Forbedring: Redusert forvrengning og redusert maskering; En output som er mer tro mot inngangssignalet enn før forbedringen.
Forandring: Alt det andre. Ofte lettvinte løsninger uten teknisk rasjonalitet.
Det er mange som er sterke subjektivister også på anleggsfronten: Det som er forbedring for en er forandring for en annen osv. Men på dette området er jeg 90% objektivist - minst. Det finnes anlegg som er bedre enn andre anlegg. Og det finnes en fasit på den perfekte lydgjengivelse. Musikksmak er smak og behag, men avspilling har jeg et instrumentelt forhold til.
Jeg er bare sånn passe bevandret i vinens verden, men det er lenge siden jeg lærte at temperatur og smak henger nøye sammen. Jeg har ved et par anledninger fått kommentarer av typen: Denne rødvinen var jamen god .... men egentlig så liker jeg vinen varmere. Da forklarer jeg mildt og overbærende at hvis vinen hadde vært varmere så hadde den smakt annerledes
Det å tweake seg frem til et helt spesielt lydbilde tilsvarer imo å servere rødvin med gløggtemperatur. Man gjør det fordi man liker varm rødvin. Spørsmålet er om man har oppdaget hvordan dette endrer smaken på vinen?