Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,123
  Tagget i
  23 Innlegg

  Et utilsiktet psykologiforsøk

  Jeg fikk tilbake DEQX fra oppgradering for mange måneder siden, lastet over de gamle høyttalerkalibreringene, og syntes det låt kanonbra - og det gjør det! Siden da har jeg hygget meg med å høre på musikk uten å røre innstillingene på boksen en eneste gang, selv om jeg vitterlig hadde gjort noen andre endringer i anlegget som skulle tilsi nye målinger. Det låter rett og slett veldig bra, også med helt flat EQ.

  I går plugget jeg inn laptopen i DEQX'en for første gang på lenge, mest for å minne meg selv på hvordan den var satt opp. Bladde gjennom innstillingene for delefilteret ("Oj, var det så bratt? Gir ikke det litt pre-ringing? Burde ikke den delefrekvensen vært noen få Hz lavere?") og høyttalerene ("Oj, jeg har visst ikke rekalibrert etter at jeg bygde om sub'en") og romkorreksjonen ("Nei, det er sant, jeg brukte EQ som romkorreksjon og nå var den helt flat, ja. Skal huske å bruke impulsmåling av sub'en i rommet neste gang."). Egentlig ingen overraskelser i det hele tatt - jeg visste jo hvordan den var satt opp og at jeg ikke hadde rekalibrert etter de siste endringene.

  Anlegget spilte soul (Memphis Horns, på CD fra Telarc) mens jeg hadde det programmet oppe. Det interessante er at jeg kunne høre at lyden ble dårligere og dårligere etterhvert som jeg bladde meg gjennom de forskjellige skjermbildene og noterte flere og flere ting til "to do"-listen. Litt hardere, litt mindre fyldig i bassen, og så videre. Jeg endret ingen verdens ting i oppsettet, men likevel ble det slik.

  Selv nerder er fulle av psykologi, sier nå jeg.

 2. #2
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  16,993
  Tagget i
  1 Innlegg

  Et utilsiktet psykologiforsøk

  Kunne vært meg.
  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  And you can't find your waitress with a Geiger counter and she hates you and your friends and you just can't get served without her

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,378
  Tagget i
  3 Innlegg

  Et utilsiktet psykologiforsøk

  Fornøyelig, og velkommen i «klubben»

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed