Diverse Hvor stor prosentvis oppgradering oppleves fra kabler, strømrens, tweaks osv?

Balle Clorin

Æresmedlem
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
10.133
Antall liker
9.290
Torget vurderinger
2
Gi meg oppskriften på å få mine 300b monoblokker snerr og brumfrie. 😊
hvor mange mV VAC måler du på høyttaler terminalen med høyttaler tilkoblet da?
Er det identifisert at forsterker er synderen så kan du
Selg dem, og kjøp noen som er stille. Det finnes.Min 300b hadde ingen ulyder på 96db høyttalere. Måtte ha øret 10 cm frA element og volum på Max for å høre en fjern jobbing fra strømforsyning . Det var en Cayin 300B, veldig bra.
 
Sist redigert:

birk88

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.01.2016
Innlegg
391
Antall liker
270
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
0% - Audiofil strømkabel vs standard kabel (ikke prøvd i eget anlegg - er da ikke idiot heller...)
0% - Audiofil høyttalerkabel vs standard kabel (f.eks Biltema kabel) (ikke prøvd i eget anlegg - er da ikke idiot heller...)
0% - Strømrensere ala PS Audio vs ingen strømrenser (prosentangivelsen gjelder selve lyden - men ble kvitt noe rar støy en periode)

MINUS 100% - Audiofile nettverkskabler og nettverksutstyr vs standard (500 kroners USB kabel som ikke virket, kliss ny) Gratiskabel fra defekt PC funket

0-noen % - Spikes, dempeføtter o.l. (forutsatt min egen produksjon, og det var bl.a. eiergleden som dro opp prosenten!)
0-noen % - Audiofile rack (forutsatt min egen produksjon, og det var bl.a. eiergleden som dro opp prosenten!)
He,he. Mye rart man finner på nettet
 

Final

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.03.2013
Innlegg
3.125
Antall liker
5.070
Sted
Bærum
Torget vurderinger
4
Bruker PC til DAC, via USB. 80% lydforbedring med Intona galvanisk skille.
Den massive forbedringen skyldtes feil i strømforsyningen til PC som medførte støy i høyttalerne og som Intona fjernet.

Når strømforsyningen ble skiftet ut var Intona galvanisk skille unødvendig.
Om tweaks fungerer avhenger om man har problemer eller ikke. If it’s not broken - don’t fix it.
 

skinnyboy

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.06.2003
Innlegg
834
Antall liker
413
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Mine «gullører» har forsvunnet pga alder.

Likevel er det 1 ting som utgjør stor forskjell hos megbåde på vinylrigg og på mine stativhøyttalere, underlaget.
Tidligere brukte jeg SD-føtter under høyttalerne, og var godt fornøyd med det, i forhold til rett på stativ.
Kjøpte så Isoacoustics OREA «pucker» til å ha under høyttalerne, og det ga mer presis bass og mer romfølelse på innspillinger.

Under platespilleren gikk jeg fra IKEA slakterblokk til Isoacoustics ZaZen 1, noe som også ga klar forbedring.
Hylle til platespiller på veggen er dessverre uaktuelt pga TV på veggen.

Strømkabel har jeg byttet ut for å tilpasse lengden, ikke lydmessig forbedring, til Supra LoRad.

Nettfilter og nettverkskabler har jeg ikke noe forhold til, bruker standard nettverkskabel fra ruter til prosessor.
Ellers foretrekker jeg trådløst 5GHz nettverk pga stabilitet og korte avstander.
 

erk

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.01.2015
Innlegg
2.040
Antall liker
3.944
Sted
Tårnåsen
Sammenliknet med for eksempel noen cm endring i høyttalerplassering eller en bitteliten endring i DSP utgjør slike tweaks ca ingenting for min del...

Men dempeføtter under subber hjelper spesielt hvis de står på en trekonstruksjon. Et godt og solid rack er nyttig spesielt for platespilleren.

Har ikke sammenliknet men "alle" har fortalt meg at kabelen fra PU til Riaa er viktig så der er det sølv fra Audio Note men har ingen anelse om den har noen prosentvis gevinst.

Fjernet en gammel strømskinne med overspenningsvern fra "Monster" og erstattet med en fra Van Den Hul uten noen form for filtre el.l.
Det resulterte i at en jordsløyfe forsvant, usikker på hvorfor men det var jo en stor forbedring uten at prosentestimater gir noen mening.

