Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,439
  Tagget i
  1 Innlegg

  Utskrifter av bilder - uorginalt blekk

  Det er utvilsomt stor interesse og kompetanse for foto her inne. Men er det noen her som foretar jevnlig utskrifter av bildene deres? På sett og vis er jo ikke bildene et "ferdig produkt" (selv om det kommer an på øyet som ser) før man har en fysisk utskrift av dem.

  Det største hinderet slik jeg ser det har vært anskaffelseskostnaden, gode blekkskrivere har tradisjonelt kostet endel, men nå finner man f.eks brukte Epson R3000/3800/3880 til gibort-priser på Finn. Det andre hinderet har vært kostnadene forbundet med orginalt blekk, de er helt hinsides. Noe som medfører at totalkostnaden for å kunne printe ut et par bilder i ny og ne og sende til kjente og kjære også blir helt hinsides. (Og kjøper man billige skrivere vil den relative kostnaden på blekk bli enda høyere) Blekkskrivere liker også å bli brukt jevnlig, eller har dysene en tendens til å bli tette. Og for å ta en rens, blir mye blekk slåst vekk. Spesielt på mindre printere er printerpatronene også veldig små, og man kan bokstavelig talt se hundrelappene renne bort.

  Har gått til anskaffelse av en (brukt) Epson Stylus Pro 3880. En blekkpatron til denne modellen koster rundt 550-600kr, og med 9 forskjellige patroner å holde rede på, i tillegg til dyrt fotopapir, blir det fort endel kostnader forbundet med dette. Kunne tenkt meg en diskusjon rundt printere,kostnader, papir, og uorginalt blekk etc, om det er noen her som har noen erfaringer å dele.

  Edit: Nå står det uorginalt blekk i topic, men det var ikke bare det som var intensjonen å diskutere. Får ikke forandret det.

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,253
  Tagget i
  2 Innlegg
  Alt av fotoskrivere med småpatroner blir hinsides dyrt hvis du kjører en del foto.

  Du har i utgangspunktet to valg:
  - Storformatskrivere som HP Designjet i A0/A1 har helt annen størrelse på blekkpatronene og varer dertil vanvittig mye lengre. Printeren koster skjorta. Jeg hjalp en kunde å få liv i en HP Designjet Z3200 fra et konkursbo. 12 gedigent svære patroner, 144cm bredde, innebygget fotospektrometer. Fargegjengivelse av en annen verden. Sikle
  - Printere med blekkreservoar og blekk i løs vekt. Epson EcoTank. Litt dyrere skriver. Veldig billig blekk. Never Buy a Printer Ink Cartridge Again - Epson WorkForce WF-2650

  Et tips er å skaffe seg kalibreringskit. Jeg har en HP Officejet Pro. Billige og store blekkpatroner, men fargegjengivelsen er ikke akkurat helt super. Kalibrering trengs...

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,439
  Tagget i
  1 Innlegg
  Stort sett enig, men personlig kom jeg fram til at Epson 3800/3880/P800 på sett og vis var det beste kompromisset for en som gjerne vil dille litt selv med dette. (Selv om printerne egentlig er litt vel store for den typiske brukeren) Epson har en mindre printer som også er veldig god, r3000, men blekkpatronene på den er fortsatt litt små (26ml vs 80ml for 38xx/p800).. Den er likevel et godt valg for dem som ønsker seg fantastiske utskrifter. Massen bruker vel japan photo som kun tar jpg/srgb-bilder (hvis jeg husker riktig) og resten bruker fotolab'er til å printe ut bildene. Dyrt og dyrere, men billigere enn å kjøpe dyr printer og blekk selv..

  Jeg har en robotarm med spektrofotometer fra X-rite til å lage egne kalibreringsprofiler. Du er hjertelig velkommen hvis du vil få laget kalibreringsprofiler til de forskjellige typer papir du bruker, helt gratis.

 4. #4
  Bransjeaktør Gunnar_Brekke's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  2,733
  Tagget i
  5 Innlegg
  Hei.

  En liten advarsel. Jeg falt for fristelsen og kjøpte Claes Olson blekk-
  patroner til min forrige printer. Klogget dysene. Natta Canon...

  Kommer til å holde meg til originalpatroner med min nye Canon.

  mvh
  Gunnar Brekke

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,439
  Tagget i
  1 Innlegg
  Nei uorginalt blekk fra Clas er jo inni hampen en dårlig ide. Går man for uorginalt blekk, så må man gjøre en forundersøkelse og kjøpe kvalitetsblekk fra dem som driver med dette. Man kan ikke kjøpe noe tilfeldig jalla clas-branded blekk. Det gjelder alle Clas-brandede varer, men det er nå en annen sak.. Var btw sykt dyrt med originalblekk på sånn typiske jallaprintere som gis vekk nesten gratis. 249kr for 3ml blekk!

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,700
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har kjøpt billig blekk fra Tyskland via ebay til min Canon skriver. Har funket helt fint, og vi har nettopp skrevet ut en en haug med kort i forbindelse med konfirmasjon. Disse patronene var så billige at tollen krevde masse dokumentasjon før de sendte pakken videre, de trodde at det var jukset med summe på pakka. Kjøpte 3 komplette sett for under 200 kr, inkludert frakt. Helt hinsides billig, men de har altså fungert fint. Har brukt uorginale patroner i 3 år på Canon MG 5650. Noen ganger har den stått veldig lenge uten bruk, og da går det en del blekk og lang tid før utskriften starter, men dette unngår man ikke med originalt blekk heller. Skriveren fungerer fortsatt prikkfritt.
  Kan noen forklare hvorfor Canon og andre priser seg helt bort med originalblekket sitt? Det er jo komisk dyrt.

  Under her er et eksempel på "nesten gratis" blekk fra de jeg kjøpte av, har faktisk blitt enda billigere siden jeg handlet.
  Når de har solgt 1615 pakker av disse, og fortsatt har 99.99% positiv feedback score, så betyr vel kanskje det at det er bedre enn Clas Ohlson. Og mye billigere.

  30x Druckerpatronen PGI 550 CLI 551 Mit Chip FÜR Den Drucker Canon PIXMA MG5650 | eBay
  Siste redigert av Polka; 28.07.2016 kl. 21:39.
  Meridian - Accuphase - T+A - Bel Canto - Cary - Sony - Beyma - Sonus Faber - Logitech - Oppo - BASH - Monitor Audio - Calyx - KingRex - Teddy Pardo

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2014
  Innlegg
  8,121
  Tagget i
  5 Innlegg
  Fordi de ikke selger printere, men blekk. Alternativt en stilletiende avtale seg i mellom om å holde prisene veldig høye...


  Jeg kjøpte nytt originalt til min epson 3800 fra USA, var ganske mye å spare i gamle dager da en dollar kostet rundt 6 kroner, nå er det ikke like lukrativt. Skriver ikke veldig mye så for meg er det ikke så veldig farlig. Bruker den stort sett til ting i litt større eller custom-format.

  Fotografen jeg brukte til bildene av barna tipset for øvrig om at Akersgata foto i Oslo var stedet man skulle bruke om man trengte prints og ikke gjorde det selv. Aldri brukt de selv, men regner med han vet hva han pratet om.
  Siste redigert av weld77; 28.07.2016 kl. 21:40.

 8. #8
  Hifi Freak DagT's Avatar
  Ble medlem
  May 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1,522
  Tagget i
  0 Innlegg
  Akersgata Foto heter vel Oslofoto nå, og de er flinke.

  Når det gjelder blekk så vil jeg si at det er tullete å kjøpe billigblekk til dyre printere. En ting er at det tetter dyser og gir feil fargeprofil om du skal ha god kvalitet. En annen ting er holdbarheten. Grunnen til at jeg kjøpte Epson R3000 er at bildene skal tåle å henge på veggen en stund, og den printeren bruker pigmentblekk med god holdbarhet. Du har ingen garanti for det om du kjøper billigblekk.

  Det er nok riktig at printerne er prist lavt for å selge blekk, men uansett hvordan du betaler har det ligget en ganske betydelig utvikling bak både printerne og blekket. Skal du ha glede av det må du betale for det. Jeg ser forsåvidt heller ikke at Epson eller Canon gjør det så fantastisk godt økonomisk at det skulle tyde på at blekket var en gullgruve.
  Electromagnetic and acoustic imagery

 9. #9
  Hifi Freak lyntoft!'s Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Sagene
  Innlegg
  1,352
  Tagget i
  0 Innlegg
  Samstemmer med DagT, det koster penger om du ønsker en god print.
  ..spør ikke en skråsikker om råd – han er troende til å gi deg et uansett om han kan noe om saken eller ei...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed