Side 1 av 6 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 106
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,415
  Tagget i
  3 Innlegg

  Lydmessig gevinst av dyre spesialrack?

  Som tittelen forsøksvis antyder lurer jeg en del på rack i forskjellige prisklasser, og hvilken betydning dette har for den totale lydkvaliteten. Det er jo rimelig store prisforskjeller ute og går, og har man store, tunge komponenter er det ikke bare-bare å finne gode løsninger som innfrir både estetisk og praktisk, med tanke på hvor mye vekt det tåler, tilstrekkelig ventilasjon, og ikke minst mange nok, og store nok hyller.

  Man kan for eksempel få et fire hyllers rack med herdete glasshyller til ca 4000,-
  NorStone Stabbl HiFi - AV/Hi-Fi møbler - Tilbehør

  Eller en annen variant med alu-profiler og vibrasjondempete "stendere" som visstnok er frambrakt med grundig forskning innen vibrasjonsdemping, med like mange hyller, men til fire ganger prisen.
  PM Audio

  Det finnes også rene møbelvarianter som ligger prismessig mellom de to nevnte eksemplene, og som kan gjøre jobben bare man lager uttak til kabler selv med en hullsag eller lignende.
  Storage module #732 in our line of module furniture - MODO by Skovby. | Skovby Møbler

  Til slutt så finnes det diverse DIY muligheter, og her er mulighetene nærmest uendelige. Man kan f.eks. få kjøpt tykke, massive heltre benkeplater for en brøkdel av prisen for et ferdigrack, og har man tilgang på sag og litt fingernemhet kan man sikkert klare å lage noe som er både solid og funksjonelt. I tillegg finnes det også ekstreme high-end varianter av ferdig bygde rack, med prislapp i 100k klassen.

  Men hvor stor er egentlig gevinsten av å bruke f.eks. 10-12 tusen på et rack, kontra et til 4 tusen? Og hvor mye har de forskjellige materialene å si for lyden? Stemmer det som noen sier at glass har en egensressonans som gjør lyden hard og ringende, eller har implementeringen mest å si? Er forskjellene konkrete og lett detekterbare, eller er det en mer dubiøs og subtil forskjell på linje med slik mange oppfatter kabelbytte?

  Vil gjerne ha synspunkter utfra egne erfaringer, og meninger om hvor mye betydning dette har for lyden, pluss value for money, og håper dette kan diskuteres minst like sivilisert som man pleier å diskutere kabler.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,786
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg forestiller meg at det å sammenligne forskjellige løsninger, kan være et ganske strevsomt foretagende med ganske usikkert resultat. Jeg tenker bare her hjemme: koble fra alt utstyret, ut med gammelt rack, inn med nytt rack, sjaue alt utstyret på plass og koble opp - for deretter å lytte etter ørsmå nyanser. "Hvordan låt det egentlig på det andre racket?" - Hm - gjenta prosessen i omvendt rekkefølge..... Etc. etc .- frem og tilbake. Hvor mange av oss gjør egentlig det? Og hvor troverdige er våre konklusjoner i en slik setting?

  En annen sak jeg tenker på, er at vår forestilling om at et rack skal ha noen betydning for lyden, skriver seg fra den erfaringen man har med platespillere. Fortsatt relevant for de vinylfrelste, men kan hende ikke så viktig for dem som har gått over til digital avspilling?
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,363
  Tagget i
  3 Innlegg
  Det primære med et rack er estetikk og funksjonalitet - smak und behag. Noen komponenter kan være følsomme for virbrasjoner og mikrofoni, jf. platespillere og noen rørting. De fleste er enige om at en platspiller kan ha veldig godt av et stødig underlag. Derutover spriker enigehtene veldig fort. Det meste av transistorelektronikk er svært lite følsomt for underlaget og mikrofoni.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 4. #4
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,415
  Tagget i
  3 Innlegg
  Jeg er enig i at det ikke er så enkelt å foreta direkte sammenligninger, det blir naturligvis veldig mye jobb å koble opp og ned, opp og ned. Men hvis man f.eks. har anlegget stående i et hyllesystem et år eller to eller tre, bytter rack, og opplever en forskjell. Jeg syns det bør få lov til å være relevant, uten at man foretar utførlige blindtester og ABX og what not. Men jeg ser så klart også poenget med at det kan være vanskelig å huske nøyaktig hvordan det låt med det andre racket hvis forskjellene er små.

  Engelske What Hifi er jo et av få blader jeg vet om iallfall, som faktisk tester rack og kommer med ganske klare beskjeder om hva som låter bra og ikke. Noen ganger kan det virke som at racket har nesten like mye å si som aktive komponenter når man leser de forskjellige omtalene.
  Equipment racks | whathifi.com

  Også enig i at estetikk og funksjonalitet er to viktige faktorer, det nevner jeg vel også i åpningsinnlegget. Platespillere er selvsagt viktig å tenke på, men i utgangspunktet tenker jeg egentlig på det som angår meg selv mest, nemlig digital avspilling og transistorutstyr. Men platespillere er absolutt relevant det også, hvis man ikke har mulighet til å ha hylle på veggen.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,363
  Tagget i
  3 Innlegg
  Evt lydlige virkninger av et rack er i tilfelle ekstremt systemavhengig, foruten det du setter inn i racket (som evt er påvirkelig av vibrasjoner) og konstruksjonen av lytteommet. I så stor grad at jeg ikke vil feste noen lit til store ord om at det «låter» slik eller slik. En enklel måte å teste ut om enkeltkomponenter er følsomme for vibrasjoner er å bruke enkle remedier som skumgummiputer, slanger til trillebårhjul o.l. Dersom du mener det endrer lyden så kan du alltids gå videre med andre tiltak i samme «sjanger» inkl. eksotiske rack o.l.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 6. #6
  Hifi Freak nlykke's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  2,224
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har bare en erfaring med rack. Jeg hadde lenge en Ikea hylle i et par år. Så begynte den ( som det meste fra Ikea ) og knele under vekten av flere og flere bokser. Jeg fortsatte og forholde meg til Ikea, men denne gangen kjøpte jeg 3 stk 40 mm kjøkkenplater i eik, noen gjengestag, og 4 stk stålrør som jeg fylte med sand/stein. Etter montering kunne jeg konstatere at roen i presastasjonen av anlegget var sterkt forbedret. Siden har jeg prøvd ulike spikes og underlag med blandet resultat. Jeg har jo rør i nesten hele oppsettet, så det kan godt hende at mine til dels store forskjeller på underlag skyldes at rør er noe sensible på dette området. . . Ang dyre rack skal jeg ikke utale meg, men jeg har jo noen venner i hobbyen med til dels kostbare rack, og de anleggene har i allefall ikke tatt skade av det. . .

  Mvh Petter.
  PMC BB5se høytalere. Rogue Apollo monoblokker , First Sound Presence 4.0 deluxe Paramounte +. Wadia 302, Esoteroc X01-Limited. Avid acutus reference og Dynavector xv-1t og dynavector 507 mk2 arm,dynavector sup-200 og Miyajima Shilabe, Miyajima ETR-KSW , Ortofon PwIt, Acoustic Signature Thunder mk 2 m/TA- 3000 arm, Graham Phantom b-44. Rogue Ares phono. Allnic 1500 se plus. Kabler; Transparent, Audience, LessLoss og Stealth.

 7. #7
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,415
  Tagget i
  3 Innlegg
  nlykke: Jeg har en lignende erfaring selv, ved at jeg syns lyden ble en smule strammere og fyldigere når jeg gikk fra et vegghengt rack med glassplater, til en tv benk i delvis heltre eik. Det er slike erfaringer jeg gjerne ville høre mer om når jeg starte tråden, for å se om det var noen enighet eller almenn oppfatning av eventuelle effekter og egenskaper ved forskjellige slags materialer og oppbygninger på rack og hyller. Syns dette er ganske interessant, samtidig som jeg syns det er vanskelig å ivareta det estetiske og funksjonelle med de løsningene som er kommersiellt tilgjengelig, iallfall innen det jeg syns er akseptabelt å betale.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 8. #8
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,675
  Tagget i
  13 Innlegg
  Jeg har også erfart at vibrasjonsdemping har betydning. De Electrocompaniet-produktene jeg hadde tidligere var overraskende kilne på vibrasjon. Selv EMC-1 CD-spiller, hvor det ble gjort et stort nummer utav den innebyggede vibrasjonsdempingen var ganske sart slik. Et par sorbothanputer under, og så låt den annerledes. Det var i et alminnelig hifi-rack, husker ikke hvilket fabrikat.

  Jeg bygde neste rack selv med innebygget demping og har vel aldri sett meg tilbake. Se bilder i de første par innleggene i signaturtråden min. Høyttalere og forsterkere står også på myke føtter for å bryte vibrasjonsoverføring. Dette trenger ikke å koste spesielt mye. Poenget er bare å skape vibrasjonsdemping gjennom hele audiobåndet, slik at de uunngåelige resonansfrekvensene må ligge godt under 20 Hz.

  Jeg bor forresten i et gammelt trehus med gulv som overfører det meste av vibrasjoner, bare så det er nevnt. Enig med KJ: Prøv billige løsninger som halvt oppblåste trillebårslanger og lignende for å teste om du har et problem med mekanisk vibrasjon før du legger ut masse penger. Racket har ingen egenlyd.
  Siste redigert av Asbjørn; 01.12.2013 kl. 15:44.

 9. #9
  Overivrig entusiast januscp's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  751
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hadde tidligere mitt EC anlegg stående i vegghengte hyller i en nisje som var relativt godt avdempet og adskilt fra rommet. Nisjen gikk forsåvidt inn i tilstøtende rom med ca 70 cm. Hyllene lå på labanker i nisjen, med neoprensom demping i mellom.
  Det var av estetiske årsaker, og et svinegodt tilbud på demobrukt Solid Tech Rack of Silence, av den typen med avdempete kryss opphengt i fjærer i to av kryssene, som gjorde at jeg krøp til korset og kjøpte noe som tok stor plass inne på selve gulvet i rommet istedet for i nisjen. Etter å ha rigget opp det hele på nytt for å lytte til musikk fikk jeg et hakeslipp av den typen man ser i tegnefilm. Samme anlegg, men en vanvittig mye bedre definisjon av lyden, soundstage, 3D, dybde osv. Så at racket spiller noen rolle er vel hevet over MIN tvil nå. Ikke å forundres over at PM Audio alltid har noe av den beste lyden på messer...
  "Secutity is mostly a superstition. It does not exist in nature, nor do the children of men as a whole experience it. Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure. Life is either a daring adventure or nothing" - Helen Keller

 10. #10
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,675
  Tagget i
  13 Innlegg
  Jeg kikket nok ganske nøye på et Rack of Silence før jeg snekret mitt eget. Det er gullstandarden. Jeg tok det ikke helt ut med fjæropphengte kryss osv, men jeg ville ikke at racket skulle se ut som en oljerigg heller. Forstår man hvordan det virker, kan det være mulig å finne andre løsninger med omtrent samme virkning.

  Poenget er å få resonansfrekvensene så lavt som mulig, helst godt under audiobåndet. Et system med ett fjær/dempe-ledd og en masse (komponenten selv) vil oppføre seg som et førsteordens lavpassfilter og dempe med 6 dB/oktav over resonansfrekvensen. Et system med to fjær/dempe-ledd og to masser (f eks Base Technology) vil gi et andreordens lavpassfilter og dempe med 12 dB/oktav over resonansfrekvens(ene). Analogien til et elektronisk delefilter er masse = induktans, fjær = kapasitans, friksjon = resistans. Her kan man lage mekaniske delefiltre med fjærer, gummiklosser og skiferplater.
  Siste redigert av Asbjørn; 01.12.2013 kl. 16:21.

 11. #11
  Hifi Freak vidarje's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Rasta
  Innlegg
  4,209
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette er vel gullstanderen Asbjørn https://www.newport.com/Optical-Tabl.../category.aspx
  Har prøvd trillebårslange under platespiller og husker at et av triksene for å få det mykt nok var å sette inn et rør slik at luften fikk passere fritt fra innsiden av slangen og ut.
  Squeezebox Touch, Dynaudio AIR20, Dayton 12" med miniDSP PWR-ICE 125 og Audiolense XO
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ktsrommet.html

 12. #12
  Overivrig entusiast januscp's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2012
  Innlegg
  751
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja, det er ikke vanskelig å se hvor du har hentet inspirasjonen, og jeg har mine Disc of Silence sittende ovenpå de puckene som kommer med racket, og som er tilpasset DoS. Så forskjellen blir at mine kryss henger i fjærer (som visstnok skal være tunet til 2Hz iflg Paul M.) du har dempingen i sorbothanpuckene under hyllene, og DoS direkte under komponentene. Blir vel to veier til samme mål vil jeg anta. Og så ser jeg forøvrig at du har satt oljeriggen øverst i racket
  "Secutity is mostly a superstition. It does not exist in nature, nor do the children of men as a whole experience it. Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure. Life is either a daring adventure or nothing" - Helen Keller

 13. #13
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  1,035
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har ikke så stor erfaring med så mange typer Rack. Hadde i flere år et Soundstyle Rack med glasshyller. Jeg mener å ha lest flere steder fra produsenter at det ikke anbefales å bruke glasshyller i HiFirack. Har selv byttet til Solid Tech radius 4 og er meget fornøyd med det. Lavardin anbefaler Rack av tre for sine forsterkere.
  Hva er livet uten musikk?

 14. #14
  Overivrig entusiast Guit's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sunndalsøra
  Innlegg
  1,122
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har et Polycrystall rack som jeg importert fra USA for en tid tilbake.Diverse isolatorer, dempeplater, klosser og platform. Racket har en egenvekt på ca 80 kg (frakt ca 4k) Dette er noe av den mest markante lydforbedringen jeg har hatt. Så vibrasjonskontroll er viktig for komponentene. mvh.Guit
  http://stereotimes.com/acc040901.shtml
  Siste redigert av Guit; 01.12.2013 kl. 22:50.

  EC EMC1 up, Project Rmp 9.1x/ speedbox SE, Ortofon Jubilee, Bel canto Dac 3, stello U3. ASR mini Basis Mk.2, Dp A1s EBW, Dp A1, Dp C1b, Dp EC502 mkII, Polycrystall Rack m.m. Black Magic, silk, silspeak, Audioquest kabler. Clio måleutstyr, JBL- Raven - PHL DIY Høyttaler . Head-fi: Koss ESP/950 E/90, WEE Woo Audio. HRT Headstreamer. Stax SRX MK3/SRM-1 MKII professiomal

 15. #15
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,462
  Tagget i
  6 Innlegg
  Forskjellen man vil høre, hvis man ser vekk ifra platespiller, ligger IMO i størrelsen og høyden som har direkte innvirkning på akustikken. Det gjør også at en sammenligning mellom ulike dempemåter blir umulig og sammenligne. Forskjellig størrelse vil som nevnt ha innvirkning på akustikken og refleksjoner. Det beste er å ikke ha et rack mellom høyttalerne IMO. Sette elektronikken rett på gulvet eller plassere den i et annet rom. Må man ha rack mellom høyttalerne, så bør det være lavt og ta så lite plass som mulig. Bruk billig gummi under elektronikken hvis man tror på slikt.
  Representerer lydogakustikk.no

 16. #16
  Hifi Freak Sven_Palvig's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,196
  Tagget i
  0 Innlegg
  Her er jeg bare enig. Jeg har selv arbejdet med placering og ny placering og hvergang er lyden blevet påvirket. Jeg har prøvet at flytte nogle apparater væk og det var en forbedring.
  Modifix håndbyggede: Trykkammer højttalere med trådophængte basser for front og center højttaler.
  Subwoofer med Monacor 18 " i 324 liter lukket kabinet. Surround højttalere med 7 tommer basser.
  Lytterum med Svanø Akustik Wings. NLE højttaler kabler i 5 kvt. sølv. 2 stk. monoblokke Holton NX 800. 132.000 uf. Duelund / NLE kabler externt og internt. WireWorld Silver Elektra og Oyaide Tunami med god strømforder.

 17. #17
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,578
  Tagget i
  3 Innlegg
  Rack er vanskeleg å vurdere lydmessig. Det vert så mange faktorar som endrar seg i tillegg til sjølve racket.

  Sjølv har eg eit anlegg som er veldig lettpåverkeleg akustisk, av plassering av gjenstandar i området 50 -150 cm over golvet. Held eg racket under denne høgda, er det lettare å halde orden på dei fleste faktorane. Medan hornhøgtalarar ikkje har så mykje av dette problemet.

  Ei anna utfordirng er kablanne. Når du flyttar på komponentane, må også kablane flyttast. Dette kan skape til dels ganske kraftige endringar av lyden.

  For å finne ut i kva grad rack verkar direkte inn på lyden, må ein nok gjere som Orso antydar, ha anlegget i eit anna rom. Men det er vel nettopp dette ein vil unngå ved å ha eit godt rack? For det er ikkje gøy å måtte gå gjennom ei eller to dører for å skifte plate...
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 18. #18
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,675
  Tagget i
  13 Innlegg
  Sitat Sitat fra orso Se Innlegg
  Forskjellen man vil høre, hvis man ser vekk ifra platespiller, ligger IMO i størrelsen og høyden som har direkte innvirkning på akustikken. Det gjør også at en sammenligning mellom ulike dempemåter blir umulig og sammenligne. Forskjellig størrelse vil som nevnt ha innvirkning på akustikken og refleksjoner. Det beste er å ikke ha et rack mellom høyttalerne IMO. Sette elektronikken rett på gulvet eller plassere den i et annet rom. Må man ha rack mellom høyttalerne, så bør det være lavt og ta så lite plass som mulig. Bruk billig gummi under elektronikken hvis man tror på slikt.
  Sorry, men jeg er ikke enig. Ja, et reflekterende rack midt mellom høyttalerne vil ha en akustisk påvirkning, men min erfaring er at det er mer enn det som foregår. Noen sorbothan-puter under bena på en EMC-1UP mens den sto i samme rack, og det var en tydelig reduksjon i "hardhet". Sånn "kona kommenterer det fra naborommet"-type forskjell. Spilleren sto fortsatt mellom de samme hyllene i det samme racket. Den direkte påvirkningen på akustikken i rommet var i praksis null. Litt gummi under en AW180M monoblokk, og omtrent det samme skjedde. Der opplevde jeg noe merkelig: Musikken sto på, og jeg skulle flytte den ene monoblokken noen centimeter. Så jeg stilte meg bredbent ved siden av og løftet med en arm på hver side. I det samme forsterkeren lettet fra gulvet, hørte jeg en tydelig reduksjon i forvrengningsnivå. Det var en sånn "Hva f..n skjedde nå?"-type forskjell, uten at jeg hadde forventet noen endring i det hele tatt. Gummiklosser neste.

  Nå tror jeg EC-komponenter kanskje er mer vibrasjonsfølsomme enn de fleste andre merker. Når man titter inni og ser hvordan kretskortene er bygget opp og festet virker ikke det så merkelig heller. De monoblokkene jeg har bygget selv har kretskortene festet med skruer i stedet for klips, ingen tunge kondensatorer midt ute på et stort og tynt kretskort, og jeg har heller ikke lagt merke til at de påvirkes av vibrasjon.

  Som sagt, gjør noen enkle og rimelige forsøk før du bruker masse penger. Hvis mekanisk vibrasjon ikke er et problem hos deg med dine komponenter, så er det da heller ingen grunn til å hive penger etter et ikke-eksisterende problem. På den andre siden kan det være en billig og effektiv oppgradering hvis du har et problem med mekanisk vibrasjon.

 19. #19
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,462
  Tagget i
  6 Innlegg
  Ikke uenig i at med et drivverk (for de som fortsatt bruker det), så har dette med vibrasjoner en viss betydning. Jeg opplevde også en forskjell da jeg byttet original føttene på en Marantz SACD spiller til Vibrapods. Men det løses jo med noe billig gummi under og har vanskelig for å se at selve racket da utenom blir noe vesentlig. I verste fall noe gummi under det også. Poenget er uansett at blir vanskelig å sammenligne bare avkoblingen i ulike rack hvis størrelsen er ganske forskjellig. Da kan som sagt racket ha en akustisk påvirkning og det kan være vanskelig å skille hva som er hva.

  Merkelig det med EC monoblokkene. Akkurat det forstår jeg ikke. Uansett bruker jeg selv gummiføtter under mine effektrinn. Nå man først skal alikevel ha bein under (DIY produkter), så er det et greit valg.

 20. #20
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,675
  Tagget i
  13 Innlegg
  Min hypotese om de monoblokkene er indusert forvrengning i strømforsyningen. Det sitter seks tunge elektrolytter midt på det store kretskortet i strømforsyningen. Det gir ganske mye masse. Kortet er et vanlig, tynt kretskort, og det er bare festet med noen få plastklips i hjørnene. Der har du et mekanisk svingesystem med resonans et sted i øvre bass, ca. På det kortet har du også lange strømbaner som går på kryss og tvers. I tillegg har du ringkjernetrafoen stående loddrett like foran kortet. Den setter opp et magnetfelt med kraftlinjer som skjærer skrått gjennom kretskortet.

  Navn:   EC_AW180M_inner_top-500x500.jpg
Visninger: 1498
Størrelse: 39.1 Kb

  Navn:   180 side.jpg
Visninger: 1804
Størrelse: 18.4 Kb

  Hvis høyttalerne skaper en mekanisk vibrasjon i det systemet der, enten via gulvet eller gjennom luften, vil bevegelsen av elektriske ledere i magnetfelt indusere strømmer i strømbanene på kretskortet. De strømmene vil være delvis signalavhengige, men med forholdsvis stor tidsforsinkelse - umusikalsk forvrengning. Jeg hadde ikke utstyr til å måle det direkte, men enkel overslagsberegning tyder på at det kan bli hørbare mengder.

  Jeg bruker Clas Ohlsons 40x40 mm dørstoppere under både høyttalere, rack og forsterkerplattform. Da ble det slutt på uvesenet.
  Siste redigert av Asbjørn; 13.01.2014 kl. 00:08.

Side 1 av 6 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed