Hvordan finner dere retningen?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Artanis

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.07.2016
    Innlegg
    223
    Antall liker
    127
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.074
    Antall liker
    20.269
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    1. Ved å høre på ulike oppsett rundt om og stole på egene preferanser.

    2. Ved utallige bytter og prøv og feile metoden.

    3. Ved å lese og teste ut i praksis det meste av teorier rundt dette temaet.

    4. Bruker det meste av kronene mine etter at faste utgifter er betalt. Hvordan jeg prioriterer å legge kronene i de ulike komponenter er bassert på hva jeg mener er viktigst lydmessig. Hos meg er det høytallerne, rom og forsterker.

    Det siste innkjøpet vil gjøre at veilpris på forsterker vil ligge på ca 1/9 av høyttalerne sin veilpris.

    5. Min kompetanse har kommet fra de utallige komponenter og høyttalerene som har vert innom. Samtidig som praktiske forsøk med plassering, akustikk tiltak. Har hatt stor betydning. Teori for meg vanskelig å forstå, spesielt med tanke på hvordan fabrikken / merket skriver om egenskaper dette produktet har. Mye lettere å da høre dette i praksis..

    Og så er jeg svært nysgjerrig på hvordan den og den i kombinasjon med den høres ut.

    6. Svært fornøyd med dac og forsterker. Høyttalere som kommer inn er jeg meget spent på.
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.141
    Antall liker
    5.136
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Startet min karriere med diverse bytter av alle deler av kjeden. Fant ut at å matche gjennom å kompensere for en feil i en komponent med en motsatt feil i et annet komponent bare ga kortvarig glede. Mye egenlyd og egenklang ble resultatet. Klangfarger var unyanserte. Kun få innspillinger låt virkelig bra.

    Har derfor gått i retning av produkter som i minst mulig grad farger lyden - minst mulig forvrengning.

    Noen ganger vil man oppleve at et bytte til et produkt med lavere forvrengning subjektivt låter dårligere. Som å pusse vinduet og du tydeligere ser rotet i rommet innenfor. Det blir tydeligere dårlig. Da er min holdning å prøve å finne feilen og fjerne den - fremfor å dekke over.
    Det fungerer for meg. Ikke perfekt naturligvis - men koser meg med all musikk.

    Final
     
    Sist redigert:

    Olav2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.04.2014
    Innlegg
    3.342
    Antall liker
    2.665
    Torget vurderinger
    1
    1. "hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?":
    Å lese meg opp på forskjellen mellom ulike prinsipper innen hifi, og å lytte til ulike oppsett. Slik finner jeg ut hva som høres best ut i mine ører.

    2. "hvilke komponenter det skulle bestå av?": For min del er det ingen tvil om at aktiv deling lydmessig er langt overlegent passiv deling. Ettersom jeg ennå ikke har begynt med DIY, går jeg derfor helst for aktive høyttalere, hvis det er mulig (fortsatt er utvalget av passive høyttalere større enn utvalget av aktive høyttalere). Dersom det i fremtiden blir DIY, vil jeg gå for komponenter som er mest mulig nøytrale og som måler best. Høyttalere velges ut fra et spredningsprinsipp som passer i stua, og som passer med mine lyttepreferanser.

    3. "romplassering": Hører på i stue, så det blir en kombinasjon av hva som er lydmessig optimalt, og hva som er estetisk mulig.

    4. "økonomiske prioriteringer": 99 prosent av pengene på høyttalerne, hvis oppsettet er passivt, eller DIY-basert med aktiv deling. Ferdige aktive høyttalere har jo alt inkludert. For min del bruker jeg så lite penger som mulig på hifi, men likevel så mye penger som må til for å gi meg en musikkgjengivelse jeg blir overbevist av i heimen. Er ikke der ennå. Altså ikke mer enn nødvendig, men finner jeg "the speakers of a lifetime" er jeg troendes til å blakke meg fullstendig.

    5. "hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag": Jeg er usikker på hvor mye kompetanse jeg har. Vet litt, men har veldig mye mer igjen å lære. Det jeg kan, har jeg dels lært ved å lese på forum, dels ved å prøve litt selv, og dels ved å lese forskning og bøker som har blitt publisert om lydgjengivelse og akustikk.

    6. "hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag": Har to oppsett: Et aktivt monitor-oppsett på kontoret, og et passivt oppsett hjemme. Monitor-oppsettet er jeg ekstremt fornøyd med, og kan aldri se for meg at jeg vil bytte det ut. Det passive oppsettet har sine kvaliteter, men synes likevel det spiller ullent og tamt sammenliknet med monitorene. Der blir det endring/oppdatering i løpet av nærmeste fremtid.
     

    thohaug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.02.2014
    Innlegg
    2.983
    Antall liker
    1.840
    Sted
    Fetsund
    Startet først med å bytte litt forskjellig utstyr, men fant fort ut at rommet og høyttalerne som hadde helt klart mest betydning, resten ble mest trivielle nødvendigheter. Jeg ønsket ikke å tweake lyden med fargede forsterkere så det ble ting som jeg anser som så transparent elektronikk som mulig.
    Jeg klarte aldri å gjenskape den råskapen og attacket som bassen hadde på en skikkelig utekonsert.

    Jeg ville forstå hvorfor ting skjedde, og hvorfor det var slik så jeg lærte meg å måle kombinert med å studere meg opp på akustikk. Brukte målinger i kombinasjon med ørene for å finne den optimale lytteposisjon, og så den optimale høyttaler plassering ut i fra dette.

    Student og lærling som jeg er/var så var ikke økonomien noe voldsom og fant ut at det måtte bli DIY hele veien om jeg skulle få utnyttet pengene mest mulig. Så etter å ha studert meg masse opp på akustikk og høyttalere, så ble det bygget aktiv delt tre- og en halvveis konstruksjon kombinert med full akustisk behandling av lytterommet. Dette er fortsatt underveis, men er meget fornøyd hittil. Og dette blir nok oppsettet jeg beholder en veldig lang stund.
     

    ArildD

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.06.2008
    Innlegg
    1.369
    Antall liker
    740
    Sted
    Akershus
    Torget vurderinger
    22
    Startet min karriere med diverse bytter av alle deler av kjeden. Fant ut at å matche gjennom å kompensere for en feil i en komponent med en motsatt feil i et annet komponent bare ga kortvarig glede. Mye egenlyd og egenklang ble resultatet. Klangfarger var unyanserte. Kun få innspillinger låt virkelig bra

    Har derfor gått i retning av produkter som i minst mulig grad farger lyden - minst mulig forvrengning.

    Noen ganger vil man oppleve at et bytte til et produkt med lavere forvrengning subjektivt låter dårligere. Som å pusse vinduet og du tydeligere ser rotet i rommet innenfor. Det blir tydeligere dårlig. Da er min holdning å prøve å finne feilen og fjerne den - fremfor å dekke over.
    Det fungerer for meg. Ikke perfekt naturligvis - men koser meg med all musikk.

    Final
    Mye bra her !
    Min største lærdom kom fra The Morten @ Norsk Audio Teknikk !
    : Ikke heng deg opp i favoritt komponenter. Skal man finne sin lyd, så MÅ man være villig til å bytte ut selv de kjæreste komponentene.
    For øvrig, så er akustikk viktig. Jo høyere kvalitet på anlegget, desto viktigere blir akustikk når man drar på.
    Er pr i dag super fornøyd med Accuphase og relativt rimelige Jbl Høyttalere som liker å stå ved bakvegg. Spiller nå bra på bortimot alt fra Deathcore til humlepung jazz.
    Arild.
     
    A

    ANM

    Gjest
    1. Har en referansen i hodet som er satt sammen av forskjellige positive lytteopplevelser. Jeg vil ikke kalle referansen realistisk, men en sukret realisme.
    2. Tar alltid utgangspunkt i data og estetiske preferanser og om mulig en lengre prøveperiode før kjøp. Lyttingen blir på en måte sekundært, da bortsett fra åpenbare mangler tar det tid å helt bli klar over mer subtile svakheter. Når jeg oppdager dem forsøker jeg først å korrigere dem, men om jeg ikke lykkes vurderer jeg bytte/oppgradering
    3. Romplasseringen foregår med en kombinasjon av måling og lytting. Det er en kontinuerlig prosess hvor jeg justerer meg inn etterhvert som jeg blir klar over uønskede effekter i den tonale balansen.
    4. Prioriterer høyttalerne, det er ikke dermed sagt at det er de som ender opp som de dyreste komponentene.
    5. Gjennom relevant utdannelse, lek og eksperimentering
    6. Oppsettet jeg har i dag virker lovende, men trenger fortsatt tid til å bli kjent med begrensningene.
     
    Sist redigert:
    S

    Syncrolux

    Gjest
    Et veldig godt spørsmål. Jeg slet i mange år sjøl med å bli klar over hva jeg egentlig var ute etter. Det tror jeg mange andre gjør også, for mange skifter utstyr stadig vekk med stadig skiftende type lyd i anlegget. Poenget er nok å skaffe seg et godt nok referansepunkt, og så styre etter dette.
     

    JK

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2002
    Innlegg
    2.597
    Antall liker
    765
    Torget vurderinger
    8
    For meg har det vert prøving og feiling over mange år før jeg nå har helt klare preferanser om hva som lager den illusjonen av å være til stede når jeg spiller musikk.
    Dette ble til over tid etter å hatt en mengde med utstyr innom, og ved å lytte på mange anlegg rundt om.
    Dette er en vei som alle må gjennom, det er bare å lese tråder her inne der meninger om utstyr og lyd spriker i alle retninger.

    Når det gjelder utstyr så er helheten viktig etter min mening, da svakeste ledd vil ødelegge ev. potensiale i anlegget, men gode høyttalere er kanskje det viktigeste å starte med, og da ikke minst høyttalere som fungerer i rommet. Tror mange kunne spart seg for mye styr med EQ og DSP ved å følge et slikt råd:cool:

    Ellers så har jeg funnet ut at det er utstyr som er rørbaserte som gir meg lydbildet jeg er ute etter.
     
    S

    Syncrolux

    Gjest
    Jeg får svare jeg også da. Dette er en for min del uhyre interessant tråd.


    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    Jeg fant etter hvert ut at jeg ville ha en lyd som ikke favoriserte noen musikkstil eller spesifikk innspilling.
    Og at det ikke skulle være noen tonale farginger/betoninger noe sted.

    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    Egentlig helt underordnet, så lenge de oppfyllte kravet i punkt 1. Men jeg fant etter hvert ut at dipol-høyttalere tiltalte meg, de kan bli veldig fri for betoninger og resonanser hvis de er gjort riktig.

    3. romplassering?
    Dipol-basser nær vegger for å gi mest nivå og jevnest respons.
    Dipol mellomtone/diskant langt ut fra vegger for å redusere refleksjoner
    Ellers så bygde jeg et dedikert rom for 20 år sida som er veldig godt tunet akustisk sett. Betydningen av et godt rom kan ikke undervurderes.

    4. økonomiske prioriteringer?
    Hadde god råd, så det tenkte jeg ikke over

    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    Elektronikk og data-utdannelse, det kom godt med
    Har bygget høyttalere i snart 40 år
    Mye målinger og eksperimentering med høyttaler-design
    Og ikke minst - aktiv musiker

    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    99,7% vil jeg si :)
     
    Sist redigert av en moderator:

    Tor-S

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.01.2013
    Innlegg
    299
    Antall liker
    330
    Sted
    Tromsø
    Torget vurderinger
    1
    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    Jakten på den engasjerende og mest naturtro musikkgjenngivelsen som er mulig i det rommet musikken skal presenteres.
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    Basert på egene erfaringer, samt andre erfaringer før komponentene handles. Og selvfølgelig bytting av svakeste ledd hele veien.
    3. romplassering?
    Anlegget er plassert i stuen og gjør det beste ut av det akustisk.
    4. økonomiske prioriteringer?
    Handler etter pengeboka. Tar aldri lån for å kjøpe utstyr. Uten å fortelle nærmeste familie hva komponentene koster.
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    Lytting rundt om. Og enorm mengde timer foran utstyret hjemme med kabelbytter, rørbytter osv. Alle kombinasjer hjemme er trolig prøvd. Studering av forum og nettsider.
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Definitivt på rett vei :) Har noen svakheter enda i kjeden som skal utbedres. Men komponentene begynner å bli dyre etter årevis med oppgraderinger :)
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.086
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    Hos meg har retningen blitt til underveis.

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    Broren min har byttet utstyr i alle år. Av lytting hjemme hos ham lærte jeg at retningen ikke var kritisk - så lenge man hade en allright full-range lyd. Mange veier fører til Rom. Min vei til Rom ble staket ut da jeg helt tilfeldig hørte et par ProAc sammen med mye bra greier. "Sånn lyd vil jeg også ha!" - og slik ble det, men det måtte gå ti år først. Ventet til barna ble voksne og flyttet ut. Da vi flyttet fra hus til leilighet for snart seks år siden, var det ikke plass til det ene ProAc-anlegget med alle sine bokser og kabler - og dermed gjorde Beolab 5 sitt inntog - og de bekreftet igjen at enda en vei fører til Rom.

    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    Det var disse ProAc'ene, da.... Har vært opphengt i disse litt spesielle høyttalerne i de seneste 25 årene. Med utgangspunkt i så store høyttalere jeg hadde plass til, er annet er kjøpt inn for å passe til høyttalerne rent lydmessig, og til den tilgjengelige plassen, rent møbleringsmessig. Da jeg testet nettradio og harddiskbasert avspilling hjemme hos meg for første gang, bestemte jeg meg tvert for å selge unna alle tunere og CDspillere - og på den måten fikk jeg rydet plass til andre greier av større betydning for lyden.

    3. romplassering?
    Minst mulig gunstig, rent lydmessig, og maksimalt gunstig, rent møbleringsmessig. Hifi'en har alltid hatt sin nøye tilmålte plass - nær vegger og minst mulig i veien for barnelek og alminnelig bruk av oppholdsrommene. Ute av øye - ute av sinn.

    4. økonomiske prioriteringer?
    Jeg begynte det store kjøret etter at barna sto på egne økonomiske ben - og jeg kan glede alle med at da øker cash-flow ganske merkbart - så det med penger har aldri vært noe problem. Med utgangspunkt i de høyttalerne jeg har valgt, pøser jeg egentlig på med så dyr elektronikk som jeg kan lure inn på den lille plassen jeg har til disposisjon. Jeg må også ta hensyn til varmeutvikling - sånn er det bare - så det er mange interessante løsninger som ikke kommer seg gjennom nåløyet.

    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    En fjern basis fra fysikkstudiet på NTH - bl.a. et semester i akustikk - så hifi-ABC'en var ikke bare gresk. Men det er vel Hifisentralen som virkelig har gjort vei i vellinga når det gjelder dypere forståelse og innsikt.

    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Alltid 100% fornøyd inntil jeg plutselig ikke er fornøyd lenger.
     

    lovemusikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2009
    Innlegg
    9.577
    Antall liker
    2.935
    Torget vurderinger
    8
    1. Glemmer aldri EC og B&W med det råeste de hadde på gamle hifiklubben i Bergen før jeg begynte med hus anlegg.
    Den gang var det bilstereo.
    Retningen ja.. B&W og EC vet jeg hvordan det låter, men ville prøve alt mulig annet først.

    2. Åpent svar. Bare det ble bra.

    3. Stuen

    4. ? Ikke sååå syrt.

    5. Inn og ut med masse utstyr i diverse stuer. Felles er at det låter best i stuen oppe og ikke i kjelleren med murvegger.
    Eget lytte rom er uaktuelt. For lite sosialt. Og andre skal få bruke anlegget også. Noe de gjør.

    6. Brukbart, men kan bli bedre. Må først spare opp til oppgradering av Doxaen og forske mer på rør på pre.
    Er og ønskelig med enda bedre DAC. MKII





    Det jeg har lært i løpet av disse årene når en skal kjøpe anlegg er lytt til de som har peiling, dvs folk som er litt eldre og har lært.

    F.eks første anlegget som var skikkelig hifi, kjøpte jeg hos Norsk HIFI Senter. Triangel høyttalere og CD spiller + kabler
    og dette i lag med Music Angel KT88 som en annen mann anbefalte, spilte ekstremt bra. NHS veit hva de snakker om.
    Skulle nok aldri solgt det.
    I ettertid har det blitt inn og ut med masse greier..
    Det som har fått stått mye lengre enn annet er Kudos Høyttalerne. Angrer her også at de vart solgt.

    Nå er det Doxaen som får stå. Selges ikke. Jeg har lært. :)
     
    Sist redigert:

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.377
    Antall liker
    4.024
    Torget vurderinger
    0
    Fin tråd! Den minner om "wie ich zum aktiven Hören kam" på tyske aktives-hoeren.de.

    Flott initiativ. Så til spørsmålsstillingen:

    Artanis spurte: Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    => Mine HD800+HDVD800 ga meg inntrykk av hva presis eller nøyaktig lyd er. Min Geneva XXL (gammel modell, 86 kg. inkl. møbelet) ga meg inntrykk av hva trøkk og bass uten "tverrfaglig" presisjon går ut på (det er for øvrig et veldig godt TV-anlegg). Min McIntosh McAire viser oss hva "liten" lyd er. Mine Beolab 4000 ga meg inntrykk av hva diszskant er. Størrelse er viktig; det får med andre ord ikke være for stort. WAF og familie. Og så hørte jeg en gang et anlegg uten at jeg kunne funne ut hvor den lave, behagelige lyden kom fra; bedre enn en million (det kostet kanskje bare 6-700k....). For øvrig har jeg aldri blitt overveldet av noens anlegg. Men det kan være mine ører. Så kom jeg over 8351a, avspilt i et dødt lokale på ca. 10x6x4 meter. Wow. Hvis du kunne tatt HD800 ut i "friluft", så var det slikt det fortonet seg. Bassen var for svak til å spille kirkeorgelmusikk, men resten... Etter hvert har jeg nok sett at jeg er ute etter presisjon i større grad enn andre. HD800 er min referanse, men det er mer behagelig å høre på musikk i "friluft". I ettertid har jeg hørt anlegg til både to og 10 ganger prisen av mitt, og Genelecene holder stand. Men det kan skyldes bekreftelsesbias... Ignorance is bliss!

    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    => Min filosofi på livets mange områder er KISS, Keep it simple, stupid. Spesielt i komplekse spørsmål gjelder det å koke ned problemstillingen til et fåtall faktorer. Et eksempel fjernt fra hifi: Du avler ikke hund basert på de 20 kriteriene du bedømmes ut i fra i konkurranse; du må koke ned hundens egenskaper til maks. en håndfull faktorer (selv om eksemplet er fra et helt annet område, tror jeg avl er vel så komplekst som hifi...). Jeg er også ydmyk overfor andres kompetanse. Det betyr at jeg aldri vil være i stand til å bygge et like godt sammensatt anlegg som ingeniørene i et seriøst lydfirma. Aktive, digitale høyttalere er derfor et naturlig valg for meg. Hold kilden digital så lenge som mulig. Jeg smiler litt av dem som kjøper vinyl som er basert på digitale kilder. Gitt at lyden er innspilt digital, gir det mening å videreføre den digitale kjeden helt frem til lyden lages og reguleres. For meg virker en annen kjede enn den digitale ulogisk i 2016.

    3. romplassering?
    => Åpen kjøkkenløsning, og de to høyttalerne er oppstilt ca. 1,3-2,6 meter fra der man spiser. Spisestuen er et sted hvor vi oppholder oss store deler av døgnet. Ingen fysiske akustiske tiltak.




    4. økonomiske prioriteringer?
    Ja... Skulle gjerne hatt hus som kunne huset 2 av disse, innbygd i veggen...



    Føler sånn sett at dagens eiendomspriser setter tak på hifi-en.

    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    => "I am wiser than this man, for neither of us appears to know anything great and good; but he fancies he knows something, although he knows nothing; whereas I, as I do not know anything, so I do not fancy I do. In this trifling particular, then, I appear to be wiser than he, because I do not fancy I know what I do not know.".
    Sokrates' forsvarstale

    Litt mer konkret: Å opparbeide seg grunnleggende kompetanse kjapt innenfor et felt er noe jeg har fått god trening i opp gjennom årene. Jeg er kildekritisk, men forsøker å lære av dem som er kompetente. Jeg mener vi som er amatører, kan tjene på å være gratispassasjerer på den praksisen som proffer legger til grunn i sitt virke. Bli en copy cat du også! En enkelt AES-artikkel kan lære deg mer enn all verdens surfing på internett. Men det er mye jeg ikke forstår, all den tid jeg mangler grunnleggende elektro- og elektronikkompetanse, har null innsikt i akustikkfaget og aldri har overværet en innspilling. Men det viktigste kompetansen på lydområdet er i grunnen medfødt, og den sitter i ørene og i hjernen. Det som skjer i ørene går bare én vei. Det som skjer i hjernen kan utvikles. Jeg tror min erfaring med psykologiske bias er verdifull i vurderingen av utstyret som brukes til avspilling. Men jeg vet ikke om alle med dyre bling bling-oppsett vil være enig i hvor verdifullt det er å se på spesifikasjonene i kombinasjon med lytting i stedet for å se på prislappen.

    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    => På en skala fra 0 (min.) til 100 (maks.) tipper jeg at dagens oppsett er på 80. Dvs. at jeg kommer opp i 80 prosent ytelse for 20 prosent av pengene. For fem ganger så mye penger kommer jeg kanskje forbi 90 på skalaen og opp mot 95? 100 er utopi, som alle her vet. En annen ting til slutt: 8351a kan for øvrig settes inn i annen tjeneste senere på enkelt vis, og egner seg fremragende til alt fra TV (f.eks. 2.1 og 5.1) til PC og i andre rom, lette som de er å flytte på og skru fast til vegg eller tak. Det kommer sikkert bedre arvtakere etter 8351a, men innenfor lyd skjer ikke de virkelig store fremskrittene fra år til år.

    PS: Til sist et bilde som viser "drømmehøyttaleren" mot min 8351a... ;-)

    Da innser man at god lyd først kommer når huset bygges rundt lyden...

     
    Sist redigert:

    Flageborg

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2005
    Innlegg
    6.594
    Antall liker
    3.130
    Torget vurderinger
    0
    1. lytt til erfarne hifi-folk
    2. glem alt erfarne hifi-folk har fylt hodet ditt med
    3. besøk mange forskjellige oppsett og få dine egne erfaringer.....
     

    Hb 52

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.03.2014
    Innlegg
    940
    Antall liker
    704
    Torget vurderinger
    10
    1. lytt til erfarne hifi-folk
    2. glem alt erfarne hifi-folk har fylt hodet ditt med
    3. besøk mange forskjellige oppsett og få dine egne erfaringer.....
    Det er ingen skam å snu !
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.611
    Antall liker
    58.237
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Svaret på 1-5 er 40 års lytting.
    Hos meg sjøl og ikke minst hos andre.

    På 6 kan jeg svare at jeg er fornøyd med eget oppsett, men har hørt bedre.

     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Svar 1 :: Bredt og dypt lydbilde med live følelse - og med dynamikk.
    Svar 2 :: Noe som kan plasseres på stuen og se pent ut. Så få komponenter og minimalistisk som mulig uten bekostning av NR::1
    Svar 3 :: Plassering i stuen
    Svar 4 :: Prioritering på den/de komponenter som oppfyller krav til NR::1 og NR::2

    Svar 5 :: Krav til NR::1 er et resultat av at jeg er vokst opp med doble Quad ESL53 i et spesialbygget musikkrom med egen bass. Jeg har lenge jaktet på å få paneler til å lyde dynamisk - noe jeg lyktes med ved å legge på en Gryphon Diablo forsterker på panelene. Jeg har en etter min mening en sjeldent kombinasjon av et stort lydbilde (som er mulig grunnet paneler) og en dynamikk (som er mulig med kreftene til Diablo og match med høyttalerne - og ikke minst 200W aktive subber i hver høyttaler med digitalt delefilter). Det har vært en del undersøkelser før jeg forstod at Gryphon var riktig match. De fleste sliter med å matche paneler til forsterker - og det tar litt prøving og feiling.

    Svar 6:: Jeg er fornøyd først og fremst fordi jeg bare koser meg med musikkanlegget i dag - og det er like mye eller mer transparent, oppløst og detaljert enn mye annet jeg har hørt (med et mulig unntak av Magico S1 MK2 - kanskje). Det kan bli kostbart å få til det til å lyde bedre tror jeg men gir ikke opp av den grunn :D
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    1. Alle anlegg med "vanlige høyttalere" låter mer eller mindre likt.
    2. Alle anlegg har stort sett de samme komponenter.
    3. Alle (nesten) anlegg står langs en av veggene, men ikke helt inntil.
    4. Nei, overhode ikke.
    5. Tror ikke jeg har lært noe som helst.
    6. Strålende fornøyd.
     

    Kabeldragern

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.01.2003
    Innlegg
    4.315
    Antall liker
    1.174
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    1
    1. Mest mulig ekte
    2. DIY eller brukt utstyr som låt ekte
    3. Kona bestemmer
    4. Hus, hytte, båt og så stereoanlegg
    5. Utdanning + prøve og feile
    6. Kjempefornøyd som sakte går mere og mere mot misfornøyd - til jeg hører et highend anlegg hos noen eller i butikk - så blir jeg fornøyd igjen! ;-)

    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
     

    soundscape

    Æresmedlem
    Ble medlem
    21.09.2005
    Innlegg
    11.051
    Antall liker
    33.671
    Sted
    Nordre Follo
    Torget vurderinger
    19
    Mine preferanser på lyd har nok utviklet seg / forandret seg over 45 år .
    Jeg ønsker musikkopplevelser uten å fokusere på annet.

    Hvilke komponenter avhenger for min del av hva som er best buy i de perioder man oppgraderer -
    og som samtidig oppfyller kravene jeg har.

    Møblerer alltid et lytterom etter at høyttalere er plassert.

    Kompetansen består først og fremst av egen erfaring.

    Har aldri vært mere fornøyd enn jeg er i dag , og oppgraderings-behovet er et sjeldent tema.
     

    oyvjorge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.05.2002
    Innlegg
    2.808
    Antall liker
    564
    Sted
    Akershus,Vestby
    Torget vurderinger
    13
    Rommet har enormt mye å si, hvis rommet er potensielt vanskelig(feks mur) invester i måleutstyr eller betal noen for å måle rommet. Deretter invester i bassfeller ol. (det er det jeg har lært)

    Foretrekker rørutstyr, gir et mer tredimesjonalt lydbilde. Bassen er ikke fullt så stram og voldsom som transistor, men det gjør ikke meg noe.

    Etter masse bytter er det det jeg har kommet fram til og er fornøyd med det jeg har i dag. Men det er alltid rom for små oppgraderinger.
     
    Sist redigert:

    Artanis

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.07.2016
    Innlegg
    223
    Antall liker
    127
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Om deltakerene i tråden er representativ for de flere tusen som er medlem på forumet er jeg usikker på, men kan likevel gjøre et forsøk på å oppsummere svarene.

    1. Leser gjennom linjene at de fleste støtter seg til en blanding av ekte musikkerfaringer og lytting på diverse oppsett. Olav leser seg opp før han lytter. Syncronolux er aktiv musiker.
    2. En blanding mellom mest mulig transparent elektronikk til de som går for elektronikk som oppfyller punkt 1. Av høyttalere er det åpent. Estetiske hensyn, høyttalere som passer rommet og de som bare låter bra. I tillegg har Syncronolux en tydelig referanse i åpne bafler, Olav til aktive små kasser og Svart-hvitt til merket Genelec og Sennheiser hd800.
    3. Her følger de fleste interiørsjefen. Flere jobber aktivt med plassering og akustikk, men alle har fokus på hvor egnet rommet er.
    4. Virker ikke være noe stort poeng.
    5. Flere har en relevant utdanning i enten akustikk eller teknikk, men flere er også i tvil om de har opparbeiet noen reell kompetanse.
    6. Alle virker fornøyd til de hører noe bedre. Syncronolux vant med klar margin med sine 99.7%.

    Selv om alle er ulike så er tydelig at musikkopplevelsen er viktigste faktoren hvilken retning de velger. Fra før vet vi at musikk snakker sitt universelle språk og hvis ikke oppsettet formidler språket blir det uinteressant. Det leses mellom linjene at det er store forskjeller på lydkompetanse, men at de fleste oppnår god musikkformidling for eget behov.

    Reflekterer litt over at så få trekker frem reklame, trender og ytre påvirkninger som førende og hjelp for valgene de har tatt. Det vitner om musikken som sterkt kompass.
    Finnes det en mer vanntett metode for oppnåelse av god musikkformidling enn prøving og feiling?

    Takk for all deltakelse!
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.377
    Antall liker
    4.024
    Torget vurderinger
    0
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Om deltakerene i tråden er representativ for de flere tusen som er medlem på forumet er jeg usikker på, men kan likevel gjøre et forsøk på å oppsummere svarene.

    1. Leser gjennom linjene at de fleste støtter seg til en blanding av ekte musikkerfaringer og lytting på diverse oppsett. Olav leser seg opp før han lytter. Syncronolux er aktiv musiker.
    2. En blanding mellom mest mulig transparent elektronikk til de som går for elektronikk som oppfyller punkt 1. Av høyttalere er det åpent. Estetiske hensyn, høyttalere som passer rommet og de som bare låter bra. I tillegg har Syncronolux en tydelig referanse i åpne bafler, Olav til aktive små kasser og Svart-hvitt til merket Genelec og Sennheiser hd800.
    3. Her følger de fleste interiørsjefen. Flere jobber aktivt med plassering og akustikk, men alle har fokus på hvor egnet rommet er.
    4. Virker ikke være noe stort poeng.
    5. Flere har en relevant utdanning i enten akustikk eller teknikk, men flere er også i tvil om de har opparbeiet noen reell kompetanse.
    6. Alle virker fornøyd til de hører noe bedre. Syncronolux vant med klar margin med sine 99.7%.

    Selv om alle er ulike så er tydelig at musikkopplevelsen er viktigste faktoren hvilken retning de velger. Fra før vet vi at musikk snakker sitt universelle språk og hvis ikke oppsettet formidler språket blir det uinteressant. Det leses mellom linjene at det er store forskjeller på lydkompetanse, men at de fleste oppnår god musikkformidling for eget behov.

    Reflekterer litt over at så få trekker frem reklame, trender og ytre påvirkninger som førende og hjelp for valgene de har tatt. Det vitner om musikken som sterkt kompass.
    Finnes det en mer vanntett metode for oppnåelse av god musikkformidling enn prøving og feiling?

    Takk for all deltakelse!
    Takk for fin oppsummering. Hadde vært fint om flere deltok i undersøkelsen, spesielt de som legger mindre vekt på spesifikasjoner og det rent objektive. Hadde vært artig å høre Danskens historie eller folk fra kabelmiljøet.

    Når det gjelder reklame og ytre påvirkning, tror jeg du virkelig har funnet en samlende faktor for HFS-brukerne. Vi er her fordi vi liker å gjøre bevisste valg; i alle fall bevisste innenfor de rammene som vi setter selv.

    PS: Du har ikke svart selv. Regner med at du venter med fasiten til alle har svart ;-)

    :)
     

    Olav2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.04.2014
    Innlegg
    3.342
    Antall liker
    2.665
    Torget vurderinger
    1
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Om deltakerene i tråden er representativ for de flere tusen som er medlem på forumet er jeg usikker på, men kan likevel gjøre et forsøk på å oppsummere svarene.

    1. Leser gjennom linjene at de fleste støtter seg til en blanding av ekte musikkerfaringer og lytting på diverse oppsett. Olav leser seg opp før han lytter. Syncronolux er aktiv musiker.
    2. En blanding mellom mest mulig transparent elektronikk til de som går for elektronikk som oppfyller punkt 1. Av høyttalere er det åpent. Estetiske hensyn, høyttalere som passer rommet og de som bare låter bra. I tillegg har Syncronolux en tydelig referanse i åpne bafler, Olav til aktive små kasser og Svart-hvitt til merket Genelec og Sennheiser hd800.
    3. Her følger de fleste interiørsjefen. Flere jobber aktivt med plassering og akustikk, men alle har fokus på hvor egnet rommet er.
    4. Virker ikke være noe stort poeng.
    5. Flere har en relevant utdanning i enten akustikk eller teknikk, men flere er også i tvil om de har opparbeiet noen reell kompetanse.
    6. Alle virker fornøyd til de hører noe bedre. Syncronolux vant med klar margin med sine 99.7%.

    Selv om alle er ulike så er tydelig at musikkopplevelsen er viktigste faktoren hvilken retning de velger. Fra før vet vi at musikk snakker sitt universelle språk og hvis ikke oppsettet formidler språket blir det uinteressant. Det leses mellom linjene at det er store forskjeller på lydkompetanse, men at de fleste oppnår god musikkformidling for eget behov.

    Reflekterer litt over at så få trekker frem reklame, trender og ytre påvirkninger som førende og hjelp for valgene de har tatt. Det vitner om musikken som sterkt kompass.
    Finnes det en mer vanntett metode for oppnåelse av god musikkformidling enn prøving og feiling?

    Takk for all deltakelse!
    Fin oppsummering!

    Liten presisering for min del: jeg har ikke noen preferanse for små bokser per se. Det jeg har en sterk preferanse for er for det første aktiv deling, for det andre å la produsenten optimalisere høyttaleren 100% ved at matchende forsterkere bygges inn. Men når det gjelder høyttaler-konstruksjoner er jeg mye mer glad i både rundstrålende, store horn og høye linjekilder enn i små bokser. Men dessverre er det ikke så mye av den type utradisjonelle konstruksjoner som kommer i ferdige aktive versjoner... :)
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.074
    Antall liker
    20.269
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Om deltakerene i tråden er representativ for de flere tusen som er medlem på forumet er jeg usikker på, men kan likevel gjøre et forsøk på å oppsummere svarene.

    1. Leser gjennom linjene at de fleste støtter seg til en blanding av ekte musikkerfaringer og lytting på diverse oppsett. Olav leser seg opp før han lytter. Syncronolux er aktiv musiker.
    2. En blanding mellom mest mulig transparent elektronikk til de som går for elektronikk som oppfyller punkt 1. Av høyttalere er det åpent. Estetiske hensyn, høyttalere som passer rommet og de som bare låter bra. I tillegg har Syncronolux en tydelig referanse i åpne bafler, Olav til aktive små kasser og Svart-hvitt til merket Genelec og Sennheiser hd800.
    3. Her følger de fleste interiørsjefen. Flere jobber aktivt med plassering og akustikk, men alle har fokus på hvor egnet rommet er.
    4. Virker ikke være noe stort poeng.
    5. Flere har en relevant utdanning i enten akustikk eller teknikk, men flere er også i tvil om de har opparbeiet noen reell kompetanse.
    6. Alle virker fornøyd til de hører noe bedre. Syncronolux vant med klar margin med sine 99.7%.

    Selv om alle er ulike så er tydelig at musikkopplevelsen er viktigste faktoren hvilken retning de velger. Fra før vet vi at musikk snakker sitt universelle språk og hvis ikke oppsettet formidler språket blir det uinteressant. Det leses mellom linjene at det er store forskjeller på lydkompetanse, men at de fleste oppnår god musikkformidling for eget behov.

    Reflekterer litt over at så få trekker frem reklame, trender og ytre påvirkninger som førende og hjelp for valgene de har tatt. Det vitner om musikken som sterkt kompass.
    Finnes det en mer vanntett metode for oppnåelse av god musikkformidling enn prøving og feiling?

    Takk for all deltakelse!
    Når jeg var ung og ikke visste bedre. Eller stolte på egne ører, så var merkenavn viktig og jeg hørte på erfarne fjellfolk... Jeg hadde feks en fetisj for Electrocompaniet i ung alder.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    4. økonomiske prioriteringer?

    Dette er et poeng, selv om folk ikke ønsker å innrømme/snakke om dette.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    4. økonomiske prioriteringer?

    Dette er et poeng, selv om folk ikke ønsker å innrømme/snakke om dette.
    Ja selvfølgelig er økonomi viktig på den ene eller andre måten. Med mindre man tar opp lån, er alle i alle fall nødt til å ha pengene for å kunne kjøpe. Og med de første anleggene jeg kjøpte, var det slik. Jeg jobbet i ferier og fritid for å kunne kjøpe. Alle pengene gikk til plater eller stereo.

    Med hensyn til lærdom - sp nr 5 - virker det som svært mange her på sentralen synser om det ene eller andre, uten egentlig å ha noen eksakt viten. Synsingen kan selvfølgelig være mer eller mindre kvalifisert, og har man lyttet til mange nok anlegg, og har et noen lunde bevisst forhold til hva man hører, oppnår man normalt en slags realkompetanse som være viktig nok. Men noen egentlig forståelse av årsaker og virkninger oppnås neppe på den måten. Jeg har forsøkt å lese meg litt opp på elektro og akustikk, men må bare innrømme at jo mer jeg leser, desto mer skjønner jeg hvor håpløst lite jeg kan. Og når man går over til den digitale verden, skjønner jeg ikke noe i det hele tatt. Og dessuten: Jeg skjønner ikke at noen andre kan skjønne noe heller.

    Ytre påvirkning? Selvfølgelig har det betydning - stor betydning. Ingen finner ut hva de skal kjøpe i et vakum.:)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    Veldig mye prøve og feile og bytte og endre. Har operert en del i bruktmarkedet slik at ikke forskjellen på kjøp og salg ble for stor byrde.

    Det har aldri vært et klart mål for meg, men det har vært ahaopplevelser og merkestener.

    Stax Lambda Sig. med lyd fra en Sony 777 var nok en slik merkestein.

    Da kan man også gjøre noen "leaps of faith" uten at det behøver å være ødeleggende for økonomien.

    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    Blitt mindre og mindre viktig. Noen gir seg selv, andre handler mer om konseptet.

    Titte litt til hva de som lever av lyd holder på med og de som bygger selv, prolyd er ofte en bedre sti enn flyplasshopping.


    3. romplassering?
    Vit rommets begrensninger, noen ting funker bare ikke, kompenser her og der ... men de fleste lever ikke i et lydstudio.



    4. økonomiske prioriteringer?
    Both, please, but don't bother about the bread..

    (ellers ... bruktmarkedet er din venn i utforskningsfasen (livet), hopp i det om det er noe du kan ha en stund prøve, se om det var riktig, og deretter gi stafettpinnen videre)

    Den dyreste komponenten jeg har kjøpt ble kjøpt uten at jeg noen gang hadde hørt den.

    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    Interesse, kalenderen og vilje til å følge et konsept (og ikke henge seg opp i komponentene). Det er en god grunn til at yrkesfag har mange timer med teorifag også. Mange snåsamenn både i markedet og entusiaster med iver etter å forklare sine herlige opplevelser på sviktende grunnlag.

    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Har funnet rimelig roen etterhvert.

    I stuen har jeg O.A. Finale, med DAD og Ncore ++. (et litt komplisert oppsett med musikk på HDD i nettverket, et bra flerkanals digitalkort, et avspillingsprogram på PCen som styrer det hele, delefilter til høyttalerne er en plugin i avspinningsprogrammet, en 6 kanals lydstudio-dac og klasse D forsterkere.

    Ser for meg en god forbedring i grensesnittene ... men lydmessig er jeg i mål.

    I "datarommet" har jeg et annet oppsett. Litt mer tradisjonelt.

    Hørning Alkibiades, Creek destiny 2, Rega rp6, kingrex dac fra PCen.

    Låter riktig bra, men det tar litt vel stor plass i et lite rom.

    Kunne tenkt meg å byttet til Devialet phantoms. Har litt troen på det konseptet.
     
    D

    Dåbbel J

    Gjest
    Hvordan?



    Går feil med apekister og ser lyset i HORNhøyttalers :cool:
     

    svart-hvitt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.01.2015
    Innlegg
    6.377
    Antall liker
    4.024
    Torget vurderinger
    0
    Veldig mye prøve og feile og bytte og endre. Har operert en del i bruktmarkedet slik at ikke forskjellen på kjøp og salg ble for stor byrde.

    Det har aldri vært et klart mål for meg, men det har vært ahaopplevelser og merkestener.

    Stax Lambda Sig. med lyd fra en Sony 777 var nok en slik merkestein.

    Da kan man også gjøre noen "leaps of faith" uten at det behøver å være ødeleggende for økonomien.



    Blitt mindre og mindre viktig. Noen gir seg selv, andre handler mer om konseptet.

    Titte litt til hva de som lever av lyd holder på med og de som bygger selv, prolyd er ofte en bedre sti enn flyplasshopping.




    Vit rommets begrensninger, noen ting funker bare ikke, kompenser her og der ... men de fleste lever ikke i et lydstudio.



    4. økonomiske prioriteringer?
    Both, please, but don't bother about the bread..

    (ellers ... bruktmarkedet er din venn i utforskningsfasen (livet), hopp i det om det er noe du kan ha en stund prøve, se om det var riktig, og deretter gi stafettpinnen videre)

    Den dyreste komponenten jeg har kjøpt ble kjøpt uten at jeg noen gang hadde hørt den.

    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    Interesse, kalenderen og vilje til å følge et konsept (og ikke henge seg opp i komponentene). Det er en god grunn til at yrkesfag har mange timer med teorifag også. Mange snåsamenn både i markedet og entusiaster med iver etter å forklare sine herlige opplevelser på sviktende grunnlag.

    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
    Har funnet rimelig roen etterhvert.

    I stuen har jeg O.A. Finale, med DAD og Ncore ++. (et litt komplisert oppsett med musikk på HDD i nettverket, et bra flerkanals digitalkort, et avspillingsprogram på PCen som styrer det hele, delefilter til høyttalerne er en plugin i avspinningsprogrammet, en 6 kanals lydstudio-dac og klasse D forsterkere.

    Ser for meg en god forbedring i grensesnittene ... men lydmessig er jeg i mål.

    I "datarommet" har jeg et annet oppsett. Litt mer tradisjonelt.

    Hørning Alkibiades, Creek destiny 2, Rega rp6, kingrex dac fra PCen.

    Låter riktig bra, men det tar litt vel stor plass i et lite rom.

    Kunne tenkt meg å byttet til Devialet phantoms. Har litt troen på det konseptet.
    Takk for storyen din!

    Phantomene er absolutt verdt en vurdering. De faller ikke i smak hos en del entusiaster, men jeg er redd de vurderer høyttalerne på feil grunnlag. Størrelse og vekt er parametre som jeg er skeptisk til å vurdere høyttalere ut fra (som om de to parametrene betød alt), men de betyr nok litt likevel, ikke sant? Phantom er på størrelse med en basketball og veier 11,4 kilo. Innenfor disse rammene er Phantomene fenomenale, men de spiller ikke som "en million".

    Jeg valgte mine 8351a fordi jeg syntes de er bedre enn Phantomene. 8351 er like brukervennlige (fôrer mine med Airport Express-Toslink-signaler, samt har USB-mulighet), de er litt større (veier 20 kilo) - men de er dyrere. Phantomene (jeg hadde valgt Gold pga. spesifikasjonene) koster ca. 50.000 for en full stereopakke. For 8351a blir det enda litt dyrere. En klassisk pro & contra-vurdering innenfor samme rammer, med andre ord, hvor det er prisen som avgjør valget.

    Hva gjør at jeg synes 8351a er bedre enn Phantomene (jeg har bare hørt Silver i stereo)? 8351a er fenomenal på skape dette bunnsolide inntrykket. Det er kanskje noe med det som kalles crossover; frekvensene glir naturlig over i hverandre og høyttalerne forteller en troverdig story hele veien. Bassen i 8351a går ikke like dypt som Phantomene hevder at de gjør (men når de plasseres inntil veggen, slik de skal, går de dypere enn det som er oppgitt i spesifikasjonene, ifølge Jantex på Gearslutz: https://www.gearslutz.com/board/pro...-smart-active-monitora-4.html?highlight=8351a ). Jantex hevder de går ned til 30 hz, og spiller bra der hvis du ikke har behov for høy spl.

    I min bok er 8351a og Phantomene "samme pakke". 8351a er bedre, men Phantom Gold er rimeligere.

    Hvis du liker å spille av musikk på en enkel måte uten at anlegget spiser opp rommet, så er dette to valg du burde lytte til.

    :)
     
    Sist redigert:

    Artanis

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.07.2016
    Innlegg
    223
    Antall liker
    127
    OlavE: Burde nok tenkt at du var åpen for mer enn små aktive proff-kasser.

    svart-hvitt: det er lett å tenke seg at man ikke er bevisst på ytre påvirkninger. Som trådstarter følger selvfølgelig med det privilegium det er å sitte med fasit i hånden ja. ;-)

    grammofon: det er nok stor sannsynlighet for at det er mye sant i det du skriver.

    Gjestemedlem: du utvidet trådens erfaringspekter. Flott!
     

    Artanis

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.07.2016
    Innlegg
    223
    Antall liker
    127
    1. Musikk er min viktigste interesse. Emosjonelt, intellektuellt, sound og lyddesign ser jeg på som likeverdige bestandeler for den interessen. Musikk har noen klare og universelle bestandeler som gir ørene mine et tydelig kompass når det kommer til selve reproduksjonen av musikken.

    2. Tenker pragmatisk når det kommer til utstyr. Form må følge funksjon og stabilitet og brukergrensesnitt er viktig. Det gjør ikke noe å betale litt ekstra for ekstra lydkvalitet.

    3. Gir det topp prioritet å gi riktige høyttalere til rommet optimal plassering.

    4. Heldigvis vil jeg si at budsjettet er begrenset. Om ikke ville jeg nok hatt et stort lydrom med alle fasiliteter med utsikt over Oslofjorden med et skjult anlegg som kunne spille 0-20Khz 120 db klart for alle formater, Atmos, 4D og 4K. Snakk om sløsing av penger. :)

    5. Gjort mye, hørt mye, snakket og samarbeidet med fagpersoner og lest relevant litteratur.

    6. Hvis jeg ikke hadde vært fornøyd ville jeg hatt noe annet.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    4. økonomiske prioriteringer?

    Dette er et poeng, selv om folk ikke ønsker å innrømme/snakke om dette.
    Ja selvfølgelig er økonomi viktig på den ene eller andre måten. Med mindre man tar opp lån, er alle i alle fall nødt til å ha pengene for å kunne kjøpe. Og med de første anleggene jeg kjøpte, var det slik. Jeg jobbet i ferier og fritid for å kunne kjøpe. Alle pengene gikk til plater eller stereo.

    Med hensyn til lærdom - sp nr 5 - virker det som svært mange her på sentralen synser om det ene eller andre, uten egentlig å ha noen eksakt viten. Synsingen kan selvfølgelig være mer eller mindre kvalifisert, og har man lyttet til mange nok anlegg, og har et noen lunde bevisst forhold til hva man hører, oppnår man normalt en slags realkompetanse som være viktig nok. Men noen egentlig forståelse av årsaker og virkninger oppnås neppe på den måten. Jeg har forsøkt å lese meg litt opp på elektro og akustikk, men må bare innrømme at jo mer jeg leser, desto mer skjønner jeg hvor håpløst lite jeg kan. Og når man går over til den digitale verden, skjønner jeg ikke noe i det hele tatt. Og dessuten: Jeg skjønner ikke at noen andre kan skjønne noe heller.

    Ytre påvirkning? Selvfølgelig har det betydning - stor betydning. Ingen finner ut hva de skal kjøpe i et vakum.:)
    Å vite at man ikke vet er en kunnskap som få besitter - så har du kommet så langt så har du kommet lengre enn flest. Jeg håper å komme dit en dag selv.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Hvordan?



    Går feil med apekister og ser lyset i HORNhøyttalers :cool:
    Horn er fantastisk når det låter riktig - men veien dit er særdeles vanskelig. Jeg er enig med Magico her som sier at skal man lykkes med horn så trenger man et 5-veis system med spesialdesignet rom. I tillegg koster det like mye som en ganske så påskostet luksusbil med norske avgifter inkludert hvis alt skal sitte riktig.
     

    Olav2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.04.2014
    Innlegg
    3.342
    Antall liker
    2.665
    Torget vurderinger
    1
    1. Musikk er min viktigste interesse. Emosjonelt, intellektuellt, sound og lyddesign ser jeg på som likeverdige bestandeler for den interessen. Musikk har noen klare og universelle bestandeler som gir ørene mine et tydelig kompass når det kommer til selve reproduksjonen av musikken.

    2. Tenker pragmatisk når det kommer til utstyr. Form må følge funksjon og stabilitet og brukergrensesnitt er viktig. Det gjør ikke noe å betale litt ekstra for ekstra lydkvalitet.

    3. Gir det topp prioritet å gi riktige høyttalere til rommet optimal plassering.

    4. Heldigvis vil jeg si at budsjettet er begrenset. Om ikke ville jeg nok hatt et stort lydrom med alle fasiliteter med utsikt over Oslofjorden med et skjult anlegg som kunne spille 0-20Khz 120 db klart for alle formater, Atmos, 4D og 4K. Snakk om sløsing av penger. :)

    5. Gjort mye, hørt mye, snakket og samarbeidet med fagpersoner og lest relevant litteratur.

    6. Hvis jeg ikke hadde vært fornøyd ville jeg hatt noe annet.
    Blir litt nysgjerrig på hvordan type oppsett du har i dag, Artanis? Lyst å gi en enkel pekepinn?
     

    oks81

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.10.2012
    Innlegg
    12.784
    Antall liker
    11.272
    Sted
    Hjemme
    Torget vurderinger
    3
    Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

    1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
    2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
    3. romplassering?
    4. økonomiske prioriteringer?
    5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
    6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?

    1.På HFS
    2.På HFS
    3.Har bare to plasseringsmuligheter i stuen. En er midt i rom. Andre er inntil vegg. Er no inntil vegg da nåværende oppsett med bassrefleks og horn passer best slik.
    Tidligere OB som jeg hadde stod midt i rommet da det kreves avstand til bakvegg, så den gang fant jeg ut at dette var en grei plassering for OB.
    4.Minst mulig i alle ledd, men litt mer på forsterker greiene for å få det jeg liker. Heller god mat på bordet enn dyr blingbling. Skal være utrolig sikker i min sak før jeg legger mye penger på bordet.:)
    5.På HFS, og litt diyAudio, samt litt teknisk kompetanse i forbindelse med min utdannelse innen elektro.
    6.Veldig fornøyd egentlig, høy morro faktor uten å bruke alt for mye penger. :)

    Takker alle dyktige og hyggelige folk på HFS for hjelpen og at det går faktisk an å lese seg til hvordan ting låter, og hva som har vert verdt å satse på for min egen del! :)

    Slik ser det ut:
    JBL.jpg


    Totalt har de komponenter som står og spiller akkurat no kostet meg ca 45k. Det er ikke mye.
    Og jeg har ikke sløst alt for mye på veien. Litt penger må en regne med å ødsle for å bygge seg opp kompetanse.
    Jeg er fortsatt tidlig i lærekurven :)


    Om noen er interessert så er det som spiller no følgende:
    JBL 2360 horn
    JBL 2446 2" kompr.drivere
    JBL 2226 15" basser

    Musical Innovation MI11 prototype preamp
    Musical Innovation MI10 2x15w klasse A på horna
    Doxa 70SE 2x70w klasse A/B på bassene

    Marantz CD5004 cd spiller
    miniDSP 2x4 for aktiv deling og tweaking
    Noe bluetooth greier for å kunne spille spotify. Bør oppgraderes.

    Mvh
    oks
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn