Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast eldo472's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Tranby
  Innlegg
  827
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvordan vurderer du nyanskaffet utstyr? elller utstyr du bare vil prøve....

  Hvordan går dere frem når nytt utstyr kommer i hus. Blir det gamle satt bort og man går videre med det nye uten å se seg tilbake. Eller blir den nye komponenten stilt opp og prøvelyttet mot de gamle. Her er det mange muligheter. Noen hører kanskje at den nye er overlegen, så testing er bortkastet tid.
  Kilder som CD-spillere er lette å sette opp til test, men vanskelig å skille. Forsterkere er mer trøblete å sammenligne for man må koble om høyttalere. Høyttalere er lettere å høre forskjell på og man kan teste de mot hverandre hvis man har doble utganger på forsterker.
  Under all testingen må man ha kontroll på hva som er forskjellig. Man må ha samme kabler, nivåmatching og så videre. Hvor nøye man er, vil være bestemmende for nøyaktig det blir. Selv innser jeg at jeg faktisk ikke hører forskjell, og at jeg ikke kommer noen vei da det er for mange løse tråder.

 2. #2
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,579
  Tagget i
  3 Innlegg
  Spelar som regel intensivt på gammalt utstyr når det kjem melding om nytt. Så skiftar eg, helst slik at nye komponentar har fått vere tilslutta straum og anlegget elles nokre dagar. Så kjem laurdags morgon, når eg er rimeleg "kalibrert" for lytting. Medan eg har eit rimeleg ferskt inntrykk av referanseutstyret startar eg lytting på nytt utstyr. Eg spelar heile "konsentrasjonsperioden", som typisk varer frå 0800 til ca kl 1100. Av og til går eg attende til referansen (gammal komponent), men som regel ventar eg med dette til søndags morgon, då eg også er rimeleg i orden.
  Sjølvsagt berre ein og ein komponent i gongen. Og aldri seriøs lytting når ein er bakfull.
  Stort sett går det greitt å høyre skilnadar. Høgtalarar er lettast (og du kan også jobbe mykje med plasseringa av desse), forsterkarar har litt mindre skilnad (effektforsterkarar som er like kraftige har oftast minst skilnad, sjølv om somme er "spesielle". Forforsterkarar har størst skilnad). CD-spelarar endå mindre skilnad, dei krevjer ofte litt konsentrasjon å ta skilnad på. Vinylriggar er ganske kompliserte, og ymse synergieffekter spelar sterkt inn her. Kablar har aller minst skilnad, og det kan vere vanskeleg å høyre skilnad i det heile.
  Normalt likar vi den komponenten best som har mest gain/spelar høgast. Men det vert eg ikkje lurt av lenger.
  AB-testing gjer eg normalt ikkje før eg har køyrt sånne "helgetestar". AB høyrer skilnad, men ikkje nødvendigvis "best". Stort sett er det klangbalanse som detekterast lettast med AB.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 3. #3
  Æresmedlem lars_erik's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Hades
  Innlegg
  25,667
  Tagget i
  0 Innlegg
  Interessant dette, at dere mener at det er liten forskjell på CD-spillere. Selv opplever jeg svært stor forskjell på de.

  Ellers pleier jeg å lytte intensivt til gammelt utstyr før jeg bytter. Aldri mer en komponent i gangen. Etter å ha vent meg til den nye komponenten over en periode på noen timer, bytter jeg tilbake og spiller samme musikk på nytt.
  Unik trønder. Pen mann. (c) marvealmar

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed