hortenmessa. Fikk samme intrykk som deg. IMO det desidert beste oppsettet jeg hørte på der. Man måtte imidlertid sitter på fremste rad. Inntil bakveggen var det fryktelig.



-Tim
 

terryboy

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.06.2003
Innlegg
1.254
Antall liker
878
Torget vurderinger
1
timc skrev:
Hørte også de små MBL på Hortenmessa. Fikk samme intrykk som deg. IMO det desidert beste oppsettet jeg hørte på der. Man måtte imidlertid sitter på fremste rad. Inntil bakveggen var det fryktelig.



-Tim
Da forstår jeg min egen skuffelse i Horten over mbl høyttalere og forsterkere som har fått enorm god omtale både hjemme i Tyskland, i USA og deler av den japanske audio pressen (som kan leses på engelsk), da jeg satt langt bak i rommet (dog ikke helt ved bakvegg). Det låt heller tynt og uryddig der jeg satt. Bør gi dette en ny mulighet i andre og mer kontrollerte former, før jeg eventuelt på nytt avskriver dette som noe for meg
 

heggaII

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.05.2004
Innlegg
199
Antall liker
0
Har selv hørt MBL116 hos AudioConsult i Stockholm, dog i den gamle butikken. Har planer om å ta en tur til Stockholm for å sjekke ut referanse rommet i den nye butikken til norske Robert. MBL spiller veldig behagelig og fint, med stort rom. Vi (reiste med en kamerat) mente derimot at det hele låt ganske tilsløret og udefinert. Bassen var tildels "grusom" noe vi ikke bet oss merke i, da det ganske garantert skyltes den gamle butikken til AC. På utvalgt musikk spiller MBL uslåelig, men til dagligdags bruk blir det for "vakkert" for meg. Uansett skal jeg ha en ny tur til Robert for å høre på dette. En tur til Grensen 9 blir det nok også...

Merk dere følsomheten til MBL høyttalere. Disse drives knapt av annet enn MBL's egne kjøleskap ;)
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.163
Antall liker
6.829
Torget vurderinger
4
Jeg har sett og siklet på MBL sin hifi-porno et par ganger, men det var selvsagt ikke verdt bryet å be om å få høre :-\

Dette er vel hva man kan kalle perler for svin ?

(Beklager uskarpt bilde...snapshot i all hast...det var viktigere å rekke sigarsjappa på KaDeWe...som er overlegent bra)
 

Vedlegg

Conv

Medlem
Ble medlem
11.04.2008
Innlegg
19
Antall liker
0
Er bare lekkert utstyr. Har fått hørt på disse komponenente flere ganger når jeg har hvert i Asia og generelt Europa. Bare å glede seg til å få disse komponente til Norge.
 
Topp Bunn