Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  dustcap
  Guest

  Canon EOS 20D sammenlignet med nyere kamera i samme serie (30Dosv)

  Hei

  jeg har et digitalt speilreflekskamera, Canon EOS 20D. Lurer på hvordan dette er sammenlignet med nyere digital speilrefleks-kamera. Da jeg er ganske fornøyd med brukervennligheten, eller funksjonaliteten som det heter. Samt så synes jeg fortsatt at 8MP holder, og skjermen er stor nok for meg.

  Lurer litt på om de nyere versjonene i samme serie har bedre fokus-egenskaper enn EOS 20D. Det siste er vel Canon EOS 70D. Min Canon EOS 20D har Digic2 prosessor, mens de nyeste har Digic4 og Digic5 prosessor, egentlig vet jeg ikke det betyr så mye for meg akkurat. Har vel hørt at Canon kan ha litt kalde farger sammenlignet med andre, eller at bildebehandlingen ikke er slik at det blir vivid effekt.

  Jeg har det vanlige 18 - 55mm objektivet, og lurer litt på to alternativ.

  1. Selge Canon EOS20D, og kjøpe et nytt nesten kompakt-kamera med fast objektiv, som er kulere, og fungerer helt fint. Noe fra Sony, Nikon eller Canon, som er mindre, og har vindvinkel til litt zoom, typisk 18 - 80mm omregnet til 35mm-film objektivene. Samt film-funksjon.

  2. Kjøpe ny bedre linse til Canon EOS 20D, omtrent 18 - 80mm omregnet til det litt utdaterte vanlige 35mm film-formatet. Helst uten pute-virkning på vidvinkel.

  Noen tips om hva som vil være best å gjøre?

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  4,375
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg kan ikke kommentere Canons utvikling spesifikt, men det er trygt å anta at de nyeste kameraeene er bedre på alle tekniske parametre. Det viktigste i praksis er kanskje lavtlysegenskapene som har gjort store fremskritt. Jeg ville ikke hengt meg opp i billedprosessoren, men så fotograferer jeg utelukkende i rawformat som konverteres på datamaskin. Vivid-effekt ville jeg uansett droppet om ikke bildene skal se ut som de er hentet fra Ken Rockwell sitt familiealbum.

  Men så virker det jo som om du er ganske fornøyd og kjenner kameraet godt, så hvorfor ikke kjøpe noe ny optikk i første omgang. Og da gjerne lyssterk fastoptikk. 18-55mm kan beholdes som et allround dagslysobjektiv, på blender 8 burde den uansett være bra.

  Det finnes jo også masse kule kameraer på markedet, såpass at det må måneder med research til for å bestemme seg for det rette.

 3. #3
  dustcap
  Guest
  Det er vel slik at lyssterk fastoptikk også er egnet i mye dagslys?

  Da jeg fikk orientert meg litt om Canon objektiver, som vil matche Canon 20D huset bra. Tenker at det vil være lett å bruke fastoptikk, f.eks. vidvinkel hvis man skal ta endel bilder ute, eller 35mm eventuelt 50mm innendørs. Tror jeg foretrekker å prioritere dybdeskarphet endel.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed