Forskjeller på tilkobling av dac mot forsterker....?

lMao

Fersking
Ble medlem
11.08.2012
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei.. ;-)

Er det store forslkeller i lyd eg egenskaper ved å koble henholdsvis optisk kontra usb når man skal kable fra DAC mot Forsterker...?

Hva er eventuelle forskjeller og kvaliteter...?


Takker for svar...
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg er litt usikker på om jeg har forstått problemstillingen helt riktig. Fra DAC til forsterker må du bruke analoge signalkabler - enten et stereosett XLR eller et sett RCA (avhengig av hvilke tilkoblingsmuligheter du har). Fra kilde og inn på DACen må du bruke de mulighetene du har. Har du en kilde - f.eks. PC - som leverer USB, bruker du DACens USB-inngang. For andre kilder - f.eks. CDspiller, Blu-Ray-spiller, Squeezebox etc. - kobler du til DAC via en koakskabel eller optisk kabel - igjen: avhengig av hvilke muligheter du har.
 

Evelen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.07.2009
Innlegg
399
Antall liker
68
Sted
Vest-Agder/Søgne
Torget vurderinger
2
Det TS nok lurer på er om det er forskjell på bruk av USB og S/PDIF mot DAC. PC-er har gjerne både USB og Toslink, (noen kanskje også caox)

Jeg lurer litt på det samme, da jeg må vurdere om jeg trenger en dac med usb støtte
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.152
Antall liker
4.311
Torget vurderinger
1
Kobling mellom PC og DAC : det avhenger av hvordan tingene er skrudd sammen og hvordan samspillet i de ulike grensesnittene egentlig fungerer.

Dersom alt sammen er gjort «riktig» så er det ikke store forskjeller mellom USB, Coax og Toslink (optisk). Dersom en eller flere av grensesnittene er en attpåklatt så blir det annerledes.

Toslink (optisk) har en ikke ubetydelig fordel med at det gir en galvansik isolasjon mellom PC og DAC (+ resten av husalteret) som kan bidra til å redusere evt. problemer med at PCen elektrisk sett er et støyfullt miljø som ikke alltid er like «vennlig» for omkringliggende/tilsluttet utstyr

mvh
KJ
 
Sist redigert:

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Ikke store forskjeller mellom USB, koaks og optisk - det er min erfaring også. Såvidt jeg har forstått har de ekstremt audiofile noe sterkere meninger om dette - de snakker bl.a. om forskjeller mellom adaptiv og asynkron USB - hvor sistnevnte anses å gi bedre lyd - og forskjeller mellom USB og firewire. Men ikke alle er like følsomme for slikt. På en del USB-DACer vil man kunne oppleve at man ikke kan spille 24/192-filer - maks 24/96-filer. Under Datahjørnet her på Hifisentralen finner man mer om dette.
 
Topp Bunn