Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.459
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    eaglehawk.jpg

    Ingen dårlig følgessvenn til ost og kjeks.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Smaker denne for første gang. Batchen før den som selges på polet nå. Nydelig syre som balanserer sødmen. Eviglang ettersmak. Dette blir det mer av.

    Supre greier det der. Perfekt til et ostefat.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Noen viner sist torsdag:

    Dom Alain Hudelot-Noëllat Vosne-Romanee Malconsorts 2009
    Åpen og drikkevennlig. Svært generøs, drikkevennlig og krydret stil med saftig frukt og god lengde. Lekker og rik. 93

    Dom Alain Hudelot-Noëllat Clos de Vougeot 2009
    Litt fatpreg, jordlig og mineralsk, frisk og syrlig til årgangen å være, rettlinjet og frisk i munnen med bringebær og urter i en lang finish. 93

    Sylvain Cathiard Chambolle-Musigny Clos de l’Orme 2009
    Erketypisk Chambolle, mørk farge med dyp og finslig frukt preget av mørke, røde hagebær. Homogen og velintegrert, svært elegant i munnen. En knall kommunevin. 91

    Dom A-M Leflaive Chevalier-Montrachet 2010

    Klar farge med gyldent islett. Lime og sitrus med undertoner av mineraler og urter. Ung, uhyre lettbent i munnen med stor, fast lengde og strålende finish og flott balanserende frukt. 96

    Dom A-M Leflaive Batard-Montrachet 2010
    Adskillig mer kompakt enn Chevalier-Montrachet i munnen med mindre sitrus og distinkt innslag av blomster. Veldig elegant til tross for konsentrasjonen og klart mer drikkeklar. Gule frukter, voldsom frukt i finish. 95

    Det var noe Richebourg og Romane-St. Vivant der også, men rakk ikke ta notater.
    :p

    Vin 1.jpg vin 3.jpg
     
    Sist redigert:

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.620
    Antall liker
    9.176
    Sted
    Trondheim
    Min siste 2000 Steiner Hund:



    Gylden farge. Man kunne nesten tro at vinen var oksidert, men det var den ikke. Lett søtlig med masse aprikos og fersken aromaer. Den ble drukket til en ovnsbakt laks med brokkoli. Matchet brokkolien helt fantastisk. Kunne godt vært servert som en dessert i seg selv. Mektig vin.

    Har heldigvis en kasse 2009 liggende i Praha.
     

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.416
    Antall liker
    4.023
    Torget vurderinger
    10
    Grimaldi Vendemmia,går fint sammen med god musikk........

    Mvh.
    SAL
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1


    Inspirert av en annen tråd: Blant mye annet snadder sist lørdag, også denne. Perfekt moden, varm og rik.

    PS Skulle ønske det fantes en funksjon for å resize bilder her, som det finnes på så mange andre diskusjonsfora.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Noen som har et tips om hva som virkelig er verdt å drikke av Gevrey-Chambertin nå?
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Mener du årganger, produsenter? På kommunenivå og Premier Cru nivå drikker vel årgangene 2001, 2002 bra. 07 og kanskje 09 også.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Mener du årganger, produsenter? På kommunenivå og Premier Cru nivå drikker vel årgangene 2001, 2002 bra. 07 og kanskje 09 også.
    Ikke så mye akademisk interesse. Mest et håp om tips om et eller to konkrete kjøp akkurat nå. Om du skulle kjøpt to flasker for nærstående konsum hva hadde du valgt da?
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Pris og drikkeklarhet er utfordringen. Av de ikke avsindig dyre:

    Guyon Gevrey-Chambertin La Justice 2009
    Faiveley Gevrey-Chambertin 2011
    Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin 2010
    Louis Jadot Gevrey Chambertin 2007

    Ellers har Valcken en del rester fra spesialslipp som ikke står i listene. Om det ikke MÅ være Gevrey anbefaler jeg STERKT Chapuis Corton Languettes til den latterlige Grand Cru prisen på 350 kr, de hadde noen rester sist jeg var der. Moden og lekker Burgund, ikke Grand Cru kvalitet men plenty av Burgund for pengene.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Pris og drikkeklarhet er utfordringen. Av de ikke avsindig dyre:

    Guyon Gevrey-Chambertin La Justice 2009
    Faiveley Gevrey-Chambertin 2011
    Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin 2010
    Louis Jadot Gevrey Chambertin 2007

    Ellers har Valcken en del rester fra spesialslipp som ikke står i listene. Om det ikke MÅ være Gevrey anbefaler jeg STERKT Chapuis Corton Languettes til den latterlige Grand Cru prisen på 350 kr, de hadde noen rester sist jeg var der. Moden og lekker Burgund, ikke Grand Cru kvalitet men plenty av Burgund for pengene.
    Tusen takk! :)
     

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    hvite.jpg
    Hvite dager. Har sikkert mault om dette før, men det er få viner som slår en moden PG fra en god produsent i en ditto årgang når det gjelder ren drikkeglede (Vel, kanskje en Corton-Charlemagne fra Coche-Dury, men bare så vidt). Selv en utmerket Auslese fra St. Urbans-Hof kommer litt i bakgrunnen.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Sitter med en Hermannshøhle GG Trocken 2005 fra Dønnhoff i glasset. Ikke borte den heller Pesquera.
     

    lassemann

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.05.2007
    Innlegg
    2.941
    Antall liker
    4.575
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    1
    I kveld deler jeg og fruen en rose.. Portvin, et nytt og godt bekjentskap :)

    edit; beklager bildet.. iPhone vil det ikke bedre ;-)
     

    Vedlegg

    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Om det ikke MÅ være Gevrey anbefaler jeg STERKT Chapuis Corton Languettes til den latterlige Grand Cru prisen på 350 kr, de hadde noen rester sist jeg var der. Moden og lekker Burgund, ikke Grand Cru kvalitet men plenty av Burgund for pengene.
    De var tom for den nå.

    Men mannen som jobbet der anbefalte meg å prøve denne, som han mente var god:

    Aloxe Corton Chapuis 2009

    Fikk mannen til å komme med en friere anbefaling mens han var i siget, og da pekte han på denne:

    tenuta delle terre nere etna rosso 2011 guardiola

    Så... aner egentlig ikke hva dette er for noe :) så det skal bli moro å smake disse. Vulkansk moro fra Sicilia.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Veldig bra vin den Terre Nere. Det lages mye knallviner på Etna, jordsmonnet og høyt beliggende vinmarker gir elegant, friske viner, ganske ulikt det man finner i Sør-Italia forøvrig. Og Chapuis sin enklere vin - i en veldig god årgang - er sikkert bra, og en del rimeligere enn Cortonen.
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Av "burgundske" viner bør også Occhipintis Frappato, og også den rimeligere SP68 nevnes, nydelige viner. Men hvis man først er på Etnakjøret kommer man vel ikke utenom Cornelissen. Munjebel er ofte bra. Hadde tre flasker Magma i fjor også, hvorav to var spektakulære.
     

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    Dunn Vineyards.jpg

    California Cabernet kan være en prøvelse for sansene, men denne har en struktur som matcher den rike og ikke minst rene frukten. Litt tidlig å gå løs på den, antageligvis enda mer harmonisk om et par år. Smaker slik en moderne Bourdeaux av god årgang bør, men til halve prisen.
     

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    Fascinerende og imponerende! Ble litt nysgjerrig på den Taylor'en, kan du si noe om flaskenivå, hvem som har tappet den (for det er vel en engelsk tapning?) og ikke minst hvorledes den har holdt seg?
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Engelsk tapning, ganske riktig. Jubilee Edition; bottled 1937 Coronation Year. Men aner ikke av hvem. Trolig har den lagt godt lagret i England, lenge. Bra flaskestand. Vinen var i strålende stand. I mine notater står det; Plommer, kirsebær, blomster, edelt treverk. Snev av appelsiner. Svært lang, stilig og med forbausende restsødme. Finnes enda et par flasker igjen på Valcken, 10.400 kr/flaske. :pVi var flere som spleiset.

    Hadde Taylor 70 og Fonseca 70 i samme slengen, samt en svært interessant Hutchinson Colheita 57. Ingen billig kveld, but a man's gotta do what a man's gotta do. Lenge siden vi hadde hatt en skikkelig portvinskveld nå.
     
    Sist redigert:

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    Spennende å høre. Det er en viss grad av usikkerhet forbundet med så gamle flasker og desto artigere når de innfrir. Har drukket en ’34 Ramos Pinto en gang, men den var mer interessant enn givende. Har drukket opp alt av ’70 og har en flaske ’63 igjen, så får vi se hvor lenge den får ligge i fred…
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Dette er det verste skvipet jeg har vært borti på aldri så lenge. Hadde det vært en hjemmebrygget kitvin ville man berømt gjerningsmannen med at dette smakte nesten som kjøpevin. Fysj og fy, og var det ikke alkohol i denne ville den bli tømt i vasken. Satans oppvaskevann.

    3456G350.jpg

    I helgen gikk derimot denne med:

    image_2885063_full.jpg
    2011

    Å du verden. Det var noe av det mest spennende på år og dag. Her må det mer smaking til. Overraskende, helt nytt for meg ... men du hendelse.

    Konklusjon: Heller én flaske god vin og tre cola (og 2dl med spylerverske om det behøves), enn 2-3 flasker med skvip.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Ikke havnet i glasset ennå, men de skal dit i løpet av nyttårshelgen. Ble litt nysgjerrig på mafiaøyen og endte opp med disse.

    vin1.jpg
    vin2.jpg
    vin3.jpg

    Håper det ikke er helt bommert.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Blant polet aller beste kjøp Deph. Godt av en times lufting i karaffel om du har mulighet.
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.988
    Antall liker
    229
    Torget vurderinger
    4
    Må ha vært en feil på den Vajraen, Gjestemedlem. Ikke vond vin, det. Kanskje ikke super-duper, men ikke slik du beskriver.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.606
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Må ha vært en feil på den Vajraen, Gjestemedlem. Ikke vond vin, det. Kanskje ikke super-duper, men ikke slik du beskriver.
    Min reaksjon også, men jeg har ikke hatt den årgangen. Men flere tidligere årganger av denne har vært meget bra i forhold til pris, og Vajra familien slipper ikke slik elendighet (har drukket mye av vinene deres på høyere nivåer, og også vært med på en smaking på eiendommen i 2004).
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Vajras Rosso er jo vanligvis en kjempevin til prisen. Kan den ha vært for varm? Den bør være ganske så sval, og så er det også en ren matvin som må ha følge av et passende måltid. Den er aldeles fortreffelig til kalv f.eks. Occhipintivinene på bildet bør også serveres ganske kjølig, ellers kommer ikke elegansen ordentlig frem. De blir bedre og bedre desto kaldere de blir, helt til den treffer et punkt hvor den blir platt.

    Her i huset drikkes året ut med en vinstil jeg vanligvis ikke er så glad i, men vinene fra denne karen er alltid besnærende til tusen. Masse mineralitet og syre til å backe opp sødmen. Fargen skulle tilsi at disse har vært maserert i månedsvis. Hadde Andromeda på lille julaften, Sirius i forigårs og i kveld blir det en Orion. Sistnevnte kan vel sikkert ligge i årtier, men jeg vil ha den nå, og den er svært god allerede. Sikle.

    1049773x.jpg
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Vajras Rosso er jo vanligvis en kjempevin til prisen. Kan den ha vært for varm? Den bør være ganske så sval, og så er det også en ren matvin som må ha følge av et passende måltid. Den er aldeles fortreffelig til kalv f.eks.
    Jeg kan godt se for meg at den er lettere å drikke når den er sval. (Rett fra kjøleskapet kanskje) Den hadde en tung emmen søtlighet som jeg ikke fikset, og dette ble nok fremmet ytteligere av at den nok var litt over ideell drikketemp. Den ble heller ikke drukket til mat men som kosevin, og det passet den i alle fall ikke til. Det ble ikke koselig i det hele tatt. Er forøvrig ikke så lysten på å kjøpe flere av den bare for å teste den i andre sammenhenger. Til det er det for mye annet som jeg liker bedre. Velger heller en Trerose eller noe om jeg bare skal ha en billigvin.

    Åpnet Frappatoen i går og den var fin. En fin fruktig friskhet som overrasket. Den ble på barbarisk vis drukket til potetgull med saltsmak og sjokolade. Fine avstemte bærsmaker, men kanskje ikke så kompleks som jeg kanskje hadde forventet etter etnavinen i et par poster over. Ser for meg at den er fin som sommervin på terrassen.

    Men jeg skal servere de neste to litt svalere, tror det er et godt tips.
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.620
    Antall liker
    9.176
    Sted
    Trondheim
    Jeg har alltid tenkt på Langhe Rosso (og Barbera) som grillviner. Servert lett avkjølt til grillet, lett krydret mat. På terassen en sommerdag. Som kosevin ville jeg jeg valgt noe annet ja.
     

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    Altesino Brunello 2006.jpg

    Masse godt i julen, her er to av dem: Altesino Brunello '06. Har drukket denne flere ganger uten særlig begeistring, men nå begynner den å gi noe; rett og slett en herlig vin med flott balanse og aromatisk dybde. Har antageligvis enda mer å gi over i de nærmeste årene og varer sikkert i 10 år til. Brunello i toppårgangene '06 og '07 er lett tilgjengelig og til svært fordelaktige priser.

    grafenberg robert weil.jpg

    Robert Weil Kiedrich Gräfenberg '04 er spätlese så god som spätlese blir. Kompleks og intens vin med tilstrekkelig med hestekrefter til å hamle opp med røkt skinke eller bare drikkes alene. Vinen har masse av alt, men på en slik måte at intet stikker seg ut eller forstyrrer den prektige balansen.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn