Resultater 1 til 3 av 3

Tråd: Straum & Ljod

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  vredensgnag
  Guest

  Straum & Ljod

  I en tråd her inne diskuteres forsterkerteknologi fra Hypex. Databladet til NC400 forsterkermodulen har følgende setning:

  As it happens, the NC400 without additional cooling has a thermal resistance of around 6K/W. This
  indicates that free-air cooling is an option in most cases.


  Man kan altså belage seg på luftavkjøling, og behøver ikke en gang tenke på å bygge et chassis som skal avlede varme fra forsterkerleddet. Modulene er så effektive i energibruk og -overføring at det blir unødvendig.
  Dette kom jeg til å tenke på da jeg leste Positive Feedbacks rapport fra CES i Las Vegas. Byen Las Vegas har verdens største strømforbruk, men når CES dukker opp må teknikerne på hotellet der High-End utstillerne holder til ty til spesielle tiltak.

  Da velter det inn monoblokker med seriøst strømdrag, og etter å ha opplevd at hotellets strømforsyning kneler har man lagt inn en begrensning på hvor mye en utstiller får lov til å dra. Om kretsbryteren slår over har man et opplegg med bøter: USD 250 første gang, USD 750 andre gang og tredje gang nekter hotellet å koble deg til igjen. (Boten for å klippe over seglet på kretsbryteren er USD 450, så veteranutstillere klipper over seglet og slår på igjen strømmen så mange ganger de har behov for. Og så aksepterer de boten for å ha brutt seglet.)

  Det har gått inflasjon i strømsultne forsterkere. På Rocky Mountain Audio Fest røk hele strømopplegget til hotellet da noen forsterkere eksploderte, så det er i utstillernes interesse å unngå at noe tilsvarende skjer. I Las Vegas frykter hotellet start-up om morgenen, når alle skal slå på sine forsterkere omtrent samtidig, så de er varme før besøkende kommer.

  Hva skal man regne som nødvendig nivå på strømforsyning for å drive høyttalerelement i disse dager? Og er HiFi i ferd med å grave sin egen grav, gitt hvor strømgjerrige myndighetene er blitt etterhvert. Det kan selvsagt ha en viss finsk sjarme å sitte og lytte til musikk foran noe som tilsvarer fire saunaovner, men er dette klok ingeniørkunst, eller fullstendig overkill?
  Selv ville jeg trodd at eksplosjonsfare er det siste man har lyst til å tenke på mens man lytter til musikk.

  (Når Avon har årssamling på samme hotell er også hele strømforsyningen i fare. Da er hotellet overtatt av tusener av kvinner, som alle har med seg High-End hårtørkere som trekker langt mer enn dem hotellet plasserer på værelsene. Når damene skal stelle håret før gallaen løper teknikerne som gale for å unngå at 6000 rom ganger to damer med hver sin hårtørker skal ta Stripas strømforsyning).

 2. #2
  nb
  Guest

  Straum & Ljod

  Ikke så mange kandidater til Enøk-prisen i denne bransjen, nei.

  100dB lyd tilsvarer 0.01W energi om jeg ikke husker helt feil. Blir borte en del i varme på veien for å si det slik.

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  595
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Straum & Ljod

  Jeg bruker Hypex på følsomme horn. Får jeg svanemerket, mon tro?
  Hegel H360 | Monitor Audio Platinum PL200II | Nordost | IsoTEK | ROON
  Ansatt i Soundgarden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed