Testing av kabler - noen lytteinntrykk

davalex

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.09.2008
Innlegg
124
Antall liker
0
Jeg har den siste tiden vært så heldig at jeg har fått låne noen høytalerkabler, i flere forskjellige prisklasser.
Jeg har hørt en del på disse og tatt noen notater. Jeg kommer ikke her til å prøve å kåre en "vinner" av de kablene jeg har testet, men jeg kan vel si at jeg har fått en personlig preferanse ut i fra denne testingen.

Jeg har testet kabler av følgende merker: Taralabs, Goretz, Clou Cable og Renaissance Audio. Her har vi med andre ord alt fra flerledet kobberkabel, til solid core flatkobber og til slutt den ikke alt for ukjente sølv i olje-kablen. Litt for en hver smak og utentvil kabler med forskjellige egenskaper.

Taralabskabelen er den jeg kjenner best, dette er min kabel og jeg har spilt med denne i lengre tid. Og hva skal jeg si - var fornøyd helt frem til jeg fikk prøve noe annet. Etter mine lyttesesjoner den siste tiden synes jeg at denne kabelen spiller lukket. Det høres ut som om det ligger et teppe over høytalerer og lyden slipper ikke ut slik som den skal. Den har ullen bass og blir kjedelig å høre på...

Kablene fra Clou og Groetz synes jeg er ganske like på flere områder. De har et veldig likt perspektiv, men holografien er nok kanskje litt bedre på kabelen fra Clou. Goretz-kablen har derimot en rå bass og dybde som clou-kabelen ikke kan måle seg med. Missforstå meg rett - clou har utentvil god kontroll på bassen, og det høres ikke ullent eller pompøst ut, men groetz går både dypere og har bedre punch.

Clou er meget god på kvinnevolkal, den har en åpen og behagelig topp. Den blir ikke skarp. Føler vel også at Clou-kabelen er mer organisk enn det goretz er. Vokaler spesiellt, høres mer ekte ut med Clou. Goretz har mange av de samme egenskapene, men er nok i mitt oppsett best på bass.

Så litt om den absolutt dyreste og mest eksklusive kabelen jeg har testet, kabelen fra Renaissance Audio. Jeg kan vel si at jeg hadde ganske store forventninger til denne kabelen både på måten der bygget opp og i forhold til prisklasse.

Jeg har ikke fått spilt denne kabelen så veldig mange timer, men det er ikke noen tvil om at den låter bra. Den har en oppløst og detaljert diskant, den blir ikke skarp og har et godt perspektiv. Jeg synes den spiller kontrollert i hele registeret, men diskant og mellomtonen er nok litt frempå. Jeg synes også at den på enkelte plater var litt slapp i bassen, og at både goretz og clou gjorde det bedre her. Kan være at dette kommer seg etter at man få spilt litt mer på den. Utentvil en god kabel, men ikke full match i oppsettet mitt. Ikke i lommeboka heller.

Er fortsatt litt usikker på om jeg synes Goretz eller Clou er best. Begge har egenskaper jeg liker veldig godt, men hvilke av de to som spiller best klarer jeg ikke helt å bestemme meg for! ;)
 

Gunzi

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.08.2003
Innlegg
1.027
Antall liker
889
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
5
Kan du si noe om hvilket utstyr du hadde koblet opp i enden av kablene?
 

davalex

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.09.2008
Innlegg
124
Antall liker
0
Det burde jeg selvfølgelig nevnt i forrige post.

Forsterker: MA XDSE-845
CDSpiller: Marantz CD5001
Høytalere: B&W CM7
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Trodde Goertz var den klare vinneren jeg... :). Uansett, artig å lese om dine erfaringer med kablene. Subjektivt og godt skrevet. :)
 

davalex

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.09.2008
Innlegg
124
Antall liker
0
Goertz var lenge den store favoritten, men nå er jeg ikke like sikker. Synes Clou er morsomere å høre på, pluss at jeg synes den gjør det bedre på en del ting! Og det samme gjelder Goertz. Valgets kval!;-)
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Du får vinne i lotto og kjøpe begge ...Seriøst, den kabelen som vektlegger den musikken du liker best er vel den du bør velge....For det er jo den musikken du vil komme til å spille mest... :)
 

davalex

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.09.2008
Innlegg
124
Antall liker
0
Hehe - trenger ikke vinne i lotto for å ta begge disse to. Men trenger bare ett sett! Og jeg her helt enig med deg, den kabelen som passer best til min musikksmak er den jeg bør velge.

Mulig det kan bli noen forskjeller når jeg får liv i Audio Note dacen også. Dette må selvfølgelig testes også! Testingen er jo halve morroa!
 
Topp Bunn