Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 52
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  857
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Man vil ikke være dårligere enn andre, snarere tvert imot ønsker vi mennesker å fremstå bedre enn andre. Hele tiden måler og sammenligner vi oss selv opp mot andre, jeg vil gå så langt som å si at det er omgivelsene som setter standard for hvordan vi vurderer oss selv.

  Vi mennesker blir på alle arenaer vurdert etter hvor god man er i noe, hvor fort man løper eller hvor langt man hopper, hvor smart man er eller hvor mye man tjener etc., eller andre egenskaper for den saks skyld. Lykkes man så får man status, og dem som misslykkes faller på rang-stigen der mennesker beundrer hverandre. Hvorvidt man lykkes eller ei på diverse arenaer er på mange måter hva som danner grunnlaget for hvordan vi føler oss, intet er bedre enn å lykkes med det man driver med.

  Vi finner den tankegangen over alt, på alle arenaer. Man skal ikke være naiv å tro at dette er noe som ikke gjelder HiFi-interesserte og deres HiFi-interesse, da det ikke er noe annerledes for de Audiofile.

  Ofte liker noen audiofile å tenke at grunnleggende psykologi og hvordan man tenker, ja det gjelder på alle andre arenaer, men ikke i de audiofile kretser da der er alt så mye annerledes. Kan i alle fall virke slik når mange entrer sin drømmeverden og går inn i boblen sin der de stenger dørene fullstendig for all sunn fornuft og logisk tankegang. Sunn fornuft og logisk tankegang møtes da med absurde argumenter og vannvittige påstander, er lenge siden jeg sluttet å bli overasket over hvor desperate og dårlige argumenter mange kan bruke i et forsøk på å gjøre noe kjempestort ut av noe som i bestefall er av liten betydning men i de fleste tilfeller ikke er av betydning i det hele tatt.

  Mange føler rett og slett et veldig sterkt behov for å klatre oppover/heve seg på rang-stigen der vi mennesker beundrer hverandre og måler oss selv. Akkurat det er således et naturlig ønske, da alle vil hevde seg og viser gjerne frem sin egen suksess, det gjør jo noe med selvfølelsen. Jeg har vært der selv, så jeg taler av erfaring, er slik selv enda på mange områder (slik alle i større eller mindre grad er det på forskjellige arenaer i livet). Dog har jeg blitt tryggere på meg selv hva gjelder HiFi-interessen jeg har, tør derfor å være ærlig og har ingen behov for å klatre på rang-stigen der ved å hevde at jeg evner å høre forskjell på det villeste. Er mange jeg ikke ser den samme tryggheten hos, og blir mest bare oppgitt av påstander der enkeltpersoner ikke bare prøver å gjøre noe ut av intet, ofte argumenteres det som om noe er forskjellen mellom himmel og helvete. Ord som hakeslepp og voldsom forbedring brukes gjerne, begge deler må vel være uttrykk som vitner om til dels store forskjeller. Og store bør dem være også, for mange av de såkalte tweaksene mange andre rister på hodet av og avskriver med en gang, dem koster også mye og prisen må jo kunne forsvares.

  Denne VOLDSOME forbedringen, som er forskjellen på himmel og helvete for noen (de som handler og eier slike dyre tweaks) den hører mange andre rett og slett ikke i det hele tatt. Det er en stadig tilbakevendende debatt innen audiofile kretser, om hvorvidt mye har noe for seg eller ikke? På den ene siden har du skeptikerene som bruker sunn fornuft og kommer med logiske forklaringer, på den andre siden finner man dem som bruker til dels store ressurser på diverse omstridte tweaks og som forsvarer dette med til dels vannvittig og absurd argumentasjon hvor logisk tankegang og sunn fornuft er fullstendig stengt ute.

  Jeg har selv vært en som har kjøpt og forsvart tweaks, både egne invisteringer og ikke minst andre sine samt tweaks jeg ikke en gang hadde hatt råd til. Husker bl.a. en demo jeg og flere andre var på i en HiFi-butikk, dem holdt åpent for interesserte på kveldstid etter normal stengetid, med servering og representanter fra noen av produsentene til stede for å informere om produktene sine m.m. Var forresten en spennende aften med mange og varierte inntrykk, jeg har alltid satt pris på slike stunder og liker å få lyttet til spennende og eksotisk utstyr, spesielt spennende var det med kveldens hovedattraksjon.

  Dog er det noe annet enn kveldens hovedattraksjon jeg husker best fra den kvelden, nemlig et tweaks vi fikk demonstrert, vi snakker om en plate som påtått skulle dempe vibrasjoner som kunne benyttes under komponentene. Denne var sågar vilt dyr og eksotisk, så det var sikkert andre enn meg selv som var forventningsfull med tanke på hvordan resultatet ville bli.

  Jeg hørte absolutt INGEN forskjell, det er den fulle og hele sannhet. Kanskje ikke annet å forvente heller, vi snakker om en plate som var plassert under elektronikken i det ene tilfellet og ikke i det andre. Som om ikke elektronikken stod stødig nok i utgangspunktet, er altså ikke mye bevegelse i elektronikken fra eller til samme hva det står på av normale underlag som er vanlig å benytte. Men dog hevder noen å høre disse forskjellene, ikke bare det men det er nesten en konkuranse for dem om å uttrykke seg mest og sterkest mulig om dem også... Og der fant man meg!!

  For hva skulle jeg i forsamlingen av andre HiFi-interesserte?

  Skulle jeg...

  A; Si som sant er, at jeg ikke hørte noen forskjell overhode. Og med det sende meg selv til bunns av rang-stigen hvor man beundrer hverandre, og nærmest gjøre meg selv til hån for de andre og bedre som hevdet å høre forskjell og som nær hadde konkuranse om å overgå hverandre i uttalelse om forskjellene.

  Eller skulle jeg...

  B; Ikke være dårligere enn de andre, ta en liten hvit løgn som ingen uansett kunne ta meg på? Og slik hevde meg og klatre på rang-stigen der man beundrer hverandre egenskapene man besitter.

  Jeg var som dere skjønner feig, den gangen tørte jeg ikke annet enn å hive meg på og snakke om forskjeller jeg egentlig ikke hørte i det hele tatt. Sågar heiv jeg meg på med å virkelig vise min egen fortreffelighet og ved å vise at her er en som kan sine saker og vet hva han snakker om... Jeg kom med noe nytt om forbedringen, jeg dro nemlig frem flere av de vanlige frasene som ofte dras frem og som ingen kan ta enn på ved slike anledninger. Men selv om det var fantasi fra min side, heller enn virkelighet, så heiv jaggu flere seg på det også ved å bekrefte at den samme opplevelsen av forbedring som det jeg tok en hvit løgn om, ja det hadde sågar dem opplevd.

  Av natur er jeg en ekstrovert, ikke introvert, person. Er derfor ikke den som er redd for å ta ordet i forsamlinger, og vi var en gjeng som overgikk hverandre og bekreftet hverandres tanker om opplevelsen. Andre sa desto mindre, og det var en form for stemning i rommet etter demonstrasjonen.

  Helt til en etter en stund utbrøt følgende; "Jeg hørte ingen forskjell jeg!" Hvorpå noen som ikke hadde sagt all verdens tidligere bekreftet hans inntrykk og sa seg enige med han i at det ikke var forskjeller verdt å snakke om – i alle fall ikke slik jeg og andre hadde uttrykket oss.

  Der og da gikk det MANGE tanker gjennom mitt hode, rett og slett fordi jeg følte meg veldig truffet av de ordene. Jeg hørte jo ingen forskjell selv og var jo fullstendig enig med han og dem som ikke hørte noen forskjell over hodet. Lurte på om det var flere enn meg i rommet, som egentlig ikke hørte forskjell, men likevell hevdet at vi gjorde det og sågar brukte sterke ord.

  Men jeg kunne jo ikke snu nå, å krype til korset på en så utrolig pinlig måte. Så jeg måtte fullføre det hele og det ble på en måte en stemning i rommet der jeg følte at vi som "hørte" forskjellene hevet oss over de som ikke "hørte" de samme forskjellene. På mange måter var det enklere og tryggere å tilhøre gruppen som "hørte" forskjellene, enn dem som ikke gjorde det – gir jo status i seg selv det i Audiofile kretser.

  I ettertid angret jeg på at jeg ikke ventet med å uttale meg, eller hadde baller store nok og selvtillit nok til å uttale meg ærlig om hva jeg opplevde. Da hadde jeg jo kunnet stått for hva jeg sa, og kunne argumentert for dette selv om jeg nok satt meg i en utsatt posisjon for å bli sett ned på av dem som hevdet å høre store forskjeller til det bedre om jeg var ærlig.

  Det finnes flere som meg der ute, mange flere, som hevder å påstått høre forskjell på noe dem ikke hører forskjell på, sågar har et ønske om å overgå andre med sine uttalelser. Kanskje ikke så rart da, at det ofte blir veldig mye ut av lite eller ingenting. Jeg har selv forsvart invisteringer og tweaks med de mest absurde påstander og stengt alle dører for alt som heter logikk og sunn fornuft der jeg har spydd ut absurde og suspekte forklaringsmoduler som ikke ligner noe.

  Ikke rart mange er forvirret, er jo et stort landskap å orientere seg i hvor påstander står steilt mot hverandre og ingen kan tas for hva dem påstår å skulle høre eller ikke høre forskjell på. Da blir det fritt frem for enhver etter eget forgodtbefinnende å plassere seg der dem vil, lettest er det som sådann å ta plass blandt de med gullører som hører forskjeller ikke andre hører – da tar man jo plass blandt de vellykkede og ikke dem som blir sett ned på.

  Men hører dem som hevder det alle de forskjellene dem hevder? Eller er dem som jeg selv en gang var, en gruppe som lever på en hvit løgn?

  Stadig går mennesker som hevder å høre forskjeller ingen andre evner å høre på en kjempeskrell i noe så enkelt som en blindtest, som er ganske så avslørende i seg selv. Men nei da, logisk tankegang og sunn fornuft skal da stuse bort og ikke hentes frem for noe i verden – det er enklere å bortforklare det hele med absurde bortforklaringsmoduler enn å ha baller store nok til å komme ut av skapet med en fornuftig erkjennelse. Kanskje ikke så rart når mange har forviklet seg så dypt inn i tweaks-landskapet med mange forklaringsmoduler tidligere, at dem ikke tør å snu og komme med en ærlig bekjennelse er kanskje ikke så rart, for hva vil omgivelsene så tro – ingen vil gjøre seg til spott og spe slik da det er vanskelig overfor venner og bekjente m.fl.

  Dog har jeg fått min vennekrets ut av skapet. Vi er fire stk. som alle har levd med våre hvite løgner, som nå har snudd alt ved å komme ut av skapet. I dag ler vi heller av oss selv og dem vi en gang var, om hvordan vi overgikk hverandre tidligere og vi er blitt åpen med hverandre om dette temaet – det startet faktisk en gang i fylla der vi ble sittende å snakke om det. Da trådde jeg ut av skapet og sa som ærlig er, og fikk en god venn til å gjøre det samme og det smittet over på andre i min krets som deler samme interesse. Plutselig var det ei heller flaut lenger, snarere tvert imot var det en befrielse og Hifi-interessen fikk et annet fokus og ble sett på med et mer kritisk syn. Men fy fader, det var modig gjort av meg den gangen og tro meg jeg var usikker på hvordan det ville bli mottatt i min krets – heldigvis gikk det meget bra.

  Forventer ikke at alle har en like lett vei som meg ut av skapet, snarere tvert imot skjønner jeg godt at noen ikke en gang kan komme ut av skapet i det hele tatt – dem er for innsnøret i sine mange hvite løgner og må nesten opprettholde sine standpunkter for hvor dem har plassert seg i utgangspunktet. Jo større nettverk man har ment det ene eller andre overfor, dess vanskeligere er det å snu, spesielt om andre som meg har tatt noen hvite løgner og overdrevet hva dem har hørt i for mange tilfeller.

  Til dem sier jeg bare at ting blir enklere dess færre hvite løgner dem vikler seg inn i. Av og til er det rett og slett bedre å holde kjeft og ikke mene noe, enn å uttale seg om noe man ikke ville tålt en blindtest på og som man reelt ikke hører forskjell på.

  Jeg beundrer ærlighet jeg, og her er min ærlige mening; "Det er veldig mye jeg ikke hører forskjell på og ikke minst synes jeg mange andre gjør alt for mye ut av ingenting og slik opprettholder fokus på mye som ikke hadde fortjent mye fokus i det hele tatt!"

  Noen som tør å komme ut av skapet her, eller som allerede befinner seg utenfor skapet og som er skeptikere som meg? I så fall kan dere si det rett ut her, at jeg er en skeptiker som synes mange av tweaksene er betydelig overdrevet og har for stor oppmerksomhet...

  Vise meg at det finnes skeptikere her... Stå frem!!
  Høyttalere: IMF Electronics Reference Standard Professional Monitor Mk.IV (Improved)
  Forsterker: Rotel RC-1572 / Rotel RB-1090
  Platespiller: Sony PS-11
  Digital Kilde: Marantz UD-7007 & Squeezebox Touch

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  857
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Det er for enkelt å ta feil standpunkt dersom "alle" andre gjør det, noe som bare bidrar for å forvirre enda flere og som igjen bidrar til mange myter og mer mystikk rundt emnene enn hva det burde å skulle ha vært. Ville bare tillegge det!
  Høyttalere: IMF Electronics Reference Standard Professional Monitor Mk.IV (Improved)
  Forsterker: Rotel RC-1572 / Rotel RB-1090
  Platespiller: Sony PS-11
  Digital Kilde: Marantz UD-7007 & Squeezebox Touch

 3. #3
  Æresmedlem rolfozzy's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  15,130
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Jeg greidde jaggu og komme halveis før jeg spora av.

  Får ta resten en annen dag, kanskje.......

 4. #4
  Medlem rojami's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Innlegg
  21
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Jeg er fersk her inne på HFS, men her må jeg bare si:" OI, OI, OI, tenk å bruke så mange ord for å si så lite!"
  It's nice to be important, but it's more important to be nice.

 5. #5
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  857
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Akkurat slike som deg, som er ny her, er dem jeg har mest håp for. Ingen her kjenner enda din mening, altså er det enklere for deg å være ærlig i forhold til hva du hører forskjell på og ikke - enn det er for en selvutnevnt bedrehører som har hevdet å høre forskjell på det mest omstridte...

  Jeg ser større håp for ferskinger enn de mest hardbarkede tweaks-tilhengerene i så måte.

  Dessverre forvirrer tweaks-tilhengerene mange, og skjønner at dem lett kan påvirke de ferske (noe som hele tiden skjer).

  Dog må du ikke la deg påvirke og havne som det jeg gjorde en gang i tiden, i et nettverk av hvite løgner - det bare bidrar for å opprettholde myter som skulle vært døde for lengst.

  Stol på dine egne ører er min oppfordring, ikke lytte til suspekte og ulogiske forklaringsmoduler og bortforklaringene i kjølevannet av disse. Argumenter som at blindtester ikke er godt for noe, at billig favoriseres kontra dyrt i mange tester, innspilling av kabler som er hevet med heveføtter m.m. Bare fri fantasi fra dem som ser Julenisser på høylys dag mye av det som serveres, sunn fornuft og logisk tankegang tilsier så - dessverre kan man ikke fange mennesker med slike forklaringsmoduler som ikke ligner noe heller. Det blir påstand mot påstand og mytene får sin livskraft som følge av dette.

  Ørene hører dog det rette, selv om tungene tidvis forteller om annet og hjernene fremsetter de mest tåpelige forklaringer og bortforklaringer.
  Høyttalere: IMF Electronics Reference Standard Professional Monitor Mk.IV (Improved)
  Forsterker: Rotel RC-1572 / Rotel RB-1090
  Platespiller: Sony PS-11
  Digital Kilde: Marantz UD-7007 & Squeezebox Touch

 6. #6
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,941
  Tagget i
  13 Innlegg
  Torget
  1

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Sitat Sitat fra rojami
  Jeg er fersk her inne på HFS, men her må jeg bare si:" OI, OI, OI, tenk å bruke så mange ord for å si så lite!"
  get used to it

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 7. #7
  vredensgnag
  Guest

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Må tilstå at jeg meldte pass etter et par setninger. Er det Watson som skriver?

 8. #8
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  12,249
  Tagget i
  2 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Jeg er ute av skapet, jeg, har egentlig vært det lenge. Hvis det var det det gjaldt. Likte meg i skapet da vi lekte gjemsel som barn, men det over nå.
  In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. A. Einstein

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Kulturhovedstaden
  Innlegg
  2,557
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Sitat Sitat fra rolfozzy
  Jeg greidde jaggu og komme halveis før jeg spora av.

  Får ta resten en annen dag, kanskje.......
  Det er godt gjort å komme halveis rozzy..

 10. #10
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,594
  Tagget i
  19 Innlegg
  Torget
  1

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Sitat Sitat fra Jan-Helge
  Akkurat slike som deg, som er ny her, er dem jeg har mest håp for. Ingen her kjenner enda din mening, altså er det enklere for deg å være ærlig i forhold til hva du hører forskjell på og ikke - enn det er for en selvutnevnt bedrehører som har hevdet å høre forskjell på det mest omstridte...  Stol på dine egne ører er min oppfordring, ikke lytte til suspekte og ulogiske forklaringsmoduler og bortforklaringene i kjølevannet av disse. Argumenter som at blindtester ikke er godt for noe, at billig favoriseres kontra dyrt i mange tester, innspilling av kabler som er hevet med heveføtter m.m. Bare fri fantasi fra dem som ser Julenisser på høylys dag mye av det som serveres, sunn fornuft og logisk tankegang tilsier så - dessverre kan man ikke fange mennesker med slike forklaringsmoduler som ikke ligner noe heller. Det blir påstand mot påstand og mytene får sin livskraft som følge av dette.

  Ørene hører dog det rette, selv om tungene tidvis forteller om annet og hjernene fremsetter de mest tåpelige forklaringer og bortforklaringer.
  Oh, ye of little faith Jan-Helge... Er ikke dette en gjengs oppfattning blant alle som er her? At en skal høre selv og derav gjøre de prioriteringer som en selv setter pris på ? At folk med lengre fartstid deler av sin kunnskap er et gode, men en bør søke selv å høre det en liker. Feks har jeg en gang i tiden hatt høytalere som dine. I mine ører var dette livløs og kjedelige ting. Men det gir meg ingen rett til å betvile ditt forhold til hobbyen... At det som du kaller tåpelig kan være helt rett for en annen sier endel om din arroganse. Samt manglende ønske om forståelse for de mange fasetter av denne hobbyen..
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 11. #11
  Hifi Freak svingen68's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  1,297
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Enig med siste taler

 12. #12
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Noe som gjennomsyrer forumet til tider er en grunnleggende mangel på respekt for folk som har drevet med hobbyen på seriøst nivå i både 30 og 40 år. Som en motvekt vil jeg skrive at:

  De som altfor ofte hevder at det ikke er forskjeller på det ene og det andre har rett og slett for dårlig hørsel til å drive med denne hobbyen på et høyt nivå, og bør holde sine latterlige angrep for seg selv etterhvert. Jeg bruker ikke det jeg tjener på en uke på tweaks, og har ingen skap å komme ut av. Jeg er bare inderlig lei av alle de med kristuskompleks som skal frelse de som lever i en "illusjon". Ta illusjonen fra en mann, så tar du fra han meningen med livet. Men noen mennesker er så onde at de lever av å fjerne meningen med livet fra andre. God natt.

  Dette var kun ment som en motvekt, bare for å ha gjort det. Det er jo tøft og kjekt å være svær i kjeften på sentralen, så kanskje jeg blir en bedre sentralist av å ha forfattet dette innlegget?
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 13. #13
  Hifi Freak Nikko03's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  3,938
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Er jeg lite eller ikke imponert over ett produkt som noen forsøker å selge. Har jeg ikke problemer med å utrykke hva jeg mener om det.
  Er det derimot en venn som er ekstatisk over sitt nye annlegg eller tweak fokuserer jeg heller på det positive jeg hører og lar vedkommende glede seg over hobbyen sin. For det kommer gjerne en dag vedkommende har hørt med kritiske lytteører på annlegget sitt og stiller spørsmål deretter. Da kan jeg si hva jeg mener
  Alt til sin tid heter det vel.
  Musikere pensjonerer seg ikke, de slutter når det ikke er mer musikk igjen i dem."Louis Armstrong "

 14. #14
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,937
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Jeg føler meg så normal når jeg leser innleggene til Jan-Helge. Tror jammen santen humøret steg et par hakk.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 15. #15
  Parelius
  Guest

  Kom ut av skapet, stå frem...

  OT, men den passet liksom litt inn:

  «There are those who so dislike the nude that they find something indecent in the naked truth.» (F. H. Bradley)

  /OT

 16. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  857
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Oh, ye of little faith Jan-Helge... Er ikke dette en gjengs oppfattning blant alle som er her? At en skal høre selv og derav gjøre de prioriteringer som en selv setter pris på ? At folk med lengre fartstid deler av sin kunnskap er et gode, men en bør søke selv å høre det en liker. Feks har jeg en gang i tiden hatt høytalere som dine. I mine ører var dette livløs og kjedelige ting. Men det gir meg ingen rett til å betvile ditt forhold til hobbyen... At det som du kaller tåpelig kan være helt rett for en annen sier endel om din arroganse. Samt manglende ønske om forståelse for de mange fasetter av denne hobbyen..
  Jeg får svare deg på denne. Og dette er akkurat hva jeg mener, et forsøk på å klatre på rang-stigen der vi beundrer hverandre.

  For hva sier du ikke? Jo, følgende hersketeknikk bruker du.

  Du viser til at du har hatt samme høyttalere som meg, men fant dem livløse og kjedelige. Ergo, forteller du ALLE her, at du vet og hører noe jeg ikke vet og hører. Er jo innforstått det du kommer med, liksom det er et forsøk på å vise alle at du har tatt steget lenger enn det skvipet du eide tidligere og som stakkarslige meg som ikke vet bedre og er kommet lenger fortsatt eier. Hadde jeg bare visst bedre, hvor dårlige IMF-høyttalere egentlig er, ja da kunne jeg tatt det inn i den divisjonen du er i...

  Graturlerer, tre stjerner på HiFi-rang stigen til deg, og jeg ble like avkledd med like mange stjerner. Ikke verdt å lytte til fjols som meg, som ikke vet bedre - nei da, skal man virkelig ta steget inn i HiFi-interessen så bør man evne å høre like godt som deg, så man kommer seg videre og opp på høyere nivå.

  Forøvrig så har jeg ingen planer om å skifte ut med annet enn andre høyttalere fra IMF jeg for min del, både jeg og mange andre IMF-eiere har et lidenskapelig forhold til merket jeg ikke ser igjen hos alle andre merke-eiere. Så jeg er fornøyd, men ikke overasket dersom andre vektlegger andre egenskaper hos høyttalere - f.eks. er jeg selv også meget svak for elektrostater og skjønner godt at mange faller for dem. Mennesker må definitivt får vurdere hva dem liker av lyd selv - dog har det ingenting med mitt innlegg å gjøre da det er en ganke annen diskusjon.

  Når det er sagt, så latterliggjør meg gjerne - er hva jeg også hadde gjort dersom jeg stod overfor en som meg selv nå, den gang jeg enda ikke var kommet ut av skapet. Jeg hadde selv gått rett på personen og forsøkt å latterliggjøre vedkommende.

  At andre gjør det, bekrefter bare ytterligere at det er noe i det jeg sier. Det er altså slik at det er marked for produkter kjøperene ikke en gang hører forskjell på fra eller til, rett og slett at en god forklaringsmodul og en samling av folks hvite løgner med desto forvirring selger et produkt og gir eierglede i seg selv - men slik burde det ikke være.
  Høyttalere: IMF Electronics Reference Standard Professional Monitor Mk.IV (Improved)
  Forsterker: Rotel RC-1572 / Rotel RB-1090
  Platespiller: Sony PS-11
  Digital Kilde: Marantz UD-7007 & Squeezebox Touch

 17. #17
  Hifi Freak Loevhagen's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  L -> her <- H
  Innlegg
  5,354
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam lorem dolor, faucibus adipiscing egestas sed, porta in quam. Curabitur ac nibh tellus. In hac habitasse platea dictumst. Nunc ac nunc ligula. Etiam vel tortor at enim condimentum feugiat. Ut aliquet, purus nec eleifend mattis, tellus magna congue elit, sed luctus orci lectus sit amet mi. Praesent sem ligula, semper ac tincidunt nec, blandit et quam. Maecenas rhoncus gravida scelerisque. Curabitur id ante arcu. Sed sed ipsum dolor. Etiam bibendum massa eu urna lacinia ullamcorper. Praesent eros diam, aliquet sit amet aliquet et, vestibulum id diam. Ut non ligula nisi, id faucibus mauris.

  Nulla id placerat elit. Proin imperdiet accumsan nunc, vel laoreet mi pretium nec. Vivamus ligula nunc, venenatis id molestie vel, rutrum quis turpis. In nec elit nec elit ullamcorper mattis et ut elit. Pellentesque sem metus, semper ac tempor id, mollis eu nisi. Cras pretium nunc vitae massa volutpat sollicitudin. Vivamus id nisi sem. Morbi diam metus, hendrerit quis pulvinar mollis, pellentesque at massa. Praesent laoreet, sapien id mattis tincidunt, dui magna tempus metus, vel mollis leo risus a quam. Vestibulum ultrices ornare massa sed mattis.

  Nulla vitae turpis ipsum. Mauris a ullamcorper est. Donec magna turpis, feugiat vel laoreet at, ultricies ac neque. Maecenas pulvinar mauris tortor, sodales aliquet nisi. Mauris imperdiet est orci. Fusce quis metus sit amet eros dapibus iaculis. Ut venenatis nulla at neque porttitor varius. Praesent elementum scelerisque vestibulum. Suspendisse malesuada tincidunt sem in euismod. Nam elit justo, aliquet posuere consequat eu, laoreet vitae nibh. Maecenas aliquet nunc odio, nec ultrices nisi. Donec fermentum, sem sit amet dapibus accumsan, sapien dui iaculis dui, non hendrerit urna risus nec elit. Nam nec velit eget enim vehicula blandit. Nulla at diam nec odio bibendum pharetra non at ipsum. Donec nec nisi dui, sed semper enim. Fusce non justo lectus. Proin consequat congue nulla, ut ullamcorper nunc mollis in. Phasellus laoreet turpis sed urna sollicitudin quis ultrices lectus posuere. Proin ac tempor magna.

  Curabitur auctor, est sed egestas consectetur, nisi leo pharetra magna, nec pulvinar elit neque sed mi. Mauris eget lorem ac dolor tristique varius. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin at augue velit, non pharetra justo. Sed sed lacus vel lacus congue pretium. Praesent nisl risus, viverra non fringilla sit amet, iaculis id orci. Pellentesque non purus eget ipsum rutrum consectetur ac ut mi. Fusce posuere mi vitae magna faucibus pharetra gravida nisi sollicitudin. Vestibulum sapien velit, consectetur sed venenatis in, dapibus in elit. Pellentesque eget velit eget elit lacinia aliquet id a nunc. Ut vel metus id nisi tempor condimentum.

  Nullam ultricies sem a mi vehicula sit amet consequat dolor tempus. Duis ac urna mi. Suspendisse dapibus rutrum elit, non molestie erat sagittis sed. Praesent imperdiet vehicula ipsum, at auctor libero eleifend ut. Ut id mauris a odio placerat eleifend. Sed nec purus felis, ut suscipit augue. Nam ornare porttitor ullamcorper. Aliquam sapien elit, tempus ut auctor ut, mattis eu nulla. In hac habitasse platea dictumst. Maecenas gravida luctus felis in iaculis. Ut lorem turpis, bibendum quis venenatis ac, luctus suscipit orci. Integer rutrum ultricies semper.
  I enden av regnbuen http://loevhagen.blogspot.com/

 18. #18
  Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Sted
  Hvalstad, Asker
  Innlegg
  7,813
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Quod erat demonstrandum!
  PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

  Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

 19. #19
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2010
  Innlegg
  134
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  Jeg orket ikke lese hele innlegget, men må si meg enig i prinsippet.

  Folk VIL la seg lure.

  Stømrensere til 20 000 blir kjøpt inn mens et lowpass filter til 150 kr etter likeretteren i strømforsyningen kunne klart det samme

  Jeg jobber som lege og ser helt klart paraleller.

  Folk tror på healing, krystaller, magnetiske armbånd, nuni juice, vitaminkurer, antioxidanter, misteltein etc etc etc.

  De forsvarer det med en voldsom kraft selv om undersøkelser ( i våre tilfeller målinger) motbeviser det hele.

  Det hele koker ned til individets overbevisning, og DER er placebo effekten enorm.

  Det er ikke uten grunn at medisinske forsøk kjøres helst dobbelt blindet, så hverken lege eller pasient vet hva som den spesifikke pasient får.

  Men for all del, jeg skal ikke ta fra noen gleden. Men må ofte smile av "Guruer" sine påstander da.
  På den annen side er det vidunderlig mange her med stor kunnskap som man kan få hjelp av om ting og tang. Bare sørg for å filtrere informasjonen.
  PC- Buffalo III DAC, Lindemann 832, Mark Levinson 33H,&nbsp; Von Shweikert Vr4 Gen3. Marantz AV 8003, Rotel RMB 1066, B&amp;W 805.<br />Kabler:PN 2,5 mm2 x3&nbsp; til 17 kr meteren

 20. #20
  Hifi-entusiast mesc's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2008
  Sted
  Rogaland
  Innlegg
  306
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kom ut av skapet, stå frem...

  "here you go, MAD 4 YOU"

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed