FLAC vs HQ vinyl

A

ANM

Gjest
Er det mp3 så er det ikke flac men mp3. Og fatter ikke at du konstant drar frem gammelt utdarert ræl på vinyl avtaster siden.
 
W

WayAhead

Gjest
Har du hørt på filene? MP3 finnes i mange forskjellige kvaliteter - opp til M+.

Close enough til å detronisere vinylen - som ikke er dårlig.
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
9.933
Antall liker
17.207
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Og hva er agendaen? Får du personlig tilfredsstillelse av å detronisere vinylen?:rolleyes:

De fleste som driver med vinyl, gjør det helst av helt andre grunner enn kun det lydmessige. Enten skjønner du det, eller så fortsetter du å samle på filer og får ståpels av det.
 
W

WayAhead

Gjest
Har ikke noe imot vinyl men den ufattelige hypen rundt den.
Lossless HQ filer er et utrolig langt steg videre i samme gate.

Spiller vinyl av og til og er veldig imponert men så var det denne hypen på dette HiFi asylet da...
 
Sist redigert:

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.130
Antall liker
10.593
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Flyttet fra hifi generelt til forskjeller og testmetodikk.
 
A

ANM

Gjest
Vet egentlig ikke hvem du prøver å nå, men du er uansett WayOff, WayAhead.

Nei, som vinagunner prøvde å forklare deg, vinyl er ikke i samme gate som lydfiler samlet på en disk. Det dreier seg ikke om lydkvalitet alene, men å samle på verk som kunstnere en gang satt sammen. Det er ytterst få som gir ut ekte album i dag, de fleste gir ut en samling hits som de håper fenger lenge nok til at lytteren fortsetter å høre og ikke bare klikker seg videre til neste. Du understreker egentlig dette poenget ufrivillig selv, vinyleksemplet er på 4:52 mens mp3 eksempelet er på 29 sek.

Denne boblen du ser vil sprekke og hipsterne vil forlate skipet, men vi som koste oss med dette før dette tok av, vil fortsette.

Så igjen. Hvem henvender du deg til?
 
Ble medlem
12.03.2012
Innlegg
4.390
Antall liker
8.234
Sted
Laksevåg - Bergen
Det samme har jeg gjort. De som var på besøk bryr seg ikke om lyd i det hele tatt. De mener at lyd er lyd - dermed basta. De bruker ikke mye penger på god lyd noen av dem. Etter å ha sendt lyd ut av høyttalerne via Tidal en hel kveld, ble det (uten å gi beskjed) lagt på en vinylplate på spilleren, og alle reagerte nesten på samme sekund - hva fa.. er dette ? Den lyden dere hører nå, kommer fra en vinylplate som snurrer på en platespiller. De flest av dem har ikke hørt på vinyl siden sent 70-tall, men var alle enige om at dette var saker. Resten av kvelden ble det kun lyttet til vinyl, og platecoverne ble nøye studert. Det blir ikke det samme å spille en spilleliste fra Tidal.
 
W

WayAhead

Gjest
Har ikke problemer med å se den. Streaming har vel foreløpig en lang vei å gå etter min mening men mye på Youtube låter digitalt bra.

Skjønner at når en nafser frem plater og cover og drar i gang leamikken fremstår dette som en utenomjordisk opplevelse for mange i dag.


For egen del kan jeg nevne at jeg fortsatt bruker og foretrekker 8mm ordentlig film fremfor video uansett type.

Når en drar frem fremviseren og spoler på. klar, kjør går det gjerne et gisp bortover i salen....
Digitaliserer en filmen og fremfører den på TV/screen ser det fortsatt mye bedre ut en HD+ video.

Privat: Kun film
Jobb; Digital utenom "on duty" sightseeing.
 

Hardingfele

Æresmedlem
Ble medlem
25.10.2014
Innlegg
22.627
Antall liker
15.703
Torget vurderinger
2
Vi ser bort fra "direktegravert" vinyl.

99+% av LPene folk avspiller er et resultat av denne prosessen:

image.jpg


Og så skal rillene avleses av en PU, som sporer med avtakende "hastighet gjennom rillen" etterhvert som nålen beveger seg inn på LPen.

Naturligvis er det stor forskjell på dette og en digitalfil som kan være identisk - IDENTISK - med opptaksmaterialet. Forstår simpelthen ikke poenget med å diskutere dette.

Det som derimot er uomtvistelig, er at mange foretrekker forvrengingen som vinyl gir - i tillegg til andre faktorer som gleden over et analogt/mekanisk oppsett, albumfølelsen, osv.

Noen år tilbake, da jeg herjet under mitt første nick her inne, var jeg blant de første med NAS server, først med fjerstyring fra iPod av musikkarkiv, hadde komplett digital linje i høy oppløsning som endte i et par BeoLab 5. Kjørte multikanal og hadde trådløs streaming av innhold overalt. Utforsket avspillere med korreksjon av eq, osv.

Nå har jeg ingen NAS, ingen CD-spiller. Det hender jeg sender en fil til DAC via Airplay, men da er det gjerne et radioprogram eller podcast.

Musikken jeg lytter til kommer fra vinyl og spolebånd. Det er rør i pre- og forsterker. Vinyl har jeg så mye av at jeg kan kjøre unike avspillinger i noen år.

Hvorfor? Det er hyggeligere, triveligere, morsommere og fylt med musikkglede - for meg.
 
Sist redigert:
A

ANM

Gjest
Ja, er det ikke fantastisk Harding, at det i det hele tatt blir troverdig lyd etter en slik prosess og at vi bruker flerfoldige tusen på å lure ut vellydende toner av dette! Elsker vinyl!
 
S

Syncrolux

Gjest
Prosessen med å lage selve masteren er også ganske komplisert. Det er i det hele tatt utrolig at vinyl låter såpass som det gjør.
 
Topp Bunn