Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 25 av 25
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  209
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra grammofon Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Sigma62 Se Innlegg
  Jeg har både haft Cayin phone 1 og Tron seven rør riaa. Men i mit set-up synes jeg en ASR mini basis er meget bedre. Den er jo også baseret på op-amps
  Min erfaring er først og fremst som flerårig eier av ASR Basis Exclusive. Dette er kanskje den morsomste phono preampen jeg har hatt, men langt fra den "ærligste". Noe av det positive er at den har en totalt svart bakgrunn, og har en merkelig evne til å dempe overflatestøy og få lyden ut i rommet. Men hvis man hører nærmere etter og sammenlikner direkte med en topp RIAA, vi man høre at den "feter" lyden, glatter ut tonene og at detaljer forsvinner. Dette skrevet med forbehold om at jeg ikke har hørt aller siste modell.
  Jeg tror nu heller ikke det er verdens bedste RIAA . Men den er meget bedre end de 2 rør RIAA jeg nævner. Det skal siges at jeg selv bruger en ARC REF 5 som pre amp.

 2. #22
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,317
  Tagget i
  6 Innlegg
  Har prøvet mange opamps men aldrig nogen jeg kunne være tilfreds med. Bevares der er store forskelle. Når du synes de lyder bedre så tror jeg det har noget med støj å gjøre.

 3. #23
  Hifi Freak Laban MK3's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2016
  Sted
  Plankebyen
  Innlegg
  1,756
  Tagget i
  2 Innlegg
  Pre / amp er rørbasert har blandet inn op-amp i riaa delen å det fungerer helt utmerket til mitt bruk har ingen ville ideer om at jeg skulle hatt rør der også noen ganger kan det blir for mye rør
  Om det brukes rør / op-amp / IC i en krets er meg ravende likegyldig så lenge konstruktør har begge beina plantet godt på jorden da pleier det komme noe fornuftig ut i andre enden ( ikke noe HighEnd fucking tulle produkt ) .
  Siste redigert av Laban MK3; 28.03.2019 kl. 13:35.

 4. #24
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,318
  Tagget i
  13 Innlegg
  Når man skal forholde seg til forskjellene på ulike måter å nå et mål på er det viktig å sortere ting etter hva slags effekt man rent faktisk har med å gjøre. Å sammenlikne komponenter å konkludere med at "den låter bedre enn den der" er ganske verdiløst om målet er å finne ut av ting.

  Om vi ser på rør vs transistor vil forskjellen være avhengig av hvordan komponentene brukes. En fundamental forskjell på en rørforsterker og en transistorforsterker er at man som regel har en utgangstransformator og svært liten grad av tilbakekobling eller motkobling i rørforsterkere, mens man i transistorforsterkere stort sett har en form for motkobling, og ofte også såkalt global tilbakekobling. Videre jobber ofte rørtrinnet nærmere grensen for hva det klarer.

  Effekten av dette er i all hovedsak at utgangsimpedansen i rørtrinnet blir høyere. Det gir høyere grad av strømdrift enn hva som er tilfellet for en typisk transistorforsterker.

  Det har blitt gjort undersøkelser som har vist lavere grad av multitone-forvrengning i rør-effektforsterkere enn i transistorforsterkere. Denne effekten sammenfaller med reduksjonen av multitone forvrengning i høyttalere som drives av strøm snarere enn spenning. Vi har også ofte sett at spesielle drivere slår svært heldig ut på rørforsterkere, mens andre igjen slår bedre ut på transistorforsterkere. Her har vi samme trend, altså at de driverne som passer klart bedre til rør også egner seg for høyere utgangsimpedans.

  Av andre faktorer som skiller rør og transistor er det lite som egentlig taler for at det ene skulle være bedre enn det andre. Rør gir mulighet for å lage transparente kretser, og det gir også transistor.

  Men om vi ser på integrerte kretser, så er det noe som ikke i seg selv har med transistor vs rør som er interessant. Inne i en slik krets har man, takket være dyktige ingeniører, som regel veldig god kontroll parasittiske kapasistanser, skjermingseffekter, induktanser, termisk støy og alt det der. Man unngår med andre ord en hel del faktorer som det kan være vanskelig å få kontroll på i en kretslayout. Av samme grunn er det sjelden man finner diskrete kretser som er i nærheten av å kunne konkurrere med integrerte kretser.

  Nå kan selvsagt folk kaste seg over meg og forsøke å rive meg i filler med "jeg har hørt mange ganger at diskret låter bedre enn integrert"-argumenter, men vi kan meget vel lage unity gain-buffere og teste om de er fullstendig (hørbart) transparente. Kommer man dragende med en buffer man mener låter mye bedre, men den låter annerledes enn en kabel med riktig impedans, så er det bevist at det er snakk om "foretrukken farging" og ikke en komponent med "bedre lyd".
  Jeg driver Midgard Audio

  Nye greier på gang: https://www.hifisentralen.no/forumet...spinorama.html

 5. #25
  Hifi Freak Laban MK3's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2016
  Sted
  Plankebyen
  Innlegg
  1,756
  Tagget i
  2 Innlegg
  Man klør seg i ræva å lurer på hvorfor himmelen er blå & hvorfor fuglene synger , venter på at noe vil koble kabeldebatt med rørdebatt hehehehe ( ond latter )

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed