Side 2 av 144 FørsteFørste 12341252102 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 2874
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,407
  Tagget i
  27 Innlegg
  Sitat Sitat fra Scrooge Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusis Se Innlegg
  Her en en link som viser nøyaktige målinger. Det skal være en med Supreme målingene også, som er en del lavere enn Ultimate, men skal lete litt til, husker ikke siden jeg fant dem. Men se på denne foreløpig : http://www.hifi-tuning.com/pdf/wlfr.eng.pdf
  Denne siden viser også hvor mye støy som går betraktelig ned
  Takker for linken!
  Men at så små verdiforskjeller (i milliOhm)kan gi så store utslag som det er snakk om? Tjah....
  Vel, dette er en av de største motstandsverdiene i serie mellom strømforsyningen og kraftverket, så den impedansen strømforsyningen "ser" påvirkes jo av dette. Til sammenligning er seriemotstanden i 10 meter 1,5 mm2 kobbertråd (f eks fra stikkontakten til sikringsskapet) ca 115 milliohm. Mange av oss foretrekker en dedikert 2,5 mm2 16 A kurs til anlegget. Det reduserer den motstanden til 69 milliohm, og selv mente jeg å oppleve litt forbedret dynamikk etter at elektrikeren hadde vært på besøk. Her er det i det minste noen fysiske greier som teoretisk sett kan ha en eller annen påvirkning.

  Det mest interessante med den linken er at noen tweakesikringer har lavere seriemotstand og noen høyere enn standard vare. Som vanlig ingen konsensus, bare at det er "forskjellig" og en god historie om eksotiske materialer og kryobehandling. Det er også interessant at en 2 A "super cryo" tweakesikring med høy motstand brant av allerede ved 0,8 A. Det ville vært enda mer interessant å vite hvor mye strøm de sikringene med lav motstand egentlig slipper gjennom før de ryker. Det er ikke så veldig mange måter å lage en smeltesikring på. Den opplagte måten å redusere motstanden på er å øke tverrsnittet. Men det vil også slippe gjennom mer strøm før sikringen ryker, så jeg er nokså skeptisk til tweakeri med ting som egentlig er der av sikkerhetsgrunner. Brann er ukult.

  Edit: At de målte ulike motstandsverdier avhengig av retning tror jeg vi kan skrive på kontoen for unøyaktigheter og målefeil. Vanskelig å se noen grunn til at det skulle være slik i virkeligheten.

  Det ville ikke forundre meg om en bassreflekshøyttaler låter (litt) forskjellig i Denver, CO (1609 meter over havet) og i New York, NY (ved sjøen). Lufttrykket vil være såpass forskjellig at det påvirker avstemningen av bassreflekssystemet. Normalt lufttrykk i 1600 meters høyde er ca 80 % av lufttrykket ved sjøen. Det tilsvarer en litt mindre kasse og litt kortere bassrefleksrør. Med en modell av Seas W22EX001 i 45 liters bassrefleks avstemt til 33 Hz blir forskjellen omtrent 1 dB mindre ved 30 Hz, samtidig med at det peaker med noen tiendedels dB ekstra rundt 60-70 Hz. Det kan godt tenkes å være hørbart. Igjen, dette er virkelige fysiske forskjeller, ikke dill med klistremerker og historiefortelling.
  Siste redigert av Asbjørn; 07.10.2012 kl. 14:07.

 2. #22
  Hifi Freak slowmotion's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  5,860
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det der med temperatur og luftfuktighet er veldig tydelig med 15" papir membraner.

 3. #23
  vredensgnag
  Guest
  Velkjent at man får dårlig effekt av elektrostater i tynn luft, og at de påvirkes av lufttetthet. Har tom. ruslet omkring i en tråd om emnet "lufttrykk/temperatur."

  Høyere temperatur - tynnere luft
  Lavtrykk - tynnere luft
  Høy luftfuktighet - tynnere luft

  Og omvendt.

  Betydelige krefter. Det er nok forskjell i lufttrykk mellom bunn i en pipe til toppen til at det blir drag gjennom denne, fra høyere til lavere trykk (faller med høyden). Og når man varmer opp luften ved å antenne f.eks. ved, så utvides luften, trykket faller og draget gjennom pipen øker.

  Navn:   150px-Chimney_effect.svg.png
Visninger: 1408
Størrelse: 16.2 Kb

 4. #24
  Æresmedlem Pink_Panther's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  13,153
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra mega1 Se Innlegg
  jeg har også byttet et par sikringer i effektforsterker og cd spiller, og det virket fint hos meg og det. helt klart et posetivt resultat. kjøpte sikringer på pmaudio.no

  Jeg har også byttet noen sikringer. Forskjellen var formidabel. Før sikringsbytte var det ikke lyd i det hele tatt og etter, ja, det var som å få et helt nytt anlegg.
  Er det fremskritt om en kannibal bruker kniv og gaffel?

  Stanislaw Jerzy Lec


 5. #25
  Hifi Freak cruiser's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  8,313
  Tagget i
  3 Innlegg
  Så å bygge lytterommet som ett høydehus har lite for seg?

 6. #26
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,407
  Tagget i
  27 Innlegg
  Bare hvis høyttalerne er avstemt til eksakt det lufttrykket. Lydens hastighet blir forsåvidt høyere i tynnere luft, så du kan jo argumentere Nordost-style med at lyden "ankommer raskere" osv, men mitt råd er nok å gi beng i akkurat det.

  Det filosofiske spørsmålet fra linken jeg la ut litt lenger oppe er kanskje litt interessant. Kort oppsummert sier den at så lenge både produsent, selger og kunde tror på tweaken, så er alt greit. Tweakedingsen behøver ikke ha noen fysisk funksjon eller naturlig forklaring. Det behøver heller ikke være noe bestemt forhold mellom innhold og pris, men hvis man tror, så vil kjøperen også oppleve en forskjell gjennom endrede forventninger, og da har jo kjøperen fått det han betalte for. Det blir først ugreit idet produsent eller selger ikke tror på tweaken, men selger den likevel for å plukke penger fra de godtroende. Det står mindre om hvordan man tester produsent og selger for troverdig tro.

  Hva synes dere om det resonnementet?

 7. #27
  Hifi Freak jokris's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Innlegg
  5,883
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Kule-Trygve Se Innlegg
  Den japanske luften er veldig gjennomsiktig og transparent. Den siver ut gjennom disse grillene i topplokket på Accuphasen min uten at jeg legger merke til den en gang.
  jeg legger alltid til passe mengde smog også jeg, veldig viktig

 8. #28
  vinyl-jønki
  Guest
  Sitat Sitat fra Kule-Trygve Se Innlegg
  Den japanske luften er veldig gjennomsiktig og transparent. Den siver ut gjennom disse grillene i topplokket på Accuphasen min uten at jeg legger merke til den en gang.
  Den går ikke rett i nervesenteret da? Og påvirker alt?

 9. #29
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Oct 2007
  Innlegg
  50
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Asbjørn Se Innlegg
  Edit: At de målte ulike motstandsverdier avhengig av retning tror jeg vi kan skrive på kontoen for unøyaktigheter og målefeil. Vanskelig å se noen grunn til at det skulle være slik i virkeligheten.
  Er enig med deg ang dedikert kurs. Jeg fikk satt opp 4mm2 til min kurs, noe som absolutt ga mer ro i lydbildet, iallefall opplevde jeg dette hos meg. Sikringer er noe jeg alltid tar helt sist, men det gir oss det lille ekstra som må til. Men hvorfor tror du at slike målinger heller viser unøyaktigheter og målefeil? De vet jo hva de driver med, og er høyt utdannet i det de driver med..tester i bl.a stereophile viser og et bedre lydbilde generelt, i ulike oppsett. Vanlig kobber, eller gull, sølv, rhodium, leder jo strøm ulikt, og det bør vel da enkelt måles av i tester?

 10. #30
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,407
  Tagget i
  27 Innlegg
  Jeg vet ikke hvem som hadde gjort de målingene som det ble linket til lenger oppe (http://www.hifi-tuning.com/pdf/wlfr.eng.pdf), men når vedkommende måler ulik ohmsk motstand ved DC avhengig av om sikringen står den ene eller andre veien i multimeteret, så mistenker jeg at det er "false precision", altså at det rapporteres flere desimaler enn hva måleutstyret er i stand til å levere på repeterbart vis. Sikringen er i prinsippet en motstandstråd. Hvis den har ulik motstand avhengig av strømretning, så er det noenslags diode-funksjon inni der og den vil begynne å gi ganske mye andreordens forvrengning på vekselstrøm. Noe sånt har jeg ennå til gode å se, så den enkleste forklaringen er at måleutstyret har en presisjon på ca +/- 5 %. Det kan enkelt testes ved å måle den samme sikringen flere ganger hver vei og så behandle resultatene statistisk, men det står ihvertfall ingen ting om at noe slik har blitt gjort. Da tar jeg disse målingene med en liten klype salt. De viser at det er forskjeller i seriemotstand mellom sikringer, helt klart, men jeg ville ansett verdier innenfor +/- 5 % som like.

 11. #31
  Hifi-interessert Hovland's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  66
  Tagget i
  0 Innlegg
  "Over the top" - tweaks ?
  Kjenner en som har en død humle sittende på pick-upen. Billig, ingen registrerte bivirkninger, og utvetydig større 3D lydbilde. Tør du prøve ?

 12. #32
  Hifi Freak jane's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Sted
  NO-6600
  Innlegg
  2,467
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Crusis Se Innlegg
  Men hvorfor tror du at slike målinger heller viser unøyaktigheter og målefeil? De vet jo hva de driver med, og er høyt utdannet i det de driver med..tester i bl.a stereophile viser og et bedre lydbilde generelt, i ulike oppsett.
  Man ber om avvik når man oppgir resultatet med 5 gjeldene siffer for resistansmålinger på sikringer. Da må en være sikker på at alle tilfeldige og systematiske variasjonen også holdes lavere enn denne grensen, som f eks usikkerhet på måleinstrumenter, strømmen holdes konstant lik 3.0000 A for hver måling, målemetodikkens repeterbarhet, etc, etc.
  En faktor som kan virke inn er smeltetrådens temperatur. Endret temperatur i tråden vil endre resistansen. Etter å ha gjort en måling (sendt 3 ampere gjennom tråden) vil trådens temperatur øke. Hvis en ikke venter til temperaturen har falt til nøyaktig samme temperatur når man starter neste måling introduseres en tilfeldig variasjon som påvirker måleresultatet.

  Edit: De brukte 3 A til DC-resistans (ikke 1 A som jeg først skrev)
  Siste redigert av jane; 07.10.2012 kl. 16:39.
  And I love to live so pleasantly - Live this life of luxury
  Lazing on a sunny afternoon

 13. #33
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,407
  Tagget i
  27 Innlegg
  Ja, det er nok den enkleste forklaringen. Kobber endrer resistivitet med 0,39 % pr grad, så det skal bare 12-13 grader temperaturforskjell til for å gi 5 % forskjell i målt motstand. Her er det nok et annet metall, men temperaturkoeffisienten ligger nok et sted rundt 0,4 % pr grad her også.

  Men, hva synes dere: Er det sånn at "alt går" så lenge både selger og kjøper tror på det, slik at forventningsbias tar seg av den opplevde forbedringen helt uten at tweakeriet behøver å ha noen som helst funksjon i den fysiske virkeligheten? I så fall er det jo overhodet ingen grenser for hva som kan selges som "lydforbedrende", så lenge minst to personer greier å innbille seg at det er slik.

 14. #34
  vredensgnag
  Guest
  Jeg tviler personlig på at telefontweaken til spøkefuglene i Dynamica fikk noen respons. Og teleporteringtweaken deres kan definitivt ikke ha fått noen til å hoppe på tilbudet, håper jeg.

  Men så registrerer jeg at folk betaler innpå 30 lapper for noen små metallboller som skal stå rundt omkring i lytterommet og forbedre bassen, så hvem vet?

  (Machina Dynamica er en gjeng spøkefugler som har hatt stor moro av å finne ut av hva slags galskap audiofile er villige til å tro på. Kanskje vi i målemafiaen burde invitere en MD-grunnlegger til å holde et foredrag?)

  Teleporteringtweak: Add to cart
  Audio Acccessories - Teleportation Tweak, Long Distance Telephone

 15. #35
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Egersund
  Innlegg
  287
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette tweaket er så godt som gratis

  Navn:   qtips.jpg
Visninger: 1512
Størrelse: 41.8 Kb

 16. #36
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  41,528
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Asbjørn Se Innlegg
  Bare hvis høyttalerne er avstemt til eksakt det lufttrykket. Lydens hastighet blir forsåvidt høyere i tynnere luft, så du kan jo argumentere Nordost-style med at lyden "ankommer raskere" osv, men mitt råd er nok å gi beng i akkurat det.

  Det filosofiske spørsmålet fra linken jeg la ut litt lenger oppe er kanskje litt interessant. Kort oppsummert sier den at så lenge både produsent, selger og kunde tror på tweaken, så er alt greit. Tweakedingsen behøver ikke ha noen fysisk funksjon eller naturlig forklaring. Det behøver heller ikke være noe bestemt forhold mellom innhold og pris, men hvis man tror, så vil kjøperen også oppleve en forskjell gjennom endrede forventninger, og da har jo kjøperen fått det han betalte for. Det blir først ugreit idet produsent eller selger ikke tror på tweaken, men selger den likevel for å plukke penger fra de godtroende. Det står mindre om hvordan man tester produsent og selger for troverdig tro.

  Hva synes dere om det resonnementet?
  Uaktsomt lureri er jo bare trist. Det tilfører jo et helt nytt lag med stupiditet. Da har jeg mye mer sansen for godt gammeldags kvakksalveri, og ærlig lurendreieri. Er kjøperne godtroende nok til å gå på slikt, så unner jeg selgerne alt de kan de kan greie å loppe kjøperne for.

  Det blir jo bare en beskatning av naivitet og ignoranse. Og det er vel bare bra, for når man beskatter noe så er det for å redusere omfanget. Bare spør politikerne.
  3 unwritten rules of life...
  1.
  2.
  3.

 17. #37
  vinyl-jønki
  Guest
  Sitat Sitat fra Dephnot Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Asbjørn Se Innlegg
  Bare hvis høyttalerne er avstemt til eksakt det lufttrykket. Lydens hastighet blir forsåvidt høyere i tynnere luft, så du kan jo argumentere Nordost-style med at lyden "ankommer raskere" osv, men mitt råd er nok å gi beng i akkurat det.

  Det filosofiske spørsmålet fra linken jeg la ut litt lenger oppe er kanskje litt interessant. Kort oppsummert sier den at så lenge både produsent, selger og kunde tror på tweaken, så er alt greit. Tweakedingsen behøver ikke ha noen fysisk funksjon eller naturlig forklaring. Det behøver heller ikke være noe bestemt forhold mellom innhold og pris, men hvis man tror, så vil kjøperen også oppleve en forskjell gjennom endrede forventninger, og da har jo kjøperen fått det han betalte for. Det blir først ugreit idet produsent eller selger ikke tror på tweaken, men selger den likevel for å plukke penger fra de godtroende. Det står mindre om hvordan man tester produsent og selger for troverdig tro.

  Hva synes dere om det resonnementet?
  Uaktsomt lureri er jo bare trist. Det tilfører jo et helt nytt lag med stupiditet. Da har jeg mye mer sansen for godt gammeldags kvakksalveri, og ærlig lurendreieri. Er kjøperne godtroende nok til å gå på slikt, så unner jeg selgerne alt de kan de kan greie å loppe kjøperne for.

  Det blir jo bare en beskatning av naivitet og ignoranse. Og det er vel bare bra, for når man beskatter noe så er det for å redusere omfanget. Bare spør politikerne.
  Må du la dette være seriøs tråd, ikke bringe politikk inn i bildet.

 18. #38
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,407
  Tagget i
  27 Innlegg
  Jeg funderer fortsatt litt på hvordan en potensiell kjøper kan verifisere at produsent og selger også tror på tweakeriet. Ja, de kommer med en eller annen harang om hvor fantastisk alt blir, men hvis skillet OK/ikke OK går mellom selgere som tror på det de selv sier og selgere som ikke tror på det de selv sier, hvordan kan kjøperen være sikker på at de virkelig tror? Jeg mener, det har jo hendt før at folk har smurt på litt tykt. Noen av våre meddebattanter ser ut til å sverge til formlene "alt en hifiprodusent sier er sant" og "jo dyrere, desto bedre" og da blir det jo ganske enkelt å velge. De av oss som ikke har fullt så mye tillit til at alle som vil ha penger fra lommeboken vår bare har vårt eget beste i tankene trenger en eller annen måte å verifisere den troen på. Det er selvsagt enklere å verifisere at dingsen i det minste gjør noe forståelig med en eller annen fysisk virkning som har betydning for lyden, men tenk på alle de skjellsettende opplevelsene vi går glipp av på den måten. Nei, Stereophile og Six Moons må legge til en måling av om produsenten selv tror på historiene sine.

 19. #39
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  41,528
  Tagget i
  0 Innlegg
  Navn:   9dXNl.jpg
Visninger: 1311
Størrelse: 22.4 Kb
  3 unwritten rules of life...
  1.
  2.
  3.

 20. #40
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2011
  Sted
  Os, Hordaland
  Innlegg
  174
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei alle.

  Morsom tråd. Men etterlyser en tråd der man kan legge inn tweeks som virkelig funker? Har jo vert så mange beskrevet i HIFI pressen fra jeg har fulgt med fra slutten av 60 årene. Leste opp til 10 hifi blader på mnd i flere tiår. Desverre ble disse bladene kastet for en del år tilbake. Finnes det en slik tråd, eller er det noen som vil starte en?

  Legger inn denne linken : http://avforum.no/forum/kalibrering-...dine-tips.html

  Hilsen Harald
  Siste redigert av nittenfemtitre; 16.10.2012 kl. 00:00.
  CD REGA Apollo-R, (Abrahamsen V1up), V3up, V6. Elektrocompaniet AW 250R. (XTZ Divine100.49.) Nå spiller doble Patos Lyric Mk 2. Bare 2 cm takhøyde igjen. Spotify premium på laptop digitalt USB til DAC.
  LP rigg kommer, men ting tar tid.
  Kabler Signal: Van den hul waterfall hybrid xrl.
  HT: Nordost heimdal. In-acustik Atmos Air Silver. In-acustik kobber 6 kvadret til bass. Under construction.....

Side 2 av 144 FørsteFørste 12341252102 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed