Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  11
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til oppgradering; DAC,Amp..?

  Hei folks! Jeg har følgende oppsett:

  NAD C326BEE
  Snell EIII
  Pc med Creative X-fi Extreme Music-lydkort
  Qed sølvkabler (?) fra Hifi-Klubben til ca 120 kr/m

  Det er jo åpenbart mye rom for forbedring her og jeg har tenkt litt på en DAC, har sett litt på diverse men det virker som om Cambridge DACMagic er best for ca. to lapper.
  Men spørsmålet er om jeg kommer til å merke så stor forskjell, eller om det kanskje er andre deler som bør oppgraderes, evt. kjøpes inn først? Forforsterker kanskje? Jeg setter stor pris på inspill her, men budsjettet i denne omgang ligger på rundt 5000, kan gå litt høyere.

  Sånn som jeg opplever lyden i dag er det litt for slankt i mellomtonen og litt lite drag i bassen, spesielt på litt lavt volum. Diskanten er jeg mest fornøyd med

  Jeg har ikke så mye peiling på HiFi men er bitt av basillen og vil gjerne lære


 2. #2
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,480
  Tagget i
  7 Innlegg

  Forslag til oppgradering; DAC,Amp..?

  For det første burde denne ha vært postet under datahjørnet.
  Jeg kjenner ikke til lydkortet ditt, men tviler i grunnen på at du vil få veldig få mye bedre lyd med en bedre kilde. Men noe bedre blir det sikkert, og det du taper i kilden får du ikke igjen senere i kjeden.
  Så sånn sett, vil det ikke være dumt å oppgradere siden du også vil få gleden av det ved senere oppgraderinger.
  Det finnes mange gode og billige DACer. Beresford er en og mange foretrekker den framfor DACMagic. Den handler du fra utlandet, men det går brillefint.
  http://www.beresford.me/main/main.html

  Ellers synes jeg du skal vurdere å gjøre akustiske tiltak og jobbe mye med plassering. Det utgjør mest for lyden sammen med høyttalerne. Du finner mange tråder om det under akustikk hjørnet.
  Representerer lydogakustikk.no

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til oppgradering; DAC,Amp..?

  Creative sine dedikerte musikk-lydkort står fremdeles inne i en kasse med strømførende og sånt sett et "skittent" sted med mange støykilder. Jeg har ikke vært borti at en ekstern dac ikke har hjulpet..

  Før jeg uttaler meg om Dacmagic - jeg jobber som deltidsansatt på HFK i Trondheim, og har gjort dette i fire uker, for å ha alt på det rene.

  Jeg har i grunn ikke tenkt til å si så veldig mye revolusjonerende uansett, annet enn at du bør stikke innom HFK og gjerne andre sjapper i nærheten og høre om du får låne med litt hjem. Skal du legge mer enn rett over to lapper i dac er det nok andre ting jeg ville vurdert først, men da må du se litt på helheten i anlegget, og gjerne låne med høyttalere og gjerne forsterker i ønsket prisklasse. QED-kablene er fine de, så det er ikke der det ligger i alle fall, selv om VdHuul sine kabler ofte gir litt mer i bass-området, du kan også prøve solid-core kobber, som har sin "fan-skare" på berget. Uansett - prøv først og kjøp etterpå, om det er mulig. Det lå også to beresford-dac'er på brukten nå, men jeg vet lite om hvordan disse låter.

 4. #4
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,480
  Tagget i
  7 Innlegg

  Forslag til oppgradering; DAC,Amp..?

  Sitat Sitat fra tore_v1
  Creative sine dedikerte musikk-lydkort står fremdeles inne i en kasse med strømførende og sånt sett et "skittent" sted med mange støykilder. Jeg har ikke vært borti at en ekstern dac ikke har hjulpet..
  Den har jeg hørte mange ganger, men det er lite som tyder på det. Dersom man ikke har støyproblemer når man kobler analogt utifra PCen, så er ikke dette en problematikk. Det er en myte og har ikke rot i skikkelig begrunnelse at det kommer masse støy ifra av PCen som har innvirkning på lydkvaliten. Derimot så kan man få støy ved en del billige lydkort som ikke holder god kvalitet. Proffe interne lydkort har balanserte utganger. Får man bedre resultat med en ekstern DAC, så skyldes det nok at den eksterne DACen holder høyere kvalitet enn den interne man sammenligner med. Det kan også være forskjell på antijitter løsninger.

  Kabler trenger man ikke å vektlegge i det hele tatt, mener jeg.
  Representerer lydogakustikk.no

 5. #5
  Hifi Freak Fidelio's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Forslag til oppgradering; DAC,Amp..?

  Sitat Sitat fra orso
  Dersom man ikke har støyproblemer når man kobler analogt utifra PCen, så er ikke dette en problematikk. Det er en myte og har ikke rot i skikkelig begrunnelse at det kommer masse støy ifra av PCen som har innvirkning på lydkvaliten.
  Istemmer, mitt Onkyokort er tyst som graven, også rett inn i effektforsterker. Imidlertid er det åpenbart at kvaliteten på strømtilførselen til kortet er viktig for lydkvaliteten; byttet hovedkort for noen uker siden, og dette gav en overraskende og forholdsvis betydelig oppgradering mht lydkvalitet. Forskjellige hovedkort lyder forskjellig mht interne lydkort, så det blir noe mer tombola enn eksterne kort med egen PSU. Dette betyr dog selvsagt ikke at interne kort ikke kan lyde bra.

  Hvis du bruker et Creativekort som kilde analogt inn i forsterker, vil et bedre lydkort, f.eks Onkyos kort, være en stor, stor oppgradering.
  -Rega P25/RB600/Benz Ace/Naim Stageline
  -Cantatis Overture
  -Naim Supernait
  -Wilson Benesch Square One
  -Chord Co. Signature Digital/Rumour 2

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed