Ønsker anbefaling Anlegget mangler punsh. 802d Bryston 14b sst Nad m51

larkrla

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.11.2005
Innlegg
3.098
Antall liker
2.290
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
2
Hvorfor er et evt utfasingsproblem større med de nye komponentene enn de gamle? Trådstarter skriver at han oppnådde langt mer punch med 804 enn med 802...(!) Jeg går utifra at plasseringen er noenlunde lik, det vil være det mest logiske å plassere de nye høyttalerne omtrent der de gamle sto, eller?

Jeg har vært borti lignende problemstilling, jeg hadde da B&W 803, første generasjon. Forsterkerne var EC AW400, en brokoplet konstruksjon som i teorien skulle ha krefter nok i massevis. Den hadde ikke nubbsjans på å ta kontroll over bassene, det virket fullstendig tannløst. Byttet dem med en integrert Krell, problem løst. I alle fall vedrørende punch og kontroll. Krellen hadde langt lavere oppgitt effekt, men var stabil til 2ohm.

Etterhvert solgte jeg høyttalerne til en med DP-forsterker. Han fikk til et vanvittig skyv, fellesnevneren er forsterkere med stålkontroll også ved lav impedans.

Høyttalerplassering kan også gjøre underverker, jeg sier ikke at det er nytteløst. En meter fra eller til kan utgjøre stor forskjell både hva gjelder høyttalerplassering og lytteposisjon. Men det er som nevnt noe underlig dersom dette blir langt mer gjeldende ved bytte av utstyr, rommet er jo det samme.

Jeg synes B&W Nautilius kan spille glimrende, men oppfatter dem som veldig vriene og kresne både med tanke på plassering og krav til forsterkeren spesielt. 804 er på ingen måte noe enklere å ha med å gjøre enn 802.

Problemet kan godt være todelt, jeg er usikker og kjenner meg veldig nysgjerrig på hva du kommer frem til.
 

evhvis

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.04.2009
Innlegg
780
Antall liker
641
Sted
Grimstad
Torget vurderinger
14
Har noen spørsmål rundt oppsettet:
-Står høyttalerne mellom to sidevegger eller står de i den delen hvor det er åpent på den ene siden?
-Dersom du går inn i et hjørne bak en av høyttalerne, får du mye mer bass da eller er det bare en liten nivå heving? Hvis du går inn i et siderom, får du mer bass da?
-Hva er avstand fra frontbaffel til bakvegg? Står høyttalerne på langvegg eller kortvegg?
-Har du noen formening om hva tversnittet på høyttalerkablene er? Nordost er ikke akkurat kjent for å ha romslig tversnitt på HT kablene sine så kan være at de ikke klarer å føre nok strøm (ville hatt minimum 4 kvadratmillimeter på så store høyttalere).
-Hvis du bytter om på + og - på høyttalerne blir det noen forbedring i bassen?
-Firmware har du på M51? Versjon 1.39 er etter min mening mye livligere med mer dynamikk og trøkk i bassen enn 1.41 og nyere.

Tror nok mangelen på pre-amp kan være med på å forsterke problemet. Min erfaring er at det rytmiske drivet, trøkket i mellombassen og romfølelsen blir mye bedre når M51 får gå gjennom en god aktiv pre-amp mens det er litt mer transparent og hakket bedre mikrodynamikk når M51 får gå rett i effektforsterker.

Litt rart at du får problemer med M51 på RCA da den normalt sett er totalt tyst rett i effekt også på RCA (stillere enn både pre-ampen min og Wadia 381 da vi testet det med et par fra Arendal lydlaug for 1 år tilbake). Ta den med til noen andre, evt hi-fi klubben, og test den over RCA på en annen forsterker. Har du testet noe annet på RCA inngangene på effektforsterkeren nylig?

Dersom du har mulighet til å låne noen grove HT kobberkabler så ville jeg gjort det og fått testa ut om det kan være tversnittet på Nordost kablene som er for lite.
 

LESSisdox@

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.10.2006
Innlegg
706
Antall liker
242
Sted
Åkrehamn,karmøy
Torget vurderinger
1
Jeg er kan hende helt på viddene her - men Bryston 14B SST er en brokoblet konstruksjon. Hvilket betyr at høyttalerne - populært sagt - fremstår som å ha halvparten av den impedansen de har, eller at forsterkeren den "ser" halve impedansen. Og B&W 802D går vel ganske lavt i utgangspunktet - ikke langt unna 3 ohm på det laveste - og halverer vi det, er vi ganske lavt for både den ene og den andre forsterkeren. Bere et skudd fra hoften i beste mening.
Hei (til trådstarter ),,,,la berre inn bildet i pm her siden du nevnte brokobling ,,,,,der datt eg av lasset ??
Her er bildet av 14b sst Dual mono /Stor kjangs for att det er lyden du har med disse kablene er tynn/kald (brukt en del av samme merket selv.) ,,,Sjekke ut disse ,, PM audio Prelude eller Statment .
Mvh
 

bobtrude

Medlem
Ble medlem
11.01.2010
Innlegg
25
Antall liker
1
Hei (til LESSisdox*) :)!
I dag har jeg testet Bryston forsterkeren på HiFiklubben i deres rom på 802D med både nad m51en og en cambridge DAC.
Etter denne runden fant jeg ut at det ikke er problem med forsterkeren eller NADen.

Jeg fikk med meg et par Van den hul "The magnum hybrid" kabler. De hjalp.....veldig. Så gikk jeg meg en tur i stuen og fant 2 sweetspots, en på kjøkkenet...... og en bak sofaen, mot bakveggen. Jo nærmere bakveggen jo bedre egentlig.

Så nå er sofaen passert ca en meter lengre bak og hele lydbilde er MYE bedre.

Jeg satte på NAD m25en jeg også har, jeg liker denne mye bedre enn brystonen faktisk. Den er mer engasjert i øvre bassområde og faktisk klarere i mellomtonen. Tro det den som kan..... Den er ikke biampet på 802ene. Så kan faktisk teste dette også.

Jeg lurer nå på om Brystonen skal få seg et nytt hjem og jeg vurderer nesten å kjøpe meg en NAD M3..... Jeg var så fantastisk fornøyd med lyden i M3en....skulle bare ønske de lagde en med 2x500 watt;).

Det å få mer avstand til anlegget åpnet også lydbilde og balanserte bass mot mellomtone/diskant.

Så igjen, noen anbefalinger av amp preamp som låter "som NAD". Lurer på P5 som preamp.
 

duc999

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2007
Innlegg
2.226
Antall liker
4.612
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
3
Hei
Bruker Stereo Knigth aktiv pre og Mark Levinson på mine 801D og det fungerer meget bra har testet Dp A1b, Bryston som du har, Emotiva 1000w monoblokkene ++++. Oppfattet ogsaa Bryston som litt ullen og uklar i toppen, men den vil gjerne fungere paa bunnene hos deg. Anbefaler Mark Levinson 200 til 300 w

mvh
 
Sist redigert:

gaber39

Fersking
Ble medlem
03.04.2014
Innlegg
2
Antall liker
0
Hej,

Vill bara ge en kommentar før att du har bra grejer och din intention ær helt ok.

Du må ha en forforsterker.

14 B SST ær helt rett och du ska behålla den och bygge anlegget kring den, anser jag.

Det er mange ampere i den och den driver næstan allt. Den är fruktat potent och lyder mye bra.


Cd spiller(dator-kablar-DAC)-kablar-fortrinn-kablar-sluttrinn-høytalerkabel-høytalere.


Utgångspänningen från M51 är troligen i underkant för ditt sluttrinn dessutom. Det låter tunt.

Det är en grej DAC, men ersätter inte en forforsterker, uavsett vad de säger i butikken.

Du kan kontakta Bryston och fråga dem om detta. Det går att kommunicera med dem, i alla fall förr, till skillnad från vissa andra.

Jag tror du har en olycklig kombination av komponenter, men 14B ær absolut rett.


En ven till mig har 802 som han driver med groteska EC monoblock och ljudet har liknande symptom som du beskriver.

Han klagar på det. Sen köpte han en enorm B&W sub och det saknas fortsatt engagemang och tom. bas.

802 är krävande och du får räkna med rätt mycket optimering av kringutstyr och inte minst rumskorrektion/placering.

Kænner till en fyr som drev sina Öhmans Pi med 28 B SST !!

Verkningsgraden på 802 är inte så hög och impedanskurvorna är tyvärr rätt så besvärliga vad jag minns. Svårdrivna. Är de ordentligt inspelade?

Det finns hopp, men du får räkna med en del jobb innan allt faller på plats, men det är också tjusningen med HiFi, att utmaningarna aldrig upphör!

mvh

B.
 

Bx

Bransjeaktør
Ble medlem
04.08.2005
Innlegg
8.863
Antall liker
4.293
Hei, jeg har akkurat gått til innkjøp av B&W 802D , Bryston 14B sst og så låner jeg en Nad M51 DAC.

Mitt forrige anlegg besto av NAD M3, B&W 804s og cambridge DACmagic.

Jeg føler at anlegget mangler punch og overskudd til å spille engasjerende.

Ren vokal på høyoppløste filer er nydelig, men om jeg prøver å spille noe som krever litt trøkk (hiphop, rock, electronica) så er det virkelig ikke engasjerende.

Så mitt spørsmål er: er det NADen som er "synderen" eller er det forsterkeren? 14B sst skal jo ha bøtter og spann med krefter og kontroll så følte at jeg var trygg på det området.

Jeg har Nordost høyttalerkabler (husker ikke hvilke) og et par med gode van den hul XLR som jeg også låner av HiFiklubben.

Råd og hjelp ønskes.

Mvh
Adrian Nordvik

Det du opplever skyldes garantert dårlig synergi mellom høyttaler og rom. Hardwaren din - inkludet høyttalere - er kapabel til meget høy lydkvalitet. Det som først og fremst mangler er en jevn frekvensrespons. Du kan sikkert ta anlegget i en retning som du liker bedre ved å kjøpe dyre og eksotiske kabler, og bytte ut nøytral elektronikk til noe mindre nøytralt. Men hvis du får alle frekvenser til å balansere i forhold til hverandre så vil du få ut det meste av potensialet i hardwaren din. Du kan gjøre mye med å optimalisere akustikken, men det krever at du går grundig til verks. Sannsynligvis kan du ta lyden lengre enn det du forventet med å ta i bruk digital lydkorreksjon.
 

bobtrude

Medlem
Ble medlem
11.01.2010
Innlegg
25
Antall liker
1
Da har jeg kommet mye nærmere målet.
Bryston B14 sst er tilbake og nå sammen med Marantz sc11s1 forforsterker og Hegel HD11 DAC.

Marantzen gir nok mer strøm til Brystonen enn både NAD M51 og de andre volumdacene jeg har testet.
Det er helt klart at en forforsterker gir et skikkelig løft.

Er meget fornøyd nå og neste steg blir å teste noen andre høyttalerkabler. Nordost Red Dawn skal testes i første runde.
Tenker så og finne noen gode XLR kabler og så oppgradere til 16 eller 20 amp kabel og sikkring med dedikert kurs til anlegget (sikkringskapet er 2 meter unna).

Jeg skal også få inn litt gardiner og bilder fra sumopix eller lignende.

Takk for hjelpen inntil videre:)!
 

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.837
Antall liker
10.640
Torget vurderinger
10
Ikke for å skuffe deg men disse tiltakene vil gi marginalt om ingen ekstra punsj. Kabler ig strømkurs har null å si. Tiltak i førsterefleksjon vil roe ned mellomtonen. Annen preamp vil trolig kunne gi ørlite endring i dynamikk. Dac har sannsynligvis ikke mye å si med mindre du går på en Audio Note eller NOS variant. Disse tingene er i såfall marginale.

Punsjen kommer fra basselementene som må drives av en tilstrekkelig kraftig forsterker med nok dempefaktor.

Jeg har hørt 802D på hifiklubben i Trondheim, smalt plassert midt i rommet drevet av den minste Classe forsterkeren og du og du for en punsj :)

Du må finne ut av dette med stående bølger og plassering. Lykke til :)
 

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.837
Antall liker
10.640
Torget vurderinger
10
Eller kanskje teste EQ eller romkorreksjon.......
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Du må finne ut av dette med stående bølger og plassering. Lykke til :)
Støttes fullt ut. Finn ut av hvor de stående bølgene treffer i rommet. Du har både dipper og topper garantert. Forandre på HT plassering/sweetspot plassering, slik at de påvirker minst mulig, før du svir av kroner på andre tiltak. Få gjerne hjelp til det. Bare et vennlig tips.
 

Baard

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
2.159
Antall liker
688
Torget vurderinger
1
Bryston 14B-SST power amplifier Measurements | Stereophile.com

B&W 802D loudspeaker Measurements | Stereophile.com

Bør ikke gi noen nevneverdige utfordringer.

Så er denne målt også

NAD M51 Direct Digital D/A converter Measurements | Stereophile.com

Impedansemessige forhold ser også helt ok ut..

Tror rett og slett du har et utfasingsproblem eller lignende.
Les: akustikk problem.. Må jobbe med plassering av høyttalere og demping etc. som dyktige folk her inne foreslår.

EDIT: Med utfasing mener jeg "kansellering" som orso refererer til.

EDIT2: Er det attakk som i midbass eller dypbass generelt du mangler? kommer liksom ikke helt klart fram

Vel - i fare for å teoretisere litt her så er høytelerene en middels vankelig last. I manualen på side 5 for 14B-SST står det: the minimum recommended loudspeaker load is 4 ohm. Det gir ikke mye "head-room" når lasten går ned til 3 ohm

Om det er dette som gir utslaget her - vet ikke. Men det bidrar ikke til høy feel-good faktor....
 

duc999

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2007
Innlegg
2.226
Antall liker
4.612
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
3
Bryston 14B-SST power amplifier Measurements | Stereophile.com

B&W 802D loudspeaker Measurements | Stereophile.com

Bør ikke gi noen nevneverdige utfordringer.

Så er denne målt også

NAD M51 Direct Digital D/A converter Measurements | Stereophile.com

Impedansemessige forhold ser også helt ok ut..

Tror rett og slett du har et utfasingsproblem eller lignende.
Les: akustikk problem.. Må jobbe med plassering av høyttalere og demping etc. som dyktige folk her inne foreslår.

EDIT: Med utfasing mener jeg "kansellering" som orso refererer til.

EDIT2: Er det attakk som i midbass eller dypbass generelt du mangler? kommer liksom ikke helt klart fram

Vel - i fare for å teoretisere litt her så er høytelerene en middels vankelig last. I manualen på side 5 for 14B-SST står det: the minimum recommended loudspeaker load is 4 ohm. Det gir ikke mye "head-room" når lasten går ned til 3 ohm

Om det er dette som gir utslaget her - vet ikke. Men det bidrar ikke til høy feel-good faktor....
Helt enig, og jeg har nevnt det tidligere. Bryston er ikke i stand til å drive disse høyttalerne fullt ut. Har selv prøvd det tidligere.

mvh
Svein
 
M

MusicBear

Gjest
Du får sjokk, trådstarter, når du oppgraderer til større strømkurs! Ja du vil høre det på første bassanslag - et MUST på et hvert stort anlegg.

Jeg mener også at å bytte nettkabelen inn til forsterkeren er av stor betydning, men nå er vi plutselig inne på kabelgalskap, dvs galskap i det kostnadselementet blir for stort... Men lån en nettkabel av NAT og prøv, så hører du jo fort om det er kostnaden verdt.

Har ikke all verdens tro på at forsterkeren din er strømsterk nok til disse høyttalerne, noe flere også sier her.

Kansellering skjer i de aller fleste rom, men kun i gitte frekvensområder (bestemt av rommets fysiske mål), og vil neppe fjerne alt det du sier du mangler av manglende trykk.
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Strømkursen er sjeldent en flaskehals og spenningsfall i nettkabel er knapt nok av interesse.

Jeg kan godt sette opp en kjapp beregning dersom jeg får kabler med lengder og Ik3pmax og Ik2pmin for å bevise påstanden min.
 
M

MusicBear

Gjest
Hehe, har nesten lyst til å si følgende til deg Anonym; legg inn 16 Ampere kurs til forsterkeren din, og send meg regning på jobben dersom DU ikke får hakaslepp etter rundt 10 sekunders lytting :)

Hva apparatkabel angår, ja så er det kun prisen på den som avgjør om DU syntes det er verdt det eller ikke...
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Det var nesten et generøst tilbud. Jeg har faktisk 15A med I2 på 1.3 siden jeg har en Tek10 installasjon, alternativt måtte jeg hatt 16A med lavere I2 verdi eller 4mm2 kabel.
 
M

MusicBear

Gjest
Vel, jeg er ikke elektrikker Anonym, forstår faktisk ikke dine tekniske betegnelser.

Men, jeg forstår virkningen av å gå opp til 16 A sikring og påfølgende riktig kabeltverrsnitt, og ALLE hører denne forskjellen på et godt anlegg. En venne av meg, elektriker, maste seg i sin tid til å bytte hjemme hos meg. Og det uten at jeg hadde en millimeter tro på at jeg ville høre noen forskjell. Noe jeg gjorde på første bassanslag - enormt!
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Virker som at trådstarter har et gainproblem med den passive løsningen. Litt rart. Skulle tro NAD visste hva de gjorde og at Bryston har mer enn nok gain. Noe som har sett på impedanseforholdet?
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Bryston 14B-SST power amplifier Measurements | Stereophile.com

B&W 802D loudspeaker Measurements | Stereophile.com

Bør ikke gi noen nevneverdige utfordringer.

Så er denne målt også

NAD M51 Direct Digital D/A converter Measurements | Stereophile.com

Impedansemessige forhold ser også helt ok ut..

Tror rett og slett du har et utfasingsproblem eller lignende.
Les: akustikk problem.. Må jobbe med plassering av høyttalere og demping etc. som dyktige folk her inne foreslår.

EDIT: Med utfasing mener jeg "kansellering" som orso refererer til.

EDIT2: Er det attakk som i midbass eller dypbass generelt du mangler? kommer liksom ikke helt klart fram
Det ser ut som Bambadoo har sett på det.
 
C

Cyber

Gjest
Vel, jeg er ikke elektrikker Anonym, forstår faktisk ikke dine tekniske betegnelser.

Men, jeg forstår virkningen av å gå opp til 16 A sikring og påfølgende riktig kabeltverrsnitt, og ALLE hører denne forskjellen på et godt anlegg. En venne av meg, elektriker, maste seg i sin tid til å bytte hjemme hos meg. Og det uten at jeg hadde en millimeter tro på at jeg ville høre noen forskjell. Noe jeg gjorde på første bassanslag - enormt!
Hvorfor la du ikke heller opp no skikkelig da? 32 Ampere burde jo virkelig gitt smekk i bunn?

Hvilken forsterker har du? Lang avstand fra sikringsskap?
 
M

MusicBear

Gjest
Dette var i mitt forrige hus, Cybervision, avstanden til sikringsskap kan ha vært drøyt 10 meter, forsterkerne hadde 4 kW strømforsyning. Men jeg aner jo ikke om 32 Ampere hadde gitt mer løft - fikk i hvert fall hakaslipp allerede på første bassanslaget ved å gå opp til 16 Ampere.

Som jeg også skrev; var en elektrikerkompis med stor hi-fi kunnskap som nærmest "truet" meg til å legge om strømmen hos meg, samtidig som jeg var forberedt på at han ble sittende med skjegget i postkassa da vi skulle teste ut, men det var JEG som måtte innrømme hvor mye dette hadde å si ;)
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Hvis det skal være noe hold i teorien om at lyden blir bedre med større sikringer vil jeg hevde at det er det økte kabeltverrsnittet slm hever lyden da motstanden i automatsikringene er neglisjerbar.
 

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.837
Antall liker
10.640
Torget vurderinger
10
Virker som at trådstarter har et gainproblem med den passive løsningen. Litt rart. Skulle tro NAD visste hva de gjorde og at Bryston har mer enn nok gain. Noe som har sett på impedanseforholdet?
Nå husker jeg. Hadde NAD M51 på test når den var kliss ny og det skreik i mine dyre Alnico Lowthere på enkelte peaker. Nesten som det overstyrte. Mener å huske at det var med å bruke dacen som volumkontroll. Dette skjedde ikke med preamp og Buffalo dacen og heller ikke med Sonos sin innebygde dac. Har også hatt Hegel innom med uproblematisk atferd. Merkelig tilfelle men jeg satt igjen med en guffen følelse av den innebygde volumkontrollen og lurte litt på om det krasjet med gain.

Bare sånn apropos.
 
M

MusicBear

Gjest
For ordens skyld, Anonym; jeg snakker selvfølgelig om 16 A sikring og tilsvarende økt kabeltversnitt. Men nok om dette, denne tråd.
 

northpole

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.11.2010
Innlegg
649
Antall liker
553
Personlig gikk jeg fra en 10a hardt belastet kurs og til en dedikert stereo kurs 16a med d element 4kvadrat skjermet kabel og merket vel egentlig ikke noe annet en mer ro i toppen hadde da to 12" subber 4ohm .men dette med punch og strømkurs vil vel også avhenge litt på størrelse på lytter nå snakker jeg om 2 stk dp a1b og ikke bryston.
 
Sist redigert:

geirf2

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.01.2004
Innlegg
443
Antall liker
96
Sted
Nes Romerike
Jeg vil absolutt ikke kritisere B&W 802, men fant dem ikke engasjerende til min type musikk. Derfor endte valget den gang(2005) på PSB T8, som ga meg det punchet jeg etterstrebet..
 

E.I.A.

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.07.2004
Innlegg
5.264
Antall liker
3.285
Torget vurderinger
49
Det er der mange går fem på, meg selv inkludert.
Kjøper hifi utstyr litt etter hva som får toppscore i forskjellige hifi blekker der skribentene bare sitter og lytter på kammermusikk, klassisk og sart jazz. Ikke alltid disse anlegg spiller like bra på rock og blues 8)
 

oct

Æresmedlem
Ble medlem
09.04.2009
Innlegg
12.260
Antall liker
8.268
Sted
Oslo
Det er der mange går fem på, meg selv inkludert.
Kjøper hifi utstyr litt etter hva som får toppscore i forskjellige hifi blekker der skribentene bare sitter og lytter på kammermusikk, klassisk og sart jazz. Ikke alltid disse anlegg spiller like bra på rock og blues 8)
Det samme gjelder for undertegnede. B&W er nydelige H.T. Hadde selv 803 D. Men hva hjelper det, når bassen ikke gir full uttelling.


mvh
 

Virgo

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2006
Innlegg
1.706
Antall liker
602
Torget vurderinger
10
Har hørt 802 D flere ganger på ulike oppsett, og aldri funnet dem så veldig punchy, unntatt kanskje når det er overskudd med strøm/krefter på dem...men bare kanskje, punchy lyd er ikke hva den modellen er veldig kjent for.. De krever enormt med krefter for virkelig å våkne til live..Jeg tror nok den Bryston du har driver dem, men jeg tror ikke den har 100% kontroll /og eller nok kraft til å levere den punchy lyden du er etter. Du kan nok tjene en del med å "jukse" deg til litt mer punchy lyd ang plassering, husker de høytalerne var svært kresne på det. I enkelte tifeller må møbler og alt i romemt gjøres om nesten, for å finne optimal plassering..finner du den kan mye gøy skje
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Uten å ha hørt dem, så har jeg lest nok av tester til at B&W ikke ville vært førstevalget mitt om jeg skulle hatt noen litt rocka høyttalere som sparker skikkelig rompe. Ville nok heller vurdert åpenbare kandidater som Klipsch og JBL. :)
 

sinep

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.09.2008
Innlegg
957
Antall liker
108
Sted
Vallhall
Jeg føler at anlegget mangler punch og overskudd til å spille engasjerende.

Ren vokal på høyoppløste filer er nydelig, men om jeg prøver å spille noe som krever litt trøkk (hiphop, rock, electronica) så er det virkelig ikke engasjerende.

Så mitt spørsmål er: er det NADen som er "synderen" eller er det forsterkeren? 14B sst skal jo ha bøtter og spann med krefter og kontroll så følte at jeg var trygg på det området.

Jeg har Nordost høyttalerkabler (husker ikke hvilke) og et par med gode van den hul XLR som jeg også låner av HiFiklubben.
Jeg hadde samme problem som deg før med mine 802d. Trodde først det var for lite effekt, så jeg bytta til kraftige monoblokker.
Det hadde nesten ingen effekt. Prøvde deretter å bytte ut kilde og forforsterker, men det ga heller ingen betydelig effekt.
Kjøpte dermed en haug med absorbenter og diffusorer og dempet førsterefleksjonspunktene m.m. Det hadde heller ingen betydelig effekt, og lyden ble til og med dårligere på en del områder.

Prøvde til slutt å bytte ut nordostkablene som stod i anlegget. Det var omtrent som å få seg et slag rett i trynet for å si det mildt. Lyden endret seg fullstendig. Lydbildet åpnet seg radikalt og bassen ble 10 ganger bedre.
Prøvde etter hvert flere typer kabler og landet til slutt på Kimber.

Nordost og B&W er en dårlig kombo etter min erfaring.
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.986
Antall liker
2.910
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Sinep sitt forslag er det billigste å starte med, og mest fornuftig å starte med.
Clas Ohlsson har billige kobberledninger, både 1,5 og opp til 2,5 mm2 burde fungere.

Leste igjennom noen måledata på Stereophile, og du har nok skaffet deg en utfordring mht til øvre bassområde som dykker ned til 3 ohm. Brystonforsterkeren din har ikke mye å tilby i dtte området, men kan hende det vil fungere allikevel med bytting av htkabler.
Har hørt 802D spille med både stor pondus og pønch, men med DP effekttrinn.
 

bobtrude

Medlem
Ble medlem
11.01.2010
Innlegg
25
Antall liker
1
Mye er nå løst, har komplimentert med B&W DB1 sub. Jeg kan nå skrive under på at det er trøkk i annlegget.
Lydbildet ble fantastisk rikt. DB1 er en meget seriøs sub, den er fantastisk kraftig.
Har en XTZ 10" og forskjellen er helt vill. DB1 jobber så fantastisk uanstrengt og spiller utrolig høyt. Testet med noen basstunge låter og hele huset ristet.
Skal leke med romkorreksjon denne uken og gleder meg til å se hva dette gjør....
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.788
Antall liker
1.989
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
DB1 er gøy :). Romkorreksjonen til den er faktisk veldig god syns jeg :). Gratulerer med godt anlegg ;).
 

bobtrude

Medlem
Ble medlem
11.01.2010
Innlegg
25
Antall liker
1
Jeg føler at anlegget mangler punch og overskudd til å spille engasjerende.

Ren vokal på høyoppløste filer er nydelig, men om jeg prøver å spille noe som krever litt trøkk (hiphop, rock, electronica) så er det virkelig ikke engasjerende.

Så mitt spørsmål er: er det NADen som er "synderen" eller er det forsterkeren? 14B sst skal jo ha bøtter og spann med krefter og kontroll så følte at jeg var trygg på det området.

Jeg har Nordost høyttalerkabler (husker ikke hvilke) og et par med gode van den hul XLR som jeg også låner av HiFiklubben.
Jeg hadde samme problem som deg før med mine 802d. Trodde først det var for lite effekt, så jeg bytta til kraftige monoblokker.
Det hadde nesten ingen effekt. Prøvde deretter å bytte ut kilde og forforsterker, men det ga heller ingen betydelig effekt.
Kjøpte dermed en haug med absorbenter og diffusorer og dempet førsterefleksjonspunktene m.m. Det hadde heller ingen betydelig effekt, og lyden ble til og med dårligere på en del områder.

Prøvde til slutt å bytte ut nordostkablene som stod i anlegget. Det var omtrent som å få seg et slag rett i trynet for å si det mildt. Lyden endret seg fullstendig. Lydbildet åpnet seg radikalt og bassen ble 10 ganger bedre.
Prøvde etter hvert flere typer kabler og landet til slutt på Kimber.

Nordost og B&W er en dårlig kombo etter min erfaring.
Hvilke kabler var det du byttet til?

Mvh
Adrian Nordvik
 

Fredrik.J

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.02.2011
Innlegg
260
Antall liker
134
Torget vurderinger
27
DB1 er en fantastisk sub, men syns det høres ut som en litt halvveis løsning. Ikke at det er noe galt med sub i seg selv, men da kunne du jo like godt gått for en mindre modell i 800-serien sammen med sub. 802D skal ha punch med riktig forsterker, uten at jeg kjenner noe til forsterkeren din så tipper jeg den ikke har kontroll som nevnt tidligere pga noen stygge dipper. Har vært borti samme problem på mine Klipsch RF-7 og et par Palladium P-39F som jeg kjenner til.
 

AlfdB

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.04.2014
Innlegg
225
Antall liker
92
Har lest hele tråden. Sett bort fra trådstarter sin noe traurige problemstilling – som jeg har full forståelse for (!) – så kan jeg ikke holde meg fra å bli noe stuss... Her har man investert i et høyttalerpar veil over 100.000 kr, egenvekten pr høyttaler er 72 kg(!!!). Så må man ty til en sub til ytterligere 30k for å få skikkelig bass!!?? Sorry, I don’t get it…….

Etter å ha surret rundt på ulike hi-fi fora siste 6-7 åra, så synes det for meg som at B&W er overrepresentert med å lage trøbbel for eierne, og da konkret knyttet til å få frem nettopp «trøkk». Hifiklubben har også tatt dette ad notam (?) i sine kommentarer, der de er tydelige på at Diamondhøyttalerne «må kombineres med utstyr i toppklassen». (Og selv da kan det bli problemer tydeligvis..).

Jeg har selv nettopp kjøpt relativt (for meg) kostbare høyttalere, og B&W var ikke med i mitt utvalg – jeg turte ikke!

Så vil jeg si at denne tråden jammen har mange gode tips - flott!
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Har lest hele tråden. Sett bort fra trådstarter sin noe traurige problemstilling – som jeg har full forståelse for (!) – så kan jeg ikke holde meg fra å bli noe stuss... Her har man investert i et høyttalerpar veil over 100.000 kr, egenvekten pr høyttaler er 72 kg(!!!). Så må man ty til en sub til ytterligere 30k for å få skikkelig bass!!?? Sorry, I don’t get it…….

Etter å ha surret rundt på ulike hi-fi fora siste 6-7 åra, så synes det for meg som at B&W er overrepresentert med å lage trøbbel for eierne, og da konkret knyttet til å få frem nettopp «trøkk». Hifiklubben har også tatt dette ad notam (?) i sine kommentarer, der de er tydelige på at Diamondhøyttalerne «må kombineres med utstyr i toppklassen». (Og selv da kan det bli problemer tydeligvis..).

Jeg har selv nettopp kjøpt relativt (for meg) kostbare høyttalere, og B&W var ikke med i mitt utvalg – jeg turte ikke!

Så vil jeg si at denne tråden jammen har mange gode tips - flott!
Det finnes da høyttalere som koster langt mer enn 100.000 som også må ha hjelp av sub hvis man skal nærme seg "full-range-idealet" på 20-20.000 Hz i frekvensrespons. Heller regelen enn unntaket, etter min erfaring. Men det gjelder dypbass, det - resten må høyttalerne naturligvis klare på egenhånd.
 

bobtrude

Medlem
Ble medlem
11.01.2010
Innlegg
25
Antall liker
1
Har lest hele tråden. Sett bort fra trådstarter sin noe traurige problemstilling – som jeg har full forståelse for (!) – så kan jeg ikke holde meg fra å bli noe stuss... Her har man investert i et høyttalerpar veil over 100.000 kr, egenvekten pr høyttaler er 72 kg(!!!). Så må man ty til en sub til ytterligere 30k for å få skikkelig bass!!?? Sorry, I don’t get it…….

Etter å ha surret rundt på ulike hi-fi fora siste 6-7 åra, så synes det for meg som at B&W er overrepresentert med å lage trøbbel for eierne, og da konkret knyttet til å få frem nettopp «trøkk». Hifiklubben har også tatt dette ad notam (?) i sine kommentarer, der de er tydelige på at Diamondhøyttalerne «må kombineres med utstyr i toppklassen». (Og selv da kan det bli problemer tydeligvis..).

Jeg har selv nettopp kjøpt relativt (for meg) kostbare høyttalere, og B&W var ikke med i mitt utvalg – jeg turte ikke!

Så vil jeg si at denne tråden jammen har mange gode tips - flott!
Jeg er veldig enig med deg.
Jeg var ikke i tvil om at høyttalerene skulle klare å fylle stuen med både trøkk og nydelig musikk.
Sistnevnte klarte de meget bra, men trøkket uteble. DB1 er langt på vei den råeste og mest rafinerte suben jeg noen gang har hørt.
Jeg hørte på 805Diamond med DB1 på HiFiklubben (takk til Øystein som yter helt rå service). Jeg må si at 802D er mye mer åpen og avslappet samtidig som de tegner et større lydbilde. For meg er det ingen tvil at 802 er en mye bedre høyttaler.

Når det er sagt så satte han opp 2 PV1D også.
Kort fortalt så er DB1 så godt som dobbelt så dyr, men ved sammenligning vil jeg si den er billig, den spiller så fantastisk med 802D og når du skrur opp følger den med og stuen forvandles til en konsert :)!

jeg skal få inn et sett med 804s som skal testes med DB1 til helgen så da gjennstår det å se om et sett 802D eller 804S ender på brukten.
Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at 802 ser heftigere ut enn elementene klarer å levere, jeg vil gjerne blir bevist annerledes. Så om noen har 802 i et oppsett som motbeviser det vil jeg veldig gjerne høre på og lære hva jeg kan gjøre annerledes.
 
Topp Bunn