K
knutinh
Gjest
Jeg lar det være opp til moderatorene om denne posten skal flyttes til off-topic. Min vurdering er at den har relevans for vårt interessefelt.
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=534666
http://osterialintrepido.wordpress....-to-get-a-wine-spectator-award-of-excellence/
http://forums.winespectator.com/eve/forums/a/tpc/f/6826053161/m/835102245
-k
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=534666
Nokså flaut for redaksjonen. Kunne noe lignenede ha skjedd i hifi-verdenen?Skrøt av restaurant som ikke eksisterer
Denne måneden ga vinmagasinet Wine Spectator prisen «Award of Excellence» til en ny restaurant.
Osteria L'Intrepido får skryt for sin ovnsstekte pattegris, gåselever og grillede reker med aubergine, samt vinkjelleren som teller 2.100 eksklusive flasker.
Men Osteria L'Intrepido har aldri eksistert, ei heller pattegrisen og vinkjelleren.
Falsk nettside
Restauranten ble diktet opp av vinskribenten og forfatteren Robin Goldstein, som ville vise hvor vilkårlig og tåpelig restaurantkåringene til Wine Spectator er.
For å føre vin-tidsskriftet bak lyset opprettet han en falsk nettside og trykket opp en falsk meny. Den sendte han til Wine Spectator, sammen med gebyret på drøyt 1.300 kroner som tidsskriftet krever for å ta restauranter opp til vurdering.
Slaktet tidligere
Fadesen blir ikke noe mindre pinlig av at Goldstein i tillegg la ved en liste over spesielle godbiter fra vinkjelleren, som i hovedsak besto av dyre viner som tidligere var slaktet av Wine Spectator.
En av vinene, en Amarone Classico La Fabriseria fra 1988, fikk i sin tid karakteristikken «lukter som insektspray», mens en annen, en Amarone Classico Gioe fra 1993, ifølge tidsskriftet hadde «for mye malingstynner og neglelakk-karakter».
Fikk ikke svar
Wine Spectator medgir at de ikke nødvendigvis besøker restaurantene de omtaler og hevder å ha gjort «en betydelig innsats for å verifisere fakta», blant annet ved gjentatte ganger å ringe Osteria L'Intrepido. Naturlig nok var det ingen som tok telefonen.
Goldstein har tidligere skrevet en bok der han stiller spørsmål ved om dyre viner fra kjente produsenter faktisk er så mye bedre enn de billigere, og han mener avsløringen sier det meste om Wine Spectators Award of Excellence-kåring.
http://osterialintrepido.wordpress....-to-get-a-wine-spectator-award-of-excellence/
Wine spectator sitt svar:Restaurants, like all businesses, have strong incentives to embellish their images online. We turn to experts and awards bodies to help navigate the chaotic world of information and misinformation that results. If Google, Chowhound, and a couple of unanswered phone calls suffice to verify not just the existence of a restaurant but also the authenticity of its wine list, then its not clear what role the critic is playing.
http://forums.winespectator.com/eve/forums/a/tpc/f/6826053161/m/835102245
-k