Et utilsiktet psykologiforsøk

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.433
Antall liker
35.229
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg fikk tilbake DEQX fra oppgradering for mange måneder siden, lastet over de gamle høyttalerkalibreringene, og syntes det låt kanonbra - og det gjør det! Siden da har jeg hygget meg med å høre på musikk uten å røre innstillingene på boksen en eneste gang, selv om jeg vitterlig hadde gjort noen andre endringer i anlegget som skulle tilsi nye målinger. Det låter rett og slett veldig bra, også med helt flat EQ.

I går plugget jeg inn laptopen i DEQX'en for første gang på lenge, mest for å minne meg selv på hvordan den var satt opp. Bladde gjennom innstillingene for delefilteret ("Oj, var det så bratt? Gir ikke det litt pre-ringing? Burde ikke den delefrekvensen vært noen få Hz lavere?") og høyttalerene ("Oj, jeg har visst ikke rekalibrert etter at jeg bygde om sub'en") og romkorreksjonen ("Nei, det er sant, jeg brukte EQ som romkorreksjon og nå var den helt flat, ja. Skal huske å bruke impulsmåling av sub'en i rommet neste gang."). Egentlig ingen overraskelser i det hele tatt - jeg visste jo hvordan den var satt opp og at jeg ikke hadde rekalibrert etter de siste endringene.

Anlegget spilte soul (Memphis Horns, på CD fra Telarc) mens jeg hadde det programmet oppe. Det interessante er at jeg kunne høre at lyden ble dårligere og dårligere etterhvert som jeg bladde meg gjennom de forskjellige skjermbildene og noterte flere og flere ting til "to do"-listen. Litt hardere, litt mindre fyldig i bassen, og så videre. Jeg endret ingen verdens ting i oppsettet, men likevel ble det slik.

Selv nerder er fulle av psykologi, sier nå jeg.
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.149
Antall liker
4.308
Torget vurderinger
1
Fornøyelig, og velkommen i «klubben» ;)

mvh
KJ
 
Topp Bunn