Videokamera

Harvest

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2007
Innlegg
319
Antall liker
6
Noen som har tips til videokamera eller eventuelt nettsted for tester?

Er på utkikk etter et kamera til familiebruk, og kommer til å redigere opptakene på pc (Pinnacle e.l.). Ser at det er mye å velge i til ulike priser, men hvor mye bør en legge i det? Hva taler for å bruke for eksempel 8000.- i stedet for 3000?

Bestemte merker som anbefales? (Panasonic, Canon, Sony?)

Jeg har liten tiltro til de rådene som gis i elektromarkedene, og håper at jeg heller finner noen her inne som har råd å gi...
 

frans

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2003
Innlegg
1.457
Antall liker
2
Er mest opptatt av fotografering for tiden.
Men et par tips kan komme med.
- Gå for et lyssterkt objektiv. I Norge er det mørkt store deler av året.
- Gå heller for størst mulig vidvinkel fremfor lengst mulig zoom område. Vidvinkel adapter fås kjøpt, men er mindre brukervennlig.
- Dette vil en sette pris på hvis en skal filme mye inne.

Forskjellene er vel her som i fotografering knyttet til kvaliteten på objektiv, sensorbrikke og muligheter for manuelle justeringer. De billigste bommer typisk på fargebalanse, fargegjengivelse og er mer støyfølsom.

Her kan man starte:
Camcorder info - buying guide
Inneholder også reviews.
Videomaker
The Camcorder reviw

Lagring
Minnekort eller DV-kasetter?
Selv om markedet domineres av kamera med minnekort, bør en likevel ikke sky kameraer basert på DV-kasetter da DV-kasettene er langt billigere enn minnekort mht pris/lagringskapasitet og kassetter vil være på markedet i lang lang tid enda.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.858
Antall liker
8.854
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Be om å få demostrert kavlitene i butikken. Altså film med kamera i butikken (et sted det ikke er flombelysning) og spill av opptaket på en stor skjerm i butikken. Jeg kjøpte nylig et kamera for å filme minstegutten - men kvaliteten var så dårlig at det var meningsløst i alt annet en fullt daglys. Dette var et kamera som kostet 3000+ for et år siden. Mitt 10 år gamle Sony kamera - som riktignok kostet godt over 10 000 for 10 år sidne er faktisk mye bedre!

Det er mulig jeg fikk et dedekt kamera - men det var ett og slett vanvittig dårlig.

Det handler i det store og hele om lys!

Mvh
OMF
 

Harvest

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2007
Innlegg
319
Antall liker
6
Takk for tipsene! Jeg har i dag handlet et Panasonic SD700 til 7500.-
Samme kamera som EISA-vinneren TM700, men denne er uten hard-disc. Jeg la vekt på at dette kameraet skal være bedre enn rimeligere kamera i dårlig lys.
Flash-minne (sd-kort) skal også være bedre enn hard-disc ved full-hd-opptak, så da ser jeg det som overflødig med begge deler. Nå ser jeg fram til påske, klar for gode opptak:)
 
Topp Bunn