Side 1 av 15 12311 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 286
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  4,274
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke  Sitat Sitat fra OMF
  Kan være greit å ha i bakhodet at litt av grunnen til at man henger seg spesielt opp i blindtesting av kabler er at det ikke finnes vitenskapelig forklaring på hvorfor de skal oppføre seg annerledes hvis de måler likt.

  Hvis man tar 2 ulike kabler som måler likt, men som har ulike oppbygging - så vil man ved verdens fremste fysikklaboratorier, med all verdens måleutstyr tilgjengelig - ikke greie å skille disse to kablene fra hverandre. Derimot kan en middelaldrene mann fra Norge bare koble de opp i stereoanlegget og klart skille de på et blunk...det er påstanden som tiltrekker seg oppmerksomheten.
  JEG FORSTÅR IKKE, ERGO HØRER JEG IKKE

  Dette åpningsinnlegget er et lite skråblikk på en gjenganger her inne. Sitatet er sakset fra blindtest/kabeltråden her på samme underforum. Man påberoper seg all verden kompetanse og innsikt i vitenskapen. Man har oversikt over de fremste fysikklaboratorier og all verdens måleutstyr.

  -Eller er det egentlig slik fatt at man bare behersker ohms lov og et multimeter? Og så er resterende basert på synsing, manglende erfaring og en dose fordommer?

  Og så var det denne vitenskapen da? Hvem er det egentlig som besitter den? Hvem er Akademia? Er det en imaginær mengde hvite frakker et sted i Japan? Skjer forskning på et fagområde bare på et sted i verden? Eller kan det tenkes at flere forskjellige miljøer forsker på samme problemer? Må man ha hvit frakk for å være forsker, eller kan man være ikledd flanellskjorte?

  Vær klar over at hi-fi industrien er en nisje. Mye av forskningen og nybrottsarbeidet her skjer på lokalt plan. Enkelte forummedlemmer (You Know Who) har viet sitt liv på Sentralen til å drite ut hi-fi bransjen. Det forsøkes tegnet et bilde av en overpriset, kunnskapsløs bransje av sjarlataner.

  Dette er en ufin svartmaling av realitetene. Et og annet svart får finnes selvsagt, og merkevarehysteriet i den rike verden kan gi enkelte stygge utslag. Men ikke la disse unntakene ødelegge helhetsinntrykket av en seriøs og hardtarbeidende bransje, full av ildsjeler på magre budsjetter.

  ---------------

  OK, tilbake til Topic: ikke bruk din begrensede vitenskapelige innsikt til å forklare din begrensede lytteerfaring. Hva du ikke har hørt bør ikke forklares med hva du ikke har forstått.

  Det er nemlig slik at menneskets hørsel er historisk konstant. Vi hører ikke bedre i dag, enn våre forgjengere gjorde i steinalderen. Også de som utviklet stereoanlegg på 60-tallet hørte like godt som hva vi hører i 2011.

  Imidlertid har vitenskapen utviklet seg fra år til år. Det som tyske vitenskapsmenn i 1973 definerte som Hi-Fi i DIN 45 500 normen, er i dag Lo-Fi. Tenk litt på det. I dag kan vi måle og forstå mye mer enn i 1973. Og i 2021 vil vi måle og forstå mer enn i 2011. Dette er så vidt elementært at selv Vreden ikke har noe å gnage på.

  Vitenskapen utviklet de første forsterkere, Single Ended Triode på 30 tallet. Etter 2. verdenskrig ble de forbedret - målemessig – med hjelp av global motkobling. På 60-tallet gav vitenskapen oss transistorforsterkeren. Global motkobling fulgte med på lasset. Transistor med global motkobling hadde vitenskapens blåe stempel, det var mye effekt og lite forvrengning.

  På 70-tallet gjorde hi-fi entusiastene anskrik. Disse nymotens transistorforsterkerne hadde ikke like god lydkvalitet som de gamle rørkonstruksjonene. Tenk det! Så var det nisjeindustrien som gikk foran (for eksempel EC!) med overgang fra global til lokal forvrengning og fokus på dette med TIM. En ny forvrengningsform som forrige generasjon vitenskapsmenn ikke var klar over. Tenk det.

  Og sånn har det gått slag i slag, innenfor de fleste grener av Hi-Fi bransjen. På Kjeller satt Leif Ernstsen i flanellskjorte og målte og lyttet på sine Dynamic Precision effektforsterkere. Han oppdaget at de låt bedre hvis han kontrollmålte hver enkelt transistor og paret de. Frakkene i komponentindustrien klarte nemlig ikke masseprodusere transistorer med snevre nok toleranser.
  10 år senere sluttet Ernstsen å måle transistorer. Han hadde oppdaget at kvalitet til slutt var blitt god nok.

  I Skottland var det noen amatører i en garasje som i 1972 laget en platespiller som spilte ringer rundt de flotte spillerne fra store konsern med mange frakker på lønningslista. Hvem av disse vil du definere som vitenskapsmenn, ikke basert på bakgrunn og hvit frakk, men basert på hva de utrettet?

  Linn didn't invent the turntable, we simply understood that there was more information on an LP record than people were capable of accessing, so we applied our understanding of engineering to extracting it. –Ivor Tiefenbrun

  -----------------

  Det var alt for i kveld. Mer i morgen.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 2. #2
  Hifi Freak _RoDa_'s Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  9,593
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Take me for longing, I am a man of constant sorrow. Maybe we hide and seek, but you know I love you when you say nothing at all.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  4,274
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra RoDa
  Faen faen faen!
  Jeg solgte denne NAD'en for 3000,-
  Det der synes å være en perfekt gjennomført ABX test. Her har alt gått oppskriftsmessig for seg.
  RESULTAT: NO DIFFERENCES OF SOUND between MARK LEVINSON 333 and the NAD C370.

  Lenge leve den eneste vitenskapelige dokumenterbare måten å evaluere Hi-Fi på: ABX!
  Bemerk at det ikke er snakk om å kåre hvem som er best av de. Resultatet av testen er at det simpelthen ikke er noen forskjell. De låter likt!
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 4. #4
  nb
  Guest

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra pedal
  Det der synes å være en perfekt gjennomført ABX test. Her har alt gått oppskriftsmessig for seg.
  RESULTAT: NO DIFFERENCES OF SOUND between MARK LEVINSON 333 and the NAD C370.
  Siden du åpenbart synest resultatet er tåpelig kan du kanskje si noe om hvorfor utover å vise et bilde av sakene?

 5. #5
  Æresmedlem lars_erik's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Hades
  Innlegg
  25,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Hør, hør! Meget bra, Pedal. Skal godt gjøres å finne noe og Gnage på her, ja.
  Du har kommet med et innlegg jeg har prøvd å formulere lenge. Heldigvis kom du meg i forkjøpet, da dette var mye bedre enn min kladd. Vitenskap fremstilles av enkelte her inne som noe statisk som har funnet sin endelige form, og derfor overgår alt annet. Mens det derimot, som du sier, er hørselen som har funnet sin endelige form. Noe den gjorde for tusener av år siden, før hjulet var oppfunnet. Da velger jeg å fortsette og la ørene mine avgjøre hva som låter best.
  Unik trønder. Pen mann. (c) marvealmar

 6. #6
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,623
  Tagget i
  9 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Vel Petter...nå er det engang slik at overføring av elektriske signaler ikke er noe som er særegent for hifi....Signaloverføring i form av printbaner eller kabler finnes i alt elektrisk utstyr osm er produsert - og audsiosignaler er ikke spesielt komplisert i så måte - i datamaskiner hvor frekvenser og sinaler er langt mer ømfindtliger - Cisco lanserte vel nylig en switch som kunne håndtere en datamengde tilsvarende at alle kinsere streamet HD video samtidig...og den er bygd opp basert på at kabler kun har de kjente elektriske parametere vi vil har kjent til i mer enn 100 år.....men det særdeles komplisere analoge signalet som beveger seg mellom en CD spiller og preamp - det blir for komplisert. På din DP er inngangsimpedansen 200 000 Ohm - jeg tviler på at en fornuftig konstrukert kabel vil skap nevneverdige ulineariteter i en slik overføring.

