Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  sorgenfri
  Guest

  Beste Dac Chip.

  Har vært på let etter en god dac lenge nå, og markedet ser ut til å flomme over av Dac er i alle størrelser, og finesser..

  Men, de har stort sett den samme chip`en alle som en..

  Har googla i hele natt, for å forsøke å finne konsensus, hvilken chip er den beste? Og hvilken er mest fremtidsrettet?

  Det virker på meg som om en DAC er ferskvare så det holder.


  Gjerne svar med hvilken dac som har den chipen du mener er best.


  Mvh

  Sorgenfri

 2. #2
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg
  [...]
  Men, de har stort sett den samme chip`en alle som en..
  Det finnes flere DAK-brikkefamilier på markedet fra ulike firmaer.

  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg
  [...] hvilken chip er den beste?
  En DAKs totalytelse er ikke kun bestemt av dens DAK-brikke. En rekke andre faktorer har betydning inkl. hvordan DAK-brikken benyttes i kretsen og programvaremessig, strømforsyninger, de analoge kretsene, filtrering, DAKens funksjonalitet inkl. inn- og utganger.

  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg
  Og hvilken er mest fremtidsrettet?
  Når du har valgt en DAK, kan du normalt ikke endre på dette uansett. Det er vel mer snakk om hvilken DAK som er fremtidsrettet enn hvilken DAK-brikke? Et mulig unntak er DAKer med stor programmerbarhet, og som gradvis tar i bruk stadig mer av DAK-brikkens funksjonalitet etterhvert som programvaren utvikles.

  Sitat Sitat fra sorgenfri Se Innlegg
  Det virker på meg som om en DAC er ferskvare så det holder.
  Dette er ikke nødvendigvis sant. Lynx Hilo er ganske ny og moderne, men bruker Cirrus DAK-brikker som ble introdusert for 10 år siden:

  Sitat Sitat fra CDWMcInSpots Se Innlegg
  [20.03.2013]
  Lynx har visstnok vært litt sparsomme med informasjon ang. hvilke DAK- og ADK-brikker som benyttes i Lynx Hilo, men nå har Head-Fi.org-brukerne SoupRKnowva og Happy Camper tatt saken og sistnevntes Hilo i egne hender, åpnet den og fotografert.

  SoupRKnowva skriver:
  • So its got 2 CS5381 ADCs i would assume in dual mono differential configuration for the analog inputs
  • It's also got 3 CS4398s doing DAC duties. Two I'm assuming are in dual mono differential mode for the line outs, and the 3rd one is probably in stereo mode for the monitor outputs.
  • There is also a 4th CS4398 doing DAC duty in the headphone section, it also uses LME49600s as the output buffers for the headphone output.

  Tillegg:
  [21.03.2013]
  burnspbesq kommenterer:
  • Tried and true technology (the Cirrus converter chips were introduced ten years ago this coming Sunday), well implemented. Gotta love it.
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 3. #3
  Overivrig entusiast gwikse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  1,079
  Tagget i
  0 Innlegg
  Trenger du utvidet funksjonalitet; ESS Sabre 9018/12 (integrert Asynchronous Sample Rate Converter chip (ASRC), opp til 8 sp-dif inputs, DSD, etc etc). Med tilhørende problematikk da hver enkelt funksjonalitet er mer eller mindre låst mtp hva du kan hente ut av å oppgradere power supplies etc til hver enkelt funksjon (ESS har jobbet mye for å optimalisere dette, men noen kompromisser vil det bli kontra seperate chipper med tilhørende krav til PSU, thermisk påvirkning etc). Forskjellig funksjonalitet har forskjellig krav til power supplies mm og vil bli påvirket av de andre "funksjonsdelene" internt i chippen. Vanskelig å sørge for optimale forhold for alle funksjonene.

  Vil du at DAC chip kun skal utføre Digital to Analog Convertion operasjonene så finnes eldre chip typer som f.eks. PCM1794A m.fl Denne formen for chip har mindre funksjonalitet innebygget og overlater (og krever) mer av utvikler av sluttproduktet å hente ut mest mulig på andre fronter. ASRC, volumkontroll, digitale filter etc gjøres ikke internt i chippen og er dermed helt åpent for sluttbruker/utvikler ("å rote seg bort i / å tune ut mest mulig"). Power supplies kan tilpasses de individuelle krav hver enkelt funksjon stiller etc. Jeg har ikke sjekket så mye rundt omkring hva som har kommet i det siste, men jeg vil tro at de dedikerte chippene er på vei bort til fordel for løsninger med så mye som mulig integrert og "plug and play" for hordene med hifi produsenter som ønsker ting enklest mulig. Med alt i ett løsninger som ESS9018 er mange av disse valgene gjort for deg med de fordeler og ulemper det medfører.
  JRMC21 og Roon - Amanero USB - TPA teleporters - TPA Buffalo 3SE w. Belleson PSU - Holton NXV 500R2 | Nordost Heimdall | AP Virgo V
  gwikse`s system - en reise inn i diy verden

 4. #4
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg
  En DAC som går igjen hos mange av de beste DACene i dag er AKM AK4399. Enkelte mener den er den beste på markedet i dag, men det sies sikkert om en rekke andre også. Jeg har imidlertid inntrykk av at alle som driver med DAC-konstruksjon og vet hva de driver med mener at DACen langt i fra er den vanskeligste og mest innflytelsesrike delen i komponenten. Analogutgangene, strømforsyning og klokke er faktorer som betyr langt mer slik jeg har forstått det.

 5. #5
  sorgenfri
  Guest
  Tusen takk for grundige, og gode svar gutter!

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  2,213
  Tagget i
  1 Innlegg
  MSBtech.com

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed