Side 1 av 7 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 121
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Artanis's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2016
  Innlegg
  223
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan finner dere retningen?

  Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

  1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
  2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
  3. romplassering?
  4. økonomiske prioriteringer?
  5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
  6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?

 2. #2
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  16,945
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  1. Ved å høre på ulike oppsett rundt om og stole på egene preferanser.

  2. Ved utallige bytter og prøv og feile metoden.

  3. Ved å lese og teste ut i praksis det meste av teorier rundt dette temaet.

  4. Bruker det meste av kronene mine etter at faste utgifter er betalt. Hvordan jeg prioriterer å legge kronene i de ulike komponenter er bassert på hva jeg mener er viktigst lydmessig. Hos meg er det høytallerne, rom og forsterker.

  Det siste innkjøpet vil gjøre at veilpris på forsterker vil ligge på ca 1/9 av høyttalerne sin veilpris.

  5. Min kompetanse har kommet fra de utallige komponenter og høyttalerene som har vert innom. Samtidig som praktiske forsøk med plassering, akustikk tiltak. Har hatt stor betydning. Teori for meg vanskelig å forstå, spesielt med tanke på hvordan fabrikken / merket skriver om egenskaper dette produktet har. Mye lettere å da høre dette i praksis..

  Og så er jeg svært nysgjerrig på hvordan den og den i kombinasjon med den høres ut.

  6. Svært fornøyd med dac og forsterker. Høyttalere som kommer inn er jeg meget spent på.

 3. #3
  Hifi Freak Final's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1,908
  Tagget i
  5 Innlegg
  Album
  1
  Startet min karriere med diverse bytter av alle deler av kjeden. Fant ut at å matche gjennom å kompensere for en feil i en komponent med en motsatt feil i et annet komponent bare ga kortvarig glede. Mye egenlyd og egenklang ble resultatet. Klangfarger var unyanserte. Kun få innspillinger låt virkelig bra.

  Har derfor gått i retning av produkter som i minst mulig grad farger lyden - minst mulig forvrengning.

  Noen ganger vil man oppleve at et bytte til et produkt med lavere forvrengning subjektivt låter dårligere. Som å pusse vinduet og du tydeligere ser rotet i rommet innenfor. Det blir tydeligere dårlig. Da er min holdning å prøve å finne feilen og fjerne den - fremfor å dekke over.
  Det fungerer for meg. Ikke perfekt naturligvis - men koser meg med all musikk.

  Final
  Siste redigert av Final; 21.09.2016 kl. 21:20.

 4. #4
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  1. "hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?":
  Å lese meg opp på forskjellen mellom ulike prinsipper innen hifi, og å lytte til ulike oppsett. Slik finner jeg ut hva som høres best ut i mine ører.

  2. "hvilke komponenter det skulle bestå av?": For min del er det ingen tvil om at aktiv deling lydmessig er langt overlegent passiv deling. Ettersom jeg ennå ikke har begynt med DIY, går jeg derfor helst for aktive høyttalere, hvis det er mulig (fortsatt er utvalget av passive høyttalere større enn utvalget av aktive høyttalere). Dersom det i fremtiden blir DIY, vil jeg gå for komponenter som er mest mulig nøytrale og som måler best. Høyttalere velges ut fra et spredningsprinsipp som passer i stua, og som passer med mine lyttepreferanser.

  3. "romplassering": Hører på i stue, så det blir en kombinasjon av hva som er lydmessig optimalt, og hva som er estetisk mulig.

  4. "økonomiske prioriteringer": 99 prosent av pengene på høyttalerne, hvis oppsettet er passivt, eller DIY-basert med aktiv deling. Ferdige aktive høyttalere har jo alt inkludert. For min del bruker jeg så lite penger som mulig på hifi, men likevel så mye penger som må til for å gi meg en musikkgjengivelse jeg blir overbevist av i heimen. Er ikke der ennå. Altså ikke mer enn nødvendig, men finner jeg "the speakers of a lifetime" er jeg troendes til å blakke meg fullstendig.

  5. "hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag": Jeg er usikker på hvor mye kompetanse jeg har. Vet litt, men har veldig mye mer igjen å lære. Det jeg kan, har jeg dels lært ved å lese på forum, dels ved å prøve litt selv, og dels ved å lese forskning og bøker som har blitt publisert om lydgjengivelse og akustikk.

  6. "hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag": Har to oppsett: Et aktivt monitor-oppsett på kontoret, og et passivt oppsett hjemme. Monitor-oppsettet er jeg ekstremt fornøyd med, og kan aldri se for meg at jeg vil bytte det ut. Det passive oppsettet har sine kvaliteter, men synes likevel det spiller ullent og tamt sammenliknet med monitorene. Der blir det endring/oppdatering i løpet av nærmeste fremtid.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 5. #5
  Hifi Freak thohaug's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  Fetsund
  Innlegg
  2,780
  Tagget i
  0 Innlegg
  Startet først med å bytte litt forskjellig utstyr, men fant fort ut at rommet og høyttalerne som hadde helt klart mest betydning, resten ble mest trivielle nødvendigheter. Jeg ønsket ikke å tweake lyden med fargede forsterkere så det ble ting som jeg anser som så transparent elektronikk som mulig.
  Jeg klarte aldri å gjenskape den råskapen og attacket som bassen hadde på en skikkelig utekonsert.

  Jeg ville forstå hvorfor ting skjedde, og hvorfor det var slik så jeg lærte meg å måle kombinert med å studere meg opp på akustikk. Brukte målinger i kombinasjon med ørene for å finne den optimale lytteposisjon, og så den optimale høyttaler plassering ut i fra dette.

  Student og lærling som jeg er/var så var ikke økonomien noe voldsom og fant ut at det måtte bli DIY hele veien om jeg skulle få utnyttet pengene mest mulig. Så etter å ha studert meg masse opp på akustikk og høyttalere, så ble det bygget aktiv delt tre- og en halvveis konstruksjon kombinert med full akustisk behandling av lytterommet. Dette er fortsatt underveis, men er meget fornøyd hittil. Og dette blir nok oppsettet jeg beholder en veldig lang stund.
  Akustikk, Akustikk, Akustikk!
  Min tråd http://www.hifisentralen.no/forumet/...ytterom-3.html

 6. #6
  Hifi Freak ArildD's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  1,364
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Final Se Innlegg
  Startet min karriere med diverse bytter av alle deler av kjeden. Fant ut at å matche gjennom å kompensere for en feil i en komponent med en motsatt feil i et annet komponent bare ga kortvarig glede. Mye egenlyd og egenklang ble resultatet. Klangfarger var unyanserte. Kun få innspillinger låt virkelig bra

  Har derfor gått i retning av produkter som i minst mulig grad farger lyden - minst mulig forvrengning.

  Noen ganger vil man oppleve at et bytte til et produkt med lavere forvrengning subjektivt låter dårligere. Som å pusse vinduet og du tydeligere ser rotet i rommet innenfor. Det blir tydeligere dårlig. Da er min holdning å prøve å finne feilen og fjerne den - fremfor å dekke over.
  Det fungerer for meg. Ikke perfekt naturligvis - men koser meg med all musikk.

  Final
  Mye bra her !
  Min største lærdom kom fra The Morten @ Norsk Audio Teknikk !
  : Ikke heng deg opp i favoritt komponenter. Skal man finne sin lyd, så MÅ man være villig til å bytte ut selv de kjæreste komponentene.
  For øvrig, så er akustikk viktig. Jo høyere kvalitet på anlegget, desto viktigere blir akustikk når man drar på.
  Er pr i dag super fornøyd med Accuphase og relativt rimelige Jbl Høyttalere som liker å stå ved bakvegg. Spiller nå bra på bortimot alt fra Deathcore til humlepung jazz.
  Arild.
  Er teknikken eller lyden viktigst :-) ?

 7. #7
  ANM
  Guest
  1. Har en referansen i hodet som er satt sammen av forskjellige positive lytteopplevelser. Jeg vil ikke kalle referansen realistisk, men en sukret realisme.
  2. Tar alltid utgangspunkt i data og estetiske preferanser og om mulig en lengre prøveperiode før kjøp. Lyttingen blir på en måte sekundært, da bortsett fra åpenbare mangler tar det tid å helt bli klar over mer subtile svakheter. Når jeg oppdager dem forsøker jeg først å korrigere dem, men om jeg ikke lykkes vurderer jeg bytte/oppgradering
  3. Romplasseringen foregår med en kombinasjon av måling og lytting. Det er en kontinuerlig prosess hvor jeg justerer meg inn etterhvert som jeg blir klar over uønskede effekter i den tonale balansen.
  4. Prioriterer høyttalerne, det er ikke dermed sagt at det er de som ender opp som de dyreste komponentene.
  5. Gjennom relevant utdannelse, lek og eksperimentering
  6. Oppsettet jeg har i dag virker lovende, men trenger fortsatt tid til å bli kjent med begrensningene.
  Siste redigert av ANM; 21.09.2016 kl. 08:37.

 8. #8
  Hifi Freak Syncrolux's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  4,280
  Tagget i
  0 Innlegg
  Et veldig godt spørsmål. Jeg slet i mange år sjøl med å bli klar over hva jeg egentlig var ute etter. Det tror jeg mange andre gjør også, for mange skifter utstyr stadig vekk med stadig skiftende type lyd i anlegget. Poenget er nok å skaffe seg et godt nok referansepunkt, og så styre etter dette.
  Transporter -> Hypex FA502 nCore -> Magnepan 3.6/R + Seas L26ROY

 9. #9
  Hifi Freak JK's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,408
  Tagget i
  0 Innlegg
  For meg har det vert prøving og feiling over mange år før jeg nå har helt klare preferanser om hva som lager den illusjonen av å være til stede når jeg spiller musikk.
  Dette ble til over tid etter å hatt en mengde med utstyr innom, og ved å lytte på mange anlegg rundt om.
  Dette er en vei som alle må gjennom, det er bare å lese tråder her inne der meninger om utstyr og lyd spriker i alle retninger.

  Når det gjelder utstyr så er helheten viktig etter min mening, da svakeste ledd vil ødelegge ev. potensiale i anlegget, men gode høyttalere er kanskje det viktigeste å starte med, og da ikke minst høyttalere som fungerer i rommet. Tror mange kunne spart seg for mye styr med EQ og DSP ved å følge et slikt råd

  Ellers så har jeg funnet ut at det er utstyr som er rørbaserte som gir meg lydbildet jeg er ute etter.
  ARC REF-CD8 /ARC REF10 /ARC REF210/Meadowlark Blue Heron II/Renaissance Blue Master Signalkabler +Renaissance Blue Master høyttalerkabler/Transparent Audio nettkabler/PS Audio P5+DIY Nettfilter

  I Was Born With Nothing, I Still Have Most of It Left - Calvin Russell

 10. #10
  Hifi Freak Syncrolux's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  4,280
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg får svare jeg også da. Dette er en for min del uhyre interessant tråd.


  1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
  Jeg fant etter hvert ut at jeg ville ha en lyd som ikke favoriserte noen musikkstil eller spesifikk innspilling.
  Og at det ikke skulle være noen tonale farginger/betoninger noe sted.

  2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
  Egentlig helt underordnet, så lenge de oppfyllte kravet i punkt 1. Men jeg fant etter hvert ut at dipol-høyttalere tiltalte meg, de kan bli veldig fri for betoninger og resonanser hvis de er gjort riktig.

  3. romplassering?
  Dipol-basser nær vegger for å gi mest nivå og jevnest respons.
  Dipol mellomtone/diskant langt ut fra vegger for å redusere refleksjoner
  Ellers så bygde jeg et dedikert rom for 20 år sida som er veldig godt tunet akustisk sett. Betydningen av et godt rom kan ikke undervurderes.

  4. økonomiske prioriteringer?
  Hadde god råd, så det tenkte jeg ikke over

  5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
  Elektronikk og data-utdannelse, det kom godt med
  Har bygget høyttalere i snart 40 år
  Mye målinger og eksperimentering med høyttaler-design
  Og ikke minst - aktiv musiker

  6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
  99,7% vil jeg si
  Siste redigert av Syncrolux; 21.09.2016 kl. 13:58.
  Transporter -> Hypex FA502 nCore -> Magnepan 3.6/R + Seas L26ROY

 11. #11
  Hifi-entusiast Artanis's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2016
  Innlegg
  223
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for gode svar alle sammen!

 12. #12
  Hifi-entusiast Tor-S's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2013
  Sted
  Bjerkvik
  Innlegg
  208
  Tagget i
  0 Innlegg
  1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
  Jakten på den engasjerende og mest naturtro musikkgjenngivelsen som er mulig i det rommet musikken skal presenteres.
  2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
  Basert på egene erfaringer, samt andre erfaringer før komponentene handles. Og selvfølgelig bytting av svakeste ledd hele veien.
  3. romplassering?
  Anlegget er plassert i stuen og gjør det beste ut av det akustisk.
  4. økonomiske prioriteringer?
  Handler etter pengeboka. Tar aldri lån for å kjøpe utstyr. Uten å fortelle nærmeste familie hva komponentene koster.
  5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
  Lytting rundt om. Og enorm mengde timer foran utstyret hjemme med kabelbytter, rørbytter osv. Alle kombinasjer hjemme er trolig prøvd. Studering av forum og nettsider.
  6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
  Definitivt på rett vei Har noen svakheter enda i kjeden som skal utbedres. Men komponentene begynner å bli dyre etter årevis med oppgraderinger :-)
  - Sansui AU-999
  - Audio-GD Master 7
  - Yamaha CDX-1060, Yamaha S2700, PS1 scph-1001, PC SoTM exp, Lenco L75
  - IMF RSPM mkVII, IMF RSPM mkIV, IMF TLS 80-2
  - Div diy sølv kabler

 13. #13
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,786
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hos meg har retningen blitt til underveis.

  1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
  Broren min har byttet utstyr i alle år. Av lytting hjemme hos ham lærte jeg at retningen ikke var kritisk - så lenge man hade en allright full-range lyd. Mange veier fører til Rom. Min vei til Rom ble staket ut da jeg helt tilfeldig hørte et par ProAc sammen med mye bra greier. "Sånn lyd vil jeg også ha!" - og slik ble det, men det måtte gå ti år først. Ventet til barna ble voksne og flyttet ut. Da vi flyttet fra hus til leilighet for snart seks år siden, var det ikke plass til det ene ProAc-anlegget med alle sine bokser og kabler - og dermed gjorde Beolab 5 sitt inntog - og de bekreftet igjen at enda en vei fører til Rom.

  2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
  Det var disse ProAc'ene, da.... Har vært opphengt i disse litt spesielle høyttalerne i de seneste 25 årene. Med utgangspunkt i så store høyttalere jeg hadde plass til, er annet er kjøpt inn for å passe til høyttalerne rent lydmessig, og til den tilgjengelige plassen, rent møbleringsmessig. Da jeg testet nettradio og harddiskbasert avspilling hjemme hos meg for første gang, bestemte jeg meg tvert for å selge unna alle tunere og CDspillere - og på den måten fikk jeg rydet plass til andre greier av større betydning for lyden.

  3. romplassering?
  Minst mulig gunstig, rent lydmessig, og maksimalt gunstig, rent møbleringsmessig. Hifi'en har alltid hatt sin nøye tilmålte plass - nær vegger og minst mulig i veien for barnelek og alminnelig bruk av oppholdsrommene. Ute av øye - ute av sinn.

  4. økonomiske prioriteringer?
  Jeg begynte det store kjøret etter at barna sto på egne økonomiske ben - og jeg kan glede alle med at da øker cash-flow ganske merkbart - så det med penger har aldri vært noe problem. Med utgangspunkt i de høyttalerne jeg har valgt, pøser jeg egentlig på med så dyr elektronikk som jeg kan lure inn på den lille plassen jeg har til disposisjon. Jeg må også ta hensyn til varmeutvikling - sånn er det bare - så det er mange interessante løsninger som ikke kommer seg gjennom nåløyet.

  5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
  En fjern basis fra fysikkstudiet på NTH - bl.a. et semester i akustikk - så hifi-ABC'en var ikke bare gresk. Men det er vel Hifisentralen som virkelig har gjort vei i vellinga når det gjelder dypere forståelse og innsikt.

  6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
  Alltid 100% fornøyd inntil jeg plutselig ikke er fornøyd lenger.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 14. #14
  Hifi Freak lovemusikk's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  6,870
  Tagget i
  1 Innlegg
  1. Glemmer aldri EC og B&W med det råeste de hadde på gamle hifiklubben i Bergen før jeg begynte med hus anlegg.
  Den gang var det bilstereo.
  Retningen ja.. B&W og EC vet jeg hvordan det låter, men ville prøve alt mulig annet først.

  2. Åpent svar. Bare det ble bra.

  3. Stuen

  4. ? Ikke sååå syrt.

  5. Inn og ut med masse utstyr i diverse stuer. Felles er at det låter best i stuen oppe og ikke i kjelleren med murvegger.
  Eget lytte rom er uaktuelt. For lite sosialt. Og andre skal få bruke anlegget også. Noe de gjør.

  6. Brukbart, men kan bli bedre. Må først spare opp til oppgradering av Doxaen og forske mer på rør på pre.
  Er og ønskelig med enda bedre DAC. MKII

  Det jeg har lært i løpet av disse årene når en skal kjøpe anlegg er lytt til de som har peiling, dvs folk som er litt eldre og har lært.

  F.eks første anlegget som var skikkelig hifi, kjøpte jeg hos Norsk HIFI Senter. Triangel høyttalere og CD spiller + kabler
  og dette i lag med Music Angel KT88 som en annen mann anbefalte, spilte ekstremt bra. NHS veit hva de snakker om.
  Skulle nok aldri solgt det.
  I ettertid har det blitt inn og ut med masse greier..
  Det som har fått stått mye lengre enn annet er Kudos Høyttalerne. Angrer her også at de vart solgt.

  Nå er det Doxaen som får stå. Selges ikke. Jeg har lært.
  Siste redigert av lovemusikk; 21.09.2016 kl. 14:24.
  Hovedanlegg:
  DAC: Heed Obelisk DA m/oppgraderte kort PRE: Musical Innovation, MI25 EFFEKT: Musical Innovation, MI18 HØYTTALERE: Uscher Dancer Mini 2 DMD KABLER: Ja
  Billig anlegget:
  Signalkilde: Marantz CD 17 DAC:Bel Canto 2.5 Forsterker: Marantz PM 17 Høyttalere: Klipsch RP160M

 15. #15
  Hifi Freak svart-hvitt's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2015
  Innlegg
  2,495
  Tagget i
  6 Innlegg
  Fin tråd! Den minner om "wie ich zum aktiven Hören kam" på tyske aktives-hoeren.de.

  Flott initiativ. Så til spørsmålsstillingen:

  Artanis spurte: Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

  1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
  => Mine HD800+HDVD800 ga meg inntrykk av hva presis eller nøyaktig lyd er. Min Geneva XXL (gammel modell, 86 kg. inkl. møbelet) ga meg inntrykk av hva trøkk og bass uten "tverrfaglig" presisjon går ut på (det er for øvrig et veldig godt TV-anlegg). Min McIntosh McAire viser oss hva "liten" lyd er. Mine Beolab 4000 ga meg inntrykk av hva diszskant er. Størrelse er viktig; det får med andre ord ikke være for stort. WAF og familie. Og så hørte jeg en gang et anlegg uten at jeg kunne funne ut hvor den lave, behagelige lyden kom fra; bedre enn en million (det kostet kanskje bare 6-700k....). For øvrig har jeg aldri blitt overveldet av noens anlegg. Men det kan være mine ører. Så kom jeg over 8351a, avspilt i et dødt lokale på ca. 10x6x4 meter. Wow. Hvis du kunne tatt HD800 ut i "friluft", så var det slikt det fortonet seg. Bassen var for svak til å spille kirkeorgelmusikk, men resten... Etter hvert har jeg nok sett at jeg er ute etter presisjon i større grad enn andre. HD800 er min referanse, men det er mer behagelig å høre på musikk i "friluft". I ettertid har jeg hørt anlegg til både to og 10 ganger prisen av mitt, og Genelecene holder stand. Men det kan skyldes bekreftelsesbias... Ignorance is bliss!

  2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
  => Min filosofi på livets mange områder er KISS, Keep it simple, stupid. Spesielt i komplekse spørsmål gjelder det å koke ned problemstillingen til et fåtall faktorer. Et eksempel fjernt fra hifi: Du avler ikke hund basert på de 20 kriteriene du bedømmes ut i fra i konkurranse; du må koke ned hundens egenskaper til maks. en håndfull faktorer (selv om eksemplet er fra et helt annet område, tror jeg avl er vel så komplekst som hifi...). Jeg er også ydmyk overfor andres kompetanse. Det betyr at jeg aldri vil være i stand til å bygge et like godt sammensatt anlegg som ingeniørene i et seriøst lydfirma. Aktive, digitale høyttalere er derfor et naturlig valg for meg. Hold kilden digital så lenge som mulig. Jeg smiler litt av dem som kjøper vinyl som er basert på digitale kilder. Gitt at lyden er innspilt digital, gir det mening å videreføre den digitale kjeden helt frem til lyden lages og reguleres. For meg virker en annen kjede enn den digitale ulogisk i 2016.

  3. romplassering?
  => Åpen kjøkkenløsning, og de to høyttalerne er oppstilt ca. 1,3-2,6 meter fra der man spiser. Spisestuen er et sted hvor vi oppholder oss store deler av døgnet. Ingen fysiske akustiske tiltak.
  4. økonomiske prioriteringer?
  Ja... Skulle gjerne hatt hus som kunne huset 2 av disse, innbygd i veggen...  Føler sånn sett at dagens eiendomspriser setter tak på hifi-en.

  5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
  => "I am wiser than this man, for neither of us appears to know anything great and good; but he fancies he knows something, although he knows nothing; whereas I, as I do not know anything, so I do not fancy I do. In this trifling particular, then, I appear to be wiser than he, because I do not fancy I know what I do not know.".
  Sokrates' forsvarstale

  Litt mer konkret: Å opparbeide seg grunnleggende kompetanse kjapt innenfor et felt er noe jeg har fått god trening i opp gjennom årene. Jeg er kildekritisk, men forsøker å lære av dem som er kompetente. Jeg mener vi som er amatører, kan tjene på å være gratispassasjerer på den praksisen som proffer legger til grunn i sitt virke. Bli en copy cat du også! En enkelt AES-artikkel kan lære deg mer enn all verdens surfing på internett. Men det er mye jeg ikke forstår, all den tid jeg mangler grunnleggende elektro- og elektronikkompetanse, har null innsikt i akustikkfaget og aldri har overværet en innspilling. Men det viktigste kompetansen på lydområdet er i grunnen medfødt, og den sitter i ørene og i hjernen. Det som skjer i ørene går bare én vei. Det som skjer i hjernen kan utvikles. Jeg tror min erfaring med psykologiske bias er verdifull i vurderingen av utstyret som brukes til avspilling. Men jeg vet ikke om alle med dyre bling bling-oppsett vil være enig i hvor verdifullt det er å se på spesifikasjonene i kombinasjon med lytting i stedet for å se på prislappen.

  6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
  => På en skala fra 0 (min.) til 100 (maks.) tipper jeg at dagens oppsett er på 80. Dvs. at jeg kommer opp i 80 prosent ytelse for 20 prosent av pengene. For fem ganger så mye penger kommer jeg kanskje forbi 90 på skalaen og opp mot 95? 100 er utopi, som alle her vet. En annen ting til slutt: 8351a kan for øvrig settes inn i annen tjeneste senere på enkelt vis, og egner seg fremragende til alt fra TV (f.eks. 2.1 og 5.1) til PC og i andre rom, lette som de er å flytte på og skru fast til vegg eller tak. Det kommer sikkert bedre arvtakere etter 8351a, men innenfor lyd skjer ikke de virkelig store fremskrittene fra år til år.

  PS: Til sist et bilde som viser "drømmehøyttaleren" mot min 8351a... ;-)

  Da innser man at god lyd først kommer når huset bygges rundt lyden...

  Siste redigert av svart-hvitt; 21.09.2016 kl. 19:41.

 16. #16
  Bransjeaktør Flageborg's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  2,813
  Tagget i
  1 Innlegg
  1. lytt til erfarne hifi-folk
  2. glem alt erfarne hifi-folk har fylt hodet ditt med
  3. besøk mange forskjellige oppsett og få dine egne erfaringer.....
  http://www.kringlyd.no - Hosted by ProIsp

 17. #17
  Overivrig entusiast Hb 52's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2014
  Innlegg
  789
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  4
  Sitat Sitat fra Flageborg Se Innlegg
  1. lytt til erfarne hifi-folk
  2. glem alt erfarne hifi-folk har fylt hodet ditt med
  3. besøk mange forskjellige oppsett og få dine egne erfaringer.....
  Det er ingen skam å snu !

 18. #18
  Æresmedlem bluesbreaker's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Blåskogen
  Innlegg
  13,870
  Tagget i
  1 Innlegg
  Svaret på 1-5 er 40 års lytting.
  Hos meg sjøl og ikke minst hos andre.

  På 6 kan jeg svare at jeg er fornøyd med eget oppsett, men har hørt bedre.

  PASSION IS NO ORDINARY WORD
  Graham Parker


  Magnepan 3.7-REL R 528-Octave V80-+ Octave Super Black Box
  TWAcustic Raven One + Raven 10.5" Ortofon ST80se-Ortofon Cadenza Black.
  -NAD M51 Black- Bluesound Vault. S-Booster.
  Vertere, Furutech.


 19. #19
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,426
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Artanis Se Innlegg

  1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
  2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
  3. romplassering?
  4. økonomiske prioriteringer?
  5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
  6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
  Svar 1 :: Bredt og dypt lydbilde med live følelse - og med dynamikk.
  Svar 2 :: Noe som kan plasseres på stuen og se pent ut. Så få komponenter og minimalistisk som mulig uten bekostning av NR::1
  Svar 3 :: Plassering i stuen
  Svar 4 :: Prioritering på den/de komponenter som oppfyller krav til NR::1 og NR::2

  Svar 5 :: Krav til NR::1 er et resultat av at jeg er vokst opp med doble Quad ESL53 i et spesialbygget musikkrom med egen bass. Jeg har lenge jaktet på å få paneler til å lyde dynamisk - noe jeg lyktes med ved å legge på en Gryphon Diablo forsterker på panelene. Jeg har en etter min mening en sjeldent kombinasjon av et stort lydbilde (som er mulig grunnet paneler) og en dynamikk (som er mulig med kreftene til Diablo og match med høyttalerne - og ikke minst 200W aktive subber i hver høyttaler med digitalt delefilter). Det har vært en del undersøkelser før jeg forstod at Gryphon var riktig match. De fleste sliter med å matche paneler til forsterker - og det tar litt prøving og feiling.

  Svar 6:: Jeg er fornøyd først og fremst fordi jeg bare koser meg med musikkanlegget i dag - og det er like mye eller mer transparent, oppløst og detaljert enn mye annet jeg har hørt (med et mulig unntak av Magico S1 MK2 - kanskje). Det kan bli kostbart å få til det til å lyde bedre tror jeg men gir ikke opp av den grunn


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 20. #20
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,324
  Tagget i
  6 Innlegg
  Sitat Sitat fra Artanis Se Innlegg
  Er nysjerrig på hvordan dere medlemmer på HFS fant retningen på:

  1. hvilken lyd deres Hi-Fi oppsett skulle ha?
  2. hvilke komponenter det skulle bestå av?
  3. romplassering?
  4. økonomiske prioriteringer?
  5. hvordan opparbeidet dere kompetansen dere sitter på i dag?
  6. hvor fornøyd er du med oppsettet ditt i dag?
  1. Alle anlegg med "vanlige høyttalere" låter mer eller mindre likt.
  2. Alle anlegg har stort sett de samme komponenter.
  3. Alle (nesten) anlegg står langs en av veggene, men ikke helt inntil.
  4. Nei, overhode ikke.
  5. Tror ikke jeg har lært noe som helst.
  6. Strålende fornøyd.

Side 1 av 7 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed