Side 2 av 4 FørsteFørste 1234 SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 67
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,274
  Tagget i
  13 Innlegg
  Jeg kan si følgende om meg selv, og det skulle ikke overraske meg om en del tenker litt på samme måte.

  "Jeg kan ikke vite om du hører forskjell på A og B, men jeg kan med stor grad av sikkerhet peke på svakhetene i metoden som benyttes og fortelle hvordan man fjerner dem for å få et mer troverdig resultat."

  For eksempel satt jeg en gang som en del av et ganske stort panel (typ 10 personer) der det virket som om alle, meg selv inklusive, hørte umiddelbar forskjell når det ble lagt en spesiell dempeplate oppå CD-platen som ble spilt. Det ga ikke helt mening, og vi var flere som ønsket å kontrollere dette. Vi fikk tak i en identisk CD-spiller og koblet den til en annen inngang på preampen. Identisk plate ble lagt inn, og de to ble startet på samme spor samtidig slik at vi kunne bytte mellom to identiske oppsett hhv med og uten dempeplate. Da var det plutselig ingen som hørte forskjell, uansett hvor mye de ønsket det.

  Er man ikke interessert i å bruke seriøse metoder for å finne ut av om ting faktisk låter ulikt er man heller ikke interessert i sannheten.

  I de aller fleste tilfeller der det er forskjell vil også de aller fleste med bittelitt lyttetrening høre forskjell. Det som skiller en med mye lyttetrening fra en med lite lyttetrening er hvor raskt, og hvor presist vedkommende klarer å peke ut en endring. De som er best på dette har som regel to spesielle egenskaper. Den ene er at de har en viss erfaringsbank som gjør at de vet hva det handler om straks de identifiserer et fenomen. Den andre er at de har lært seg å la hørselen utgjøre en større del av sanseinntrykket enn hva som er normalt for de fleste andre. Vi lukker ofte øynene når vi lytter, men for mange innebærer det bare at tankene løper raskere. Dette er en spesiell konsentrasjonsøvelse som handler om å ha bygget et visst "kart" i hodet som gjør at man har steder å gjøre av inntrykkene. Når vi lar blikket sveipe rundt i et rom danner vi oss helt automatisk et kognitivt kart over rommet. Men siden hørselssansen utgjør en så mye mindre del av vår kognitive oppmerksomhet må dette trenes opp. Derfor er det også mange som opplever at de hører forskjell bare de blir fortalt hva de skal lytte etter.
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 2. #22
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Stockholm
  Innlegg
  2,191
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bra innlegg Snickers-is. Jeg tror definitivt du er inne på noe der. Det handler nok ofte om konsentrasjonsøvelse.

  Hva med gehør? Vil en med dårlig gehør ha større problemer i en blindtest tro?

 3. #23
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Stockholm
  Innlegg
  2,191
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra borglein Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
  Sitat Sitat fra borglein Se Innlegg
  Brynjar er ikke akkurat så veldig interessert i hifi, han er mer opptatt av rør.
  Det trodde jeg også, helt til jeg befant meg i en prat med ham om klasse D. Han er jo en av verdens pioneerer på klasse D. Mannen har utrolig mye kunnskap, og jeg tror det er litt av grunnen til at han ikke ønsker å uttale seg om subjektivitet.
  Han er helt sikkert interessert i det tekniske, men å høre på hifi-utstyr og relatert aktivitet bryr han seg ikke om har jeg hørt fra rimelig sikre kilder.
  Han var iallefall veldig entusiastisk når vi prata om hvordan han trodde heavy-rock ville spille på hans MAESET-1 forsterker. Han strålte når han prata om den, så fikk definitivt inntrykk av at han likte å høre på musikk på HiFi utstyr. Man så gløden i øynene hans.

 4. #24
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Stockholm
  Innlegg
  2,191
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra rumath Se Innlegg
  Hei!

  Hører forskjell på forsterkere. På høyttalere. På dac (men ikke så merkbart for meg der). På akustiske tiltak. Men kabler? Nei.

  Har opplevd forskjell på lyden på natt vs dag.

  På sommer vs vinter. (Luftfuktighet og varme?)

  Hvorfor er ikke de som hører forskjell på kabler mer opptatt av batteridrift?

  Hvorfor snakker nesten ingen om optimale luftforhold for lytting? Skal lyden nå ørene, så må den jo bevege lufta. Men hvilken luft? Fuktig eller tørr?

  Jeg antar at fuktig luft vil smøre øregangen noe mer enn tørr...
  Jeg syns mitt anlegg spiller best i normal romtemperatur og normal luftfuktighet. Om det blir for varmt og / eller for høy luftfuktighet så blir forholdene endra litt i forhold til hvordan de var når jeg lytta til de ulike komponentene da jeg satt sammen anlegget.
  Så en liten endring i klangbalansen pga temperatur / luftfuktighet gjør at ting ikke låter helt slik det gjorde når jeg satt det sammen.
  Mac Mini / Roon | Allo DigiOne Signature streamer med SBooster BOTW mk II Ultra / ropieee | Hegel HD11 | Hegel H300 | Elac 247.2 | Elac Sub 2050 | Nordost Heimdall 2 SPDIF | Nordost Blue Heaven LS SPDIF | Ansuz Signalz X xlr | Nordost Frey ht kabler / Blue Heaven ht kabler til sub | FAT LMC, Jorma og Nordost Red Dawn nettkabler

 5. #25
  Hifi Freak MarkusH's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Toten
  Innlegg
  1,254
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Jeg hører klare forskjeller på høyttalere, har jo noen selv også så en test er ikke vanskelig å ordne om jeg skulle være i tvil. Jeg hører også forskjell på effektforsterkere, dacer/forforsterkere er jeg mer usikker på, kabler av liten grad. Kilder hører jeg også forskjeller på.

  Hører forøvrig forskjell på cder også, samt lper, men det regner jeg med at alle her inne gjør.

  Uansett så tenker jeg slik nå:
  1. Jeg har de høyttalerne jeg har hatt lyst på 3-4 år (har drømt om de i 9 år), så duger ikke de må jeg finne meg en annen hobby.
  2. Anskaffet meg forsterkere jeg har stor tro på, samt kjøpt de kildene jeg hadde lyst på. Så da var det kabler igjen, har begynt å kjøpe det jeg tror låter best og når det er satt inn i anlegget så tenker jeg som så at jeg ikke ønsker å bruke mer penger enn det på kabler, så da får de bare sitte der.

  Jeg lever for så vidt godt med min uvitenhet, om noen skulle lure.
  "Galskapen": XTZ Divine 100.49, Classe DR-4, 2x Anaview AMS1000 brokobla, Rotel RDD-1580, Consonance CDP 5.0, Thorens TD160Super, T+A Powerbar 4+2
  "Kinoen": XTZ 99.36 MK2 front, XTZ 99.26 side, XTZ 99.26 bak, XTZ 99.26 MK2 senter, XTZ 10.17p, SVS PB12Plus2, AV123 MFW-15, Marantz SR6010, PS4, Optoma 141X

 6. #26
  Hifi-entusiast Lassencad's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Innlegg
  324
  Tagget i
  2 Innlegg
  Alle kan vel høre forskel... Men hvornår er noget bedre end (Bare)anderledes?

  Jeg kender ikke ret mange der kan sige nu er det bedre. For i min verden kræver det at man kender alle instrumenter akustisk
  Et eks kunne være at man gerne vil kunne gengive en trompet ægte/ærligt. Men det kræver sit anlæg at kunne gøre det.
  En trompet kan i den grad ligge en højttaler ned.

  Jeg kan høre forskel på stort set alt. Men jeg kan ikke altid sige nu er det bedre. Nej jeg kan sige at det lyder anderledes end før.

  Mange kender lyd fra HiFi test og tager så de udtagelser til sig der ligger i testen. Deres anlæg er sammensat ud fra test... andres mening andres lyd.

  En lille historie (Har nævnt dette på flere fora)

  Jeg var inviteret til et Guldbryllup . Tidligt om morgen stod der 4 musikere med hvert deres horn og spillede. Senere ved morgen bordet ville trompetisten sige noget ( Vi var mange) Han ville sige noget men jeg så hans ord druknede i larmen fra alle os der snakkede med hinanden. Han tog sin trompet op til munden tog en dyyyb vejrtrækning og pustede igennem. Det var så voldsomt højt så vi var ved at falde ned af stolen. Selv jeg som så ham gøre det . Jeg var forberedt men alligevel blev jeg forskrækket. Det var vildt og han fik ordet

  Bare et eks på hvor voldsomt et instrument kan give lyd fra sig

 7. #27
  Hifi Freak rumath's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Innlegg
  1,610
  Tagget i
  0 Innlegg
  «Alle kan vel høre forskjell?» - Nei, ikke dersom komponenten man endrer ikke tilfører eller trekker noe fra. F.eks. En optisk kabel. Det ville vært sjokkerende om en optisk kabel låt bedre enn en annen!
  Kjellerstue: Hegel Røst, Montana SP3, 65" samsung 4K. Stueanlegg: Klipsch Heresy III, Onkyo TX8270, Schiit audio headphone amp, AKG K242HD headphones ++

 8. #28
  Hifi-entusiast Lassencad's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Innlegg
  324
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra rumath Se Innlegg
  «Alle kan vel høre forskjell?» - Nei, ikke dersom komponenten man endrer ikke tilfører eller trekker noe fra. F.eks. En optisk kabel. Det ville vært sjokkerende om en optisk kabel låt bedre enn en annen!
  Det var sådan mere generelt jeg mente det .

  Men nu har jeg besøgt mange privat og lyttet til deres anlæg. På intet tidspunkt har jeg oplevet samme lyd 2 gange. Alle jeg har hørt lyder forskelligt. Men alle mener de er på rette vej.

  Jeg oplever at når man påstår en forbedring er det som regel bare en lyd man bedre kan lide... det er ikke nødvendigvis en bedre lyd men fordi det nu lyder godt selv om det bare er anderledes end før ja så fortolker lytter det som bedre

  Man behøver ikke være enig med mig men det er hvad jeg oplever
  Vh

 9. #29
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Stockholm
  Innlegg
  2,191
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra MarkusH Se Innlegg
  Jeg lever for så vidt godt med min uvitenhet, om noen skulle lure.
  Det er jo det som er viktig, at man er fornøyd. Om man slutter å lytte til nye ting når man kommer til et sånt punkt du har kommet til nå så burde man egentlig ikke behøve å tenke på flere nykjøp. Men sånn er ikke virkeligheten.

  Jeg er litt sånn selv at siden jeg hører bra forskjell på kabler så er jeg litt sånn evig på leit etter det beste som kan skaffes for den sum penger jeg vil legge i det. Så det er lykke blanda med en følelse av at det kan bli bedre hvis jeg går opp et trinn på kabelstigen. Også har man all reklamen rundt nye produkter. Når det kommer en MKII så er folk i skyene over hvor bra den er i forhold til den første versjonen. Dermed faller bruktprisene altfor mye i forhold til hva de kanskje burde på første versjon. Dette gjelder forsåvidt visse elektronikk produsenter også. Hvor mange løper ikke i butikken å sjekker ut den aller nyeste Hegel forsterkeren som har kommet? Men hvor stor er egentlig forskjellen? I hvilken grad er det en oppgradering, og hvordan måler man den forskjellen i ren verdi? Jeg føler noen ganger at den forskjellen ikke er så veldig mye større enn å finne en kabel som matcher bra til sitt anlegg.
  Som virkelig setter prikken over i'en når man har funnet en god match mellom alle komponenter.
  Mac Mini / Roon | Allo DigiOne Signature streamer med SBooster BOTW mk II Ultra / ropieee | Hegel HD11 | Hegel H300 | Elac 247.2 | Elac Sub 2050 | Nordost Heimdall 2 SPDIF | Nordost Blue Heaven LS SPDIF | Ansuz Signalz X xlr | Nordost Frey ht kabler / Blue Heaven ht kabler til sub | FAT LMC, Jorma og Nordost Red Dawn nettkabler

 10. #30
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,309
  Tagget i
  6 Innlegg
  Sitat Sitat fra rumath Se Innlegg
  «Alle kan vel høre forskjell?» - Nei, ikke dersom komponenten man endrer ikke tilfører eller trekker noe fra. F.eks. En optisk kabel. Det ville vært sjokkerende om en optisk kabel låt bedre enn en annen!
  Optiske kabler lyder forskelligt.

 11. #31
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Stockholm
  Innlegg
  2,191
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Lassencad Se Innlegg
  Jeg oplever at når man påstår en forbedring er det som regel bare en lyd man bedre kan lide... det er ikke nødvendigvis en bedre lyd men fordi det nu lyder godt selv om det bare er anderledes end før ja så fortolker lytter det som bedre

  Man behøver ikke være enig med mig men det er hvad jeg oplever
  Vh
  Du har nok mye rett i det, for mange er nok bra lyd synonymt med behagelig lyd som man kan synke ned i sofaen og slappe av til. Ikke nødvendigvis så nøytralt, men det som får en til å senke skuldrene etter endt arbeidsdag.

  Jeg føler i så måte at mine siste kabler, Ansuz, er en slik kabel. Kanskje ikke så nøytral som Nordost, men en litt skuldersenkende effekt uten at jeg føler de mister noe oppløsning og engasjement egentlig. Forskjellen mot Nordost Frey 1 er i mine ører ganske stor, men andre ville kanskje ikke betegna den som stor.

  Opplevelser er så individuelt.
  Mac Mini / Roon | Allo DigiOne Signature streamer med SBooster BOTW mk II Ultra / ropieee | Hegel HD11 | Hegel H300 | Elac 247.2 | Elac Sub 2050 | Nordost Heimdall 2 SPDIF | Nordost Blue Heaven LS SPDIF | Ansuz Signalz X xlr | Nordost Frey ht kabler / Blue Heaven ht kabler til sub | FAT LMC, Jorma og Nordost Red Dawn nettkabler

 12. #32
  Hifi Freak Aurora's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Innlegg
  6,785
  Tagget i
  3 Innlegg
  Selvsagt er det forskjell på mange ting, og det er også forklart inntil det kjedsommelige utallige ganger hvorfor det kan bli slik. Gitt visse forutsetninger er det helt naturlig at det kan være forskjell på alle analoge komponenter, samspill mellom pre og effekt, effektforsterker og høyttalere, og ikke minst analoge kabler under ugunstige arbeidsforhold. Men dog - gitt litt andre forutsetninger er det heller ikke gitt at det absolutt må være forskjell, og ved forskjell på kabler er det ikke prisen som er årsaken. Som nevnt over, - det kan godt være forskjell, - men er det ene bedre enn det andre? Kabelmenigheten synes automatisk å definere høyere pris som best - uansett, - jo dyrere jo bedre.

  Det er når vi beveger oss over i det digitale domenet at det virkelig blir morsomt, med audiofile nettverkskabler, rutere, switcher, disker - og Gud vet hva. Problemstillingen som menigheten totalt fornekter, er at det aller meste av de lydforskjeller som påberopes, forutsettet at selve digitalinformasjonen, eller dataordene som det heter i min bransje, er endret. For de som har arbeidet med digitalteknikk gir det seg selv at dette ikke er mulig, uten at informasjonen blir stemplet som feil og i de fleste tilfeller undertrykt av mottakerkretsen. USB og elektrisk TOS-link er likevel litt i en klasse for seg, da man vel tildels er enige om at støynivået i selve DAC'en muligens kan påvirkes, men dette kan rett og slett ikke endre musikkens karakter, da all informasjon om klang og karakter ligger i det digitale domenet. Også pågående diskusjoner om nettkabler har antatt et nivå som langt på vei hører hjemme i alkymien, og ikke i tekniske installasjoner, som et musikkanlegg faktisk er. Som påpekt over - vi mangler nå bare påstander om at optiske kabler med grønn cladding lyder bedre en grå eller brune....
  Mens Løgnen løp fra Bagdad til Konstantinopel, lette Sannheten fortsatt etter sine sandaler

 13. #33
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,274
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra Drossel Se Innlegg
  Sitat Sitat fra rumath Se Innlegg
  «Alle kan vel høre forskjell?» - Nei, ikke dersom komponenten man endrer ikke tilfører eller trekker noe fra. F.eks. En optisk kabel. Det ville vært sjokkerende om en optisk kabel låt bedre enn en annen!
  Optiske kabler lyder forskelligt.
  Har du prøvd ferrittkjerner rundt slike kabler?
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 14. #34
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,309
  Tagget i
  6 Innlegg
  Nej det har jeg ikke. Men på min Oppo var optiskt væsentligt bedre en med Coax. Vel at mærke ægte glasledere. Alle kunne høre det.

 15. #35
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2002
  Innlegg
  1,937
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har lært meg å holde meg unna kabeldebatter som omhandler lydforskjeller, da det minner meg om en tegneserie jeg leste en gang mellom to steinaldermenn som slo hverandre i hodet med hver sin treklubbe annenhver gang, men jeg har en sann historie å fortelle.

  Da jeg var yngre og det var litt enklere å bygge bra anlegg i bil, hadde jeg et relativt påkostet 4-veis (3-veis + 2 subber) høyttalersystem i bilen med tilhørende passive og aktive delefiltre, og forsterkere. Alt koblet samme med Supra PlyII kabler. Når sant skal sies med tanke på kvaliteten på delene, var lyden overraskende ubehagelig. Var i lag med i jente på den tiden og vi pleide å spille mye musikk i bilen, men etter at dette ble montert, ble lyden oftest justert ned når vi var ute å kjørte. Så, en dag uten at hun visste om det, byttet jeg alle høyttalerkablene til 1,5 og 2,5 mm² vanlig enkeltleder installasjonskabel. Ingen ting ble ellers justert på, samme delefrekvenser og nivå mellom forsterkerne. Neste gang hun var med i bilen og det ble spilt musikk, utbrøt hun umiddelbart, spontant og uoppfordret; hva har du gjort med anlegget? Det låter så mye bedre...?
  Stereo: McIntosh MCD500 - McIntosh D100 - 2x Wyred 4 Sound ST-500 Mk II - Klipsch RF-7 III - 2x Klipsch SW115 - DIY Gull/Sølvkabler
  Hjemmekino: Marantz AV8801 - Rotel RMB-1575 - Klipsch CF-3 - Klipsch KV-4 - Klipsch KSP-S6 - Dayton 18" m/Hypex FA502

 16. #36
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  Det er interessant å samanlikne effekten av å skifte komponentar i signalkjeden, og det er ikkje tvil om at det er stor skilnad av og til. Av og til er det nesten ikkje skilnad. Og av og til er det ikkje skilnad, sjølv om det burde vere skilnad. Marantz SA 7001 i to utgåver. Andre gonger er det skilnad på komponentar som har same produktnummer (eit godt døme er pickupar, der eg av og til har lytta meg gjennom nokre like før eg enda opp med den eg likte best)

  Det som gjev definitivt størst skilnad, er naturlegvis å bytte innspeling. Det er stor skilnad mellom Sex Pistols og Supertramp. Sjølvsagt, så dette er det ingen som bryr seg om.

  Men ein kan også velje mellom ulike pressingar og mastringar (sjå t.d. Mobile Fidelity sine halvfartsgraveringar vs standardinnspelingar), og her er det mykje rart. Av og til kan det vere eit godt poeng å kjøpe ei 45 rpm-utdragsplate på jomfrueleg vinyl og forbetre lyden på den måten.

  Den største endringa ein normalt kan gjere, er likevel å skifte høgtalarar. Alle vil lett kunne høyre skilnaden på ein relativt stor og ein relativt liten i ein blindtest - føresett at innspelinga har eit minimum av utfordringar. Her kjem likevel ein sterk reduksjon av skilad gjennom innspelingsteknikken/musikkstilen. Ein fjernar dynamikk, og unngår djupbass, slik at øyrepropper fungerer "greitt nok for dei fleste". Eg tippar dette er ei marknadstipassing vi vil sjå meir av framover...

  Plasseringa av høgtalarane, så vel som ulike akustiske tiltak har også svært stor innverknad på lydkvaliteten, og kan endre eit ganske gjennomsnittleg anlegg til å verte svært godt (eller motsett).

  Alle desse ovanståande skilnadane er tydelege, og kan "målast i meter". Det kan også skilnadar i signalkjelde, spesielt mellom analoge kjelder. Så kjem vi ned på elektronikken, som svært sjeldan har like stort "særpreg", kanskje med unntak av forforsterkarar, så lenge effektforsterkaren har nok krefter og rett tilbakekopling. Vi kan seie at desse kan målast i desimeter.

  Når vi kjem ned på tweaking, snakkar vi ofte om endå mindre skilnadar, ned i cm og mm. Desse skilnadane kjenneteiknast av at dei er sterkt omstridde. Det kjem an på korleis persepsjonen din er.

  Skulle gjerne utdjupa litt meir, men no må eg på jobb.....
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 17. #37
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,834
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra Drossel Se Innlegg
  Nej det har jeg ikke. Men på min Oppo var optiskt væsentligt bedre en med Coax. Vel at mærke ægte glasledere. Alle kunne høre det.
  At coax pg toslink låter forskjellig er ikke det samme som at optiske kabler låter forskjellig, men det høres også noe usannsynlig ut... Mulig at en tranceiver i enden av den optiske kabelen tilfører en eller annen form for forvrengning/jitter, selvsagt, men for meg høres det også litt søkt ut.

 18. #38
  Overivrig entusiast osc's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  601
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Drossel Se Innlegg
  Sitat Sitat fra rumath Se Innlegg
  «Alle kan vel høre forskjell?» - Nei, ikke dersom komponenten man endrer ikke tilfører eller trekker noe fra. F.eks. En optisk kabel. Det ville vært sjokkerende om en optisk kabel låt bedre enn en annen!
  Optiske kabler lyder forskelligt.
  Snakker vi om Toslink eller ST? ST har langt bedre spec enn Toslink, men er vel stort sett bare brukt av Wadia og Mark Levinson. Forskjeller mellom kablene blir vel som mellom S/PDIF kabler.
  I thought I was wrong once, but I was mistaken.

 19. #39
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,834
  Tagget i
  4 Innlegg
  Toslink er S/PDIF.

 20. #40
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Stockholm
  Innlegg
  2,191
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Wishmaster Se Innlegg
  Jeg har lært meg å holde meg unna kabeldebatter som omhandler lydforskjeller, da det minner meg om en tegneserie jeg leste en gang mellom to steinaldermenn som slo hverandre i hodet med hver sin treklubbe annenhver gang, men jeg har en sann historie å fortelle.

  Da jeg var yngre og det var litt enklere å bygge bra anlegg i bil, hadde jeg et relativt påkostet 4-veis (3-veis + 2 subber) høyttalersystem i bilen med tilhørende passive og aktive delefiltre, og forsterkere. Alt koblet samme med Supra PlyII kabler. Når sant skal sies med tanke på kvaliteten på delene, var lyden overraskende ubehagelig. Var i lag med i jente på den tiden og vi pleide å spille mye musikk i bilen, men etter at dette ble montert, ble lyden oftest justert ned når vi var ute å kjørte. Så, en dag uten at hun visste om det, byttet jeg alle høyttalerkablene til 1,5 og 2,5 mm² vanlig enkeltleder installasjonskabel. Ingen ting ble ellers justert på, samme delefrekvenser og nivå mellom forsterkerne. Neste gang hun var med i bilen og det ble spilt musikk, utbrøt hun umiddelbart, spontant og uoppfordret; hva har du gjort med anlegget? Det låter så mye bedre...?
  Jeg er ikke overrasket, en kompis som er elektriker og var negativ til kablers påvirkning av lyden hadde noen Supra Ply et eller annet på sine Monitor Audio GR20 / Electrocompaniet AW 250 kombinasjon.
  En dag han kom hjem hadde han med seg noen Harmonic Tech høyttalerkabler som en HiFi pusher hadde fått overtalt ham til å teste. Han hadde motvillig gått med på det og babla en hel del om at dette hadde han ingen tro på, for han hadde kunnskaper om at slikt ikke kunne gjøre noen lydmessig forskjeller.
  Da han omsider fikk kobla de opp og satt seg ned etter endt middag måtte han pent spise i seg ordene han i alle år hadde sagt om kablers påvirkning av lyden. For dette spilte jo bare så uendelig mye bedre enn med Supra.

  I dag er han sjef for et elektriker firma og har ikke en eneste kabel i anlegget som ikke er vel gjennomtesta før kjøp.

  Supra har han gitt navnet Djevelens kabler..

Side 2 av 4 FørsteFørste 1234 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed