Leica T System

Bach_Man

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.04.2005
Innlegg
4.390
Antall liker
316
Torget vurderinger
3
Har Leica scoret en innertier her? Kanskje ikke så rart at det er Leica som lager det første Apple-aktige systemkameraet, de har aldri hatt noen av gimmickfunksjonene for nybegynnere som alle andre digitalkameraprodusenter lesser på med, men etter en serie med de teknologisk sett noe tilbakestående X-kameraene ble jeg ble likevel veldig positivt overrasket over det nye T-systemet. Masse fikse og gjennomtenkte detaljer, et smakfullt og nyskapende brukergrensesnitt, innebygget minne, wifi, GPS (i søkeren), topp optikk etc. Billig er det jo ikke, men så forfriskende at en kameraprodusent klarer miksen av topp kvalitet og enkelhet. Samtidig er det ikke noe her som en annen produsent ikke hadde klart å lage med litt vågemot og god smak. Leica har forresten gjort noe lignende før, med det vakre S-systemet.

The Online Photographer: Leica Goes Mirrorless
https://www.youtube.com/watch?v=r817palMRCQ
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.162
Antall liker
6.827
Torget vurderinger
4
Spennende nyhet, men vet ikke helt om det treffer. Når det gjelder designet er det vel helt motsatt av Fujifilm sin bølge av retro x-modeller. Finishen er uovertruffen, men den polerte aluminiumen mistenker jeg kan bli litt for flashy, litt for pretensiøst "designer design", litt for 2014 om noen år. For oss stokk konservative har de heldigvis laget det i helsort også ;D.

Den svære touchskjermen ser fantastisk ut. Bare den holder....bør være utrolig motstandsdyktig mot riper. Liker at det er få luker, knotter og dingser som kan gå i stykker. Liker at det er lite kjekt-å-ha-funksjoner, men fokus på det viktige. Mest skeptisk er jeg til å ikke ha innebygd søker i et kamera til denne prisen. Jeg liker ikke å skyte bilder etter skjermen.

Hus: 14.000,-
Summicron-T 23mm f/2.0: 14.800,-
Vario-Elmar-T 18-56mm f/3.5-5.6: 13.300,-
I tillegg blir det bel noen tusen for søkeren.
...tror det blir for langt å strekke seg når søkeren ikke er i huset, men fristende !

Leica inviterte i går til presselansering på selveste Astrup Fearnley i Oslo.

...og de holdt tydeligvis presentasjonen ved siden av Odd Nerdrums "Mordet på Andreas Baader"...den jålete vernstreradikale terroristen som elsket luksus....sikkert bare en tilfeldighet :confused: ....
Leica_T-4.1000x666!.jpg


Leica-T_Visoflex.jpg

Leica-T_silver_Vario-Elmar-T_18-56_ASPH.jpg

13888117603_7ecf92cd1c_c.jpg

ytg3dcmsw3tabb7aweaf.jpg
 

Bach_Man

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.04.2005
Innlegg
4.390
Antall liker
316
Torget vurderinger
3
Nå skal jeg ikke argumentere mot de som misliker det ene eller andre ved dette systemet, men jeg synes altså dette er et friskt pust. Leica kunne lett satt en objektivfatning en X-vario eller X2 og ridd på retrobølgen, men har i stedet valgt et kontemporært designspråk med en kombinasjon av enkelhet i form og funksjon som i hvert fall jeg har savnet litt i kameramarkedet. Leica T ser litt ut som en Sony eller en Samsung, men så enkle menyer og så fine objektiver har japanerne aldri laget. De totalt ute av stand til å motstå fristelsen til å legge inn 15 Scene-modes og ørten Art-filte. Leicaen har ingen overflødige funksjoner. Fuji er også nevnt, men X-systemet har vært igjennom tre-fire smårotete modeller.

Jeg sier ikke at dette er noen jeg kommer til å kjøpe (må være i svart forøvrig). Men for oss som verdsetter estetikken i et kamerasystem er det fengende med et så helhetlig produkt. Til tross for alle de latterlige special edition M-hus i strutseskinn så har Leica fremdeles god smak når de vil.
 

zuzubolin

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.05.2010
Innlegg
211
Antall liker
101
jeg blir umiddelbart skeptisk til ikke å ha søker. Å knipse via skjermen betyr økt strømforbruk. Har selv en Nikon d7000 og det går lenge mellom hver gang jeg trenger å lade. Det liker jeg.
 

Bach_Man

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.04.2005
Innlegg
4.390
Antall liker
316
Torget vurderinger
3
Den (overprisede) elektroniske søkeren anser jeg som obligatorisk tilbehør. Jeg kjenner ikke kvaliteten til Leica Visoflex, men i følge Steve Huff er den svært bra, om ikke best. Mange sverger fremdeles til optisk søker, men elektroniske søker er etter min mening bedre. Du får et mer sannferdig inntrykk av hvordan kameraet med sine begrensninger ser bildet, og det er langt mer informasjon tilgjengelig, bl.a. fokushjelp ved manuellfokus.

Men det er er riktig at ingen mirrorlesskameraer kommer i nærheten av batterilevetiden på en DSLR. Leica T bruker vel forresten en variant av den glimrende 16mp Sony-sensoren som også sitter i Nikon D7000.
 

zuzubolin

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.05.2010
Innlegg
211
Antall liker
101
Imponert over kunnskapen som finnes her inne. Ett kompakt leica og en DSLR er jo opplagt to forskjellige ting. Hadde jeg hatt råd skulle jeg gjerne hatt en leica for å supplere, og tror nok den hadde blitt mye brukt. Lett å ha med seg og utmerket linsekvalitet (den beste?). Hadde nok likevel valgt en med optisk søker pga. strømforbruket. For meg faller dette litt mellom stolene.
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.162
Antall liker
6.827
Torget vurderinger
4

Canada har vel omtrent samme klimaet som i Norge, og ja, aluminium blir kaldt.
 
Topp Bunn