blir ditt systemkamera for stort, her er løsningen

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Et slik vil faktisk være aktuelt for meg. Jeg er jo veldig glad i toycam-filosofien, og kunne godt tenkt meg et digitalt toycam. Filtre til iPhone er sikkert gøy, men ekte toycam skal ha ekte begrensninger. Jeg har Lomo LCA, men den er for skarp til å være ekte toycam. Holga eller Diana har jeg ikke, men en av dem kommer sikkert til ende opp hos meg. Men så var det det med digital toycam da. Dette virker som et sabla artig alternativ. Et komplett system i lommeboken, rett og slett.

Selv hadde jeg på åttitallet det minste systemkameraet fram til den gang, Pentax Auto 110. Jeg hadde et komplett sett med vidvinkel, normal og tele. Husker sistnevnte var 50mm, men det var ganske mye med 110-filmkassetter.



Sofistikert? Blitsen på bildet er en større modell enn den jeg hadde. Den mystiske saken i venstre bildekant er en winder/motor. Det så råtøft og søtt ut på samme tid når den var montert. Jeg kvittet meg med det når det begynte å bli vanskelig å få tak i film.
 

Jan_I

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
4.128
Antall liker
309
Når en snakker om "toycam" og 110 film, så kom jeg på at jeg hadde denne liggende :




Tror jeg fikk denne med et eller annet fotoutstyr en gang på 80 tallet ??
Drittdårlige bilder og alt i plast,men moro størrelse. 110 filmen stakk ut i hver ende

Mvh Jan I
 

Vedlegg

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
coolbiz skrev:
Godt gjort å få plass til minnekort i det CHOBi-kameraet!

Faux mini-SLR mimrekamera for gamle Auto-110 eiere:


http://www.dpreview.com/news/1001/10012505pentaxoptioi10.asp
Jeg har faktisk vært og sjekket ut den modellen, men det var så tidlig at det ikke fantes tester enda. Skal lese den testen til dpreview senere, for det er fortsatt interessant. Har en billig Casio som sleng-med-kamera i dag som jeg er ganske fornøyd med, men skifter gjerne til denne av designårsaker hvis kvaliteten er den samme. For det er faktisk ganske pent, og har kamerareim som gjør at det kan bæres på brystkassen som en Leica. Noe jeg savner på andre små kameraer, som bare har et feste for reim til håndleddet. Jeg kan godt tenke meg å ha et som er så tilgjengelig som det hele tiden når jeg er på ferie. Billig er det også.

110 er et for lite format, selv til toycam. Skikkelige toycam-bilder krever litt oppløsning for å få den rette feelingen. Men er kvaliteten høy nok så kan også små formater fungere, slik som Minox' spionkameraer. De bygger på 16mm film, men med et superskarpt objektiv så blir det sylskarpt opp til formatets begrensing i størrelse. 20x30 blir for stort for 16mm, men klarer man seg med litt store albumkopier er det perfekt. Minox bittesmå objektiver er faktisk noe av det skarpeste som er laget. Oppløsningen er faktisk den høyeste som er målt på optikk, mener jeg å huske. Det er i alle fall ikke mye som slår den.
 
Topp Bunn