Side 137 av 137 FørsteFørste ... 3787127135136137
Resultater 2,721 til 2,725 av 2725
Abonnér på denne tråden
 1. #2721
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2009
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  281
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Bergfinn Se Innlegg
  Hva med en Rasperry Pi med Roon?
  Den trenger ikke windows operaitiv system.
  Der kan man også laste inn FIR filtre fra AL.
  Men da må du ha flerkanals lydkort...trur eg.
  Et Roon endpoint basert på Raspberry Pi kan ikke laste inn FIR filter, dette gjør du i ROON Server (med de mest vanlige Raspberry pi endpoint softwares). Det er sikkert mulig å gå inn i Linux koden på endpoint softwaren, hvis man er oppegående på Linux.

  Roon Convolution info her
  Fornuften tilsier vel at man burde solgt alt DIY utstyret og kjøpt Apple Mac, Devialet forsterker og et par stativhøyttalere forså nyte livet...

 2. #2722
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,718
  Tagget i
  7 Innlegg
  Sitat Sitat fra oks81 Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Bergfinn Se Innlegg
  Jeg tror det også funker. Men da må miniDSP ta seg av løptidskorrigering. Vet ikke om den har slik funksjon. Det burde den vel?
  MiniDSP har delay som ligger som en egen "bolk". Den må settes manuelt.
  En får gjerne ikke den over fra AL. Men AL oppgir vel hvor mye delay som settes på dem innbyrdes driverne så kan en sette dette manuelt i miniDSP.
  Der igjen aner jeg ikke hvordan AL registrerer delay, gjerne måling må gjøres med et flerveis kort og alt tilkoblet.
  Delay ligger i filtrene, så det er under kontroll.
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 3. #2723
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2015
  Innlegg
  8
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hva er status på convolvern? Kan ikke vente med å teste den ut :-)

 4. #2724
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,718
  Tagget i
  7 Innlegg
  Den er stort sett ferdig og går tilsynelatende som en klokke på utviklingsmaskinen. Og jeg har klart å lage alt jeg hadde sett for meg i denne runden.

  Det blir kun asio inn og asio ut inntil videre. Jeg spiller av fra og gjennom jriver - og så bruker jeg Asio4All mellom Audiolense konvolveren og lydkortet. Det fungerer tilsynelatende lytefritt.

  "Dll Hell" er et kjent uttrykk blant de som driver med programmering, men det jeg har vært gjennom nå får det til å høres ut som en eufeisme. Jeg hadde kalkulert med å lage en installasjonsfil på et par ettermiddager maks, men nå må jeg snart ha brent av hundre timer uten at jeg er i mål. Jeg har tilegnet meg mye kunnskap om ting som ikke interesserer meg, mye av det om ting som jeg til syvende og sist ikke får bruk for.

  Trøsten er at konvolveren sviver helt greit på utviklingsmaskinen. Det vil den nok gjøre på andre maskiner også når jeg bare har installasjonsopplegget klart.

  Ikon nede til høyre dukker opp når Jriver begynner å spille.

  Navn:   ikon.jpg
Visninger: 23
Størrelse: 19.1 Kb

  Når ikonet ligger synlig, så blir volumkontrollen og resten av brukergrensesnittet synlig ved et musepek. Man kan da justere volum opp og ned med musehjulet, og mute lyden med et museklikk. Og så forsvinner brukergrensesnittet når man flytter musepekeren vekk. Når ikonet er skjult må man klikke seg inn og ut.

  Navn:   form.jpg
Visninger: 23
Størrelse: 81.1 Kb

  Latency / lipsynk kan også justeres med musehjul etter samme mal som volumkontrollen. Den ligger i Convolver tab-en. Denne fungerer helt sømløst og jeg får god lipsynk fra web-browser selv om lyden går gjennom både jriver og asio4all og et lydkort som neppe er optimalisert med tanke på latency. Det sviver også greit i to kanaler med de minste bufrene som Asio4All kan takle, som er 64 samples - også når jeg jeg kjører konvolveren med 0 latency. Når jeg kjører minimumfase korreksjon så gir Audiolense konvolveren inkludert lydkorreksjonen null og niks i ekstra tidsforsinkelse.

  Alle innstillinger huskes og lagres. Målet har vært en ekstremt rask og effektiv konvolver som er stabil i drift og som gir en god brukeropplevelse. Mao litt andre prioriteringer her enn i Audiolense.

  Men først må jeg få den til å fungere på andre enheter her i huset, så må jeg gjøre litt multikanals-sjekker. Og så går den ut til testing. Og det bør skje i 2019.
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 5. #2725
  Hifi Freak emokid's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  4,662
  Tagget i
  1 Innlegg
  Bra! Veldig spent på denne!
  Headroom, Headroom, Headroom

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed