Kroppens oppfattelser av lyd

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.063
Antall liker
3.589
Sted
Stavanger
Professor Masaru Emoto har gjordt mange interessante eksperimenter på hvordan vannkrystaller formes alt etter hvilken type musikk som spilles. Bla. så har han plassert høyttalere mellom vanndråper og spilt fra klassisk til metall, med vidt forskjellige resultater mhp. utseende på vanndråper som fryses til vannkrystall.

http://www.life-enthusiast.com/twilight/research_emoto.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Masaru_Emoto

Uten å antyde noen spirituell sammenheng her så er forskningsresultatene interessante når man vet at kroppen består av ca. 70% vann. Er det dette som er med å avgjøre stemningen man settes i under lytting ?
 

Vedlegg

roffe

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
3.677
Antall liker
6
Uten å ta stilling til vanneksperimentene, så er jeg i liten tvil om at vi oppfatter lydbølger i luften taktilt (gjennom at huden oppfatter vibrasjoner i luften) og ikke bare gjennom ørekanalene. Det er vel en av grunnene til at de aller fleste oppfatter å lytte til musikk gjennom hodetelefoner som mindreverdig i forhold til et par godt oppsatte høyttalere.
 

Snickers-is

Bransjeaktør
Ble medlem
05.02.2004
Innlegg
18.291
Antall liker
16.342
Sted
Østfold
Vår evne til å oppfatte lyd er spesielt god i de delene av kroppen der vi har luftrom (lunger, bihuler, munnhule, svelg, hals og selvsagt ører) og der vi er i kontakt med andre fysiske gjenstander som påvirkes av lyden (typisk sofa/stol og gulv). Over 500Hz er effekten knapt tilstedeværende. Fra ca 300Hz og nedover begynner effekten å bli betydelig og forsterkes gradvis jo lenger ned i frekvens man kommer.
 
Topp Bunn