DSD 11.2Mhz, MQA

Outport

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.01.2014
Innlegg
233
Antall liker
39
Lurer litt på hva folk tenker rundt dette med oppsampling og muligens MQA. Det er vel ikke lansert så mye musikk i MQA format eller konvertering til MQA, eller hvordan det nå er ment å fungerere.


Har ikke noe greie på dette selv, men tenker i alle fall på temaet av og til. Har hørt disse påstandene jeg synes høres logisk ut:


Kan ikkke flytte på mikrofoner i innspillingstidspunktet i selve studioet fra en innspilling i 1982 fks. Så om innspillingen er dårlig, så er det gjort. Ferdig. Hjelper da ikke med oppsampling til 11 millioner Mhz.


Dårlig innspilling vil være dårlig uansett.


God innspilling vil være god uansett 16/44 cd eller oppsampling millioner av ganger.


Betyr det kanskje at for å få bedre lyd må man spille inn plata på nytt?


Mastertape. Hvis disse folka som jobber med lydproduksjon for tilgang på Mastertape, kan de fremdeles ikke forandre på mikrofon posisjonen fra selve innspillingstidspunktet i studioet fra fks. 1982 eller kankje mer relevant 2002. De har derimot Mastertapen. Da kan de kanskje få til ett bedre resultat i 24/96/192 osv. Hva tror dere?


Har hørt at i dataverdenen kan man gjøre ting gjort, ugjort pga. digital kode, men i lydproduksjonssammenheng er vel mikrofon plassering annet analogt lydteknisk utstyr slik innvirkning på resultatet at når det er ferdig så er det ferdig.


At det er mulig å hre forskjell på forskjellige dac og integrerte forsterkere er jeg helt enig i. Klarer selv ikke å høre forskjell på alle dacer eller integrerte forsterkere, men noen forskjellige merker. Må likevel ha god innspilling inn.

 

Artanis

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.07.2016
Innlegg
223
Antall liker
127
Alle stener skal snus i søken etter høyere troverdighet, men noen stener kunne nok med fordel ha blitt liggende urørt.
 
Topp Bunn