Kom ut av skapet, stå frem...

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Man vil ikke være dårligere enn andre, snarere tvert imot ønsker vi mennesker å fremstå bedre enn andre. Hele tiden måler og sammenligner vi oss selv opp mot andre, jeg vil gå så langt som å si at det er omgivelsene som setter standard for hvordan vi vurderer oss selv.

Vi mennesker blir på alle arenaer vurdert etter hvor god man er i noe, hvor fort man løper eller hvor langt man hopper, hvor smart man er eller hvor mye man tjener etc., eller andre egenskaper for den saks skyld. Lykkes man så får man status, og dem som misslykkes faller på rang-stigen der mennesker beundrer hverandre. Hvorvidt man lykkes eller ei på diverse arenaer er på mange måter hva som danner grunnlaget for hvordan vi føler oss, intet er bedre enn å lykkes med det man driver med.

Vi finner den tankegangen over alt, på alle arenaer. Man skal ikke være naiv å tro at dette er noe som ikke gjelder HiFi-interesserte og deres HiFi-interesse, da det ikke er noe annerledes for de Audiofile.

Ofte liker noen audiofile å tenke at grunnleggende psykologi og hvordan man tenker, ja det gjelder på alle andre arenaer, men ikke i de audiofile kretser da der er alt så mye annerledes. Kan i alle fall virke slik når mange entrer sin drømmeverden og går inn i boblen sin der de stenger dørene fullstendig for all sunn fornuft og logisk tankegang. Sunn fornuft og logisk tankegang møtes da med absurde argumenter og vannvittige påstander, er lenge siden jeg sluttet å bli overasket over hvor desperate og dårlige argumenter mange kan bruke i et forsøk på å gjøre noe kjempestort ut av noe som i bestefall er av liten betydning men i de fleste tilfeller ikke er av betydning i det hele tatt.

Mange føler rett og slett et veldig sterkt behov for å klatre oppover/heve seg på rang-stigen der vi mennesker beundrer hverandre og måler oss selv. Akkurat det er således et naturlig ønske, da alle vil hevde seg og viser gjerne frem sin egen suksess, det gjør jo noe med selvfølelsen. Jeg har vært der selv, så jeg taler av erfaring, er slik selv enda på mange områder (slik alle i større eller mindre grad er det på forskjellige arenaer i livet). Dog har jeg blitt tryggere på meg selv hva gjelder HiFi-interessen jeg har, tør derfor å være ærlig og har ingen behov for å klatre på rang-stigen der ved å hevde at jeg evner å høre forskjell på det villeste. Er mange jeg ikke ser den samme tryggheten hos, og blir mest bare oppgitt av påstander der enkeltpersoner ikke bare prøver å gjøre noe ut av intet, ofte argumenteres det som om noe er forskjellen mellom himmel og helvete. Ord som hakeslepp og voldsom forbedring brukes gjerne, begge deler må vel være uttrykk som vitner om til dels store forskjeller. Og store bør dem være også, for mange av de såkalte tweaksene mange andre rister på hodet av og avskriver med en gang, dem koster også mye og prisen må jo kunne forsvares.

Denne VOLDSOME forbedringen, som er forskjellen på himmel og helvete for noen (de som handler og eier slike dyre tweaks) den hører mange andre rett og slett ikke i det hele tatt. Det er en stadig tilbakevendende debatt innen audiofile kretser, om hvorvidt mye har noe for seg eller ikke? På den ene siden har du skeptikerene som bruker sunn fornuft og kommer med logiske forklaringer, på den andre siden finner man dem som bruker til dels store ressurser på diverse omstridte tweaks og som forsvarer dette med til dels vannvittig og absurd argumentasjon hvor logisk tankegang og sunn fornuft er fullstendig stengt ute.

Jeg har selv vært en som har kjøpt og forsvart tweaks, både egne invisteringer og ikke minst andre sine samt tweaks jeg ikke en gang hadde hatt råd til. Husker bl.a. en demo jeg og flere andre var på i en HiFi-butikk, dem holdt åpent for interesserte på kveldstid etter normal stengetid, med servering og representanter fra noen av produsentene til stede for å informere om produktene sine m.m. Var forresten en spennende aften med mange og varierte inntrykk, jeg har alltid satt pris på slike stunder og liker å få lyttet til spennende og eksotisk utstyr, spesielt spennende var det med kveldens hovedattraksjon.

Dog er det noe annet enn kveldens hovedattraksjon jeg husker best fra den kvelden, nemlig et tweaks vi fikk demonstrert, vi snakker om en plate som påtått skulle dempe vibrasjoner som kunne benyttes under komponentene. Denne var sågar vilt dyr og eksotisk, så det var sikkert andre enn meg selv som var forventningsfull med tanke på hvordan resultatet ville bli.

Jeg hørte absolutt INGEN forskjell, det er den fulle og hele sannhet. Kanskje ikke annet å forvente heller, vi snakker om en plate som var plassert under elektronikken i det ene tilfellet og ikke i det andre. Som om ikke elektronikken stod stødig nok i utgangspunktet, er altså ikke mye bevegelse i elektronikken fra eller til samme hva det står på av normale underlag som er vanlig å benytte. Men dog hevder noen å høre disse forskjellene, ikke bare det men det er nesten en konkuranse for dem om å uttrykke seg mest og sterkest mulig om dem også... Og der fant man meg!!

For hva skulle jeg i forsamlingen av andre HiFi-interesserte?

Skulle jeg...

A; Si som sant er, at jeg ikke hørte noen forskjell overhode. Og med det sende meg selv til bunns av rang-stigen hvor man beundrer hverandre, og nærmest gjøre meg selv til hån for de andre og bedre som hevdet å høre forskjell og som nær hadde konkuranse om å overgå hverandre i uttalelse om forskjellene.

Eller skulle jeg...

B; Ikke være dårligere enn de andre, ta en liten hvit løgn som ingen uansett kunne ta meg på? Og slik hevde meg og klatre på rang-stigen der man beundrer hverandre egenskapene man besitter.

Jeg var som dere skjønner feig, den gangen tørte jeg ikke annet enn å hive meg på og snakke om forskjeller jeg egentlig ikke hørte i det hele tatt. Sågar heiv jeg meg på med å virkelig vise min egen fortreffelighet og ved å vise at her er en som kan sine saker og vet hva han snakker om... Jeg kom med noe nytt om forbedringen, jeg dro nemlig frem flere av de vanlige frasene som ofte dras frem og som ingen kan ta enn på ved slike anledninger. Men selv om det var fantasi fra min side, heller enn virkelighet, så heiv jaggu flere seg på det også ved å bekrefte at den samme opplevelsen av forbedring som det jeg tok en hvit løgn om, ja det hadde sågar dem opplevd.

Av natur er jeg en ekstrovert, ikke introvert, person. Er derfor ikke den som er redd for å ta ordet i forsamlinger, og vi var en gjeng som overgikk hverandre og bekreftet hverandres tanker om opplevelsen. Andre sa desto mindre, og det var en form for stemning i rommet etter demonstrasjonen.

Helt til en etter en stund utbrøt følgende; "Jeg hørte ingen forskjell jeg!" Hvorpå noen som ikke hadde sagt all verdens tidligere bekreftet hans inntrykk og sa seg enige med han i at det ikke var forskjeller verdt å snakke om – i alle fall ikke slik jeg og andre hadde uttrykket oss.

Der og da gikk det MANGE tanker gjennom mitt hode, rett og slett fordi jeg følte meg veldig truffet av de ordene. Jeg hørte jo ingen forskjell selv og var jo fullstendig enig med han og dem som ikke hørte noen forskjell over hodet. Lurte på om det var flere enn meg i rommet, som egentlig ikke hørte forskjell, men likevell hevdet at vi gjorde det og sågar brukte sterke ord.

Men jeg kunne jo ikke snu nå, å krype til korset på en så utrolig pinlig måte. Så jeg måtte fullføre det hele og det ble på en måte en stemning i rommet der jeg følte at vi som "hørte" forskjellene hevet oss over de som ikke "hørte" de samme forskjellene. På mange måter var det enklere og tryggere å tilhøre gruppen som "hørte" forskjellene, enn dem som ikke gjorde det – gir jo status i seg selv det i Audiofile kretser.

I ettertid angret jeg på at jeg ikke ventet med å uttale meg, eller hadde baller store nok og selvtillit nok til å uttale meg ærlig om hva jeg opplevde. Da hadde jeg jo kunnet stått for hva jeg sa, og kunne argumentert for dette selv om jeg nok satt meg i en utsatt posisjon for å bli sett ned på av dem som hevdet å høre store forskjeller til det bedre om jeg var ærlig.

Det finnes flere som meg der ute, mange flere, som hevder å påstått høre forskjell på noe dem ikke hører forskjell på, sågar har et ønske om å overgå andre med sine uttalelser. Kanskje ikke så rart da, at det ofte blir veldig mye ut av lite eller ingenting. Jeg har selv forsvart invisteringer og tweaks med de mest absurde påstander og stengt alle dører for alt som heter logikk og sunn fornuft der jeg har spydd ut absurde og suspekte forklaringsmoduler som ikke ligner noe.

Ikke rart mange er forvirret, er jo et stort landskap å orientere seg i hvor påstander står steilt mot hverandre og ingen kan tas for hva dem påstår å skulle høre eller ikke høre forskjell på. Da blir det fritt frem for enhver etter eget forgodtbefinnende å plassere seg der dem vil, lettest er det som sådann å ta plass blandt de med gullører som hører forskjeller ikke andre hører – da tar man jo plass blandt de vellykkede og ikke dem som blir sett ned på.

Men hører dem som hevder det alle de forskjellene dem hevder? Eller er dem som jeg selv en gang var, en gruppe som lever på en hvit løgn?

Stadig går mennesker som hevder å høre forskjeller ingen andre evner å høre på en kjempeskrell i noe så enkelt som en blindtest, som er ganske så avslørende i seg selv. Men nei da, logisk tankegang og sunn fornuft skal da stuse bort og ikke hentes frem for noe i verden – det er enklere å bortforklare det hele med absurde bortforklaringsmoduler enn å ha baller store nok til å komme ut av skapet med en fornuftig erkjennelse. Kanskje ikke så rart når mange har forviklet seg så dypt inn i tweaks-landskapet med mange forklaringsmoduler tidligere, at dem ikke tør å snu og komme med en ærlig bekjennelse er kanskje ikke så rart, for hva vil omgivelsene så tro – ingen vil gjøre seg til spott og spe slik da det er vanskelig overfor venner og bekjente m.fl.

Dog har jeg fått min vennekrets ut av skapet. Vi er fire stk. som alle har levd med våre hvite løgner, som nå har snudd alt ved å komme ut av skapet. I dag ler vi heller av oss selv og dem vi en gang var, om hvordan vi overgikk hverandre tidligere og vi er blitt åpen med hverandre om dette temaet – det startet faktisk en gang i fylla der vi ble sittende å snakke om det. Da trådde jeg ut av skapet og sa som ærlig er, og fikk en god venn til å gjøre det samme og det smittet over på andre i min krets som deler samme interesse. Plutselig var det ei heller flaut lenger, snarere tvert imot var det en befrielse og Hifi-interessen fikk et annet fokus og ble sett på med et mer kritisk syn. Men fy fader, det var modig gjort av meg den gangen og tro meg jeg var usikker på hvordan det ville bli mottatt i min krets – heldigvis gikk det meget bra.

Forventer ikke at alle har en like lett vei som meg ut av skapet, snarere tvert imot skjønner jeg godt at noen ikke en gang kan komme ut av skapet i det hele tatt – dem er for innsnøret i sine mange hvite løgner og må nesten opprettholde sine standpunkter for hvor dem har plassert seg i utgangspunktet. Jo større nettverk man har ment det ene eller andre overfor, dess vanskeligere er det å snu, spesielt om andre som meg har tatt noen hvite løgner og overdrevet hva dem har hørt i for mange tilfeller.

Til dem sier jeg bare at ting blir enklere dess færre hvite løgner dem vikler seg inn i. Av og til er det rett og slett bedre å holde kjeft og ikke mene noe, enn å uttale seg om noe man ikke ville tålt en blindtest på og som man reelt ikke hører forskjell på.

Jeg beundrer ærlighet jeg, og her er min ærlige mening; "Det er veldig mye jeg ikke hører forskjell på og ikke minst synes jeg mange andre gjør alt for mye ut av ingenting og slik opprettholder fokus på mye som ikke hadde fortjent mye fokus i det hele tatt!"

Noen som tør å komme ut av skapet her, eller som allerede befinner seg utenfor skapet og som er skeptikere som meg? I så fall kan dere si det rett ut her, at jeg er en skeptiker som synes mange av tweaksene er betydelig overdrevet og har for stor oppmerksomhet...

Vise meg at det finnes skeptikere her... Stå frem!!
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Det er for enkelt å ta feil standpunkt dersom "alle" andre gjør det, noe som bare bidrar for å forvirre enda flere og som igjen bidrar til mange myter og mer mystikk rundt emnene enn hva det burde å skulle ha vært. Ville bare tillegge det!
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
Jeg greidde jaggu og komme halveis før jeg spora av.

Får ta resten en annen dag, kanskje.......
 

rojami

Medlem
Ble medlem
20.01.2011
Innlegg
21
Antall liker
23
Jeg er fersk her inne på HFS, men her må jeg bare si:" OI, OI, OI, tenk å bruke så mange ord for å si så lite!" :eek:
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Akkurat slike som deg, som er ny her, er dem jeg har mest håp for. Ingen her kjenner enda din mening, altså er det enklere for deg å være ærlig i forhold til hva du hører forskjell på og ikke - enn det er for en selvutnevnt bedrehører som har hevdet å høre forskjell på det mest omstridte... :)

Jeg ser større håp for ferskinger enn de mest hardbarkede tweaks-tilhengerene i så måte.

Dessverre forvirrer tweaks-tilhengerene mange, og skjønner at dem lett kan påvirke de ferske (noe som hele tiden skjer).

Dog må du ikke la deg påvirke og havne som det jeg gjorde en gang i tiden, i et nettverk av hvite løgner - det bare bidrar for å opprettholde myter som skulle vært døde for lengst.

Stol på dine egne ører er min oppfordring, ikke lytte til suspekte og ulogiske forklaringsmoduler og bortforklaringene i kjølevannet av disse. Argumenter som at blindtester ikke er godt for noe, at billig favoriseres kontra dyrt i mange tester, innspilling av kabler som er hevet med heveføtter m.m. Bare fri fantasi fra dem som ser Julenisser på høylys dag mye av det som serveres, sunn fornuft og logisk tankegang tilsier så - dessverre kan man ikke fange mennesker med slike forklaringsmoduler som ikke ligner noe heller. Det blir påstand mot påstand og mytene får sin livskraft som følge av dette.

Ørene hører dog det rette, selv om tungene tidvis forteller om annet og hjernene fremsetter de mest tåpelige forklaringer og bortforklaringer.
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.814
Antall liker
38.468
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
rojami skrev:
Jeg er fersk her inne på HFS, men her må jeg bare si:" OI, OI, OI, tenk å bruke så mange ord for å si så lite!" :eek:
;D get used to it

mvh
 
V

vredensgnag

Gjest
Må tilstå at jeg meldte pass etter et par setninger. Er det Watson som skriver?
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.262
Antall liker
10.991
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Jeg er ute av skapet, jeg, har egentlig vært det lenge. Hvis det var det det gjaldt. Likte meg i skapet da vi lekte gjemsel som barn, men det over nå.
 

room

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.05.2008
Innlegg
2.598
Antall liker
360
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
0
rolfozzy skrev:
Jeg greidde jaggu og komme halveis før jeg spora av.

Får ta resten en annen dag, kanskje.......
Det er godt gjort å komme halveis rozzy..
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Jan-Helge skrev:
Akkurat slike som deg, som er ny her, er dem jeg har mest håp for. Ingen her kjenner enda din mening, altså er det enklere for deg å være ærlig i forhold til hva du hører forskjell på og ikke - enn det er for en selvutnevnt bedrehører som har hevdet å høre forskjell på det mest omstridte... :)



Stol på dine egne ører er min oppfordring, ikke lytte til suspekte og ulogiske forklaringsmoduler og bortforklaringene i kjølevannet av disse. Argumenter som at blindtester ikke er godt for noe, at billig favoriseres kontra dyrt i mange tester, innspilling av kabler som er hevet med heveføtter m.m. Bare fri fantasi fra dem som ser Julenisser på høylys dag mye av det som serveres, sunn fornuft og logisk tankegang tilsier så - dessverre kan man ikke fange mennesker med slike forklaringsmoduler som ikke ligner noe heller. Det blir påstand mot påstand og mytene får sin livskraft som følge av dette.

Ørene hører dog det rette, selv om tungene tidvis forteller om annet og hjernene fremsetter de mest tåpelige forklaringer og bortforklaringer.
Oh, ye of little faith Jan-Helge... Er ikke dette en gjengs oppfattning blant alle som er her? At en skal høre selv og derav gjøre de prioriteringer som en selv setter pris på ? At folk med lengre fartstid deler av sin kunnskap er et gode, men en bør søke selv å høre det en liker. Feks har jeg en gang i tiden hatt høytalere som dine. I mine ører var dette livløs og kjedelige ting. Men det gir meg ingen rett til å betvile ditt forhold til hobbyen... At det som du kaller tåpelig kan være helt rett for en annen sier endel om din arroganse. Samt manglende ønske om forståelse for de mange fasetter av denne hobbyen.. 8)
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Noe som gjennomsyrer forumet til tider er en grunnleggende mangel på respekt for folk som har drevet med hobbyen på seriøst nivå i både 30 og 40 år. Som en motvekt vil jeg skrive at:

De som altfor ofte hevder at det ikke er forskjeller på det ene og det andre har rett og slett for dårlig hørsel til å drive med denne hobbyen på et høyt nivå, og bør holde sine latterlige angrep for seg selv etterhvert. Jeg bruker ikke det jeg tjener på en uke på tweaks, og har ingen skap å komme ut av. Jeg er bare inderlig lei av alle de med kristuskompleks som skal frelse de som lever i en "illusjon". Ta illusjonen fra en mann, så tar du fra han meningen med livet. Men noen mennesker er så onde at de lever av å fjerne meningen med livet fra andre. God natt.

Dette var kun ment som en motvekt, bare for å ha gjort det. Det er jo tøft og kjekt å være svær i kjeften på sentralen, så kanskje jeg blir en bedre sentralist av å ha forfattet dette innlegget? ::)
 

Nikko03

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.11.2008
Innlegg
4.426
Antall liker
2.853
Torget vurderinger
3
Er jeg lite eller ikke imponert over ett produkt som noen forsøker å selge. Har jeg ikke problemer med å utrykke hva jeg mener om det.
Er det derimot en venn som er ekstatisk over sitt nye annlegg eller tweak fokuserer jeg heller på det positive jeg hører og lar vedkommende glede seg over hobbyen sin. For det kommer gjerne en dag vedkommende har hørt med kritiske lytteører på annlegget sitt og stiller spørsmål deretter. Da kan jeg si hva jeg mener
Alt til sin tid heter det vel.
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Jeg føler meg så normal når jeg leser innleggene til Jan-Helge. Tror jammen santen humøret steg et par hakk.
 
P

Parelius

Gjest
OT, men den passet liksom litt inn:

«There are those who so dislike the nude that they find something indecent in the naked truth.» (F. H. Bradley)

/OT
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Oh, ye of little faith Jan-Helge... Er ikke dette en gjengs oppfattning blant alle som er her? At en skal høre selv og derav gjøre de prioriteringer som en selv setter pris på ? At folk med lengre fartstid deler av sin kunnskap er et gode, men en bør søke selv å høre det en liker. Feks har jeg en gang i tiden hatt høytalere som dine. I mine ører var dette livløs og kjedelige ting. Men det gir meg ingen rett til å betvile ditt forhold til hobbyen... At det som du kaller tåpelig kan være helt rett for en annen sier endel om din arroganse. Samt manglende ønske om forståelse for de mange fasetter av denne hobbyen..
Jeg får svare deg på denne. Og dette er akkurat hva jeg mener, et forsøk på å klatre på rang-stigen der vi beundrer hverandre.

For hva sier du ikke? Jo, følgende hersketeknikk bruker du.

Du viser til at du har hatt samme høyttalere som meg, men fant dem livløse og kjedelige. Ergo, forteller du ALLE her, at du vet og hører noe jeg ikke vet og hører. Er jo innforstått det du kommer med, liksom det er et forsøk på å vise alle at du har tatt steget lenger enn det skvipet du eide tidligere og som stakkarslige meg som ikke vet bedre og er kommet lenger fortsatt eier. Hadde jeg bare visst bedre, hvor dårlige IMF-høyttalere egentlig er, ja da kunne jeg tatt det inn i den divisjonen du er i...

Graturlerer, tre stjerner på HiFi-rang stigen til deg, og jeg ble like avkledd med like mange stjerner. Ikke verdt å lytte til fjols som meg, som ikke vet bedre - nei da, skal man virkelig ta steget inn i HiFi-interessen så bør man evne å høre like godt som deg, så man kommer seg videre og opp på høyere nivå.

Forøvrig så har jeg ingen planer om å skifte ut med annet enn andre høyttalere fra IMF jeg for min del, både jeg og mange andre IMF-eiere har et lidenskapelig forhold til merket jeg ikke ser igjen hos alle andre merke-eiere. Så jeg er fornøyd, men ikke overasket dersom andre vektlegger andre egenskaper hos høyttalere - f.eks. er jeg selv også meget svak for elektrostater og skjønner godt at mange faller for dem. Mennesker må definitivt får vurdere hva dem liker av lyd selv - dog har det ingenting med mitt innlegg å gjøre da det er en ganke annen diskusjon.

Når det er sagt, så latterliggjør meg gjerne - er hva jeg også hadde gjort dersom jeg stod overfor en som meg selv nå, den gang jeg enda ikke var kommet ut av skapet. Jeg hadde selv gått rett på personen og forsøkt å latterliggjøre vedkommende.

At andre gjør det, bekrefter bare ytterligere at det er noe i det jeg sier. Det er altså slik at det er marked for produkter kjøperene ikke en gang hører forskjell på fra eller til, rett og slett at en god forklaringsmodul og en samling av folks hvite løgner med desto forvirring selger et produkt og gir eierglede i seg selv - men slik burde det ikke være.
 

Loevhagen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2005
Innlegg
5.372
Antall liker
1.045
Sted
L -> her <- H
Torget vurderinger
3
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam lorem dolor, faucibus adipiscing egestas sed, porta in quam. Curabitur ac nibh tellus. In hac habitasse platea dictumst. Nunc ac nunc ligula. Etiam vel tortor at enim condimentum feugiat. Ut aliquet, purus nec eleifend mattis, tellus magna congue elit, sed luctus orci lectus sit amet mi. Praesent sem ligula, semper ac tincidunt nec, blandit et quam. Maecenas rhoncus gravida scelerisque. Curabitur id ante arcu. Sed sed ipsum dolor. Etiam bibendum massa eu urna lacinia ullamcorper. Praesent eros diam, aliquet sit amet aliquet et, vestibulum id diam. Ut non ligula nisi, id faucibus mauris.

Nulla id placerat elit. Proin imperdiet accumsan nunc, vel laoreet mi pretium nec. Vivamus ligula nunc, venenatis id molestie vel, rutrum quis turpis. In nec elit nec elit ullamcorper mattis et ut elit. Pellentesque sem metus, semper ac tempor id, mollis eu nisi. Cras pretium nunc vitae massa volutpat sollicitudin. Vivamus id nisi sem. Morbi diam metus, hendrerit quis pulvinar mollis, pellentesque at massa. Praesent laoreet, sapien id mattis tincidunt, dui magna tempus metus, vel mollis leo risus a quam. Vestibulum ultrices ornare massa sed mattis.

Nulla vitae turpis ipsum. Mauris a ullamcorper est. Donec magna turpis, feugiat vel laoreet at, ultricies ac neque. Maecenas pulvinar mauris tortor, sodales aliquet nisi. Mauris imperdiet est orci. Fusce quis metus sit amet eros dapibus iaculis. Ut venenatis nulla at neque porttitor varius. Praesent elementum scelerisque vestibulum. Suspendisse malesuada tincidunt sem in euismod. Nam elit justo, aliquet posuere consequat eu, laoreet vitae nibh. Maecenas aliquet nunc odio, nec ultrices nisi. Donec fermentum, sem sit amet dapibus accumsan, sapien dui iaculis dui, non hendrerit urna risus nec elit. Nam nec velit eget enim vehicula blandit. Nulla at diam nec odio bibendum pharetra non at ipsum. Donec nec nisi dui, sed semper enim. Fusce non justo lectus. Proin consequat congue nulla, ut ullamcorper nunc mollis in. Phasellus laoreet turpis sed urna sollicitudin quis ultrices lectus posuere. Proin ac tempor magna.

Curabitur auctor, est sed egestas consectetur, nisi leo pharetra magna, nec pulvinar elit neque sed mi. Mauris eget lorem ac dolor tristique varius. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin at augue velit, non pharetra justo. Sed sed lacus vel lacus congue pretium. Praesent nisl risus, viverra non fringilla sit amet, iaculis id orci. Pellentesque non purus eget ipsum rutrum consectetur ac ut mi. Fusce posuere mi vitae magna faucibus pharetra gravida nisi sollicitudin. Vestibulum sapien velit, consectetur sed venenatis in, dapibus in elit. Pellentesque eget velit eget elit lacinia aliquet id a nunc. Ut vel metus id nisi tempor condimentum.

Nullam ultricies sem a mi vehicula sit amet consequat dolor tempus. Duis ac urna mi. Suspendisse dapibus rutrum elit, non molestie erat sagittis sed. Praesent imperdiet vehicula ipsum, at auctor libero eleifend ut. Ut id mauris a odio placerat eleifend. Sed nec purus felis, ut suscipit augue. Nam ornare porttitor ullamcorper. Aliquam sapien elit, tempus ut auctor ut, mattis eu nulla. In hac habitasse platea dictumst. Maecenas gravida luctus felis in iaculis. Ut lorem turpis, bibendum quis venenatis ac, luctus suscipit orci. Integer rutrum ultricies semper.
 

flaago2

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.12.2010
Innlegg
134
Antall liker
0
Jeg orket ikke lese hele innlegget, men må si meg enig i prinsippet.

Folk VIL la seg lure.

Stømrensere til 20 000 blir kjøpt inn mens et lowpass filter til 150 kr etter likeretteren i strømforsyningen kunne klart det samme :)

Jeg jobber som lege og ser helt klart paraleller.

Folk tror på healing, krystaller, magnetiske armbånd, nuni juice, vitaminkurer, antioxidanter, misteltein etc etc etc.

De forsvarer det med en voldsom kraft selv om undersøkelser ( i våre tilfeller målinger) motbeviser det hele.

Det hele koker ned til individets overbevisning, og DER er placebo effekten enorm.

Det er ikke uten grunn at medisinske forsøk kjøres helst dobbelt blindet, så hverken lege eller pasient vet hva som den spesifikke pasient får.

Men for all del, jeg skal ikke ta fra noen gleden. Men må ofte smile av "Guruer" sine påstander da.
På den annen side er det vidunderlig mange her med stor kunnskap som man kan få hjelp av om ting og tang. Bare sørg for å filtrere informasjonen.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Jan-Helge:

Jeg forstår problemstillingen din, men jeg tror ikke problematikken er hi-fi relatert. Det går rett og slett ut på at de fleste (under 50 år.. ;D ) har et dyperliggende iboende ønske om å bli godt likt av andre selv om man kanskje ikke er så bevisst på det.

Med andre ord er det å komme med en "hvit løgn", som du kaller det, rett og slett bare en naturlig reaksjon for å unngå konflikter som igjen kan skape dårlig stemning. I mange tilfeller settes ærlighet pris på av den mottagende part, mens det i noen tilfeller mottas på verst mulig måte i form av at uenigheten tas personlig og på et følelsesmessig plan. Dette er skrekken for mange, spesielt om man ikke kjenner de involverte godt.

Det er også viktig å huske på at det er en hårfin balansegang mellom det å være sunt kritisk til en opplevelse og det å være åpen for ting man ikke umiddelbart forstår. Personlig er jeg kritisk til alt inntil det motsatte er bevist, så jeg kunne nok med fordel ha vært mer ukritisk åpen i mange tilfeller.
 

Felix Krull

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.09.2003
Innlegg
386
Antall liker
35
Sted
Trondheim
Loevhagen skrev:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam lorem dolor, faucibus adipiscing egestas sed, porta in quam. Curabitur ac nibh tellus. In hac habitasse platea dictumst. Nunc ac nunc ligula. Etiam vel tortor at enim condimentum feugiat. Ut aliquet, purus nec eleifend mattis, tellus magna congue elit, sed luctus orci lectus sit amet mi. Praesent sem ligula, semper ac tincidunt nec, blandit et quam. Maecenas rhoncus gravida scelerisque. Curabitur id ante arcu. Sed sed ipsum dolor. Etiam bibendum massa eu urna lacinia ullamcorper. Praesent eros diam, aliquet sit amet aliquet et, vestibulum id diam. Ut non ligula nisi, id faucibus mauris.

Nulla id placerat elit. Proin imperdiet accumsan nunc, vel laoreet mi pretium nec. Vivamus ligula nunc, venenatis id molestie vel, rutrum quis turpis. In nec elit nec elit ullamcorper mattis et ut elit. Pellentesque sem metus, semper ac tempor id, mollis eu nisi. Cras pretium nunc vitae massa volutpat sollicitudin. Vivamus id nisi sem. Morbi diam metus, hendrerit quis pulvinar mollis, pellentesque at massa. Praesent laoreet, sapien id mattis tincidunt, dui magna tempus metus, vel mollis leo risus a quam. Vestibulum ultrices ornare massa sed mattis.

Nulla vitae turpis ipsum. Mauris a ullamcorper est. Donec magna turpis, feugiat vel laoreet at, ultricies ac neque. Maecenas pulvinar mauris tortor, sodales aliquet nisi. Mauris imperdiet est orci. Fusce quis metus sit amet eros dapibus iaculis. Ut venenatis nulla at neque porttitor varius. Praesent elementum scelerisque vestibulum. Suspendisse malesuada tincidunt sem in euismod. Nam elit justo, aliquet posuere consequat eu, laoreet vitae nibh. Maecenas aliquet nunc odio, nec ultrices nisi. Donec fermentum, sem sit amet dapibus accumsan, sapien dui iaculis dui, non hendrerit urna risus nec elit. Nam nec velit eget enim vehicula blandit. Nulla at diam nec odio bibendum pharetra non at ipsum. Donec nec nisi dui, sed semper enim. Fusce non justo lectus. Proin consequat congue nulla, ut ullamcorper nunc mollis in. Phasellus laoreet turpis sed urna sollicitudin quis ultrices lectus posuere. Proin ac tempor magna.

Curabitur auctor, est sed egestas consectetur, nisi leo pharetra magna, nec pulvinar elit neque sed mi. Mauris eget lorem ac dolor tristique varius. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Proin at augue velit, non pharetra justo. Sed sed lacus vel lacus congue pretium. Praesent nisl risus, viverra non fringilla sit amet, iaculis id orci. Pellentesque non purus eget ipsum rutrum consectetur ac ut mi. Fusce posuere mi vitae magna faucibus pharetra gravida nisi sollicitudin. Vestibulum sapien velit, consectetur sed venenatis in, dapibus in elit. Pellentesque eget velit eget elit lacinia aliquet id a nunc. Ut vel metus id nisi tempor condimentum.

Nullam ultricies sem a mi vehicula sit amet consequat dolor tempus. Duis ac urna mi. Suspendisse dapibus rutrum elit, non molestie erat sagittis sed. Praesent imperdiet vehicula ipsum, at auctor libero eleifend ut. Ut id mauris a odio placerat eleifend. Sed nec purus felis, ut suscipit augue. Nam ornare porttitor ullamcorper. Aliquam sapien elit, tempus ut auctor ut, mattis eu nulla. In hac habitasse platea dictumst. Maecenas gravida luctus felis in iaculis. Ut lorem turpis, bibendum quis venenatis ac, luctus suscipit orci. Integer rutrum ultricies semper.
Ble litt usikker her, men forstår jeg deg riktig, er du altså av den oppfatning at:

Hei, verden! Er her for å avbryte måltider. Vi noen smerter, og her og kunden fattigdom, men, porten der vi er. Nibh Curabitur og jorden. I denne gaten i habitasse dictumst. Nå, og nå ligula. Alle rettigheter tortor men for tjenester. Til delmengde, Thinking av ren, eller Mattis, O Earth, congue en flott side, men orker sorg er lest, min kjærlighet. Product # ligula, alltid og utnytte, blandishments og hvordan. Maecenas rhoncus med barnet kriminalitet. Det vil bli kurert før baugen. Men smerten, men til samme. Selv drakk masse bravo potten ullamcorper deltagere avtale med. Vi eros i diameter, den aliquet aliquet og kjærlighet er, inngangen det i diameter. Som du ikke kan ligula nå, unntatt det å kjever av Moor.

Selv om ingen å behage måltider. Anklage nå, er fangsten?, Og / eller prisen på, heller, laoreet min. Ligula er nå live, at giftige irritasjon eller, Rutrum hvilken av skam. I NOR NOR Elit ullamcorper Elit Mattis og at måltidene. Sem pellentesque frykt, og for anledningen er alltid at, med mindre en myk EU. I morgen nå prisen på livet massen Community sollicitudin. Tilbake til mindre av Sem. Frykt for sykdommen i diameter, et mykt polstret sofaen hendrerit noen mann, slo på massen. Klikk, kloke dette Mattis tincidunt, DUI i lang tid av frykt, eller en myk latter, handlet med en løve enn. Produkt hevnet ornare Massa stil.

Det er ingen utviklet for enhver, ham. Mauris av ullamcorper er. Inntil han var møkkete, det feugiat laoreet eller på, hevnet og han har heller. Maecenas Dempet Couch News image, medlemmene mindre aliquet. The Moors er imperdiet orker. Dark hvilke av de frykter det kan være amet eros Velkommen til dart. Magasiner og aviser, men verdiløse ingen porttitor varius. Dette kriminalitet element i våpenhuset. Å suspendere i malesuada euismod tincidunt prefiks som betyr halvparten. For Elit egenkapital, til aliquet consequat EU lå, av laoreetus liv, nimbus. Maecenas aliquet nå hat, eller en mindre hevnende. Fram til gjæring, er Climate bok kjærlighet Velkommen til accumsan, sapien DUI DUI dart, ikke, heller latter av hendrerit urn måltider. Faktisk ønsker aldri å vogner for behovet av mer antyder. Det er ikke noe hat, eller i diameter ved kogger er ikke å drikke i, men seg selv. Fram til og det var bare DUI, men, alltid nemlig. Klikk på bare sengen. Hvordan Administrer denne congue, null, som mykhet en ullamcorper nå. Phasellus laoreet sollicitudin urn base, men noen mann hevnet seng å legge. Følgelig, hennes store og for anledningen.

Bli helbredet: forfatteren av, men behovet er systemet, de kunne sirkel et stort kogger, heller men heller polstrede sofaen Elit, min. Klikk for å blomster og ulike smerter trist. Før inngangen selv det første stedet i kjevene til Hell, har Grief og hevnet Cares gjorde sin seng, men av augu Følgelig hennes ønsker, ikke bare et kogger. Men innsjøer eller sjøen, men prisen på congue. Vi Nisl latter, er viverra Fringilla ikke love, men bare en orker. Klikk OK, ikke slo ham Rutrum consectetur, og så til meg. Vi legger stor kjever av livet, mitt kogger med barnet med mindre sollicitudin. Produkt klokt ønsker til følgende, men i det giftigste, åpent i måltider. Behov for behov for ønsker å pellentesque Elit lacinia aliquet at nå. At frykter dette eller Kosthold og hvis det ikke tid.

Ingen ultricies prefiks som betyr halvparten fra vognene, er min kjærlighet smerte, tiden consequat. Vi, og om Joomla!. Velkommen til Rutrum å utsette side, ikke har problemer med å piler, men fortsatt var. Vi imperdiet vognene selv, men forfatteren av Thinking av en gratis for det. Slik Adresse: www.viewsonic.com at Tenker av hat for å behage. Ja, verken av den rene katter, forplikter seg til augur. For pryder porttitor ullamcorper. Denne kloke siden, forfatteren av tiden, til det, Mattis eu nunc. I denne gaten i habitasse dictumst. Maecenas med barn i sorg over kattene i pilene. Vi Det stygge, giftige, til og drikke i ett, av sorg mottar orkene. Vi Rutrum ultricies alltid.


Fornuftige tanker, men drifter vi ikke en smule off-topic her?
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Jan-Helge skrev:
Oh, ye of little faith Jan-Helge... Er ikke dette en gjengs oppfattning blant alle som er her? At en skal høre selv og derav gjøre de prioriteringer som en selv setter pris på ? At folk med lengre fartstid deler av sin kunnskap er et gode, men en bør søke selv å høre det en liker. Feks har jeg en gang i tiden hatt høytalere som dine. I mine ører var dette livløs og kjedelige ting. Men det gir meg ingen rett til å betvile ditt forhold til hobbyen... At det som du kaller tåpelig kan være helt rett for en annen sier endel om din arroganse. Samt manglende ønske om forståelse for de mange fasetter av denne hobbyen..
Jeg får svare deg på denne. Og dette er akkurat hva jeg mener, et forsøk på å klatre på rang-stigen der vi beundrer hverandre.

For hva sier du ikke? Jo, følgende hersketeknikk bruker du.

Du viser til at du har hatt samme høyttalere som meg, men fant dem livløse og kjedelige. Ergo, forteller du ALLE her, at du vet og hører noe jeg ikke vet og hører. Er jo innforstått det du kommer med, liksom det er et forsøk på å vise alle at du har tatt steget lenger enn det skvipet du eide tidligere og som stakkarslige meg som ikke vet bedre og er kommet lenger fortsatt eier. Hadde jeg bare visst bedre, hvor dårlige IMF-høyttalere egentlig er, ja da kunne jeg tatt det inn i den divisjonen du er i...

Graturlerer, tre stjerner på HiFi-rang stigen til deg, og jeg ble like avkledd med like mange stjerner. Ikke verdt å lytte til fjols som meg, som ikke vet bedre - nei da, skal man virkelig ta steget inn i HiFi-interessen så bør man evne å høre like godt som deg, så man kommer seg videre og opp på høyere nivå.

Forøvrig så har jeg ingen planer om å skifte ut med annet enn andre høyttalere fra IMF jeg for min del, både jeg og mange andre IMF-eiere har et lidenskapelig forhold til merket jeg ikke ser igjen hos alle andre merke-eiere. Så jeg er fornøyd, men ikke overasket dersom andre vektlegger andre egenskaper hos høyttalere - f.eks. er jeg selv også meget svak for elektrostater og skjønner godt at mange faller for dem. Mennesker må definitivt får vurdere hva dem liker av lyd selv - dog har det ingenting med mitt innlegg å gjøre da det er en ganke annen diskusjon.

Når det er sagt, så latterliggjør meg gjerne - er hva jeg også hadde gjort dersom jeg stod overfor en som meg selv nå, den gang jeg enda ikke var kommet ut av skapet. Jeg hadde selv gått rett på personen og forsøkt å latterliggjøre vedkommende.

At andre gjør det, bekrefter bare ytterligere at det er noe i det jeg sier. Det er altså slik at det er marked for produkter kjøperene ikke en gang hører forskjell på fra eller til, rett og slett at en god forklaringsmodul og en samling av folks hvite løgner med desto forvirring selger et produkt og gir eierglede i seg selv - men slik burde det ikke være.
Nå må jeg smile her... Mitt innlegg går på at en skal ha toleranse for andres meninger. Noe du tydeligvis ikke ønsker å forstå... Jeg sier noe om at IMF ikker var MIN greie. Så hva står det så i neste setning jeg skriver ? " Men det gir meg ingen rett til å betvile ditt forhold til hobbyen..." . Underforstått at hvis IMF funker for deg så er jo det topp. For alt du vet kan det hende at jeg sitter et par høytalere til 250.-. Hvis disse gjør meg lykkelig så er jo det fint for meg.. . Dette poenget fikk du visst ikke med deg og derav så oppfører du deg som om noen er ute etter å forulempe deg eller mene vondt om deg eller ditt ståsted innen hobbyen... Please, martyr-rollen kler deg ikke... Og jeg er hjertens enig med de som skriver om dette ønsket om å slippe "frelse" for folket her inne...
 

Felix Krull

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.09.2003
Innlegg
386
Antall liker
35
Sted
Trondheim
Det er viktig å stole på sine egne ører, Jan Helge, selv om det ikke alltid er like lett. Selv er jeg en liten tweaker, og jeg mener å kunne høre forskjell på selv små forandringer i eget oppsett. Det er imidlertid ofte sånn at forandringer lett kan forveksles med forbedringer. Derfor finner jeg det ofte nyttig å reversere tweaks (hvis praktisk mulig) etter en periode. Hvis forandringen fortsatt oppfattes som forbedring, har man kanskje tatt et lite skritt frem. Det er dog min erfaring at prislappen på "tweaket" ikke nødvendigvis er avgjørende...

At det finnes en del alkymi der ute, bør man være seg bevisst. Men å trekke den slutning at all tweaking er bortkastet, er nok å dra slutningene litt langt. Summen av de små detaljene kan gjøre underverker...
 

mesc

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
306
Antall liker
7
Sted
Rogaland
Iskariot skrev:
---------------------------------

Fornuftige tanker, men drifter vi ikke en smule off-topic her?
La meg se... Like fornuftig og innholdsrikt som første post, men faktisk litt morsommere. Nei, syns det var et greit innlegg jeg, tatt i betraktning.
 

Felix Krull

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.09.2003
Innlegg
386
Antall liker
35
Sted
Trondheim
audiolyd skrev:
Iskariot skrev:
---------------------------------

Fornuftige tanker, men drifter vi ikke en smule off-topic her?
La meg se... Like fornuftig og innholdsrikt som første post, men faktisk litt morsommere. Nei, syns det var et greit innlegg jeg, tatt i betraktning.
Ja, for all del. Jeg er den siste som ønsker å kritisere noe eller noen for noe som helst.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Jeg trives med å ha sluttet å diskutere hifi, og er glad jeg ikke har hifi-venner i virkelighetens verden. Så mye man slipper å forholde seg til når det bare er musikk man ønsker å høre på. Forstå det den som kan, men det er sjelden jeg leser hifi-delen av forumet.
 
M

musicus

Gjest
baluba skrev:
Noe som gjennomsyrer forumet til tider er en grunnleggende mangel på respekt for folk som har drevet med hobbyen på seriøst nivå i både 30 og 40 år. Som en motvekt vil jeg skrive at:

De som altfor ofte hevder at det ikke er forskjeller på det ene og det andre har rett og slett for dårlig hørsel til å drive med denne hobbyen på et høyt nivå, og bør holde sine latterlige angrep for seg selv etterhvert. Jeg bruker ikke det jeg tjener på en uke på tweaks, og har ingen skap å komme ut av. Jeg er bare inderlig lei av alle de med kristuskompleks som skal frelse de som lever i en "illusjon". Ta illusjonen fra en mann, så tar du fra han meningen med livet. Men noen mennesker er så onde at de lever av å fjerne meningen med livet fra andre. God natt.

Dette var kun ment som en motvekt, bare for å ha gjort det. Det er jo tøft og kjekt å være svær i kjeften på sentralen, så kanskje jeg blir en bedre sentralist av å ha forfattet dette innlegget? ::)
Hiver meg på og sier meg enig i denne jeg!!

mvh
 

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.770
Antall liker
5.422
Sted
Holmestrand
Jan-Helge skrev:
...
Vise meg at det finnes skeptikere her... Stå frem!!
Uten å nøle: Her!

Men jeg annerkjenner andres rett til å tenke og handle på en annen måte enn meg selv.
Samtidig så er jeg den første til å påpeke åpenbare mangler hos meg selv: Ikke veldig musikalsk, ei heller den beste hørsel etter hvert.
Problemet oppstår når ingeniøren i meg blir utfordret med påstander som strider mot kunnskap/fakta.
 
M

musicus

Gjest
flaago2 skrev:
Det hele koker ned til individets overbevisning, og DER er placebo effekten enorm.
Velkommen placebo! om den bidrar til en bedre opplevelse så ønskes den velkommen, noen synes tydeligvis være mer opptatt av hvordan man blir "frisk"/får en opplevelse enn at man faktisk blir/får det, revir pissing!

Noceboen er en større fare for gode opplevelser, og forsåvidt livet generellt, imo.

mvh
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Det ble litt for mye tekst å lese, så jeg kjørte corpus gjennom textalyser:

Textalyser Results The complete results, incuding compexity factor, and other features

Total word count : 1662

Number of different words : 599
Complexity factor (Lexical Density) : 36%
Readability (Gunning-Fog Index) : (6-easy 20-hard) 12.2
Total number of characters : 12130
Number of characters without spaces : 9500
Average Syllables per Word : 1.56
Sentence count : 89
Average sentence length (words) : 25.9
Max sentence length (words) : 64
( sunn fornuft og logisk tankegang møtes da med absurde argumenter og vannvittige påstander er lenge siden jeg sluttet å bli overasket over hvor desperate og dårlige argumenter mange kan bruke i et forsøk på å gjøre noe kjempestort ut av noe som i bestefall er av liten betydning men i de fleste tilfeller ikke er av betydning i det hele tatt)
Min sentence length (words) : 1
(a)
Readability (Alternative) beta : (100-easy 20-hard, optimal 60-70) 48.9

Frequency and top words : Word Occurrences Frequency Rank
som 66 4% 1
det 63 3.8% 2
jeg 54 3.2% 3
ikke 51 3.1% 4
med 27 1.6% 5
dem 25 1.5% 6
andre 24 1.4% 7
var 22 1.3% 8
har 22 1.3% 8
man 21 1.3% 8

Word Length : Word Length (characters) Word count Frequency
3 598 26%
2 424 18.4%
4 305 13.2%
5 281 12.2%
1 176 7.6%
6 169 7.3%
9 94 4.1%
7 89 3.9%
8 63 2.7%
10 29 1.3%
12 27 1.2%
11 26 1.1%
13 9 0.4%
15 5 0.2%
14 4 0.2%
18 2 0.1%
22 1 0%
16 1 0%
17 1 0%

Syllable count : Syllable count Word count Frequency
1 1323 62.1%
2 559 26.2%
3 152 7.1%
4 68 3.2%
5 23 1.1%
6 4 0.2%
7 1 0%

2 word phrases frequency : Expression Expression count Frequency Prominence
ut av 9 0.4% 29.1
dem som 8 0.4% 42.7
det er 7 0.3% 59
av skapet 6 0.3% 11.2
en gang 6 0.3% 32.9
høre 6 0.3% 44.7
det hele 6 0.3% 45.5
som ikke 6 0.3% 45.6
i det 6 0.3% 56.7
jeg har 6 0.3% 59.7
sunn fornuft 6 0.3% 61.4
og ikke 5 0.2% 34.9
er det 5 0.2% 35.3
det var 5 0.2% 40.9
jeg ikke 5 0.2% 58.7
for 5 0.2% 62.4
rang stigen 5 0.2% 74.2
hvite løgner 4 0.2% 5.6
på en 4 0.2% 29.2
var det 4 0.2% 30.1
kanskje ikke 4 0.2% 31.3
for hva 4 0.2% 33
enn 4 0.2% 41.2
forskjell på 4 0.2% 41.2
om 4 0.2% 46.4
ikke hørte 4 0.2% 46.9
høre forskjell 4 0.2% 47.7
ved 4 0.2% 48.2
som er 4 0.2% 50.4
og slett 4 0.2% 50.6
rett og 4 0.2% 50.6
hverandre og 4 0.2% 53
hele tatt 4 0.2% 54.2
jeg 4 0.2% 57.6
meg selv 4 0.2% 64.5
logisk tankegang 4 0.2% 67.1
beundrer hverandre 4 0.2% 72.3
oss selv 4 0.2% 73.6
stigen der 4 0.2% 78.5
på rang 4 0.2% 78.6
komme ut 3 0.1% 12.2
som meg 3 0.1% 13.2
det 3 0.1% 20.4
til 3 0.1% 20.5
så rart 3 0.1% 20.8
ikke så 3 0.1% 20.9
uttale 3 0.1% 22.5
som hevder 3 0.1% 24.5
jeg var 3 0.1% 30.3
og det 3 0.1% 30.7
om det 3 0.1% 33
snakke om 3 0.1% 35.1
hørte\ 3 0.1% 35.9
inn i 3 0.1% 35.9
med en 3 0.1% 36.8
var en 3 0.1% 37.3
om jeg 3 0.1% 37.7
tvert imot 3 0.1% 38.2
snarere tvert 3 0.1% 38.2
og sunn 3 0.1% 39.4
i rommet 3 0.1% 40.1
hvit løgn 3 0.1% 40.8
ingen forskjell 3 0.1% 49
jeg hørte 3 0.1% 49.1
og dem 3 0.1% 49.4
jeg 3 0.1% 51.9
meg på 3 0.1% 52.3
av de 3 0.1% 55.7
at det 3 0.1% 56.6
som 3 0.1% 56.7
skulle jeg 3 0.1% 56.7
at jeg 3 0.1% 57.2
og som 3 0.1% 58.8
gjøre 3 0.1% 58.8
snakker om 3 0.1% 59
med 3 0.1% 59.5
audiofile kretser 3 0.1% 66.3
hvordan vi 3 0.1% 68.2
på mange 3 0.1% 71
til dels 3 0.1% 73.8
ikke i 3 0.1% 75.5
ikke være 3 0.1% 82.4
fornuft og 3 0.1% 83.5
på alle 3 0.1% 93.8
vi mennesker 3 0.1% 94
dem har 2 0.1% 3.3
løgner og 2 0.1% 3.6
min krets 2 0.1% 8.4
i min 2 0.1% 8.4
skapet i 2 0.1% 9.2
snu 2 0.1% 9.8
en blindtest 2 0.1% 10.1
alle har 2 0.1% 10.2
vi er 2 0.1% 13.2
hva dem 2 0.1% 14
seg i 2 0.1% 15
komme 2 0.1% 15.7
gang var 2 0.1% 17.1
det 2 0.1% 19
frem for 2 0.1% 21.9
dem ikke 2 0.1% 23.2
blandt de 2 0.1% 23.5
plass blandt 2 0.1% 23.5
gikk det 2 0.1% 24.1
hevder 2 0.1% 25.6
nok til 2 0.1% 25.7
store nok 2 0.1% 25.8
baller store 2 0.1% 25.8
selv og 2 0.1% 26.6
snakke 2 0.1% 26.8
og sa 2 0.1% 26.8
ned på 2 0.1% 27.1
sett ned 2 0.1% 27.1
seg selv 2 0.1% 27.2
i seg 2 0.1% 27.2
overgikk hverandre 2 0.1% 28.8
og vi 2 0.1% 28.9
på med 2 0.1% 29.8
den gangen 2 0.1% 30.1
flere som 2 0.1% 30.4
men 2 0.1% 30.4
der jeg 2 0.1% 32
andre som 2 0.1% 32.2
i utgangspunktet 2 0.1% 32.5
det ene 2 0.1% 32.6
hva jeg 2 0.1% 32.7
uttale meg 2 0.1% 33.4
en hvit 2 0.1% 34.3
ta 2 0.1% 34.9
ville bli 2 0.1% 35.2
på hvordan 2 0.1% 35.3
meg i 2 0.1% 35.6
hørte\ forskjellene 2 0.1% 35.8
gjorde det 2 0.1% 36.8
ingen kan 2 0.1% 37.3
at vi 2 0.1% 37.6
ikke en 2 0.1% 37.7
i 2 0.1% 38.2
jeg følte 2 0.1% 38.8
av og 2 0.1% 38.9
om noe 2 0.1% 39.5
for mange 2 0.1% 39.7
dog 2 0.1% 40.3
selv om 2 0.1% 40.4
stemning i 2 0.1% 40.7
med han 2 0.1% 41.4
skulle 2 0.1% 41.5
med mange 2 0.1% 42.1
overgå 2 0.1% 42.2
hevdet 2 0.1% 43.4
som hevdet 2 0.1% 43.5
hifi interessen 2 0.1% 45.2
egentlig ikke 2 0.1% 45.4
tankegang og 2 0.1% 45.4
tatt 2 0.1% 45.5
på av 2 0.1% 45.8
der vi 2 0.1% 48.2
har jeg 2 0.1% 48.3
dog har 2 0.1% 48.3
noen forskjell 2 0.1% 48.3
hørte noen 2 0.1% 48.4
invisteringer og 2 0.1% 49.2
eller ikke 2 0.1% 49.3
har selv 2 0.1% 49.6
eller andre 2 0.1% 49.8
i en 2 0.1% 50.4
evner 2 0.1% 50.5
det som 2 0.1% 51.4
enn meg 2 0.1% 51.5
som ingen 2 0.1% 51.5
på og 2 0.1% 52.8
med absurde 2 0.1% 53.4
når mange 2 0.1% 53.6
da det 2 0.1% 53.6
store forskjeller 2 0.1% 54.3
man beundrer 2 0.1% 54.7
på 2 0.1% 54.9
de andre 2 0.1% 55
jeg og 2 0.1% 55.6
de som 2 0.1% 55.6
selv til 2 0.1% 56.3
ikke annet 2 0.1% 57.3
i noe 2 0.1% 58.7
annet enn 2 0.1% 59
bli 2 0.1% 59.8
så jeg 2 0.1% 60.3
en som 2 0.1% 60.6
er en 2 0.1% 62.4
som var 2 0.1% 62.7
plate som 2 0.1% 63.4
en plate 2 0.1% 63.4
om en 2 0.1% 63.5
vi snakker 2 0.1% 63.5
den samme 2 0.1% 63.7
på det 2 0.1% 64
mange måter 2 0.1% 65.1
og eksotisk 2 0.1% 65.2
kveldens hovedattraksjon 2 0.1% 65.8
alle fall 2 0.1% 66
i alle 2 0.1% 66.1
seg på 2 0.1% 66.6
klatre på 2 0.1% 67.1
det ikke 2 0.1% 67.3
ja det 2 0.1% 69
ikke bare 2 0.1% 69.4
som om 2 0.1% 70
som bruker 2 0.1% 72.7
på den 2 0.1% 73
for de 2 0.1% 73.8
dels store 2 0.1% 74.8
hifi interesserte 2 0.1% 75
med det 2 0.1% 75.3
mange andre 2 0.1% 75.7
og helvete 2 0.1% 76.9
himmel og 2 0.1% 76.9
er forskjellen 2 0.1% 77
dårligere enn 2 0.1% 77.1
være dårligere 2 0.1% 77.1
gjøre noe 2 0.1% 83.1
klatre 2 0.1% 83.1
behov for 2 0.1% 83.2
på diverse 2 0.1% 83.4
er av 2 0.1% 86.5
gjelder hifi 2 0.1% 87
i de 2 0.1% 88.5
og logisk 2 0.1% 88.7
ikke er 2 0.1% 89.1
noe som 2 0.1% 89.7
mennesker beundrer 2 0.1% 90
de audiofile 2 0.1% 91.1
audiofile 2 0.1% 91.6
er noe 2 0.1% 92.2
alle arenaer 2 0.1% 95.2
vi 2 0.1% 95.5
for hvordan 2 0.1% 96.1
eller hvor 2 0.1% 96.6
bedre enn 2 0.1% 96.6
man er 2 0.1% 96.8
enn andre 2 0.1% 99.5

3 word phrases frequency : Expression Expression count Frequency Prominence
ut av skapet 6 0.3% 11.2
rett og slett 4 0.2% 50.6
det hele tatt 4 0.2% 54.2
i det hele 4 0.2% 54.3
rang stigen der 4 0.2% 78.6
på rang stigen 4 0.2% 78.6
komme ut av 3 0.1% 12.1
ikke så rart 3 0.1% 20.8
kanskje ikke så 3 0.1% 20.9
snarere tvert imot 3 0.1% 38.2
og sunn fornuft 3 0.1% 39.4
høre forskjell på 3 0.1% 45.1
jeg 3 0.1% 62.3
sunn fornuft og 3 0.1% 83.5
hvite løgner og 2 0.1% 3.6
i min krets 2 0.1% 8.4
av skapet i 2 0.1% 9.2
komme ut 2 0.1% 15.6
en gang var 2 0.1% 17.1
plass blandt de 2 0.1% 23.5
som hevder 2 0.1% 25.6
nok til 2 0.1% 25.6
baller store nok 2 0.1% 25.8
snakke om 2 0.1% 26.7
sett ned på 2 0.1% 27.1
i seg selv 2 0.1% 27.2
men 2 0.1% 30.4
uttale meg 2 0.1% 33.4
en hvit løgn 2 0.1% 34.2
hørte\ forskjellene 2 0.1% 35.8
som hørte\ 2 0.1% 35.8
dem som ikke 2 0.1% 37.4
ikke en gang 2 0.1% 37.6
dog 2 0.1% 40.3
stemning i rommet 2 0.1% 40.6
om overgå 2 0.1% 42.3
hevdet høre 2 0.1% 43.4
som hevdet 2 0.1% 43.4
om det var 2 0.1% 44
egentlig ikke hørte 2 0.1% 45.4
tankegang og sunn 2 0.1% 45.4
logisk tankegang og 2 0.1% 45.4
hele tatt 2 0.1% 45.5
at jeg ikke 2 0.1% 45.5
dog har jeg 2 0.1% 48.3
hørte noen forskjell 2 0.1% 48.4
ikke hørte noen 2 0.1% 48.4
jeg har selv 2 0.1% 49.6
evner høre 2 0.1% 50.5
meg på og 2 0.1% 52.8
jeg hørte 2 0.1% 53.4
man beundrer hverandre 2 0.1% 54.7
jeg 2 0.1% 56
skulle jeg 2 0.1% 56.1
meg selv til 2 0.1% 56.3
en plate som 2 0.1% 63.4
om en plate 2 0.1% 63.4
snakker om en 2 0.1% 63.5
vi snakker om 2 0.1% 63.5
på mange måter 2 0.1% 65.1
i alle fall 2 0.1% 66.1
klatre på rang 2 0.1% 67.1
og dem som 2 0.1% 67.7
høre forskjell 2 0.1% 67.9
ikke i det 2 0.1% 68
beundrer hverandre og 2 0.1% 70.5
til dels store 2 0.1% 74.9
himmel og helvete 2 0.1% 76.9
være dårligere enn 2 0.1% 77.1
ikke være dårligere 2 0.1% 77.1
gjøre noe 2 0.1% 83.1
for klatre 2 0.1% 83.2
behov for 2 0.1% 83.2
og logisk tankegang 2 0.1% 88.7
fornuft og logisk 2 0.1% 88.8
mennesker beundrer hverandre 2 0.1% 90
på alle arenaer 2 0.1% 95.3
vi 2 0.1% 95.6
for hvordan vi 2 0.1% 96.1

4 word phrases frequency : Expression Expression count Frequency Prominence
i det hele tatt 4 0.2% 54.3
på rang stigen der 4 0.2% 78.6
komme ut av skapet 3 0.1% 12.1
kanskje ikke så rart 3 0.1% 20.8
ut av skapet i 2 0.1% 9.2
komme ut av 2 0.1% 15.6
som hørte\ forskjellene 2 0.1% 35.8
som hevdet høre 2 0.1% 43.4
tankegang og sunn fornuft 2 0.1% 45.4
logisk tankegang og sunn 2 0.1% 45.4
det hele tatt 2 0.1% 45.5
ikke hørte noen forskjell 2 0.1% 48.4
skulle jeg 2 0.1% 56.1
om en plate som 2 0.1% 63.4
snakker om en plate 2 0.1% 63.5
vi snakker om en 2 0.1% 63.5
klatre på rang stigen 2 0.1% 67.1
ikke være dårligere enn 2 0.1% 77.1
behov for klatre 2 0.1% 83.2
fornuft og logisk tankegang 2 0.1% 88.8
sunn fornuft og logisk 2 0.1% 88.8

5 word phrases frequency : Expression Expression count Frequency Prominence
komme ut av skapet i 2 0.1% 9.2
komme ut av skapet 2 0.1% 15.5
logisk tankegang og sunn fornuft 2 0.1% 45.4
i det hele tatt 2 0.1% 45.5
snakker om en plate som 2 0.1% 63.4
vi snakker om en plate 2 0.1% 63.5
klatre på rang stigen der 2 0.1% 67.1
sunn fornuft og logisk tankegang 2 0.1% 88.8

Unfiltered wordcount :Expression Expression count Frequency Prominence
og 86 3.9% 50.6
det 59 2.7% 43.7
som 59 2.7% 48.2
jeg 49 2.2% 48.6
ikke 47 2.2% 47.5
på 44 2% 57.8
i 43 2% 46
er 43 2% 56.2
en 36 1.7% 38.8
om 28 1.3% 44.7
for 28 1.3% 52.9
av 27 1.2% 45.6
med 27 1.2% 48.3
dem 25 1.1% 35
andre 23 1.1% 57.3
var 22 1% 41.1
har 21 1% 40.4
man 20 0.9% 73.4
meg 19 0.9% 40
vi 19 0.9% 55.5
til 18 0.8% 44
mange 18 0.8% 55.1
selv 18 0.8% 56.4
noe 17 0.8% 57.8
at 16 0.7% 45.6
de 16 0.7% 55
seg 15 0.7% 35.7
så 15 0.7% 46
der 15 0.7% 59.1
da 13 0.6% 44
enn 13 0.6% 55.3
eller 13 0.6% 59.1
den 12 0.6% 64.3
forskjell 11 0.5% 45.7
alle 11 0.5% 59.1
ut 10 0.5% 29
jo 10 0.5% 39.9
hva 10 0.5% 45.4
men 10 0.5% 47.3
hvor 10 0.5% 73
høre 9 0.4% 38.7
ingen 9 0.4% 43.7
hverandre 9 0.4% 48.8
noen 9 0.4% 49.2
et 8 0.4% 49.4
hele 8 0.4% 54.3
hadde 7 0.3% 46.2
hørte 7 0.3% 47.8
tweaks 7 0.3% 56.8
oss 7 0.3% 66.6
skapet 6 0.3% 11.2
gang 6 0.3% 32.9
sine 6 0.3% 37.7
samme 6 0.3% 40.6
forskjellene 6 0.3% 40.6
forskjeller 6 0.3% 41.2
blir 6 0.3% 42.6
flere 6 0.3% 44.5
kan 6 0.3% 51.3
store 6 0.3% 51.6
vil 6 0.3% 56.4
slik 6 0.3% 61
hvordan 6 0.3% 61
fornuft 6 0.3% 61.4
sunn 6 0.3% 61.5
hifi 6 0.3% 66.9
mye 6 0.3% 71
være 6 0.3% 80.5
min 5 0.2% 26.1
hevder 5 0.2% 31.1
ærlig 5 0.2% 34.4
hører 5 0.2% 34.8
nok 5 0.2% 35.6
tatt 5 0.2% 43.9
frem 5 0.2% 45.3
ta 5 0.2% 45.3
sågar 5 0.2% 46.1
ved 5 0.2% 48.3
gjøre 5 0.2% 49.6
skulle 5 0.2% 52
kunne 5 0.2% 52.9
over 5 0.2% 53.4
etter 5 0.2% 55.8
bedre 5 0.2% 56.2
stigen 5 0.2% 74.1
rang 5 0.2% 74.2
audiofile 5 0.2% 76.4
mennesker 5 0.2% 79.6
arenaer 5 0.2% 91.6
løgner 4 0.2% 5.6
hvite 4 0.2% 5.7
komme 4 0.2% 13.3
rart 4 0.2% 22.2
kanskje 4 0.2% 31.3
sa 4 0.2% 32.8
heller 4 0.2% 33.2
absurde 4 0.2% 40.4
annet 4 0.2% 47.2
bli 4 0.2% 47.4
slett 4 0.2% 50.5
rett 4 0.2% 50.6
dette 4 0.2% 52.1
bare 4 0.2% 55
påstander 4 0.2% 55.3
dog 4 0.2% 55.6
alt 4 0.2% 56.1
fra 4 0.2% 60.6
ofte 4 0.2% 62.1
også 4 0.2% 64.9
tankegang 4 0.2% 67
logisk 4 0.2% 67.1
beundrer 4 0.2% 72.3
enklere 3 0.1% 18.7
ble 3 0.1% 19
snu 3 0.1% 19.2
sett 3 0.1% 20.9
uttale 3 0.1% 22.5
ville 3 0.1% 23.5
tidligere 3 0.1% 24.1
fikk 3 0.1% 28.1
snakke 3 0.1% 35.2
hørte\ 3 0.1% 35.9
inn 3 0.1% 36
imot 3 0.1% 38.2
tvert 3 0.1% 38.2
snarere 3 0.1% 38.3
tro 3 0.1% 38.7
rommet 3 0.1% 40.1
løgn 3 0.1% 40.8
hvit 3 0.1% 40.8
hevdet 3 0.1% 41.9
han 3 0.1% 44.3
ene 3 0.1% 46.2
m 3 0.1% 50
veldig 3 0.1% 51.7
må 3 0.1% 52.8
mest 3 0.1% 55.5
snakker 3 0.1% 59.1
elektronikken 3 0.1% 61.2
slike 3 0.1% 63.5
kretser 3 0.1% 66.2
spennende 3 0.1% 66.7
fullstendig 3 0.1% 66.8
hevde 3 0.1% 72.7
interesserte 3 0.1% 72.9
klatre 3 0.1% 73.2
dels 3 0.1% 73.8
siden 3 0.1% 78
sin 3 0.1% 87.6
gjelder 3 0.1% 88.3
lykkes 3 0.1% 94.8
dess 2 0.1% 2.5
krets 2 0.1% 8.4
overfor 2 0.1% 9.2
blindtest 2 0.1% 10.1
forklaringsmoduler 2 0.1% 21.9
blandt 2 0.1% 23.5
plass 2 0.1% 23.5
gikk 2 0.1% 24.1
nå 2 0.1% 25.8
baller 2 0.1% 25.9
ned 2 0.1% 27.1
overgikk 2 0.1% 28.9
skjønner 2 0.1% 29.2
gangen 2 0.1% 30.1
nesten 2 0.1% 31.8
utgangspunktet 2 0.1% 32.4
plassert 2 0.1% 33
spesielt 2 0.1% 34.7
gjorde 2 0.1% 36.8
måte 2 0.1% 37.2
følte 2 0.1% 38.8
stemning 2 0.1% 40.7
overgå 2 0.1% 42.2
står 2 0.1% 43.1
større 2 0.1% 43.2
tanker 2 0.1% 43.2
deler 2 0.1% 43.8
bekreftet 2 0.1% 44.1
tilfeller 2 0.1% 44.3
interessen 2 0.1% 45.1
egentlig 2 0.1% 45.4
opplevelsen 2 0.1% 46.3
blitt 2 0.1% 47
stadig 2 0.1% 47.6
tør 2 0.1% 49
invisteringer 2 0.1% 49.2
forsvart 2 0.1% 49.4
stengt 2 0.1% 49.4
satt 2 0.1% 49.5
heiv 2 0.1% 49.7
evner 2 0.1% 50.6
ute 2 0.1% 50.7
interesse 2 0.1% 50.8
vise 2 0.1% 50.9
ei 2 0.1% 52.1
når 2 0.1% 53.6
god 2 0.1% 53.8
inntrykk 2 0.1% 55.1
går 2 0.1% 55.3
skal 2 0.1% 56.1
ønske 2 0.1% 56.9
omgivelsene 2 0.1% 57
konkuranse 2 0.1% 57.2
nemlig 2 0.1% 57.4
hodet 2 0.1% 58.1
ord 2 0.1% 58.3
tryggere 2 0.1% 58.7
mot 2 0.1% 62.3
forbedringen 2 0.1% 62.7
forbedring 2 0.1% 62.7
under 2 0.1% 63.1
plate 2 0.1% 63.4
a 2 0.1% 63.4
mindre 2 0.1% 63.6
derfor 2 0.1% 63.7
måter 2 0.1% 65.1
status 2 0.1% 65.1
eksotisk 2 0.1% 65.2
hovedattraksjon 2 0.1% 65.8
kveldens 2 0.1% 65.8
fall 2 0.1% 66
all 2 0.1% 66.1
egen 2 0.1% 67.4
husker 2 0.1% 67.5
ja 2 0.1% 69
denne 2 0.1% 70
liten 2 0.1% 70.3
bruker 2 0.1% 72.7
helvete 2 0.1% 76.8
himmel 2 0.1% 76.9
forskjellen 2 0.1% 77
vært 2 0.1% 77
dårligere 2 0.1% 77.1
si 2 0.1% 77.9
liker 2 0.1% 79.1
gjerne 2 0.1% 81
finner 2 0.1% 82.9
behov 2 0.1% 83.2
diverse 2 0.1% 83.4
hvorvidt 2 0.1% 84.4
betydning 2 0.1% 86.3
intet 2 0.1% 86.4
argumenter 2 0.1% 87.9
føler 2 0.1% 89.9
annerledes 2 0.1% 91
måler 2 0.1% 91.9
langt 2 0.1% 97.6
 

Janix

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.12.2010
Innlegg
661
Antall liker
107
Mener bestemt å ha lest åpningsinnlegget tidligere med andre ord og forskjellig men kanskje lik vinkling.
 

rojami

Medlem
Ble medlem
20.01.2011
Innlegg
21
Antall liker
23
For en fersking på FHS, som jeg er, fremstår denne tråden ualminnelig surrealistisk. :eek:
 

BigSwifty

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.06.2004
Innlegg
3.625
Antall liker
3.746
rojami skrev:
For en fersking på FHS, som jeg er, fremstår denne tråden ualminnelig surrealistisk. :eek:
Velkommen!

Ikke vær redd, trådstarter er meget spesiell og opptatt av å si det samme mange, mange, mange, mange ganger og i tråd på tråd.

Han er et forumtroll og må ikke mates.

Det er mange fornuftige mennesker og mye kunnskap her på Sentralen, men hold deg unna tråder som denne, så beholder du humøret. :)
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Hi-fi dreier seg vel generelt om en god del surrealisme ;D
 

Schumacher

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.10.2005
Innlegg
870
Antall liker
97
Sted
Sør-Trøndelag
Offhh...

Kan ikke enkelte bare droppe å legge inn slike overtunge,ubegripelige hobbyfilosofiske temaer?

Jeg gadd ikke lese mer enn 3 setninger.Synes jeg hører"ja men så gi blanke i å les og bry deg om det da"....Nettopp det jeg gjør,men jeg kan ikke unngå å bli provosert.
 

Janix

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.12.2010
Innlegg
661
Antall liker
107
Schumacher skrev:
Offhh...

Kan ikke enkelte bare droppe å legge inn slike overtunge,ubegripelige hobbyfilosofiske temaer?

Jeg gadd ikke lese mer enn 3 setninger.Synes jeg hører"ja men så gi blanke i å les og bry deg om det da"....Nettopp det jeg gjør,men jeg kan ikke unngå å bli provosert.

Hehe..da er jo trådstarters hensikt oppnådd.
 
Topp Bunn