Tjuefemte møte - Pål

hifiguru

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.07.2002
Innlegg
5.715
Antall liker
1.259
Sted
Porsgrunn
Torget vurderinger
1
Hei og hå, en sommer er over og endelig kan hifisesongen begynne igjen for fullt. Lauget møttes 01.09, denne gang hos Pål som er relativt ny inn i gjengen men som er god kompis med endel av gutta som har vært med fra start. Pål bor i Skien og det var vel drøyt ti kaffetørste og kakesugne medlemmer som tok turen. Pål hadde dratt i gang trakteren og bakt sjokoladekake, hifi'n var varmet opp så her var det det lagt opp til kos!

Pål kan vel puttes i kategorien DIY'er da han har lagd sine egne høyttalere som vi fikk høre på ved denne anledningen. Han har tatt utgangspunkt i et kit fra Madisound som består av en Fountek NeoCD3,0 bånddiskant, et 7" scan speak sliced paper mellomtoneelement og et 10" basselement med rimelig heftig kantoppheng. Kom gjerne med navn på dette Pål, det har jeg glemt, men det var vel en amerikaner?

Kassene er et stykke praktarbeid gjort av Pål, designet minner om Avalon og det fungerer virkelig. Vekten er ca 50kg pr stk, kassene kan se kompliserte ut og bygge og det er de! Pål tok utgangspunkt i tegninger fra Madisound for hvordan de skulle se ut internt med alskens kammer og avstivninger og regnet om og tilpasset alt til sitt kassedesign. Hvorfor gjøre det enkelt for seg selv? Vel Pål var bestemt på å ikke ha for mange paralelle sider samtidig som det ytre skulle se bra ut. Desverre er ikke fineringen i orden, den har sluppet på endel steder men dette skal tas på nytt med ny farge og ny teknikk. Her skal det bakes!

Pål bruker cd som medie, og som kilde har han Sony XA-7 ES som var Sonys toppmodell for noen år siden. Jeg har hatt lillebroren XA-5 ES som drivverk og må bare innrømme jeg er litt svak for disse konstruksjonene. Mekanismen er helt konge med stillestående laser og en oscillerende spindel som flytter seg over. Skikkelig clamp oppå også, ingen plast her i gården!
Forsterker hos Pål er Krell KAV 400, smekkrere integrert 200-watter skal letes etter, ihvertfall med de iboende kvaliteter vi hørte her.

Lyden hos Pål er i veldig stor grad preget av en avslappet og luftig følelse. Diskanten er snill og samtidig detaljert som bare bånddiskanter kan, den store mellomtonen har mye å gå på og låter aldri stresset mens 10" gir en litt fet signatur slik Pål vi ha den. Lyttetretthet kan man se langt etter, suget etter ost og vin var raskt representert! Imponerende!

Kameraet ble glemt hjemme, tok et par bilder med mobilen som ble ganske mørke og uskarpe, men skal dele de med dere allikevel.

Takk for en hyggelig aften Pål!
 

Vedlegg

yasman

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.10.2006
Innlegg
1.703
Antall liker
296
Sted
Grenland
Torget vurderinger
13
Bildene rettferdiggjør ikke oppsettet :-[

Flotte høyttalere; med stor ro og ingen vibrasjoner (ja det er sant espen).
Bare tanken på å gi seg ikast med et slik høyttalerprosjekt gjør meg svett...
Imponerende; gleder meg til nylagt fineer!

Har nå ved flere anledninger hørt på Krell KAV 400 og den spiller kontrollert uten antydning til lyttetretthet. Sonys drivverk er fra den tiden de virkelig la vekt på dette; herlig for drivverkfetishister!

Takk for hyggelig lag Pål, beklager at jeg måtte ta med meg Tunamien....

Yasman
 

x250

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.01.2006
Innlegg
758
Antall liker
12
Sted
porsgrunn
Takk for et hyggelig lag Pål med god kaffe , sjokoladekake å formidabel lyd ;)
 

SAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.10.2006
Innlegg
3.467
Antall liker
4.263
Torget vurderinger
10
Dette oppsettet har jeg nå hørt i alle trinn, her har det virkelig skjedd en enorm forandring! Pål`s hjemmebygde høytalere har nå slått ut i full blomst, etter innspilling og helt ny plassering i stue har dette blitt meget bra!
Ut med KJ kabler og inn med Purist høyt.kabler og VDH silver signal ga ytterigere ett meget bra løft! Krellen varter opp med stålkontroll i bunn som DP 6.12`n ikke helt maktet og nettkablene var siste krydder! ;)
Meget oppløst og fin topp og mellomtone, 12 tommerne i bunn spiller helt ned i kjeller`n og gir ett deilig trykk! ;) Dette spiller meget bra Pål, skal det bli bedre nå er det vel kilden som kanskje står for tur? ;)
Takk for kaffe og glimrende kake!

Mvh.
SAL
 

Steb

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.06.2007
Innlegg
62
Antall liker
1
Sted
Porsgrunn
Takk for lytten ;D
Det er artig å høre på et anlegg som det er jobbet litt på kabelsiden, imponerende hvor mye mer man kan få ut av systemet. Selvbygget låter bare supert,
Takk for kaffe og kake.
Mvh. Steb
 

2m

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.02.2002
Innlegg
2.205
Antall liker
1.307
Sted
Skien...
Torget vurderinger
1
Synd jeg ikke fikk vært med på siste møte. Høyttalerene ser virkelig spenstige ut. Imponerende at dette er selvbygg. Synd ingen av "hoff fotografene" hadde med seg utstyret sitt (fotoutstyret altså 8)) Fine tilbakemeldinger også ser jeg.
Ett oppsett jeg godt kunne tenke meg å hørt (og sett)
 
Topp Bunn