Ellers har jeg fjernet en Isovolt 6KVA skilletrafo fra anlegget i stua og resultatet er bedre lyd. Min ASR-forsterker liker tydeligvis ikke skilletrafoer... På kinoloftet med masse klasse-D forsterkere innbiller jeg meg likevel at en tilsvarende skilletrafo har en viss positiv betyding i form av "ro" i lydbildet.. prosent? Ingen peiling..

AH! En siste ting: Mutec MC-3 USB master clock (reklokker og formatkonverterer): Den overrasket positivt ved at lyden fra et par dårlige kilder (spesielt Samsung prosjektor via Toslink) ble MYE bedre uansett om min Trinnov og dCS DAC er aldri så god på jitter-reduksjon..
 
Sist redigert:

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.508
Antall liker
2.690
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Til dere som hører forskjell - hvor stor oppgradering mener derr å kunne oppleve i prosent i følgende scenarier?

- Audiofil strømkabel vs standard kabel
- Audiofil høyttalerkabel vs standard kabel (f.eks Biltema kabel)
- Strømrensere ala PS Audio vs ingen strømrenser
- Audiofile nettverkskabler og nettverksutstyr vs standard
- Spikes, dempeføtter o.l.
- Audiofile rack
1. Strømkabler: Har kjøpt noen relativt rimelige, som SER solide ut - gir i det minste en god følelse. Aldri tatt meg bryet med å sjekke evt forskjeller fra standard kabler.
2. Høyttalerkabler: Helt klart en god del å hente. Her er det forskjeller både mellom kabler av "samme materiale", f eks kobber, samt mellom kabler av "ulikt materiale", f eks kobber og sølv. Har også erfart noe av det samme mtp signalkabler
3. Strømrensere? Aldri testet i særlig grad, aldri tatt meg bryet med å sjekke evt forskjeller. Bruker dog en "padde" produsert av hifiprodusent, innmaten skal visstnok være good shait, og gir i det minste en god følelse.
5. Nettverkskabler osv: No idea, ALDRI vært tema
6. Demping: Her er det forskjeller. Bruk både Pulsar points, SD-puter og Soundcare, samt originale "føtter". "Lekt" med div remedier under komponenter, aldri tatt meg bryet med å sjekke evt forskjeller.
7. Audiofile rack: No idea, aldri tatt meg bryet med å sjekke ut evt forskjeller....men har et rimelig solid 4-seksjoners rack på drøye 80kg

mvh
Proffen
 

Thomasd

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.01.2009
Innlegg
1.007
Antall liker
1.254
Sted
Ås
Torget vurderinger
2
Opplevelser med tweaks..

Yamaha NS40 studiomonitorer tidlig nittitall. Hadde de stående på 60 cm høye isoporklosser tilpasset i bredde og dybde. Prøvde med sandfylte "high end" stativer på spikes for å rydde opp i stua / estetisk uttrykk. Så stor nedgradering at isoporklossene ble satt tilbake på plass.

Noen uker siden. Har jobbet med plassering og justering av sub i mer eller mindre tre år i samme oppsett, kun innebygd dsp i Sub som skal fylle ut helt i bunn. Aldri kommet i mål. Puttet ullsokker i reflexrørene på høyttalerne og sub integrering satt etter en uke med finlytting. Jeg vil si 100% i forhold til sub-integrering for disse ullsokkene.

Kabler: Ikke som jeg med sikkerhet kan si noe om og lydlig hukommelse er for kort og dårlig. Det må bli Nei eller 0%. Til tross for tidvise, sesongrelaterte problemer med strøm har jeg ikke prøvd noe som hjelper eller løser dette. Isotek filter og skilletrafo er prøvd uten påvirkning. Jeg har verken opplevd positiv eller negativ påvirkning med slike produkter uavhengig av tidspunkt (problemtidspunkt eller ikke).

Interiørdetaljer som tykke gardiner, tepper, planter mm: Ja. Et av de beste tweaksene for oss med anlegget i stua etter min mening. Siste tweaks her var 3x4 m teppe 65kg ull (tykt), presang til kona som ble fornøyd, da blir det vel 200% siden det er felles lykke.

Mitt neste tweak i stua med åpen kjøkkenløsning blir å bygge om kjølehjørne i kjøkkenet. Få vekk grunnstøyen i rommet ved å bytte ut kompaktkompressoren med todelt kompressor hvor bråket er isolert vekk på loftet. Når kompressoren slår inn og ut er det ikke direkte vanskelig å høre hvor mye dette har å si for lyden.

Jeg dro kanskje inn noen tweaks her som ikke er direkte relatert eller henger fast i stereokomponentene, men ikke mindre aktuelle av den grunn, kostnadene er ofte sammenlignbare og effekten større.

Øl, vin og brennevin er og blir tweak nr 1 🤠 Får satt følelsene i sving. Det er forresten blitt fredag:)
 

erk

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.01.2015
Innlegg
2.040
Antall liker
3.944
Sted
Tårnåsen
Interiørdetaljer som tykke gardiner, tepper, planter mm: Ja. Et av de beste tweaksene for oss med anlegget i stua etter min mening. Siste tweaks her var 3x4 m teppe 65kg ull (tykt), presang til kona som ble fornøyd, da blir det vel 200% siden det er felles lykke.
Henger meg på den! Litt O.T. men kan jo kanskje være lov å nevne tweaks som virker også ;-)

Jeg bygget ut stua for å få god nok plass til anlegget i en dedikert stereokrok, men bak lyttekroken er det store "nymotens" vindusflater ut til en terrasse osv. Sikkert 20kvm glassflater totalt sett. Siden rommet er stort (80kvm totalt) og med lang avstand til vindusflatene tenkte jeg at det skulle gå greit, spesielt siden selve anlegget står veldig pent og symmetrisk plassert med god (og lik) avstand til vegger, og med noen enkle akustikktiltak, ulltepper på gulv, solide bassfeller i hjørnene osv. Resultatet er veldig lite tidligrefleksjoner, noe også bekreftes av impulsresponsen.

Men nei, akustikken ble likevel ikke helt bra og det ble litt for mye "Rockefeller" hvis jeg spilte høyt... Trinnov fortalte om en RT60 på 430ms.

Fikk installert gulv til tak akustiske gardiner i stua med smarthusstyring fra notto.no. Kostet en liten formue (men ikke mer enn noen kan finne på å bruke på strømkabler og høyttalerkabler fra Nordost;-) men det ble også et helt annet og mye bedre lytterom samtidig som det fortsatt er en lys og deilig stue når man vil ut av "hula". Nå sier Trinnov at RT60 er 330ms, så 100ms kortere. Så da har jeg vel faktisk et objektivt mål på prosentforbedring på 100/430 =23% ;)

Uansett hvordan man skal regne prosenter eller ikke: Beste tweaket jeg har gjort.
 

Stalewinter

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.02.2013
Innlegg
112
Antall liker
157
Torget vurderinger
1
Sier i underkant 10 prosent samlet, men det er de siste prosentene som er vanskelig å få til. For meg er det IsoAcoustics dempeføtter og In-Akustik høyttalerkabler og strømrens som har gitt størst forbedringer. Perspektiv, luftighet og strammere bass er forbedringene. I min bok kan lydforbedringer disse produktene bidrar til ha like mye eller mer å si enn oppgraderinger av digitale signalkilder. Men du må ha trimmet anlegg og akustikk før du legger for stor vekt på disse tweakene 😊
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Syncro: Når forstår egentlig du at følelser er umålbare? Det er og blir øra som forteller deg om noe er riktig eller ei. Men ja..du kan få ut de siste ti prosentene ved å - som jeg sier det- jobbe med anlegget fra veggen og ut.
 

IvarT

Fløyelsgutten
Ble medlem
19.02.2015
Innlegg
2.058
Antall liker
4.924
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
2
jobbe med anlegget fra veggen og ut.
Akustikk-tweaking da, altså. Ja, kontroll på førsterefleksjonene er viktig, spesielt i små rom. Og man må også passe på kanselleringene som kan komme når den reflekterte lyden fra veggen kommer tilbake til høyttalerfronten i motfase med direktelyden.
 

bruce2

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.12.2007
Innlegg
381
Antall liker
199
Torget vurderinger
1
Jeg vil si at demping av elektronikk kan utgjøre ca 10 prosent. Strømkabler 13 prosent.

Jeg investerte i isoacoustic gaia under forsterker for noen år siden. Dette ble en markant forbedring hos meg. Tok dem bort her om dagen. Det medførte en ytterligere forbedring. Planlegger å sette dem på igjen om noen år. Forventer en ytterligere forbedring. Dette er helt klart en kjempefin investering som totalt sett kan forbedre lyden med 20-30 prosent i løpet av noen år.

Når det gjelder strømkabler er det mindre å hente. Dette fordi forbedringen fra de medfølgende svarte er så markant at det ikke har samme effekt med gjentatte byttinger frem og tilbake.

Er det ikke dette som er hifi- hobbyen? Forandring fryder😀 kjedelig for dere som ikke hører forskjell, da.
 

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
4.204
Antall liker
3.549
Torget vurderinger
1
Denne tråden viser bare at enkelte er forferdelig dårlig på matte og logisk tenkning, og det gjerne er de samme som må mansplaine hvordan disse duppedittene "funker" med det samme..
Nå ble det 1% mer galle her! :poop:
 

bruce2

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.12.2007
Innlegg
381
Antall liker
199
Torget vurderinger
1
Beklager. Dette var fryktelig unøyaktig av meg. Forbedringen med to bytter blir 21 prosent. Men da forutsatt at effekten blir lik i runde nr 2. Hva betyr mansplaine?
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.323
Sted
Smurfeland
Merker at jeg er veldig lite klar for å "jobbe med" anlegget etter at ting er stilt opp og koblet til, og høyttalere er plassert fornuftig.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.323
Sted
Smurfeland
Av ting jeg har prøvd, fritt etter en tilfeldig hukommelse:

Spikes under høyttalere: 0 % forbedring.
Spikes under elektronikk: 0% forbedring.
Kjegler med en liten kule som avkobling mellom to deler under CD/DVD spiller: +/- 2% forandring?
Isotrafo: 20% forbedring når jeg hadde problemer med trafobrum. 5% forbedring/forandring ellers i hus med gammel elektrisk anlegg? Ikke merkbart i nytt hus med egen kurs til anlegg.
Ferritter på strømledninger: 10% forverring? Sverger på at det ble dårligere dynamikk med ferritter over hele strømledningen til en forsterker en gang. 🤪
Myk avkobling under høyttalere: 10% forbedring?
 

kmolds

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.10.2010
Innlegg
373
Antall liker
758
Sted
Ulsteinvik
Jeg flyttet en gang fra leilighet til et lite hus. I det lille huset låt anlegget ganske dårlig, spesielt var bassen veldig grøtete. Las litt på nett og fikk tips om myk avkobling under høyttalerne. Kjøpte inn noe greier til ca. 100 kroner og plasserte de under de runde gummiføttene som høyttalerne stod på (BW 804s). Dette strammet opp bassen veldig mye. 50% forbedring. Lærte litt om akustikk samtidig og med litt ommøblering og justering av høyttalerplassering ble det ganske bra til slutt. Har også hatt gode erfaringer med vegghengt hylle til platespiller.
 

YesJens

Musikkelsker
Ble medlem
21.08.2018
Innlegg
3.214
Antall liker
6.131
Sted
Under stjernene
Beklager. Dette var fryktelig unøyaktig av meg. Forbedringen med to bytter blir 21 prosent. Men da forutsatt at effekten blir lik i runde nr 2. Hva betyr mansplaine?
"Mansplaining er engelsk begrep sammensatt av av de engelske ordene man og explain. Det defineres som å «forklare noe til noen, som regel en mann til en kvinne, på en måte som betraktes som nedlatende». Wikipedia"
 

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
4.204
Antall liker
3.549
Torget vurderinger
1
Jeg investerte i isoacoustic gaia under forsterker for noen år siden. Dette ble en markant forbedring hos meg. Tok dem bort her om dagen. Det medførte en ytterligere forbedring. Planlegger å sette dem på igjen om noen år. Forventer en ytterligere forbedring. Dette er helt klart en kjempefin investering som totalt sett kan forbedre lyden med 20-30 prosent i løpet av noen år.
Hvorfor ikke bare bytte om hver dag så ender man på kort tid over 9000!!
 

Dharmabum

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.03.2010
Innlegg
1.169
Antall liker
1.382
Torget vurderinger
11
Sier i underkant 10 prosent samlet, men det er de siste prosentene som er vanskelig å få til. For meg er det IsoAcoustics dempeføtter og In-Akustik høyttalerkabler og strømrens som har gitt størst forbedringer. Perspektiv, luftighet og strammere bass er forbedringene. I min bok kan lydforbedringer disse produktene bidrar til ha like mye eller mer å si enn oppgraderinger av digitale signalkilder. Men du må ha trimmet anlegg og akustikk før du legger for stor vekt på disse tweakene 😊
Jeg deler faktisk de eksakt samme erfaringer! Topp tre tweaks har faktisk vært isoacoustics Gaia 3 (erstattet soundcare), isotek evo3 aquarius strømrens og in akustik ls 2404 høyttalerkabler . Rack og rca/xlr/strømkabler har vært liten forbedring å spore.
 

Kjendis

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.02.2010
Innlegg
2.707
Antall liker
710
Sted
Norway
Torget vurderinger
2
Det man elsket i går kan være piggtråd i dag. Tenk langsiktig, at man skal holde ut i det lange løp. Hvis man syns det er deilig å slå av musikken, så er det noe galt et sted.

Kabler: Å høre forskjell gjør alle. Men gir ikke kabelskiftet økt musikalitet og musikkglede, så ikke kjøp. En kobberledning holder for de fleste.
Strømrens: 99 prosent av de produktene der virker ikke i Norge og kan bare skape krøll.
Strømkabler: Bruk i første omgang vanlig strømkabel.

Versting rack og vibrasjonsdemping.
 

bruce2

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.12.2007
Innlegg
381
Antall liker
199
Torget vurderinger
1
Jeg har byttet meg oppover og nedover i wireworld sortimentet. Jeg synes det er tydelig økt musikalitet jo lengre oppover man kommer. Spesielt når det gjelder signalkabler.
 

mvno_subscriber

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.03.2020
Innlegg
1.119
Antall liker
2.021
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Har skilletrafo (torus), nå mest på grunn av sjelefred. Men da jeg installerte den ble det bedre lyd fra en billig riaa (rega Fono mm). Vil si 10-20%, så det var absolutt merkbart. Klarere, mindre "slør" over lyden.

Om den utgjør noen forskjell i oppsettet jeg har nå vet jeg ikke.
 

Pink_Panther

Æresmedlem
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
19.030
Antall liker
9.311
Jeg har byttet meg oppover og nedover i wireworld sortimentet. Jeg synes det er tydelig økt musikalitet jo lengre oppover man kommer. Spesielt når det gjelder signalkabler.
Hva betyr "økt musikalitet"?
 

IvarT

Fløyelsgutten
Ble medlem
19.02.2015
Innlegg
2.058
Antall liker
4.924
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
2
Hva betyr "økt musikalitet"?
Tja, det er et uttrykk som brukes hyppig, men svært vanskelig å finne noen presis definisjon av dette uttrykket. Selv bokmålsordboka som omtaler seg som definisjonsordbok kommer ikke med noe mer presist enn "det å være musikalsk":

musikalitet.JPG


Så hva vil det si å være musikalsk da? Vel, ikke så mye å hente der heller. Et halmstrå kan være ordet "velklingende":

musikalsk.JPG


Men hva vil "velklingende" si da?

Kanskje det er på tide at vi slutter å bruke ordet "musikalsk" eller "musikalitet" om ting som har med avspilling av musikk å gjøre? Kan vi ikke overlate dette uttrykket til musikerne og heller bruke ord som passer til teknisk utstyr når vi omtaler avspillingsutstyret vårt? Det blir omtrent som å omtale en tv som "filmatisk" om vi synes bildekvaliteten har en svært god gjengivelse av film. Når ser vi begrepet "filmatisk" bli brukt på den måten om teknisk utstyr?

Edit: Jeg tok for moro skyld et søk etter ordet "filmatisk" i forbindelse med omtale av tv, og må innrømme at jeg nok var for optimistisk der jeg tenkte at det var helt på jordet å blande inn dette ordet i en omtale av bildekvalitet. Joda, det blir brukt, men heldigvis står det i hermetegn da. Sakset fra denne omtalen.

filmatisk.JPG
 

ynot

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2006
Innlegg
2.386
Antall liker
1.473
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Tja, det er et uttrykk som brukes hyppig, men svært vanskelig å finne noen presis definisjon av dette uttrykket. Selv bokmålsordboka som omtaler seg som definisjonsordbok kommer ikke med noe mer presist enn "det å være musikalsk":

Vis vedlegget 815859

Så hva vil det si å være musikalsk da? Vel, ikke så mye å hente der heller. Et halmstrå kan være ordet "velklingende":

Vis vedlegget 815861

Men hva vil "velklingende" si da?

Kanskje det er på tide at vi slutter å bruke ordet "musikalsk" eller "musikalitet" om ting som har med avspilling av musikk å gjøre? Kan vi ikke overlate dette uttrykket til musikerne og heller bruke ord som passer til teknisk utstyr når vi omtaler avspillingsutstyret vårt? Det blir omtrent som å omtale en tv som "filmatisk" om vi synes bildekvaliteten har en svært god gjengivelse av film. Når ser vi begrepet "filmatisk" bli brukt på den måten om teknisk utstyr?

Edit: Jeg tok for moro skyld et søk etter ordet "filmatisk" i forbindelse med omtale av tv, og må innrømme at jeg nok var for optimistisk der jeg tenkte at det var helt på jordet å blande inn dette ordet i en omtale av bildekvalitet. Joda, det blir brukt, men heldigvis står det i hermetegn da. Sakset fra denne omtalen.

Vis vedlegget 815868
Ja, jeg skulle til å påpeke at de fleste TVer har preinnstillte modus som film, sport, dagslys mfl. Og ja, det er forskjell på de.

Kanskje det eksisterer en parallell til musikalsk i vår verden likevel? 😄
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Til dere som hører forskjell - hvor stor oppgradering mener derr å kunne oppleve i prosent i følgende scenarier?

- Audiofil strømkabel vs standard kabel
- Audiofil høyttalerkabel vs standard kabel (f.eks Biltema kabel)
- Strømrensere ala PS Audio vs ingen strømrenser
- Audiofile nettverkskabler og nettverksutstyr vs standard
- Spikes, dempeføtter o.l.
- Audiofile rack
Audiofil strømkabel vs standard kabel
- Audiofil høyttalerkabel vs standard kabel (f.eks Biltema kabel) Innimellom 1 - 2 %
- Strømrensere ala PS Audio vs ingen strømrenser innimellom 1 - 2 %
- Audiofile nettverkskabler og nettverksutstyr vs standard mindre enn 1%
- Spikes, dempeføtter o.l. 4 %
- Audiofile rack innimellom 1 - 2%
Høgtalarar 50%
Romtiltak og plassering 25%
Pickup og vinylrigg 20%
Elektronikk 5%
 

funbunny

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.11.2004
Innlegg
578
Antall liker
196
Sted
Ved Mjøsa
Audiofil strømkabel vs standard kabel
- Audiofil høyttalerkabel vs standard kabel (f.eks Biltema kabel) Innimellom 1 - 2 %
- Strømrensere ala PS Audio vs ingen strømrenser innimellom 1 - 2 %
- Audiofile nettverkskabler og nettverksutstyr vs standard mindre enn 1%
- Spikes, dempeføtter o.l. 4 %
- Audiofile rack innimellom 1 - 2%
Høgtalarar 50%
Romtiltak og plassering 25%
Pickup og vinylrigg 20%
Elektronikk 5%
Dette blir jo helt umulig. Det kommer jo helt an på hva du har fra før og hva du bytter til. Passer komponentene sammen i utgangspunktet? Hva er de dårlige og hva er de gode komponentene du har. Skyldes bytte av en komponent at du bytter til noe "bedre"? Eller forårsaker bytte at du maskerer over et annet problem i kjeden. Spikes på betonggulv kontra gyngende tregulv er jo to vidt forskjellige ting. Strømrensere har virkning ut i fra lokale strømforhold/kvaliteter. Å si at du får 50% forbedring av å bytte høyttalere er jo helt bort i natta...

Funbunny
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.391
Antall liker
20.811
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Å bytte fra hva som helst av høyttalersystem til slikt som jeg har vil gi en unik forbedring.
Hvor mange % er unik?

Vibrasjonsdemping kontra hard kobling gir meg erfaringsmessig 42% økt musikknytelse.
 
Sist redigert:
S

Syncrolux

Gjest
Jeg vil vel si at unik = 100%.
Hvis noe låter totalt annerledes altså.
 

coolbiz

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
9.169
Antall liker
4.758
Sted
Sydvestlandet
Torget vurderinger
2
"Mansplaining er engelsk begrep sammensatt av av de engelske ordene man og explain. Det defineres som å «forklare noe til noen, som regel en mann til en kvinne, på en måte som betraktes som nedlatende». Wikipedia"
"I'll stop mansplaining when you stop womanunderstanding!" 😋
 

H.R

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2008
Innlegg
8.079
Antall liker
6.491
Sted
Jessheim | Ullensaker
Torget vurderinger
5
Det meste av ledningstumper <1%
de fleste forsterkere <5%
høyttalerelementer og dsp>90%
dagsform>90%
placebo>10%

selv med normalavvik og sperregrenser så er jeg den største faktoren for når jeg synes det låter bra eller ikke
 
Topp Bunn