  Det som er gøy med dere kabelevangelister er at dere ikke bare påstår det finnes en egenskap man ikke greier å måle - konsekvensen av å tro på kabelselgerenes propaganda er jo at det må finnes mange egenskaper som er ukjent for vitenskapen, men lett hørbart for de med gullører. For det er jo ganske så merksnodig at kabler ikke konvergerer mot et likt design. Det gjør de ikke - toppmodeller som alle er langt bedre enn vanlig kobberkabel kan like gjerne være syltynne gullkabler som tykke kobberkablerm, det kan være multistrand og solidcore, det kan være gull, sølv, kobber og andre metallerm de kan være flettet eller ikke, de kan bruke ull, silke, teflon eller plast som isolasjon, de kan være med bokser eller ikke, cryobehandlet eller ikke, med eller uten bybee osv.

  Hvis det nå var slik at det faktisk fantes en egenskap som utgjorde en forksjell mellom sølv og gull, som vi i dag ikke greide å måle - så ville jo det bety at kobberkabler som målte likt også skulle låte likt. Derfor må det være enda en uoppdaget egenskap som gjør at det er forksjell på tynne og tykke kobberledere, og enda en uoppdaget egenskap som skilte isolasjonsmaterieler osv. Hvordan forklarere du at det på ingen måte er fellestrekk mellom dyre kabler i hvordan de er bygd opp...?

  Man skal også være litt foriktig med hvordan man karakteriserer sine motdebattanter all den tid man har like tynne bevis for sine påpstander som religiøse, snåsamannen, healere, Loch Ness monsteret, Marta Lousie og gjengen på den sjette sans....

  Så hvis du svarer meg på hvorfor man ikke må ta hensyn til andre egenskaper enn de kjente i noen andre applikasjoner en audioutstyr, og hvorfor dyre kabler på ingen måte har noen fellestrekk - så skal jeg gjerne fortsette diskusjonene med deg.....

  Mvh
  OMF

 7. #7
  Hifi Freak _RoDa_'s Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  9,593
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra pedal
  Sitat Sitat fra RoDa
  Faen faen faen!
  Jeg solgte denne NAD'en for 3000,-
  Det der synes å være en perfekt gjennomført ABX test. Her har alt gått oppskriftsmessig for seg.
  RESULTAT: NO DIFFERENCES OF SOUND between MARK LEVINSON 333 and the NAD C370.

  Lenge leve den eneste vitenskapelige dokumenterbare måten å evaluere Hi-Fi på: ABX!

  Det morsomme er at OMF som nå frelst men tidligere tulling (Shakti steiner?!?!?!?!!! Var ikke bare litt tulling han ) skal stille seg bak og forsvare abx som den ultimate test.

  Men så kan den samme OMF prestere å kjøpe en dyr forsterker siden den måler bedre enn en billig integrert.
  At målingene til den dyre ikke betyr en skit for lyden, bevist via abx, betyr plutselig ikke så mye.
  For det kan jo hende at de gode målingene gjør at hvis du har mange nok slike komponenter med gode målinger i anlegget så kan det bli hørbart til slutt......

  Er det bare jeg som ser humoren i dette?

  Har jeg sagt at abx er ubrukelig?
  (Ops, kanskje stoppe med det nå. Tror det er noe med forumregler og repetisjon... )  R
  Take me for longing, I am a man of constant sorrow. Maybe we hide and seek, but you know I love you when you say nothing at all.

 8. #8
  nb
  Guest

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Ang NAD vs Mark Levinson:

  Sitat Sitat fra Rhesus

  Blir en forsterker bedre om det står Mark Levinson på den?

  Det står etterhvert mer og mer klart for meg at den virkelige forskjellen på mye elektronikk er innpakning og markedsføring. Et skjema på en Mark Levinson eller Krell er ikke stort annerledes enn en NAD, Xindak osv, de bruker de samme komponentene og den samme teknologien. Teknikkene som benyttes i transistorforsterkere har ikke endret seg nevneverdig på minst 25 år, men unntak kanskje av klasse D, selv om det fantes noen klasse D forsterkere for 25 år siden også.

  Jeg tror at hifi-end bransjen er akkurat som luksusmerkebransjen, det er navnet, og følelsen av luksus som er det viktige.

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  4,274
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra nb
  Siden du åpenbart synest resultatet er tåpelig kan du kanskje si noe om hvorfor?

  RoDa har øyensynlig googlet litt og funnet en av de mange publiserte ABX testene på weben. En av disse testene hvor alle apparater låter likt, uansett om de koster $200 eller $6000. Det komiske oppi det hele er hvordan de i fullt alvor beskriver hele prosessen ned i minste detalj. Det hele dokumentert på vitenskapelig vis. Men så ser jeg hvilken "metode" som er anvendt: ABX! -Da er det jo bare riste oppgitt på hodet.

  Det vitenskapelige elementet her er matematikken i sansynlighetsberegningen. Desverre stiller matematikken krav om for mange repetisjoner på en og samme kveld, slik at testobjektene ender opp med å låte likt. Matematikken kolliderer med psykoakustikken. Det såkalte "Gullfisksyndromenet". Det er synd at Gullfisksyndromenet ikke ble allment kjent før etter intervjuet med Bob Stuart i TAS. Da kunne vi ha spart oss alt dette ABX tøvet innenfor Hi-Fi gjennom 35 år.

  Eller hva mener du, NB? Er det ingen hørbar forskjell mellom en ML 333 og en NAD C370?
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,378
  Tagget i
  3 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  ... det skorter fortsatt på metodisk lytting.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 11. #11
  Hifi Freak _RoDa_'s Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  9,593
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra pedal
  Eller hva mener du, NB? Er det ingen hørbar forskjell mellom en ML 333 og en NAD C370?
  Han prøver å late som han mener det.
  Men som alle abx-tilhengere feiger han ut og tror ikke helt på det når han skal kjøpe komponenter til eget anlegg.

  Take me for longing, I am a man of constant sorrow. Maybe we hide and seek, but you know I love you when you say nothing at all.

 12. #12
  vredensgnag
  Guest

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Lexicons Blu-ray på toppen er USD 3000 dyrere enn Oppos under, og må derfor være mye bedre. Litt synd at den ikke er like slank. (Ha tålmodighet, det er en gull-link i bånn!)  Nei, har du sett!

  Hva med ventilasjonen? Å, det er bare å skjære ut høl i bånn, slik at Oppo-inside får puste.  Mark Levinson ja, det er ihvertfall bra greier. Han har aldri pakket om billig kinamikk i dyr ny kosmetikk. Hmmm, når jeg tenker meg om så var det vel noe Red Rose greier, var det ikke det?

  Chinese hi-fi companies are now starting to enter the world market on their own. For years Japanese companies such as Denon sold rebadged OEM products by 2Shanling and 2Shengya, and Rotel and Mark Levinson's Red Rose Music sells rebadged OEM products by Korsun. Carrying on his successful story of Korsun, Mr. Zou Yuan Yuan, president and chief designer, founded 2Dussun. 2aaa-audio.com and 2Response Audio are targeting the high end, definitely not "cheap" electronics with excellent Chinese products. 2Affordable Valve Company and PrimaLuna are getting popular in Europe. Many speaker brands including Klipsch, Velodyne, Infinity, Tannoy and 2Athena import speakers from China. A lot of hifi equipment and cables are actually rebadged imported OEM'd electronics from China with huge price markups.

  Maybe finally the world hifi market deserves a "wake up call" to start selling their products at reasonable affordable prices. The decline in sales of hifi hardware is directly attributable to the insatiable greed of hifi companies who've raised their prices to insane tiers.

  De av dere som er interessert i å finne ut av hva som er inne i boksene deres vil ha glede av denne linken, som i detalj går gjennom kinamikk i ny drakt. Noen år siden, og mye trist har skjedd siden, selvsagt. Er lite som ikke lages der nå.
  http://www.xs4all.nl/~viver/chinese%...anttoknow.html

  Bruk Google Translate for å få kinesisk over på noe leselig. Det er veldig underholdende.

 13. #13
  nb
  Guest

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Siden RoDa (og tydligvis du) synest den siden viser at "alt låter likt i en ABX" så kan dere kanskje også svare på hvordan de da klarte å skille Discman og Audio Note DAC, samt at ALLE i testpanelet foretrakk Discman fremfor Audio Note. De testene har for øvrig vært linket til mange ganger og er svært gammelt nytt.

  Og nei, jeg har ikke hørt den Levinson-saken og ikke den NAD-saken, og det tror jeg ikke du har heller (hvilket etter manges oppfatning burde tilsi at du skulle holde munn om lyden fra den ene vs den andre). Jeg synest ikke det er så rart at to transistorforsterkere som høyst sannsynlig er svært likt oppbygget rent kretsmessig låter temmelig likt så lenge de begge brukes innenfor "komfortsonen" - synest du? Nøyaktig hva har ML gjort som ikke Nad har gjort siden du åpenbart er så sikker på at ML låter bedre enn NAD. Skulle jeg tippe hvem av de to som har de dyktigste ingeniørene ansatt hadde jeg satt pengene mine på NAD.

 14. #14
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,378
  Tagget i
  3 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra pedal
  ...
  Pø om pø med hvor upålitelig bablefisken er så ser det ut til å være vesentlige metodiske feil i noen av de spanske testene det vises til, og disse er lite egnet til å bevise annet enn at metodiske feil gir rare resultater.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 15. #15
  nb
  Guest

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra RoDa
  Han prøver å late som han mener det.
  Jeg klarer selv å svare på spørsmål stillt til meg selv.

 16. #16
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,623
  Tagget i
  9 Innlegg

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra RoDa
  Sitat Sitat fra pedal
  Sitat Sitat fra RoDa
  Faen faen faen!
  Jeg solgte denne NAD'en for 3000,-
  Det der synes å være en perfekt gjennomført ABX test. Her har alt gått oppskriftsmessig for seg.
  RESULTAT: NO DIFFERENCES OF SOUND between MARK LEVINSON 333 and the NAD C370.

  Lenge leve den eneste vitenskapelige dokumenterbare måten å evaluere Hi-Fi på: ABX!

  Det morsomme er at OMF som nå frelst men tidligere tulling (Shakti steiner?!?!?!?!!! Var ikke bare litt tulling han ) skal stille seg bak og forsvare abx som den ultimate test.

  Men så kan den samme OMF prestere å kjøpe en dyr forsterker siden den måler bedre enn en billig integrert.
  At målingene til den dyre ikke betyr en skit for lyden, bevist via abx, betyr plutselig ikke så mye.
  For det kan jo hende at de gode målingene gjør at hvis du har mange nok slike komponenter med gode målinger i anlegget så kan det bli hørbart til slutt......

  Er det bare jeg som ser humoren i dette?

  Har jeg sagt at abx er ubrukelig?
  (Ops, kanskje stoppe med det nå. Tror det er noe med forumregler og repetisjon... )  R
  Vel - jeg kan hjelpe deg litt på vei. Du trekker frem mitt forsterkervalg som et eksempel. For meg er målet å ha minst mulig forvrengning av singalet - da er valget relativt enkelt. DPen måler usedvanlig godt, leverer masse strøm og har formidabel dempingsfaktor, osv - de passer veldig godt til mitt formaål. I tillegg er de så godt som evigvarende (Jeg har hatt DP i 10 år - 3 stk på det meste og har ikke hatt 1 problem ennå. PRisen er også gunstig på det norkse bruktmarkedet! Jeg behøver ikke å gjøre en ABX for å bekrefte at den er bedre enn en annen forsterker. Det viser specs at den er.

  En kabel derimot er det ingen grunn til at skal være bedre. Derfor etterspør man ABX - ikke fordi ABX er et verktøy for å bestemme hva som er best - men for å avsløre om det i det hele tatt er hørbare forksjeller.

  Selv kameratene øverst i tråden skjønner dette....

  Mvh
  OMF

 17. #17
  nb
  Guest

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra OMF
  Selv kameratene øverst i tråden skjønner dette....
  RoDa skjønner det garantert ikke. Altfor komplisert.

 18. #18
  Hifi Freak _RoDa_'s Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  9,593
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Hurra vreden, du klarte å finne en produsent som har jukset!! Juhhuu!

  Det andre du skriver om er RED ROSE, som er mannen ML og ikke merket.  Hehe, nb, så du synes det er rart de klarte å skille en AN DAC fra en discman? Det er jo innlysende at de kan skilles fra hverandre.
  Det er så enorme forskjeller at selv bestemor på 80 kan skille de med bind for øra.
  Egentlig bør man gratulere Matrix som fant noe som steg frem fra abx-ens tykke tåke og lot seg avsløre.


  Jeg har hørt og eid NAD C370, og vet hva den er god for.
  Har også hørt ML ved flere anledninger.
  Kult at du velger NAD, nå er det bare å putte penga der kjeften er.
  Gleder meg til å følge din vei mot et ekte abx-testet stereoanlegg.
  Hvor billig (og like bra) kan det bli?


  Take me for longing, I am a man of constant sorrow. Maybe we hide and seek, but you know I love you when you say nothing at all.

 19. #19
  vredensgnag
  Guest

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra RoDa
  Hurra vreden, du klarte å finne en produsent som har jukset!! Juhhuu!

  Det andre du skriver om er RED ROSE, som er mannen ML og ikke merket.  Hehe, nb, så du synes det er rart de klarte å skille en AN DAC fra en discman? Det er jo innlysende at de kan skilles fra hverandre.
  Det er så enorme forskjeller at selv bestemor på 80 kan skille de med bind for øra.
  Egentlig bør man gratulere Matrix som fant noe som steg frem fra abx-ens tykke tåke og lot seg avsløre.


  Jeg har hørt og eid NAD C370, og vet hva den er god for.
  Har også hørt ML ved flere anledninger.
  Kult at du velger NAD, nå er det bare å putte penga der kjeften er.
  Gleder meg til å følge din vei mot et ekte abx-testet stereoanlegg.
  Hvor billig (og like bra) kan det bli?


  Det kryr av folk som har jukset, Roda. De syns selv at det ikke er juks, at det forretningsmessig er lynsmart. Red Rose har jeg linket til tidligere og tom hjulpet en HFSer med å finne ut av hvordan han skulle få tak i opprinnelig enhet, til en greiere pris men med eksakt samme funksjon og look.

  That's the point.

  Litt rart her nå.

 20. #20
  Hifi Freak _RoDa_'s Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  9,593
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Jeg forstår ikke, ergo hører jeg ikke

  Sitat Sitat fra OMF
  Vel - jeg kan hjelpe deg litt på vei. Du trekker frem mitt forsterkervalg som et eksempel. For meg er målet å ha minst mulig forvrengning av singalet - da er valget relativt enkelt. DPen måler usedvanlig godt, leverer masse strøm og har formidabel dempingsfaktor, osv - de passer veldig godt til mitt formaål. I tillegg er de så godt som evigvarende (Jeg har hatt DP i 10 år - 3 stk på det meste og har ikke hatt 1 problem ennå. PRisen er også gunstig på det norkse bruktmarkedet! Jeg behøver ikke å gjøre en ABX for å bekrefte at den er bedre enn en annen forsterker. Det viser specs at den er.
  Regner med du spøker her, eller eventuelt prøver å vri deg unna......
  Specs viser at den måler bedre, det viser ikke om den låter bedre/forskjellig fra NAD C370.
  Da må det abx til!
  Moro med de andre argumentene dine, spesielt det med at du har lav forvregning som en hobby, selv om det ikke trenger å bety noe for lyden.


  En kabel derimot er det ingen grunn til at skal være bedre. Derfor etterspør man ABX - ikke fordi ABX er et verktøy for å bestemme hva som er best - men for å avsløre om det i det hele tatt er hørbare forksjeller.

  Selv kameratene øverst i tråden skjønner dette....

  Mvh
  OMF

  Tror du strekker det langt når du mener apekattene forstår hvorfor man MÅ bruke abx på kabelforskjeller.
  At jeg er en apekatt kan du heller si høyt, tåler det jeg.

  Alle forskjeller må bevises med abx, uten unntak.
  Selv om du kan vise til hva som er mer eller mindre sannsynlig basert på din egen kunnskap eller hva du har lest, så forteller ikke det om hvor hørbart det er i ditt eget oppsett? Det blir bare unnskyldninger for å unngå å måtte ta ubehagelige valg.  Take me for longing, I am a man of constant sorrow. Maybe we hide and seek, but you know I love you when you say nothing at all.

Side 1 av 15 12311 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed