Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,720
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Femte besøk - Siam

  Jepp jepp, da var siste laugsamlingen unnagjort før ferien (ihvertfall i privathus..... mer info kommer på PM utover for dem som ikke tog'an)

  Denne gangen var det Siam som var vært og stilte opp med brus, kaker, kaffe og LYD. Hos Siam er det livat med masse barn, flygel, kunst og musikk. (kone og da selvsagt..... )

  Siam har sansen for gjennomtenkte løsninger som gjerne er litt orginale, derfor består elektronikken av et Audionet CD-drivverk som har aluminiumsfront, topplading, kabinett i MDF og bunnplate i stein! Elektronikken er montert i "stropper" internt slik at de ikke berører chassiet annet enn med kablene. Tøft!

  Denne er koblet til en DP-Dac 8,0 som er moddet med batteridrift, som gjør den adskilt fra omverden elektrisk.

  Preampen er en relativt nyinskaffet Cary med rør som også har fått en liten mod i form av andre rør. (ikke sikker på type, beklager)

  Effektforsterkeren er intet mindre enn DP sin 5,52, et monster på 90kg og 2x400 watt i 8ohm.

  Det hele er sydd sammen med Synergistic's værstingmodeller som også har blitt supplert av et controlcenter for samling av de aktive skjermer slik at man slipper alle de små trafoene rundt forbi. Racket er DIY og alle komponenter "svever" på Solid Tech føtter av diverse typer. Her er litt bilder:

  --------------------------------------------------------------------------------  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    

 2. #2
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,720
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Femte besøk - Siam

  Høyttalerne er nyanskaffet, det er et sett Dynaudio Confidence 5 som var en toppmodell for noen år siden. Disse er relativt komplekse å drive med sitt compound bassystem og lave følsomhet. Uansett er de smykker i mine øyne, samtidig som de består knoketesten med glans.
  Det var uvanlig lite bass i dette anlegget, ihvertfall til såpass store høyttalere å være. Etter litt justering av sofa og høyttalere falt ting mer på plass men Siam antydet at han ønsker å prøve en annen Preamp for å se/høre om det løser noe.

  Litt fler bilder, denne gang med antydning til sosial omgang rundt bordet
  Som dere ser, de uten hår sitter og kjatrer men de med hår spiller musikk

  Jeg tar bilder fordi jeg har en lei tendens til å fylle opp hele bildet uansett avstand.

  --------------------------------------------------------------------------------
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 3. #3
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,720
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Femte besøk - Siam

  Til slutt, lyden!

  Som nyfrelst Dynaudio-fan (konverterte fra Klipsch mens jeg ennå hadde hørselen i behold) er jeg litt overbærende med den minimale bassen. Har hørt slikt på messer o.l før og løpt videre da jeg synes det har vært uinteressant. Og det er der jeg har bommet hver gang! Disse trenger litt tilvenningstid, ørene må aklimatiseres fra f.eks støyende bass i bilen og skjerpes inn mot en ro som er fenomenal. Borte er resonanser, bokslyder etc, her sitter man kun igjen med et nakent ærlig bilde av materialet som spilles. Sikkert ikke alles favoritt men den som tar seg tid og fatter interesse blir rikt belønnet imho! Diskanten er plassert nederst og det ser ut til at de spiller rett i kne men spredningskaraktristikken gjør at lydbildet ikke føles direkte lavt og ihvertfall ikke "all-over-the-place" Jeg likte godt det jeg hørte, spesielt etterhvert som det ble mindre folk og mer ro i huset. Mener allikevel det må en god sub til her med mindre en annen preamp gjør susen i bassområdet.
  Fint om andre kan komme med kommentarer....

  Takk for trivelig samling alle sammen og god sommer!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed