Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.508
    Antall liker
    7.842
    Torget vurderinger
    0
    Georgisk vin.jpg

    Denne fra Georgia er også meget godt drikkbar.
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.685
    Antall liker
    9.284
    Sted
    Trondheim
    Det er langt mellom vinene for min del nå, men i går åpnet jeg og en vinvenn i Fredrikstad denne:



    Aldeles nydelig. Perfekt tidspunkt å åpne den på. Jeg var redd for at den skulle være oksidert, da hvite burgundere fra denne perioden har vært litt utsatt for det, men denne var perfekt.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.618
    Antall liker
    15.692
    Torget vurderinger
    2
    Min overgang til viner som er biodynamiske/økologiske får tung støtte av DN, ser jeg. Det sier seg selv at om man dyrker slik at matjorden er levende får man andre resultater enn når den kun tjener som dødt støttemedium for røtter.

    For noen år siden besøkte jeg det tyske vinuniversitetet Geisenheim, der det blant 60 sommelierer ble gjort en blindtest av hvitvin laget av druer fra samme vinmark dyrket på tre forskjellige måter. Den ene måten var den konvensjonelle hvor vanlige sprøytemidler mot insekter og ugress ble benyttet, samt kunstgjødsel. Den andre var økologisk, der det kun ble brukt behandlinger godkjent av sertifiseringsorganet. Den tredje måten var biodynamisk dyrking, som følger Rudolf Steiners prinsipper for bruk av forskjellige behandlinger og preparater i vinmarken, samtidig som vinbonden følger månekalenderen med hensyn til hva som blir gjort når.

    Uten at vi fikk vite hvilken av vinene som var produsert på hvilken måte, eller hva som var forskjellen på dem, så mente samtlige 60 at den biodynamiske var den desidert beste, mens den konvensjonelle ble klar taper hva gjaldt kvalitet.


    Leclerc-Briant, Champagne, Frankrike - DN.no

    Biodynamiske bønder kan godt beskyldes for å være noen raringer, men de rare påfunnene er mest riter som skaper fellesskap. Selve grunnprinsippet, at alt skal være naturlig og stamme fra gården, at det ikke tillates noen eksterne innsatsmidler, gjør at landbruket som bedrives blir 100% naturlig, bærekraftig og livgivende for biotopet.

    Etterhvert har jeg vært på en god del økologiske og biodynamiske gårder. Det er glade folk man møter og levende landbruk.
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.497
    Antall liker
    6.869
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Dette var høvelig kraftige greier. Bør fortrinnsvis nytes sammen med mat..
    IMG_3254.jpg

    Johan-Kr
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Min overgang til viner som er biodynamiske/økologiske får tung støtte av DN, ser jeg. Det sier seg selv at om man dyrker slik at matjorden er levende får man andre resultater enn når den kun tjener som dødt støttemedium for røtter.

    For noen år siden besøkte jeg det tyske vinuniversitetet Geisenheim, der det blant 60 sommelierer ble gjort en blindtest av hvitvin laget av druer fra samme vinmark dyrket på tre forskjellige måter. Den ene måten var den konvensjonelle hvor vanlige sprøytemidler mot insekter og ugress ble benyttet, samt kunstgjødsel. Den andre var økologisk, der det kun ble brukt behandlinger godkjent av sertifiseringsorganet. Den tredje måten var biodynamisk dyrking, som følger Rudolf Steiners prinsipper for bruk av forskjellige behandlinger og preparater i vinmarken, samtidig som vinbonden følger månekalenderen med hensyn til hva som blir gjort når.

    Uten at vi fikk vite hvilken av vinene som var produsert på hvilken måte, eller hva som var forskjellen på dem, så mente samtlige 60 at den biodynamiske var den desidert beste, mens den konvensjonelle ble klar taper hva gjaldt kvalitet.


    Leclerc-Briant, Champagne, Frankrike - DN.no

    Biodynamiske bønder kan godt beskyldes for å være noen raringer, men de rare påfunnene er mest riter som skaper fellesskap. Selve grunnprinsippet, at alt skal være naturlig og stamme fra gården, at det ikke tillates noen eksterne innsatsmidler, gjør at landbruket som bedrives blir 100% naturlig, bærekraftig og livgivende for biotopet.

    Etterhvert har jeg vært på en god del økologiske og biodynamiske gårder. Det er glade folk man møter og levende landbruk.
    Det er resultatet som teller, og det er det som man bør fokusere på. Blir produktet riktig bra, så bare at mennesker ønsker å kjøpe/spise/drikke dette så sant de har anledning ..

    Når det kommet til vin her hjemme har jeg hat endel bra opplevelser med import fra Non Dos.

    Biodynamikk, Steiner og antroposofisme kan jeg styre meg for, men jeg respekterer det som en livsstil og en hobby, liker det sogar, på linje med LARPere, Vikinglandsbyer og slikt. veldig mye bra mennesker som tiltrekkes av slikt.

    Men de som bare hyller den norske sparsommeligheten, nøkternheten som har ført til Rema, sild, potet og slikt. ....

    lus.jpg

    Kan paste artikkelen om noen er interessert, men overskriften sier det meste.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.382
    Sted
    På kanten.
    Sakte lander oppussingen, og i dag ble det første middag fra eget kjøkken på flere måneder. Fremdeles flere ting jeg ikke finner. Noe kjørel, men mest alt av krydder. Aner ikke hvor jeg har lagt det. Helt blåst ut av hjernen, kan ikke lengre skylde på demens heller; den ble konstatert for flere år siden.
    Er det ikke pussig at jeg aldri var ett fnugg i tvil hvor jeg hadde lagt vinen..?
    Vel, vel, i dag ble det pasta som jeg selv ga 7 på en skal fra 0 til 10. Gjestene ga den 8 1/2, men da tenkte jeg på Fellini, og dermed jekket de opp bedømmelsen til 9. Så da var alle fornøyde.
    Okkesom måtte det bli en Barbera.

    P7190020.jpg
     
    D

    Danke

    Gjest
    Denne vinen blir det til kalven ikveld. Poliziano, fikk den spesielt anbefalt av Systemet.

    Oops nye versjonen av Tapatalk funker ikke...
    1500566186552.jpg




    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.618
    Antall liker
    15.692
    Torget vurderinger
    2
    Prøver oss på en 7 Fuentes fra Tenerife, mens vi forbereder middagen.

    Den treffer ganen på en trivelig måte.

    Slik er den blitt beskrevet i forrige årgang. Vi drikker 2015:
    Floral duft med hint av søte kirsebær, bladverk og mineraler. Konsentrert og kjølig rød frukt på smak med vekt på kirsebær og lette krydder, kombinert med en fast og mineralsk tørr struktur i finish. Balanserte ferske tanniner.

    IMG_0984.jpg
     

    Ingeniøren

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.11.2007
    Innlegg
    4.266
    Antall liker
    1.168
    Sted
    Tranby
    Torget vurderinger
    7
    Sakte lander oppussingen, og i dag ble det første middag fra eget kjøkken på flere måneder. Fremdeles flere ting jeg ikke finner. Noe kjørel, men mest alt av krydder. Aner ikke hvor jeg har lagt det. Helt blåst ut av hjernen, kan ikke lengre skylde på demens heller; den ble konstatert for flere år siden.
    Er det ikke pussig at jeg aldri var ett fnugg i tvil hvor jeg hadde lagt vinen..?
    Vel, vel, i dag ble det pasta som jeg selv ga 7 på en skal fra 0 til 10. Gjestene ga den 8 1/2, men da tenkte jeg på Fellini, og dermed jekket de opp bedømmelsen til 9. Så da var alle fornøyde.
    Okkesom måtte det bli en Barbera.

    Vis vedlegget 449637
    Som nevn før er du suveren på komposisjon. Se å lær dere som har postet over og under - mulig vinen dere andre presentere er god men måten det gjøres på er elendig :rolleyes:
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.549
    Antall liker
    7.057
    Ble et godt avkjølt glass med denne røveren på takterrassen i kveld etter en lang og i overkant varm dag på jobben.

    img_content_3.jpg

    Selv godt avkjølt så er det mer enn bare hint av jordbær og solbær i denne vinen med en historisk interessant bakgrunn. En vin mer for de små, spontane sommerlige gleder i hverdagen enn de store anledninger kanskje, men interessant nok til at vi (det vil si madammen) nok kommer til å ha noen flasker på lur og kjøl i ukene fremover.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.382
    Sted
    På kanten.
    Det er travel å komme i stand, men ikke for travelt til en liten spansk flue. Dessverre får jeg ikke gått og fått med meg noen av høydepunktene på Gladmatfestivalen men heldigvis regner det.
    Vinen er mild og fin, og typisk Rioja; i noens ganer, men ikke min, vil den nok oppleves som kjedelig.

    P7210002.jpg
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.863
    Antall liker
    4.293
    Er i Spania for tiden, og da er det intet som slår Ribera del Duero på rødvinsfronten.

    Anbefaler Condado de Haza - Crianza. Den finnes både her og der..
    1571.jpg
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.512
    Antall liker
    9.659
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Anbefaler Meinklang Prosa som en deilig sprudlende terassevin i sommervarmen.
    Ja jeg også. Den er favoritt på varme sløve dager. Tørr som Vidar Theisen, syrlig som Rowan Atkinson og fruktig som Nigella Lawson.

    Østerriske småperlende er i det hele tatt noe som passer til å drikke ... nei bælme til du lengter etter en pakke natron og en plass og sove trygt.
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.382
    Sted
    På kanten.
    Åpnet flaske nr 2 i kveld; litt vemodig her i heimen. Bilen er stuet full og i morgen går flyttelasset; den enbårne flytter hjemmefra og får seg samboer.
    Det er livets gang, vet det, og alternativet er verre, men lell er det nå litt klump i halsen over å ikke skulle være den nærmeste.
    Litt plaster på såret er det nå at han flytter til verdens vakreste by.

    P7300053.jpg
     

    Gunnar_Brekke

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    3.137
    Antall liker
    2.685
    Sted
    Kongsberg
    En liten skuffelse:

    img_8501.jpg

    Seriøse tanniner gjorde denne for skarp for min gane, sammen med grillede hamburgere
    - og sammen med indisk Jalfrezi lam. Mulig den hadde hatt godt av 5-10 år til i kjelleren...

    mvh
    Gunnar Brekke
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.512
    Antall liker
    9.659
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Gunnar: 2007 er et legendarisk møkkaår i Bordeaux. Store usolgte mengder ligger i varehusene, og det er liten grunn til å forvente noe særlig av et mildt sagt middels slott.

    Drikke vs lagre: Den som aldri har drukket lagret Barolo, har ikke drukket Barolo, men et produkt som bare viser en brøkdel av hva dette egentlig dreier seg om. Ingen kritikk, det er ikke alle som har sjans til å lagre ting, men likevel....
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn