Side 2 av 4 FørsteFørste 1234 SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 68
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Overivrig entusiast MonkeyCountry Audio's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  849
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Vel.... inspirasjonen kom tydeligvis fram av å snake lite hi-fi...

  Jeg la lit ut om det som gjør det gøy å holde på med DIY. Og det er alle mulighetene du har.... og idag benyttet jeg mulighetten til å prøve 1. ordens pasivt delefilter. Kan ikke akkuratt si at jeg er i havn enda... men utgangspunktett er jo ikke så verst!


  MVH

 2. #22
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,338
  Tagget i
  13 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Hele gjengen var jo i høyeste grad preget av ikke-arroganse så det å be dem hjem til seg og et ikke optimalt oppsett kan kanskje være langt mer nyttig enn "skummelt" da mange ører og ulik erfaring kan være svært nyttig å samle sammen.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 3. #23
  Overivrig entusiast MonkeyCountry Audio's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  849
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Ikke godt å si.... men jeg skal jo snart flytte ned på eget rom... så på ca 10m2... så jeg føler det er lit unødvendig å finjustere høyttalerne i et rom dem ikke skal stå i....


  Vel... frokost... og så er det en bestiling på X antall komponenter til aktvit delefilter til Dipol proskjektet...

  MVH

 4. #24
  Hifi Freak Sleiven's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  2,291
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Hei,
  Tusen takk for en hyggelig kveld
  Kvelden gikk veldig fort i godt selskap. Absolutt vellykket, med både diskusjon,lyd demo og Pizza. Dette må vi gjenta. Det var morsomt å¨se at flere "grener" var representert.. TRANSISTOR/RØR/ NY/BRUKT/DIY/TEKNIKK/MUSIKK.

  Flott tiltak Johan


  Nå gjelder det bare å bestemme neste møte når/hvor?(hver mnd, 2-hver mnd, hvert kvartal?).
  Vet ikke om det ble avtalt noe etter at jeg måtte gå, kan ikke love leverandør demo, men vi kan godt ta det hos meg..

  Det er jo litt skummelt å be potensielle Gullører hjem til seg, men dette skal jo ikke være en mesterskap i HIFI lyd , men en sosial anledning for å høre og oppleve noe annet enn butikk demoer, og å lære om andres erfaringer. Forhåpentlig får vi også utvekslet musikk og bli oppmerksom på nye ting der. Selv går jeg for mye i ring og er åpen for ny musikk

  mvh
  Sleiven


  &quot;Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted&quot; <br />-ALBERT EINSTEIN

 5. #25
  Rojoh
  Guest

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Takk for sist alle sammen!

  Ja, det ble en innholdsrik helg. Benyttet anledningen til å stikke innom Snicker's demo hos Maxwell, og ble litt imponert over hvor bra det låt der nede med EC cd-spiller/preamp + Quadral stativhøyttalere. Noe helt annet enn hva vi fikk oppleve hos meg - noe som ikke egentlig overrasker med tanke på tilfeldigelektronikk/høyttalere.

  Så: Hva nå? Har tenkt litt over det nå i helgen, men har ikke funnet noen facitsvar. Hvis Sleiven har lyst og mulighet til å invitere til hjemmekveld, så regner jeg med at "vi" stiller opp... (Vi får komme tilbake til dette etterhvert).

  Vi ble vel ikke enige om så veldig mye etter at du dro - egentlig ble det ikke diskutert så mye om akkurat det. Derfor tror jeg vi får ta noen runder på det temaet her på Hifisentralen. Lufte litt tanker og ønsker om hvordan man vil at dette skal fungere/organiseres. Jeg skal se om jeg ikke kan legge frem noen innspill til diskusjon... (Bare tenke meg litt om først)

  Hvis det er noen andre som kommer på noen lurt, så kom gjerne med disse idèene!

  Mvh. Johan


 6. #26
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  102
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Takk for sist, og takk for invitasjonen Sleiven! Jeg kommer mer enn gjerne.

  Jeg ser for meg at ideelt tidsrom mellom møtene vil være et sted mellom én gang i måneden og hver annen måned? Det gjelder at det ikke blir så ofte at vi går lei og samtidig ikke så skjelden at det renner ut i sanden.

  I første omgang er det kanskje mest naturlig å "ta runden" for å høre på annleggene til de av medlemmene som ikke har noe imot å vise frem anlegget. I tillegg til bare å høre på anleggene kan vi jo etterhvert gjøre litt mer ut av det med å prøve ut forskjellige komponent. "Temakvelder" er også en mulighet, f.eks. at man fokuserer på tweeks, cd-spillere, kabler, rør, osv. og prøver ut forskjellige løsninger.

  Selv er jeg "in-between-speakers" så det passer litt dårlig med hjemmebesøk hos meg akkurat for øyeblikket. Men jeg har en CD-spiller (Sheng-Ya CD-S10) jeg har tenkt å prøve rørbytte på, og da er jo muligheten der for en før/etter test. I tillegg kunne jeg godt tenkt meg å prøve den opp mot gode spillere i klassen mellom 5 og 15k da jeg ennå ikke fått sammenlignet den med en kvalitetsspiller.

  Jeg har også kittet litt på rom-korreksjon via PC som kunne blitt et tema for et møte. (Forutsatt at jeg får det til å fungere sånn nogenlunde tilfredsstillende da...)

  Andre forslag:
  - Jeg synes vi etterhvert bør opprette dialog med hifi-butikker, produsenter og importører for om mulig å få til flere demoer á la den Snickers-is var så elksverdig å holde på første møtet. (Eller hva med en rabattavtale!? -60% for laugsmedlemmer! *) Mulig vi bør la lauget modne litt før dette blir aktuelt, men det er noe å ha i bakhodet i hvertfall.

  - En liten, enkel web-side kunne kanskje også vært en idé?

  - Jeg synes Snickers-is sin idé med en egen kategori på sentralen for de enkelte lydlaug/foreninger er bra. Er dere andre enige bør vi ta kontakt med Høvdingen (og de andre laugene) for å høre hvordan mulighetene er for dette (Det er jo kjekt å ha mulighet til å diskutere laugs-ting i flere tråder og ikke bare i én gigantisk "alle laugstråders mor".)

  - Vi kan spre hverandres MSN-nick blant medlemmene (evt. nick for andre messenger-tjenester) slik at vi også kan kommunisere direkte.
  Quad CD-P99 | Naim XS | Pioneer VSX-Ax4ASi-S | Klipsch Cornwall III | Slimdevices Squeezebox<br /><br />På vei ut: Ayon Audio Spirit

 7. #27
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2004
  Innlegg
  1,430
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger &amp; omegn lydlaug

  Takker også for en meget hyggelig kveld
  Jeg er helt enig med Wodger om at vi må finne en balanse i forhold til møtene. Personlig synes jeg 1 gang i måneden blir litt for ofte, mens annenhver høres glimrende ut i mine ører.

  I forhold til møtested kan vel den som ønsker og den det passer for invitere, kanskje kan vi ha en liste. Ser at Sleiven kan ha neste møte, og det høres veldig bra ut. Jeg har også et lite hus midt i sentrum og Lin er ikke vanskelig å kaste ut Kanskje kan vi tweeke med noe godt i glasset hvis vi velger en fredag også neste gang.

  Ellef

 8. #28
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  102
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger &amp; omegn lydlaug

  Begynner det å bli på tide med et nytt møte igjen, mon tro?
  Quad CD-P99 | Naim XS | Pioneer VSX-Ax4ASi-S | Klipsch Cornwall III | Slimdevices Squeezebox<br /><br />På vei ut: Ayon Audio Spirit

 9. #29
  Hifi Freak Sleiven's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  2,291
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger &amp; omegn lydlaug

  Begynner det å bli på tide med et nytt møte igjen, mon tro?
  Hei folkens,
  Jeg nevnte at vi kunne ha det hos meg. Kommende helg er lytterommet omgjort til soverom for gjester, og jobbrotasjon gjør at tilgjengelige fre/lør-dager er begrenset, så hvis det blir hos meg så "matcher" det best om 4 uker. Det skulle bli sånn ca 2 mnd siden sist....

  Andre har kanske andre ideer/alternativer?.
  mvh
  Sleiven

  ps
  Det er vel Johan/Rojoh som har mail/deltagerlisten,jeg har ikke helt oversikten
  &quot;Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted&quot; <br />-ALBERT EINSTEIN

 10. #30
  Rojoh
  Guest

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Hei igjen!

  Ja, jeg har sånn noenlunde oversikt over hvem som via PM har meldt sin interesse for å være med på dette.

  Har hatt litt annet å tenke på i det siste, så jeg har ikke kunnet være så veldig aktiv med disse sammenkomstene. Videre er jeg veldig usikker på hvordan vi skal organisere dette! Tror de fleste vil kunne ha en 4-6 gjester på besøk en ettermiddag/kveld. Men vi blir nok fort over 10 stk., og da blir det kanskje litt mer vrient å ordne lyttekvelder i heimen? Jeg har iallefall forståelse om noen kvier seg litt for å åpne opp dørene hvis man f.eks. ikke har så stort lytterom.

  Et annet alternativ kan jo være å leie litt større lokaler, og få istand demoer av diverse utstyr. Jeg kan ordne med et ganske stort lokale, hvis det er ønskelig. Nå er det også muligheter til å komme på besøk hos enkelte butikker etter stengetid. (Der er det ikke klarert noe enda, men har registrert velvilje... )

  Jeg antar at noe som er av stor interesse hos enkelte, er muligheten til å få prøvd ut utstyr i sitt eget anlegg. Da er "hjemme hos" besøk nærmest en betingelse. Tenker at vedkommede som inviterer kan komme med ønsker, og at de som har noe aktuellt tar det med seg? Dette er en veldig effektiv måte å finne frem til gode og vellydende kombinasjoner i sitt eget oppsett.

  Først og fremst er vi nå avhengige av at noen melder seg frivillig til å arrangere en hjemme-kveld. En ting jeg lurer på: Er det greit å f.eks. sette et tak på hvor mange som kan komme? (F.eks. si at de første 6-7 til mølla får komme). Kan jo virke litt ekskluderende, men kanskje mer praktisk? Har man lyst (og plass) til å invitere hele gjengen, så er jo saken biff...

  En annen tanke er at de som inviterer kan ha et tema, hvor de som er interesserte møter opp? F.eks. utprøving av cd-spillere, høyttalere, forsterkere, akustiske dempetiltak, musikkkveld (genre), øldrikking, DIY eller hjemmekino? Hvis en slik løsning er ønskelig, så kan man jo alltids arrangere litt større happenings hvor flere deltagere møtes i større lokaler? Altså: Noen samlinger av mindre format, og noen litt større?

  En annen ting vi bør diskutere; er hvordan div. info skal spres. Inntil videre kan jo denne tråden brukes. Er mildt sagt ikke særlig datakyndig, så noe avansert hjemmeside er uaktuellt for min del.

  Bare noen tanker fra min side. Her må dere andre gjerne komme med deres tanker!

  Mvh. Johan

 11. #31
  Hifi Freak Sleiven's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  2,291
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Johan,
  Gode poeng her.
  Du har PM
  Sleiven
  &quot;Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted&quot; <br />-ALBERT EINSTEIN

 12. #32
  Medlem FtZ's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  stilig med en hifi klubb i stv , hvordan er aldersnivået på klubben ?

  ellers var det masse tøffe konsepter som intresert meg her

  jeg er btw bare på unge 23 år


 13. #33
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  102
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger &amp;amp;amp;amp; omegn lydlaug

  Enig med Sleiven, mange gode poeng Rojoh.

  Noen korte kommentarer, kommer sterkere tilbake senere

  Hjemmebesøk
  For meg er det en selvfølge at de som inviterer til hjemmebesøk også må kunne sette et tak på hvor mange de ønsker å slippe inn i huset på én gang. "Først til mølla" er en grei ordning til å begynne med, vi vet jo ennå ikke helt hvor stort problemet er. Hvis det viser seg at folk ofte havner utenfor kvoten kan vi evt. se på løsninger som forhindrer at de samme personene havner utenfor flere ganger etter hverandre.

  Andre aktiviteter / alternativ til hjemmebesøk
  Leie av lokale er forsåvidt en god idé, men spørsmålet er hvor mange som vil gidde å dra med eget utstyr til slike sammenkomster. Høytalere er vel det som er vanskeligst å frakte rundt, med tunge effektforsterkere på en god andreplass.

  Et eller annet bør det imidlertid være mulig å få til... (Mer om det når jeg får tid.)

  Internkommunikasjon
  Jeg ser for meg tre forskjellige kanaler:
  a) E-post. Invitasjoner til møter og annen viktig info bør sendes ut på e-post.
  b) Nettside. Vi bør få opp en enkel nettside med informasjon og medlemsoversikt. Jeg kan bidra med hjelp til dette om ønskelig.
  c) Diskusjonsforum. Etter min mening bør vi høre med Høvdingen om det er mulig å lage en egen underkategori for lydlaugene rundt omkring. (en for hvert laug). På denne måten unngår vi å forstyrre andre med interne ting, samtidig som vi heller ikke gjemmer oss bort og det er mulig for alle å følge med på hva som skjer. Alternativt er det også mulig å sette opp et diskusjonsforum i tilknytning til hjemmesiden.

  Quad CD-P99 | Naim XS | Pioneer VSX-Ax4ASi-S | Klipsch Cornwall III | Slimdevices Squeezebox<br /><br />På vei ut: Ayon Audio Spirit

 14. #34
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  102
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger &amp;amp; omegn lydlaug

  Vi er ganske spredt aldersmessig, ftz- så 23 år burde absolutt ikke være noe problem. Tror faktisk ikke du vil bli yngstemann!
  Quad CD-P99 | Naim XS | Pioneer VSX-Ax4ASi-S | Klipsch Cornwall III | Slimdevices Squeezebox<br /><br />På vei ut: Ayon Audio Spirit

 15. #35
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  Wodger: Ikke dum den ideen om underkategori her på hfs. Jeg satt opp et forum for lydlauget i Bergen, men av erfaring er det vanskelig å starte opp slike småe forum når folk kjenner hverandre fra et annet, mye større forum, så vi får se hva som skjer med det.

  Vi bruker en mailingliste fra freelists.org til kommunikasjon. Dette fungerer fint, men du må skrive søknaden med teknologi som fokus for å få lagd en konto der. Påmelding hos oss sendes til en annen email adresse, så slipper alle å få et lass med "Jeg blir med" mailer.

  Et tips til den som eventuelt skal sette opp dette, lag en liste med f.eks. Navn, Nickname, Email adresse, tlf nr, adresse, ukedager som passer, ukedager som ikke passer, hvorvidt personen kan ha klubbkveld hos seg, og notater. Det tar litt tid å skaffe alt, men veldig greit for oversikt- og planleggings skyld.

 16. #36
  Overivrig entusiast MonkeyCountry Audio's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  849
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  stilig med en hifi klubb i stv , hvordan er aldersnivået på klubben ?

  ellers var det masse tøffe konsepter som intresert meg her

  jeg er btw bare på unge 23 år

  og jeg er 20 år....

  Jeg og fatter'n var så vitt innom temaet idag. Var Lydlauget død ut? Godt folk begyner å tenke igjen. Men før jeg selv tenker mer skal jeg bli FRISK! (død over influensa)


  MVH

 17. #37
  Medlem FtZ's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  var jo godt og vite at jeg ikke var eneste som ikke har "lang" erfaring for og si det sånn , kunne vært skummet og møtt opp på et treff med mange eldre hifi freaker .

  nettside kan jeg og sikkert bidra helt enkelt med , er jo ikke noen nødvedighet for noe fansye greier , og en 10mb home.no konto burde jo holde som hosting

  kunne jo hatt home.no/stv_lydlag som adresse .

  og så en enkel medlemsliste , kun nick /epost , + annen nødvendig informasjon .
  samt info om neste treff ol .


  når vi er inne på temaet hjemmebesøk , må nesten være i midre grupper , i vertfal hvist jeg skal ha noen innom , jeg har MINIMALT med plass . iverfal når det er lytting så står på skjemat , går 7-8 personer i stua , men da sitter man meget studd og dårlig lydmessing sett ( se link i siggi for info )

  jeg støtter og egne underfora her for hvert lydlag/laug

 18. #38
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  102
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger &amp; omegn lydlaug

  Ok, da har vi to ting å ta tak i:

  - Sette opp nettside -> ftz- og jeg kan organisere dette. Kan du sende meg en mail med e-postadressen din ftz-? Det blir en veldig enkel sak i første omgang.

  - Undersøke muligheten for egne undergrupper for lydlaugene på sentralen -> Jeg sender en e-post til interman så kan vi prøve å organisere en felles forespørsel til Høvdingen på vegne av de lydlaugene som måtte være interessert.
  Quad CD-P99 | Naim XS | Pioneer VSX-Ax4ASi-S | Klipsch Cornwall III | Slimdevices Squeezebox<br /><br />På vei ut: Ayon Audio Spirit

 19. #39
  Medlem FtZ's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  da har vi 5000mb med gratis webhost

  nå trenger vi bare noe og legge der .....

  EDIT:

  totalt midlertidig greier finnes nå her

  http://stv-lydlag.5000megs.com/index.htm

 20. #40
  Medlem FtZ's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Stavanger & omegn lydlaug

  nå funker http://stv-lydlag.5000megs.com/

  har btw hatt en trivlig prat med ( har enda ) Wodger om hva vi vill gjøre med siden , og trenger litt inspil fra dere om dette , fåreløbig er det ikke så mye info og putte på sidne .

  vi tengte litt på en medlemsliste , og selvfølgelig info om kommende møter .

  vi konkluderte med og at vi må fast sette et navn på dette , jeg har hastet litt fram og registrerte med lydlag , uten og sjekke med dere om dette var ønskt ( hast verk er lastverk ) og det burde kankse vært laug .

  eller kanske dere føler for et totalt annet navn . forslang og tanker om saken er velkommen .Side 2 av 4 FørsteFørste 1234 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed