Plater ved lyttetesting

Authon

Hi-Fi interessert
Ble medlem
14.02.2009
Innlegg
85
Antall liker
0
Hvilke favorittplater bruker dere når høytalere,cd spillere,platespillere osv skal testes om lyden er god osv??

Jeg liker disse lp platene:

Dance with a stranger og sangen invisible mann.Den har en god basslyd,samt vokal.Pluss at plata er godt laget.

Jonas fjeld med drammen i regn,LP.

Madonna med Like a prayer og La isla bonita.
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
De platene jeg vanligvis lytter på. Og liker.
 

S.E.

Medlem
Ble medlem
12.11.2006
Innlegg
22
Antall liker
1
Sted
Nordmøre
Clapton unplugged testes alltid. Spesielt fin for å teste kvaliteten i de høyeste frekvensene. Men det må ikke nødvendigvis være veldig gode innspillinger/produksjoner så lenge du kjenner låtene godt og vet hva du skal lytte etter. Bruker feks Nick Drake og CSN en del i testing. Noen lydkriterier skal også oppfylles på disse. Videre kan jeg feks bruke Grant lee buffalo eller magnet hvis jeg mistenker litt for lyst fokus i diskantområdet. Det skal helst ikke være slitsomme sss-er på disse.
 
U

utgatt60135

Gjest
Bruker plater fra Reference Recordings rett og slett fordi de er best. Plater som har gode opptak av vokal. F.eks Vertigo med Rene Marie eller P. Barber plater. Noen som har en god bassreferanse, noen plater som ganske dårlig innspillingskvalitet og selvfølgelig favorittplater :). Men for å best mulig analysere et produkt er beste mulige referanse viktig.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.085
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg har laget en egen mappe i musikkbiblioteket mitt - Testmusikk - som jeg også har kopiert over på en USB-minnepinne. Der ligger det til envher tid ca. 50 låter. Mer eller mindre krevende innspillinger - og naturligvis musikk jeg liker og kjenner godt - men også en blanding av gode og ikke fullt så gode innspillinger. Som regel har jeg størst interesse av å få avdekket hvordan de mindre bra innspillingene låter på forskjellige anlegg. De gode innspillingene låter nesten alltid bra.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.166
Antall liker
508
Jeg for min del er svak for akustisk musikk, men når jeg pleier å teste ut anlegg eller komponenter så gjør jeg det med de platene jeg kjenner aller best. Skal ikke remse opp her, men kan si så mye at jeg pleier å la det gå mer enn en plate i skuffen når jeg tester ut. Dessverre liker jeg ikke å teste i butikken, slapper ikke av på samme måte der som jeg gjør hemme eller hos venner... Men ei heller noen problem det, da jeg som regel pleier å handle brukt.

Viktig for min del er det å teste komponenter på et anlegg jeg kjenner (mitt eller venner sitt) og ved at man kobler opp annet og kjører sammenligninger. Har alltid gjort det slik når jeg tester...

Skal jeg nevne en plate så har jeg alltid med meg en Keb' Mo' CD når jeg skal teste, blandt flere andre.
 
Topp Bunn